Şimdi Ara

DNS değişmesine rağmen yasaklı sitelere giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
55.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TTNET e yeni abone oldum ve Hiper İnternet kullanmaya başladım. Bundan öncesinde Uydunet kullanıyordum ve bu konuda hiç bir sıkıntı çekmezken şimdi DNS ayarlarımı değiştirmeme rağmen yasaklı hiç bir siteye giremiyorum "Mahkeme Kararıyla Erişim Engellenmiştir" yazısını görüyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

DNS Değiştirmesine Rağmen Yasaklı Sitelere Giremiyorsanız:

Bazı durumlarda, DNS ayarlarınızı değiştirdikten sonra bile yasaklı sitelere erişimde sorunlar yaşayabilirsiniz. İşte olası nedenler ve çözümleri:

• DNS Ayarları Yanlış Konfigüre Edilmiştir: DNS ayarlarınız doğru şekilde yapılandırılmamış olabilir. Ağ bağlantı ayarlarınızı kontrol ederek DNS sunucularının doğru olduğundan emin olun.
    • İSS Tarafından Engelleme: İnternet servis sağlayıcınız (İSS), yasaklı sitelere erişimi engelleyebilir. İSS'nize başvurarak bu tür engellemelerin olup olmadığını öğrenin.
    • Güvenlik Duvarı veya Antivirüs Blokajı: Güvenlik duvarınız veya antivirüs yazılımınız, yasaklı sitelere erişimi engelleyebilir. Güvenlik ayarlarınızı kontrol ederek bu uygulamaların erişimi engelleyip engellemediğini görün.
    • DNS Önbelleği Sorunu: DNS önbelleğinde eski DNS kayıtları olabilir. DNS önbelleğinizi temizleyerek sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
    • Yerel Ağ Ayarları: Yerel ağınızdaki yönlendirici veya modemin ayarları, yasaklı sitelere erişimi engelleyebilir. Yerel ağ ayarlarınızı kontrol ederek herhangi bir engelleme olup olmadığını tespit edin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala yasaklı sitelere erişemiyorsanız, bir teknik destek uzmanından yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gt8573 G kullanıcısına yanıt
    Modemde Buyuk I ihtimall Ttnet tarafinda engellenmesi icin yazilim yuklenmistir ilgili modemin site sine grip Ttnet ait program vardir ve guncelleme yapiniz.o zaman yasakli site leer girebilirsiniz.modem zytel mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vendercan -- 30 Aralık 2013; 19:48:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin markası ZTE. Modem şirketini müşteri temsilcisini aradım, girmesi lazım bizim engellemek için koydugumuz ekstra bir şey yok dedi.
  • Önceden site bazlı engelleme vardı dns çalışıyordu şimdi ip bazlı engelleme var. Vpn programlarına yönelin dnsler işe yaramıyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

Önceden site bazlı engelleme vardı dns çalışıyordu şimdi ip bazlı engelleme var. Vpn programlarına yönelin dnsler işe yaramıyor artık

biraz anlatır mısınız nasıldır bu. hiç bir fikrim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gt8573

quote:

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

Önceden site bazlı engelleme vardı dns çalışıyordu şimdi ip bazlı engelleme var. Vpn programlarına yönelin dnsler işe yaramıyor artık

biraz anlatır mısınız nasıldır bu. hiç bir fikrim yok

Vpn veya proxy kullanabilrisiniz yasaklı sitelere girmek için. Vpn ve proxy programları ne yapar? Sanki başka bir ülkeden servis alıyormuşuz gibi gösterip bizim ülkemizde yasaklı ama o ülkede yasaklı olmıyan sitelere girebiliyoruz. Zaten size gelen veriler şifreli oluyor ve servis sağlayıcısı tarafından görülmüyor bu yüzdende engellenemiyor. Vpn bütün internet trafiğini taşır ve kullanımı kolaydır proxy sadece http yani tarama trafiğini taşır kullanımı bilmeyenler için biraz karışık olabilir. Size en basitinden hotspotshield programını öneriririm. Free kullanımıda işinizi görür ve kullanımı kolaydır Biraz biraz bunları kavradıkçada daha profesyönel ve hızlı vpn çözmülerine geçebilirsiniz. İyi geceler

• teşekkür ederim bilgi için deneyeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • son 2 gündür oldu bendede. Müzik dinlediğim bir site vardı devamlı grove ile başlayan sanırım 2 gündür bu siteye ve 1-2 tane torrent sitesine giriş yapamıyorum. Dnssiz bile giriş yaptığım sitelere dns ile giremiyorum.
  • host dosyası ile giriş yapa bilirmiyiz vpn veya proksi kullanmadan
  • Modemde DNS girmek için bir yer varsa oraya yeni DNS seleri girebilirsin.
  • Aynı evde kardeşim dns değiştirip sitelere girebilirken ben giremiyorum.
    Kullandığımız dnsler ve modem aynı.
    Kendisi standart dns'ye döndüğünde sitelere giremiyor. Fakat değişik dns ile girebiliyor
    Ben neden giremiyor olabilirim?
  • modemden dns girildiğinde internet ayarları bunu değiştirebiliyor. O yüzden PC'deki ağ ayarlarına dns girmen lazım.

Ayrıca browserlar da internet ayarlarını değiştirebiliyor. Başka browser kullanmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Aynı evde kardeşim dns değiştirip sitelere girebilirken ben giremiyorum.
    Kullandığımız dnsler ve modem aynı.
    Kendisi standart dns'ye döndüğünde sitelere giremiyor. Fakat değişik dns ile girebiliyor
    Ben neden giremiyor olabilirim?

aynı sorunu bızde yasıyoruz suanda dostum sen halledebildin mi ?
  • arkadaşlar bu soırunu bende yaşıyoırum ttnetten arayan kişi başlattan bir komut vererek dns ayarlarını yaptırttı modeme baktığımda(ayarlarına)o dns ayarının konuçlanmış olduğunu gördüm.bu komutu hatırlamıyorum nedir sizce?
  • Tor browser kullan giremediğin site kalmaz!!
  • kullanılan browserda bu konuda önemlidir. Tarayıcı değişmek bazen sorunu çözebiliyor. Yada farklı dns deneyin güncel dns adreslerini "buradan" edinebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.