Şimdi Ara

DNS ayarlarını değiştirmek ağdaki diğer bilgisayarları etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Şimdi oturduğum sitede 4 portlu bir modemden 4 kişi internet kullanıyorduk 1 kişi daha internet almak istedi bizde şöyle birşey yaptık modemden benim eve bir kablo çektik daha sonra benim evden bir switch yardımıyla benim ve diğer arkadaşın bilgisayarına birer kablo çekerek 5 kişi internete bağlandık. Asıl soruma gelince ben evimdeki bilgisayardan DNS ayarlarını değiştirsem ağdaki diğer bilgisayarlar etkilenir mi?

• Ben üç kişiye internet veriyorum kablosuz olarak, bilgisayarımda DNS değiştiriyorum kimse kapıma gelmiyor. Hiç sorun olmadı. Yarını bekler isen evimde ki iki bilgisayarda test ederim sana sonucu söylerim. Düşündüğün zaman DNS ayarını bilgisayarına yapıyorsun, ana dağıtıcı olan modeme değil. Sorun olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 20 Ağustos 2011; 22:22:24 >
  • Bende öyle düşünüyorum ama yinede emin olmak istedim. Diğer insanları mağdur etmek istemedim o yüzden.
  • Yarın sana haber vereyim mi, test edeyim mi senin için?
  • Aslında çok iyi olur teşekkürler ilgilendiğin için.
  • dedğin gibi olmuş olsaydı bütün sunucu dns si aynı olurdu buda aşırı yüklenmekden dns se cökmesi demek buna örnek vermek gerekirse yakın bir zaman içerisinde google dns leri cokmuş 8.8.8.8 olarak vermişlerdi bu benim görüşüm.
  • yarın fırsat bulursan eğer diğer bilgisayar boşaldığında kontrole derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay.06

Aslında çok iyi olur teşekkürler ilgilendiğin için.

kontrol ettim, bilgisayarlar birbirinmden etkilenmiyor. Salonda ki bilgisayarda dns ayarı yok sayfayı açmadı, aynı iteyi odada ki bilgisayar açtı. Her bilgisayarın dns sadece kendsine oluyor. İsteediğin kadar dns değiştirebilirsin, sonuç bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

kontrol ettim, bilgisayarlar birbirinmden etkilenmiyor. Salonda ki bilgisayarda dns ayarı yok sayfayı açmadı, aynı iteyi odada ki bilgisayar açtı. Her bilgisayarın dns sadece kendsine oluyor. İsteediğin kadar dns değiştirebilirsin, sonuç bu.

Çok teşekkür ederim problem yok ozaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpay.06 -- 21 Ağustos 2011; 17:32:24 >
  • komşudan 1 kablo ile internete çekeceğim eve.
    ama evde bir masa üstü. bir de laptop var.
    komşudan gelen tek kabloyu bir şekilde aynı anda iki PC dede internet bağlantısı olacak çekilde yarlayabilirmiyiz?
  • DNS ayarı cihaza özeldir ağı etkilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAOSEM

DNS ayarı cihaza özeldir ağı etkilemez.

Teşekkür ederim tam 3 sene sonra cevap için ama ben artık aynı evde hatta aynı şehirde bile oturmuyorum çok oldu taşınalı
  • alpay.06 A kullanıcısına yanıt
    anca denk geldi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay.06

quote:

Teşekkür ederim tam 3 sene sonra cevap için ama ben artık aynı evde hatta aynı şehirde bile oturmuyorum çok oldu taşınalı

Ben de yazayim da boşuna bakmis olmayayim.
    Cevap etkilemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Guzel hortlatmissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

komşudan 1 kablo ile internete çekeceğim eve.
    ama evde bir masa üstü. bir de laptop var.
    komşudan gelen tek kabloyu bir şekilde aynı anda iki PC dede internet bağlantısı olacak çekilde yarlayabilirmiyiz?

evinde kullanmadığın bir wireless modem varsa access point yapabilirsin.youtube da bu konyla ilgili bircok video bulunmakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 9 Ağustos 2014; 9:42:16 >
  • ya yazdım illa biri daha sorar burdan okusun
  • turexx kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, aynen böyle yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.