Şimdi Ara

Doany: Bu yaz interneti 2 kat hızlandıracağız (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.835
Cevap
0
Favori
86.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye. Bizim daha çok yolumuz var.

11.03.2006 14:58 - Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...
    Öncelikle baştan belirtelim. Hız rekoru kıran bu teknolojinin bizim günlük kullanımımıza girmesi en azından kısa vadede pek olası gözükmüyor.
    IBM'in dağıtık çalışan sistemler için geliştirdiği GPFS adlı bu mimaride dosya sistemi birden fazla bilgisayar üzerine dağıtılmış halde bulunuyor. Bu sayede veri okuma/yazma işlemi birden fazla bilgisayar üzerinde paralel olarak gerçekleştirildiği için tek bir disk veya ufak çaplı RAID yapıları ile erişilmesi mümkün olmayan hızlara çıkmak mümkün hale geliyor.
    Bu bu dağıtık çalışan dosya sisteminin performansını test etmek amacıyla IBM mühendisleri bir deney hazırlamışlar. 104 adet, IBM'in POWER işlemcisi ile çalışan eSeries sunucu kullanılarak oluşturulan küme üzerinde çalıştırılan GPFS sayesinde 102 GB/s gibi rekor bir okuma/yazma performansına imza atılmış.

Kaynak: Ars Technica

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih86 -- 1 Ağustos 2006; 13:42:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fatih86

IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye. Biz daha çok yolumuz var.

11.03.2006 14:58 - Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...
    Öncelikle baştan belirtelim. Hız rekoru kıran bu teknolojinin bizim günlük kullanımımıza girmesi en azından kısa vadede pek olası gözükmüyor.
    IBM'in dağıtık çalışan sistemler için geliştirdiği GPFS adlı bu mimaride dosya sistemi birden fazla bilgisayar üzerine dağıtılmış halde bulunuyor. Bu sayede veri okuma/yazma işlemi birden fazla bilgisayar üzerinde paralel olarak gerçekleştirildiği için tek bir disk veya ufak çaplı RAID yapıları ile erişilmesi mümkün olmayan hızlara çıkmak mümkün hale geliyor.
    Bu bu dağıtık çalışan dosya sisteminin performansını test etmek amacıyla IBM mühendisleri bir deney hazırlamışlar. 104 adet, IBM'in POWER işlemcisi ile çalışan eSeries sunucu kullanılarak oluşturulan küme üzerinde çalıştırılan GPFS sayesinde 102 GB/s gibi rekor bir okuma/yazma performansına imza atılmış.

Kaynak: Ars Technica

maşallah

• ilginctir bu ay kotayı 1 gb astım fakat bugun odemeye gittigimde 29YTL dedi sizde mi normal ucret odediniz yoksa kota fazlasını odediniz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turexx

ilginctir bu ay kotayı 1 gb astım fakat bugun odemeye gittigimde 29YTL dedi sizde mi normal ucret odediniz yoksa kota fazlasını odediniz mi?

her 1 gb 10 ytl
  • Önümüzdeki ay ödersin. Benim ay bitmeden fatura geliyor.
  • walla nasil işse benim eve hic fatura geldigi yok anca internet kesildigi zaman son odeme tarihinin geciktigini hatirliyorum
  • internet eskisinden de yavasladı
    daha beter oldu
  • Doany den ümidi kestik artık.herşey yine aynı eskisi gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

Doany den ümidi kestik artık.herşey yine aynı eskisi gibi

Evet,Doanay abi de yaramıza merhem olmayacak...

TT'nin tekeli kalkana kadar bize rahat olmaz...
  • Adamların keyfine kalmış durumdayız ne yazıkki.Tcell nasıl avea telsim acayip tarifeler yapınca bizbizecelli çıkardıysa rekabet olunca ne zaman gerçek anlamda ÖZELLEŞTİRME olur o zaman rahatlarız.Devlete bak ÖZELLEŞTİRME yapıyor ama monopol piyasaya devam ediyoruz.Ben bilmiyorum ama yurt dışında da böyle kotalı dsl tarifeleri var mı?
    İnternet bir ihtiyaçdır,lüks değil.Ne kotası anlamıyorum!!
  • hocam yurtdısında kotalı tarifeler var hatta daha dusuk kotalar da var
    sorunumuz kota değil
    sorunumuz fahis fiyatlar ve zorla insanların kotaya yonlendirilmesi
    satın aldığımız hızın bize tam olarak verilmemesi
    yetersiz altyapı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tranquillityofloss

Evet, Doanay abi de yaramıza merhem olmayacak...

Arkadaşlar, "alaycılık olsun" mantığıyla bile hareket ediyorsanız, bu Doany denilen kişiye "abi" vb. sıfatlar yakıştırmayın. Bu adam ve benzerleri, o yere göğe konmayan ve "Türkiye'nin geleceğini açacağı" söylenen yabancı sermayenin paralı uşakları, eski günlerin "müstemleke valilerinin" benzerleridir!...
  • quote:

hocam yurtdısında kotalı tarifeler var hatta daha dusuk kotalar da var
    sorunumuz kota değil
    sorunumuz fahis fiyatlar ve zorla insanların kotaya yonlendirilmesi
    satın aldığımız hızın bize tam olarak verilmemesi
    yetersiz altyapı

Çağlar sana katılıyorum. evet yurt dışındada kotalı tarifeler var ama sadece seçenek olarak sunulmuştur ve fiyatları çok ucuzdur çünkü sadece bazı insanlar mail bakmak ister bu kotalı tarifede onlara rahat rahat yeter. Fakat bizim asıl üstünde durmamız gereken konu şudur Çağlar arkadaşımın dediği gibi ülkemizde zorla kotalı tarifeye yönlendirme var; isterseniz gidin birkaç saat telekom'un başvuru notlarında insanlara telekom'un ADSL'i nasıl sattığına bakın kotasızın ismi bile geçmiyor zaten şimdi de en düşük kotasız tarifeyi çok yukarıya çekerek iyice yok ettiler.

Bizim tepkimizin olduğu nokta fahiş fiyatlar ve insanların direk kotalı tarifeye yönlendirilmesi; konuyu bilmedikleri içinde direk sorgulamadan insanlarında alması.

• bırak ya hızlandırdılar ne oldu
    her gün bir sorun
    artık yetti
    kestircem neti kurtulcam
  • Zonguldak-Ereğli'den bildiriyorum. Az önce TT'yi aradım. Telefonda görüştüğüm bayana 256 sınırsızlar , 1 Eylül'den itibaren 6 aylığına , 1024 sınırsız olacaklar mı? Diye sordum. Bayan bana , ellerine daha yeni yazı geldiğini ve bu haberin DOĞRU olduğunu söyledi.
  • 256 limitsiz abone olup 1024 6 GB limitli tarifeyi 6 ay sınırsız olarak kullanma konusunda en son bilgi:

Az önce müşteri hizmetlerini aradım ve yapılması gerekeni öğrendim arkadaşlar. Siz de en azından 6 ay boyunca sınırsız 1 MB 49 ytlye kullanmak istiyorsanız lütfen okuyun.

Ağustosun 28-29u gibi bağlı bulunduğumuz Telekom müdürlüğüne gidip bir dilekçe yazmamız gerekiyor. Bu dilekçe, normal tarife değişikliği şablonu olmamalı. Yazıyla yazılmış ve isteğimizi açıkça bildirecek ibareleri içeren bir dilekçe olmalı. Sonuçta olağan dışı bir uygulama olacak.

Yazacağınız dilekçede mutlaka 256 limitsizden 1024 6 GB kotalı tarifeye 6 ay boyunca limit aşım ücreti alınmaması üzerine deneme amaçlı geçmek istediğinizi, 6 ay sonunda istediğiniz takdirde tekrar 256 limitsize dönebileceğinizi ekleyin.
    Operatöre "beni en çok düşündüren, efendim siz 256 dan geçmemişsiniz, o yüzden bu kampanyadan yararlanamazsınız, gibi bir yanlışlıkla 175 ytl kota aşım ücreti gönderirlerse ne olacak" diye sordum.
    Sizin resmi dilekçenizde belirttiğiniz ibareler resmiyet kazanacağından kanunen haklı durumda olursunuz. Telekom böyle bir yanlışı yapmaz. Ancak bir yanlışlık eseri böyle bir durum oluşursa hata mutlaka düzeltilir şeklinde yanıtladı.

Uzun lafın kısası; bu kampanyadan faydalanmak isteyen 256 limitsiz aboneleri bu ay sonuna doğru bağlı bulundukları telekom müdürlüğüne kendi yazdıkları dilekçelerle baş vurdukları takdirde 6 ay boyunca kota aşım ücreti ödemeden 1 mbit hızından faydalanabilecekler... 6 ay sonunda istedikleri takdirde 256 limitsize dönebilecekleri gibi 6 gb kotalı tarifede de kalabilecekler ki sanırım ben dahil kimse bunu tercih etmeyecek.

Bu arada, bu değişim işlemi yapılacak eyleme kesinlikle engel olamaz. Katılmak isteyen arkadaşların hepsini 2 eylülde taksim meydanına bekliyoruz!

• umarım 256 sınırsıza geçmeyenler pişman olmaz fakat pişman olacak gibi duruyorlar uyardıkta ama fazla itibar eden olmadı .

quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

256 limitsiz abone olup 1024 6 GB limitli tarifeyi 6 ay sınırsız olarak kullanma konusunda en son bilgi:

Az önce müşteri hizmetlerini aradım ve yapılması gerekeni öğrendim arkadaşlar. Siz de en azından 6 ay boyunca sınırsız 1 MB 49 ytlye kullanmak istiyorsanız lütfen okuyun.

Ağustosun 28-29u gibi bağlı bulunduğumuz Telekom müdürlüğüne gidip bir dilekçe yazmamız gerekiyor. Bu dilekçe, normal tarife değişikliği şablonu olmamalı. Yazıyla yazılmış ve isteğimizi açıkça bildirecek ibareleri içeren bir dilekçe olmalı. Sonuçta olağan dışı bir uygulama olacak.

Yazacağınız dilekçede mutlaka 256 limitsizden 1024 6 GB kotalı tarifeye 6 ay boyunca limit aşım ücreti alınmaması üzerine deneme amaçlı geçmek istediğinizi, 6 ay sonunda istediğiniz takdirde tekrar 256 limitsize dönebileceğinizi ekleyin.
    Operatöre "beni en çok düşündüren, efendim siz 256 dan geçmemişsiniz, o yüzden bu kampanyadan yararlanamazsınız, gibi bir yanlışlıkla 175 ytl kota aşım ücreti gönderirlerse ne olacak" diye sordum.
    Sizin resmi dilekçenizde belirttiğiniz ibareler resmiyet kazanacağından kanunen haklı durumda olursunuz. Telekom böyle bir yanlışı yapmaz. Ancak bir yanlışlık eseri böyle bir durum oluşursa hata mutlaka düzeltilir şeklinde yanıtladı.

Uzun lafın kısası; bu kampanyadan faydalanmak isteyen 256 limitsiz aboneleri bu ay sonuna doğru bağlı bulundukları telekom müdürlüğüne kendi yazdıkları dilekçelerle baş vurdukları takdirde 6 ay boyunca kota aşım ücreti ödemeden 1 mbit hızından faydalanabilecekler... 6 ay sonunda istedikleri takdirde 256 limitsize dönebilecekleri gibi 6 gb kotalı tarifede de kalabilecekler ki sanırım ben dahil kimse bunu tercih etmeyecek.

Bu arada, bu değişim işlemi yapılacak eyleme kesinlikle engel olamaz. Katılmak isteyen arkadaşların hepsini 2 eylülde taksim meydanına bekliyoruz!

• quote:

Orjinalden alıntı: casual
    umarım 256 sınırsıza geçmeyenler pişman olmaz fakat pişman olacak gibi duruyorlar uyardıkta ama fazla itibar eden olmadı .

Sakalımız da var ama sanırım resim koymadığımız için dikkate alınmadık
  • @salpyilmaz
    Teşekkürler dostum. Her zaman bu konuyla alakalı açıklayıcı bilgiler verdin. Eeee artık bir dilekçe örneği de yazarsın buraya. Onu da bekliyoruz yanı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

Bence eylem ertelensin. Ben gelmeyecem ama yine de 6 ay sonra yapın yapacaksanız. Böylelikle telekoma teşekkür etmiş olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.