Şimdi Ara

Doany: Bu yaz interneti 2 kat hızlandıracağız (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.835
Cevap
0
Favori
86.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hunter_one

Takvime bakarak bir tarih sallamak gerekirse "10 güne kadar tk dan çıkması beklendiğine göre 18 mayıs perşembe beklenen tarih. 19 mayıs tatil ve sonrası haftasonu olduğuna göre esas müjdeyi 22 mayıs pazartesi günü alırız galiba :) Evet 22 mayısı baz alarak geri sayıma başlıyorum

Geri sayımların sonu hep hüsran olmuştu

Heyecanla bekle bekle sonra bi bakmışın yerimizde saymaya devam edioz

• quote:

Orjinalden alıntı: MP4

darkhardware forumlarında da TT'den tanıdıkları olduğunu söyleyen bir yönetici burda bahsi geçen tarifenin yanlış bir söylenti olduğunu söylüyor. bekleyelim görelim arkadaşlar :)

inşallah bu haber yanlıştır.
  • Ortada bir kaynak yok, resmi bir açıklama yok, birisi ortaya bir laf atmış, ardından "kaynak sağlam" demiş.

Çok güzel bir atasözümüz var bu konuyla ilgili: Delinin biri bir kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkartamamış.

Yahu arkadaşlar, akıl var mantık var, yani böyle şeylere nasıl inanabiliyorsunuz hayret ediyorum ya...
  • iddaayi atan arkadas telekomda calişiyor Ke[R]eM

ama hiz artimi yatacak soyluyorum.
    yazin amerikaya gitcem ve orada saniyede 1mb veri transferi yapıcam sonra eve doncem rapidden 15kb/s ile dl yapcam işmi bu
    adaletmi bu
    bumu son surat hiz
    ben bu telekonun taa...

TELEKOM DİYE Bİ KURULUS YOK ARKADAŞLAR TEK KURULUS VAR O DA

TEKELKOM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icabetmez -- 9 Mayıs 2006; 22:43:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ke[R]eM

Ortada bir kaynak yok, resmi bir açıklama yok, birisi ortaya bir laf atmış, ardından "kaynak sağlam" demiş.

Çok güzel bir atasözümüz var bu konuyla ilgili: Delinin biri bir kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkartamamış.

Yahu arkadaşlar, akıl var mantık var, yani böyle şeylere nasıl inanabiliyorsunuz hayret ediyorum ya...

Bundan bir önceki hız arttırımında gene bir deli kuyuya taş atmıştı, biz o taşı çıkardığımızda elimize kotalıların 512k ya yükselmesi geldi hatırlayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: marlo

bu hızı 2 kat arttırma bana kötü çağrışımlar yapıyor ama bakalım

+1000
    Aynen, 256kb yi tamamen kaldıracaklar, sınırsız isteyen mecbur 512 alacak, sınırlı isteyen de 1024kb, 6GB sınırlı alacak.

TAbi fiyarları DEĞİŞMEYECEK!

Önemli olan hızın iki katına çıkması değil HIZ/FİYAT'ın iki katına çıkmasıdır.

Keriz yerine koyuyorlar ya o koyuyor adama

• bence nemecek bu sefer biraz sallamış gibi geldi.. :) 1024 6gb okey.. 256 sınırsızı bırakırlar (çünkü telekom bu) onada okey.. fakat 256 sınırsızlara 6 ay sınırsız 1024 vermenin ne akla ne mantığa uygun bir tarafı yok. hıı 256 sınırsızları 1024 hızına özendirmek derseniz bence böyle bir uygulama telekomun daha fazla k....r yemesine sebep olur 1024 kbps sınırsız 6 ay kullanan kişi daha sonra 6 gb kotayı kabul etmesi mümkün değil.. tekrar 256 sınırsıza geçince aklından neler geçirecek düşünmek bile istemiyorum.
    sanırım telekom da bunu düşünüp böyle bir uygulama yapmaz. yapılacak en doğru iş 256 sınırsızları 512 sınırsız yapmak. 512 kotalıları 1024 6 gb kotalı yapmak. aslında bunlarda mantık dışı ama ne yapalım telekomla mantıksızlıklara alıştık .

Bu arada adsl2+ diye bişey vardı yaa noldu o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 10 Mayıs 2006; 3:55:01 >

• 256 sınırsızları 512 yapsınlar delirtmesinler adamı
  • Hocam hız 2 katına çıksın çıkmasına ama adamı halen soyuyolar.256 kalsın ama 30 ytl gib bi fiyatı olsun.Ben 256 da kalmayı yeğlerim.
    512kbps gibi bir bağlantıya 49 vermek gene koyar adama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: casual

bence nemecek bu sefer biraz sallamış gibi geldi.. :)

Umarım sallamıştır.
    Yoksa daha önce de kotasızlara yapılan üvey evlat muamelesiyle 2. kez karşı karşıya kalacağız.
  • Niye sallayayım anlamadım..

Eğer bir değişiklik olursa söyleyeceğim ki tarifeler TK ya gönderildiğine göre tek değişiklik TK'nın bu tarifeleri onaylamaması durumunda olur. 22 Mayısı bekleyen arkadaşlara da bir şey söylemek istiyorum. Tarife çıkar çıkmaz uygulamaya geçirmeyebilirler , yani okulların kapanmasını bekleyebilirler( bu sadece benim yorumum). Çünkü herhangi bir reklam hazırlanmadı bunla ilgili olarak. Sessiz sedasız çıkmasını beklemiyorum şahsen.

Aslında bazı yorumlarda bahsedildiği gibi sınırsız kullanımın cazibesini yitirtilmeye çalışılıyor benim de anladığım kadarıyla. Bu tarz konuların kararları yükseklerde veriliyor. tamamen stratejik kararlar.

Burda sadece duyduklarımı iletiyorum. Bir arkadaş telekomda tanıdığı olan bir yöneticiden bahsetmiş. Telekomda 40 bin kişi çalışıyor ama bu konuyu bilenlerin sayısı 50 yi geçmez. ( İllerdeki telekom müdürleri dahil). O arkadaş tanıdığına sorsun bakalım TT çalışanlarının hızları kaça çıkıyor bu hafta. ( cevap:2Mb)

Yurtdışı çıkışlarına gelince; yeni alımlar olacak ve zaten halihazirda gayet rahat olan çıkışlarda hiçbir problem olmayacak. Zaten hızın artması %90 ı kotalı kullanan bir yurtdışı çıkışını ne kadar etkiler ki?

Bu arada açık konuşmak gerekirse 2 milyon abone içinde ciddi anlamda download yapanların sayısı 10.000'i geçmiyor.Ve de 3G kullananların çoğu 1G dahi doldurmuyor. Bu hız arttırımları 2 milyonun %90 ına iyi gelecek ama tabii ki herkesi mutlu etmeyecek. En azından direk 2 katına çıkmayı bekleyen sınırsız kullanıcıları pek mutlu etmeyeceği kesin.

En sevdiğim tarafı ise yukarda "bir deli kuyuya taş atmış......" gibi konuşan kardeşlerin bu olay gerçekleşince çaktırmadan kaybolmaları ve her nedense bir cevap falan yazmamaları :)

• quote:

Orjinalden alıntı: nemecek

Bu arada açık konuşmak gerekirse 2 milyon abone içinde ciddi anlamda download yapanların sayısı 10.000'i geçmiyor.Ve de 3G kullananların çoğu 1G dahi doldurmuyor. Bu hız arttırımları 2 milyonun %90 ına iyi gelecek ama tabii ki herkesi mutlu etmeyecek. En azından direk 2 katına çıkmayı bekleyen sınırsız kullanıcıları pek mutlu etmeyeceği kesin.

Madem o kadar az dl yapanlar niye bir 512k yı esirgiyorlar onlardan (yani bizden) 49 milyon zaten fahiş bir ücret bu parayı ödemeye razı olmuşuz yapsalar ya 512k 49 milyon.

Nemecek, bahsettiğin 1 mbit sınırsız olacak dimi 6 aylık? Otomatik mi geçerler 256k sınırsızdan 1mbite? yoksa dilekçe zart zurt gerekir mi?
  • Yok bence Doany'in Dili sürçmüştür 2 kat Ücreti yükselteceğiz ve kotayı 1Gb a çekeceğiz diyeceğine yanlışlıkla bu sözü söylemiştir (Yaparlarmı Yaparlar Tekelkom işte ne olcak) bunlar kota olayını kaldırmadıkça ve fiyatı aşağı çekmedikçe sevindiremezler milleti.. bana hız falan lazım bile diil istemem 1024 mb hızı 512 sınırsız 29 mil yapsınlar yeterli ben ona razıyım hey allahım ne günlere kaldık birde bu zihniyetle abye gireceğiz gülerim buna

Öyle Duruma geldıkki artık ağlanacak halimize bile gülüyoruz.... tıpkı benim biraz önce yaptığım gibi..

• quote:

Gerçekten de bir çok insan 6g altında download yaptığı halde sınırsız paket kullanıyor. Bu açıdan bakıldığında bilinçsiz aboneler için faydalı olacaktır.

Evet, örneğin bana epey faydalı olacaktır.

Doany: Bu yaz interneti 2 kat hızlandıracağız

Anlaşılan yine üvey evlat muamelesi göreceğiz.
    Ama olsun, türk insanı her türlü kazığa alışkın, bunu da rahatlıkla sindirecektir.
    Bunu telekoma karşı yapılan eyleme katılan kişi sayısı açıkça gösterdi.

1Mbit hız, 3GB kota... peaahhh

• Kota Telekom(Turk Telekom demem artık) un yeni tarifeleri anlaşılan bize pek yaramayacak.(sınırsızlara)
    Doany sanada
  • quote:

Aslında bazı yorumlarda bahsedildiği gibi sınırsız kullanımın cazibesini yitirtilmeye çalışılıyor benim de anladığım kadarıyla. Bu tarz konuların kararları yükseklerde veriliyor. tamamen stratejik kararlar.

stratejik deil tamamen,kara yönelik,ne kadar indirirsem cebime o kadar kar mantığı ile verilmiş kararlar

bir de kotalı internette hız arttırma nın mantığı nedir?? msn de mi işine yarayacak hız arttırımı,ya da sörfte 1-2 sn.ye mi farkedecek sayfa açılışlarının süresi??....tek fark download hızı olacak,onda da zaten kota koyulmuş,2 gün indirsen kota dolacak,hiç bi işe yaramayacak?

göz boyama bunların hepsi...bi kere zaten kotalı internet başlı başına saçmalık...tabi türkiye de çoğu kişi interneti msn için kullandığı için,downloadla falan da uğraşmadığı için,böyle kotalı-ekonomik tarife adı altında millete sunuluyo...

bu arada her ne kadar bizi ilgilendirmese de Almanya da en düşük bağlantı 3 mbps den,12 mbps ye çıkarılcakmış...

biz de heralde bi 10 sene sonra falan 12 mbps 3 gb kotalı,256 kbps sınırsız olur..

• @nemecek
    bu sefer de senin iddia tutarsa , seni internet bölümüne Mod yapsınlar ,

512 sınırsızı 60ytl yapsalar bari ,

10-15 bin kişinin bu kadar tehlike gibi görülmesi ne kadar komik ya
  • Ne diyeyim, hani bir site var ya, telekoma kafam g....n

Akla başka birşey gelmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YellowBase -- 11 Mayıs 2006; 1:00:23 >
  • nemecek sana bir sorum var cevaplarsan sevinirim

bu adamlar bize 6 aylığına sınırsız 1mbit verecekler, eğer telekomun hatları bunu kaldırıyorsa neden bu adamlar bunun yarısı olan 512yi sınırsızlara vermemekte diretiyorlar??
    Ben bunun mantığını anlayamadım
  • Off Topic de, Baser'in imza yetkisi elinden alinmamismiydi, baska Baser miydi o yoksa ben mi karistirdim?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.