bir arkadaş yazmış 256 sınırsızları 1 mbit e alıştırıp 256 kullanıcı sayısı azalınca telekom kökten 256 sınırsızları silecek.. Evet bencede bütün planları bunun üzerine..
telekom bu belkide 1 mbite geçen sınırsızlara 256 sınırsıza dönüş izni vermeyecek hade beyler 256 lar taze bitti diyebilir
daha önce yapmaya kalkmışlardı bunu da,neyseki yapamadılar ya 512 sınırsız 99 vercektin ya da 512 kotalı 3 gb ye geççektin..ama olmadı...
hadi bakalım
Hızlandırılmış adsl faciası yaşamayalım da hızlandırsınlar bakalım. Zaten personellerini 2mbit yaptıklarından beri bağlantılar bir tuhaf. İçim içimi yiyiyor ya. Kesin şimdi download yapıyorlardır takır takır. Personellerinin ayda ne kadar download yaptığını kontrol etsinler!!! Çok download yapana kotalı versinler madem bu kadar kota meraklısıysalar
quote:
Orjinalden alıntı: Glyph
Hızlandırılmış adsl faciası yaşamayalım da hızlandırsınlar bakalım. Zaten personellerini 2mbit yaptıklarından beri bağlantılar bir tuhaf. İçim içimi yiyiyor ya. Kesin şimdi download yapıyorlardır takır takır. Personellerinin ayda ne kadar download yaptığını kontrol etsinler!!! Çok download yapana kotalı versinler madem bu kadar kota meraklısıysalar
çok doğru
Artık buradaki cevaplar kabak tadı vermeye başladı,yok TT personeli download yapıyordur yok şudur yok budur anlamıyorum nedir bu çekememezlik.Memlekette ilk kez adam gibi bir hız uygun bir fiyata verildi bunu alanlara kızıp bağıranları anlamıyorum,hız istiyorsanız onlara verilen hızın düşük olması sizin hızınızı artırmazki çocukça bir çekememezlik gibi duruyor pek çok yazı.BU arada TT protestosu yapılırken istanbulda dört kişiydik burda veryansın eden arkadaşlar neredeydi ?
Şimdi aklı selimle hesap yaptığımızda TT personelinin devamlı download yapmasının imkansız olduğunu görürsünüz.2 Mb hatla aylık 500Gb download yapabilirsiniz ki buda her ay ya 500gb hdd ye ihtiyacınız var yada 125 tane dvd lazım indirdiklerinizi yazmak için demektir.Bırakın Tt personelini donanım meraklısı bu forumda kaç kişide 500Gb HDD var yada kaç kişi her ay 125 tane dvdye para verip alıp yazabilir
ama bu protesto ne kadar duyuruldu ki?
yani duyurulsa katılınmayacağını nereden biliyorsun?
ayrıca iyi tamam ucuza verildi peki biz neden hala pahalı kullanıyoruz ki?
yani mantık ne... Kardeşim en kötü yapacağın olay şu yurt içi hızlar farklı yurtdışı erişim farklı...
bizim gibi internet konusunda geri kalmış ülkelerde yurtdışı çıkışına getirilecek çözüm bu, madem genişbant kullanmak istiyoruz en azından yurt içinde açın musluğu yurtdışına çıkışta yine aynı kalsın bağlantı...
Millet yurtiçinde daha hızlı bağlansın bu bile oldukça büyük bir yükü azaltacaktır yurtdışına olan bağlantımızdaki... çünkü bütün serverlar yurtdışında ve mecburen bütün kullanıcılar yurtdışına çıkıyor bunu önlemek içinde ya telekom datacenterlara verilen hatları ucuzlatacak yada yurtiçi hız sınırını kaldıracak...
yoksa türkiye nette dışa bağımlı olmaya devam edecektir...
TÜDER'in protestosu iyi niyetle tasarlanmıştı ama zamanı yanlıştı. Burada tartışıyoruz ama sonuçta herşey ADSL değil. Kimse kusura bakmasın ama ADSL için sınavıma girmeyip, protesto yapacak halim yoktu benim. "Nerdeydiniz protesto yapılırken?" diyerek insanlara hesap sormaya artık gerek yok. Çünkü iyi veya kötü Protesto yapıldı ve bitti...
Bu başlık altında " bize yapılacak 2 kat hız arttırımını" tartışırken, yaz bile gelmeden telekom personeline 4 kat hız arttırımı yapıldı. Ne amaçla yapıldı bu? Ben bunu anlayamıyorum. ADSL Izdırap Hattı'nda, kendilerinden kaynaklanan sorun yüzünden beni 4 gün internetsiz bırakan, defalarca aynı " modemi açıp kapadınız mı?" sorusunu soran, bir de sanki benim suçummuş gibi ters ters konuşan personele iyi hizmet ödülü müydü bu arttırım?
Memlekette ilk kez adam gibi bir hız uygun bir fiyata verildi ama sanki...Sanki yanlış tarafa verildi. Asıl ADSL'yi ADSL yapan müşterilerine değil, personeline verildi. Bekleyen, isteyen, dünyanın parasını ödeyen bizlerdik oysa ki. Ben mutlu olamıyorum onların 2mbit kullanmasından.
su durumda 512 sinirsiz 100 den 50ytl ye dusecek 1mbt de 100ytl olacak ama benim pek umidim yok hele yazin hic sanmiyorum.
Önümüzdeki hafta birşeylerin belli olması lazımi TK tarifeye onay verdimi acaba? Nemecek söyler, ben yarın yazıcaktım bunu ama madem yukarı çıkmış bugünden sorayım;
evet nemecek TK tarifeyi onayladımı acaba?
öncelikle okuduklarımdan dolayı büyük üzüntü duyuyorum bir sınırsız 256 kullanıcısı olarak.
sınırsız fiyatlarının aşağı çekilmesi hakkında yazı yazan arkadaşlara bunun imkansız olduğunu söyleyebilirim. biraz mantıklı düşünecek olursanız kotalı kullanımı özendirmeyi ya da mecbur bırakmayı amaçlayan Türk Telekom, sınırsız aboneliklerin fiyatlarını aşağı çekerse sınırlı kullananlar da bu tarifelere geçmek isteyeceklerdir. Sözgelimi 512 3 GB kotalıya 29 ytl veren bir kişi 256 sınırsıza 39 ytl verildiğini duyarsa "10 lira fazla veririm kota aşımı riskim olmaz" diyebilir ki DH'daki bir çok kişinin bunu diyeceğinden eminim.
1024 6 GB kotalı da bana komik geldi açıkçası. ileride yapılacak hız artırımlarından sonra adsl 2+ ile birlikte 24 Mbps 6 GB kotalı tarifeyi de görürüz gibime geliyor. 10 dkaikada kota nasıl dolar diye de topic açarsınız artık.
kablonette 7 ytl tv ve 12 ytl hizmet ücreti olduğunu söyleyen arkadaşlara da diyeceğim şudur: adslde de Hesapli Hatt adı altında hiç de hesaplı olmayan bir tarifeye ayda 7.5 ytl sabit ücreti paşa paşa ödüyorsunuz. bunun yanısıra 256 kbps de 32 kb/s hax veri aktarımı varken kayıplarla 27yi geçemiyorsunuz. kablonette bu hız 32ye çıkabildiği gibi 12 ytllik hizmeti almama özgürlüğüne de sahipsiniz (en azından bir çok santralde) tv aboneliğini de hesapli hatt ile kıyaslarsanız kablonetin daha cazip olduğunu göreceksiniz...
6 aylık 1024 sınırsız olayını da ağza çalınan bir parmak bal olarak nitelendiriyorum. ben geçen ay 53 GB download yaptım bunu 4 ile çarparsanız 200 Gb eder ve ben bu kadar indireceğim söz veriyorum. sonra da 256 ma döneceğim. umrumda değil, beni kandıramazlar. benim gibi 256 kullanıcılarını da kandıramayacaklar.
uzun lafın kısası, rekabet olmazsa böyle saçma tarife oyunlarıyla karşılaşır kafamızı çok duvarlara vururuz ya da çok banlarız havayı suyu.
kolay gelsin...
hayatımız beklemekle geçti be
quote:
Orjinalden alıntı: salpyilmaz
kablonette 7 ytl tv ve 12 ytl hizmet ücreti olduğunu söyleyen arkadaşlara da diyeceğim şudur: adslde de Hesapli Hatt adı altında hiç de hesaplı olmayan bir tarifeye ayda 7.5 ytl sabit ücreti paşa paşa ödüyorsunuz. bunun yanısıra 256 kbps de 32 kb/s hax veri aktarımı varken kayıplarla 27yi geçemiyorsunuz. kablonette bu hız 32ye çıkabildiği gibi 12 ytllik hizmeti almama özgürlüğüne de sahipsiniz (en azından bir çok santralde) tv aboneliğini de hesapli hatt ile kıyaslarsanız kablonetin daha cazip olduğunu göreceksiniz...
Kablo internet adsl ye göre her yönden avantajlı zaten. Bölgesinde kablo internet olan kullansın zaten. Biz adsl ye mecburuz...
Vay be 6 ay 1024 vercekler ha 1024 den 256 geri dönüldüğünde birçoğumuz psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalcak benden söylemesi
Bence telekom personeline 2048 in 30 ytl ye verilmesi çok çok iyi bir gelişme ben sevindim doğrusu her ne kadar çoğunuz kızmışsada.
quote:
Orjinalden alıntı: 3ddd
Vay be 6 ay 1024 vercekler ha 1024 den 256 geri dönüldüğünde birçoğumuz psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalcak benden söylemesi
Bence telekom personeline 2048 in 30 ytl ye verilmesi çok çok iyi bir gelişme ben sevindim doğrusu her ne kadar çoğunuz kızmışsada.
256 ya geri donus olmayacak isteyen gene 1024 de kalacakmis ama bunlarin hepsi soyletiden ibaret ortada en ufak resmi bir aciklama yok bence hicbisi olacagida yok yazin.
bna da hcbisi olmicak gbi geliyor
nemecek hocam 2mbit'i kaptın hiç ortalarda görünmüyorsunŞaka yapıyorum tabiki de hiçbir gelişme yok mu yahu,10 güne kadar çıkacaktı falandı filandı?
haber 9 nisanda çıktı 22 mayısa geldik halaa elimizde bir kişinin sözlerden başka bişey yok. inşallah bi an önce olur.