Şimdi Ara

dm 800 hd (kanal geçişi başarısız) çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, dm 800 hd pvr uydu alıcımda bazı kanallarda kanal geçişi başarısız diye hata veriyor. bugün çanakçı gelecek kontrol edecek. özellikle star tv, kanal d ve trt hd listede var ama açmıyor sinyal gözükor kanalgeçişi başarısız diyor, sebebi ne olabilir diye satıcıyı aradım çanak ayarlanması gerekiyor diyor. dectron marka uydu alıcımda hd olmadığı için trd hd zaten yoktu ama star tv ve kanal d de sıkıntı yoktu hemen açıyordu.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heqle -- 17 Mayıs 2011; 21:42:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heqle

selamlar, dm 800 hd pvr uydu alıcımda bazı kanallarda kanal geçişi başarısız diye hata veriyor. bugün çanakçı gelecek kontrol edecek. özellikle star tv, kanal d ve trt hd listede var ama açmıyor sinyal gözükor kanalgeçişi başarısız diyor, sebebi ne olabilir diye satıcıyı aradım çanak ayarlanması gerekiyor diyor. dectron marka uydu alıcımda hd olmadığı için trd hd zaten yoktu ama star tv ve kanal d de sıkıntı yoktu hemen açıyordu.

Yav bu sorunun ama kaynağı, DM 800HD'nin tuner'inin ekipmanların marj değerleri ile uyumsuz çalışması nedeniyledir. Çoğunlukla diseqc sviç ile uyumsuz çalışmaktadır.

İki tür çözümü var ! Geçici ve radikal olmak üzere...

Geçici çözümler için, uyumlu çalışan diseqc sviç alıp, sorunu aşabilirsiniz. Deneme yanılma
    yöntemi ile 3 - 5 değişik sviç denemeniz gerekebilir.

Radikal çözüm ise;

Resimdeki, delete yazan yer sökülüp, iptal edilecek.

Add yazan yere ise, 1000 MF (micro farat) 25v kondansatör monte edilecek...

Bu şekilde cihazın tuner'i son revizyon'lu da olacaktır.

İşlem tamamdır.

Elektronikçi ustalara yaptırınız.

Herşeyi açıkça yazdım. Başka soru almıyorum.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Eylül 2014; 14:06:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

selamlar, dm 800 hd pvr uydu alıcımda bazı kanallarda kanal geçişi başarısız diye hata veriyor. bugün çanakçı gelecek kontrol edecek. özellikle star tv, kanal d ve trt hd listede var ama açmıyor sinyal gözükor kanalgeçişi başarısız diyor, sebebi ne olabilir diye satıcıyı aradım çanak ayarlanması gerekiyor diyor. dectron marka uydu alıcımda hd olmadığı için trd hd zaten yoktu ama star tv ve kanal d de sıkıntı yoktu hemen açıyordu.

Yav bu sorunun ama kaynağı, DM 800HD'nin tuner'inin ekipmanların marj değerleri ile uyumsuz çalışması nedeniyledir. Çoğunlukla diseqc sviç ile uyumsuz çalışmaktadır.

Geçici çözümler için, uyumlu çalışan diseqc sviç alıp, sorunu aşabilirsiniz. Deneme yanılma

Radikal çözüm ise;

İşlem tamamdır.

Kolay gelsin.

cevabınız için teşekkürler, umarım kesin çözüm budur.

• sayın serkan güzel
    dediklerinizi yapmak için cihazı söktüm ve resimdeki tunerden farklı bir tunerle karşılaştım yine de ekleme ve sökme işlemi için elektironikçiye gittim delete yazan yeri sökemediler. ben de bu işlemden vazgeçtim. sonra parçaları taktıktan sonra uydu ara kısmına tesadüfen girdim ve sinyalin bir düşüp bir azaltığını gördüm kabloya dokununca %95 seviyelerine ulaşıyor bırakınca da sinyal % 75 e kadar düşüyordu. ben de kabloyu ve jakları değiştirdim tekrardan baktım bu sefer sinyal %100 de sabitlendi. kanalları tekrardan arattım ve şu an sonuç mükemmel star tv ve kanal d düzeldi olan sadece cihazın garantisine oldu o da olsun varsın sonuçta mutlu son
  • quote:

sayın serkan güzel
    dediklerinizi yapmak için cihazı söktüm ve resimdeki tunerden farklı bir tunerle karşılaştım
    yine de ekleme ve sökme işlemi için elektironikçiye gittim delete yazan yeri sökemediler.
    ben de bu işlemden vazgeçtim. sonra parçaları taktıktan sonra uydu ara kısmına
    tesadüfen girdim ve sinyalin bir düşüp bir azaltığını gördüm kabloya dokununca %95
    seviyelerine ulaşıyor bırakınca da sinyal % 75 e kadar düşüyordu. ben de kabloyu ve
    jakları değiştirdim tekrardan baktım bu sefer sinyal %100 de sabitlendi. kanalları
    tekrardan arattım ve şu an sonuç mükemmel star tv ve kanal d düzeldi olan sadece cihazın
    garantisine oldu o da olsun varsın sonuçta mutlu son

Selam,

Öncelikle sorunu çözdüğünüze sevindim.

Tamircinin farklı tuner nedeniyle ilgili noktayı görememiş olması, tamir işinden anlamadığını
    ve devre takibi yapamadığı gösterir.

Sonuçta, sorun basitmişte tamircinin elinde cihaz telef olmaktan kurtulmuş.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

sayın serkan güzel
    dediklerinizi yapmak için cihazı söktüm ve resimdeki tunerden farklı bir tunerle karşılaştım
    yine de ekleme ve sökme işlemi için elektironikçiye gittim delete yazan yeri sökemediler.
    ben de bu işlemden vazgeçtim. sonra parçaları taktıktan sonra uydu ara kısmına
    tesadüfen girdim ve sinyalin bir düşüp bir azaltığını gördüm kabloya dokununca %95
    seviyelerine ulaşıyor bırakınca da sinyal % 75 e kadar düşüyordu. ben de kabloyu ve
    jakları değiştirdim tekrardan baktım bu sefer sinyal %100 de sabitlendi. kanalları
    tekrardan arattım ve şu an sonuç mükemmel star tv ve kanal d düzeldi olan sadece cihazın
    garantisine oldu o da olsun varsın sonuçta mutlu son

Selam,

Öncelikle sorunu çözdüğünüze sevindim.

Tamircinin farklı tuner nedeniyle ilgili noktayı görememiş olması, tamir işinden anlamadığını
    ve devre takibi yapamadığı gösterir.

Sonuçta, sorun basitmişte tamircinin elinde cihaz telef olmaktan kurtulmuş.

Saygılar, sevgiler.

yardımların için tekrardan teşekkür ederim.

• dostum ben elektronikçiyim acaba bahsettiğin sökme takma işlemi besleme üzerindeki bir elemanda mı yoksa entegrenin belirli bacaklarındaki edit işlemi mi ? tam olarak kapasitörü nereye bağlayacağımı söylersen bende arkadaşlara resimli bir anlatım hazırlarım. cevabınızı acil bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kanal D Hd'si Full Hd Değil Mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resimde görülen parça, Dreambox 800HD'nin tuner'idir. (K revizyon sürümlü tuner)

Resimde herşey yeterince detaylı görülüyor !

Delete yazan yer sökülecek. Kesinlikle sökülecek.
    (Montaj noktaları ile söküm noktaları, kırmızı daire ile belirtilmiştir.)

Add yazan yere de, 1000 MF (micro farat) 25v kondansatör monte edilecek !

Kolay gelsin.
  • Slm benim dreambox dm800 de iki gundur aynı şeyi yapmaya başladı kanal geçişi başarısız diyor. Bir kaç gün önce dreambox hıc acılmamıstı o sırada adaptorunun bozuldugunun farkına varıp evde var olan baska bir adaptor taktım. Ondan olabilirmi ama oda dreambox dm500 e ait bir adaptordu ikiside 12w sonucta. Birde ustteki mesajlarda ki resim silinmiş bende de aynı problem olma ihtimali varmıdır kanal geçişi başarısız diyor nasıl duzeltebilirim. Yalnız kanalın ustunde kapatma menusunden yenıden başlat diyorum açılıp kapandığında kanal acılıyor ancak bir kanal acılmadığında 10 a yakın kanal tekrar acıp kapama yapana kadar hiç açılmıyor.
    Yardımlarınız için şimdiden tşk.
  • quote:

quote:

quote:

Radikal çözüm ise;

İşlem tamamdır.

Kolay gelsin.

resmi ekledim dostlar,,
    buyrun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kipkip -- 27 Temmuz 2013; 11:03:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kipkip

quote:

quote:

quote:

Radikal çözüm ise;

İşlem tamamdır.

Kolay gelsin.

resmi ekledim dostlar,,
    buyrun

üstad bizim cihaz farklı çıktı resimden bulabildiğimiz kadar bağlantının birini tespit ettik ama diğer bağlantı noktasını ve sökülecek parçayı bulamadık.numara ve harf kodları ile bağlantı noktalarını ve sökülecek parçayı tarif edebilirmisin

• quote:

Resimde görülen parça, Dreambox 800HD'nin tuner'idir. (K revizyon sürümlü tuner)

Resimde herşey yeterince detaylı görülüyor !

Delete yazan yer sökülecek. Kesinlikle sökülecek.
    (Montaj noktaları ile söküm noktaları, kırmızı daire ile belirtilmiştir.)

Add yazan yere de, 1000 MF (micro farat) 25v kondansatör monte edilecek !

Kolay gelsin.

Üstad bir önceki mesajımda arkadaşın mesajına ilişik belirtmiştim tuner farklı çıktı bburdan yazdım cevap çıkmayınca pm de attım cevabı ya da cevabı bulabileceğimiz bir yeri söyler misiiz
  • daha detaylı daha açıklayıcı resim isteyenler için
  • peki yeni orijinal olanda dahil bu hatayı vermeyene ben rastlamadım ..rastlıyan varsa bir zahmet açıklasın..o zaman bu cihazlar fabrikasyon özürlü çıkıyor..
  • Merhaba arkadaşlar. Denildiği gibi kondansatör monte ettim. Fakat elimde 30V vardı. Olmadı acaba 25V olmadığı için mi? Yani trt hd kanald hd star hd falan kanal geçişleri başarısız diyor. Ama tv8 hd atv hd falan çekiyor. Sorun nerde peki ???
  • serkandayauc S kullanıcısına yanıt
    Kondansator direnc vs uğraşmana gerek yok faydasıda yok . kararsızlık yapar .
    alps 401 - 801 tunerlerin çaresi gayet basit .
    Hatırımda kaldığı kadarı ile Tüm LNB ler için teker teker DiseqC ayarlardan "Artırılmış Voltaj Evet" seç .
    401 tuner kör tarama yapamaz . bu nedenlehttp://satellites-xml.org/ web adresinden güncel satellites.xml dosyasını indir . dmboxa at .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.