256larin 6ay sinirsiz 1mbit kullanmasi ole bisi olsa dava acardim
Dava açmak istiyorsan telekoma dava açacak konu çok. Haa, bu arada forumda işkembeden konuşan da çok, hem de epey çok. İş icraata gelince kimse yok.
Bu yaz dediklerine göre yapacaklardı demekki planları varmış, TK ya göndermişler işte ama TK onaylamadığına göre tekrar gönderip yaz bitmeden 1 aya kalmaz yaparlar bence kampanyalarını..
50ytl 1mbit sinirsiz kim uyduruyor bunu bole bisi yok hatta 512 yi bile 50ytl sinirsiz yapmayi dusunmuyorlar keske olsa bende sinirsiza gecerim ama nerde buyuk beklenti sarsar.Ama belki TT nin sicaklar basina vururda boyle bir surpriz yapar.
quote:
Orjinalden alıntı: raptor2006
quote:
Orjinalden alıntı: nemecek
Tarife TK da reddedildi.
Reddedilme sebebi kota falan değil, o yönlere sapmayalım. Teknik sebepler diyebiliriz.
Revize edilip tekrar gönderilecektir diye düşünüyorum ama ne şekilde döner onu bilmiyorum.
En azında 1 ay sürer bu aşama bence....
Hız arttırımını, yapılmış bir kötülük olarak niteleyenler rahat edebilir
TK da red mi edilmiş? Teknik sebepler dediğiniz nedir biraz bilgi verirmisin, bu iş çok uzayacak galiba?
Yalan oldu işte, hayallerimiz her zaman ki gibi suya düştü gene kasım ayına doğru birşeyler olur herhalde yada hiç olmaz beklemek çok rahatsız edici , umudumu kestim ben yazdan...
ben adsl den birsey beklemeyin kabloda olsun gozunuz derim
Yıl 2010 Telekom hızları yine 2 katına yükseltir. 4 MB bağlantı 6 GB kotalı bağlantı hayırlı olsun sözlerimizi tuttuk hızları yükselttik.
vatandaş: ama olmazki kota çok düşük Yetkilii Telekom görevlisi: Neyinize yetmiyor efendim 6 GB cafe mi işletiyorsunuz
quote:
Orjinalden alıntı: MeTaLiTY
Yıl 2010 Telekom hızları yine 2 katına yükseltir. 4 MB bağlantı 6 GB kotalı bağlantı hayırlı olsun sözlerimizi tuttuk hızları yükselttik.
vatandaş: ama olmazki kota çok düşük Yetkilii Telekom görevlisi: Neyinize yetmiyor efendim 6 GB cafe mi işletiyorsunuz
Valla ben 2008'de wimax'a geçiyorum.
Kısaca bu kadar konuşmalarımızda indirimle ilgili bişey yok görünüyor ve limitlilerde hız artacak gibi, ADSL kullananların çoğu halbuki indirim istiyor ,, yazık!!!!
quote:
Tarife TK da reddedildi.
Reddedilme sebebi kota falan değil, o yönlere sapmayalım. Teknik sebepler diyebiliriz.
Revize edilip tekrar gönderilecektir diye düşünüyorum ama ne şekilde döner onu bilmiyorum.
off topik olcak ama,
nemecek ÖM attım bakıver bi zahmet
quote:
Orjinalden alıntı: ashc
quote:
Orjinalden alıntı: MeTaLiTY
Valla ben 2008'de wimax'a geçiyorum.
Bende geçerim
quote:
Orjinalden alıntı: Jincx
kablodan hic umit yok adsl bile 512 sinirsizi 50ytl yapamadikdan sonra kablo nasil yapsin oyle olsa zaten herkes kabloya yonelir kablo su anda bitmis durumda ama ileride ne olur bilemem.
quote:
Orjinalden alıntı: killnOd
quote:
Orjinalden alıntı: Jincx
kablodan hic umit yok adsl bile 512 sinirsizi 50ytl yapamadikdan sonra kablo nasil yapsin oyle olsa zaten herkes kabloya yonelir kablo su anda bitmis durumda ama ileride ne olur bilemem.
Kablo ilerde güçlenecek bence, çünkü lisansları verildi..Yatırıma başlarlar yakında ama fiyatlar hep ADSL ile aynı aşağı yukarı biri inerse diğeride aynı seviyeye getiriyor, internette ADSL e göre daha ucuz fiyatlı olacağını sanmıyorum hep aynı paralelde olacaklar..
Kablo ile ADSL arasında ciddi fiyat farkları olacagını hiç sanmıyorum.
ben bu deneme isini anlamadım bize 1mbit sınırsız verecekler sonra biz 1 mbit i cok sevip 6 gb kotalıya mı gecicez bizi gerizekalı mı sanıyorlar hala tek amac herkesi kotalı yapmak olacak belli biz 6 ayda 1mbite alısacagız 256 ya donunce her gun kufredeceğiz tt ye
yaw ben cfospeed kullanırken skype de webcam ve sesli konuşmayı nerdeyse hiç takılmadan kullanabiliyorum. Yani bunun gibi chat programları için falan 256kpps bile yeterli iken download yapamayan kotalı kullanıcıların hızlarının arttırılmasının kullanıcı açısından pek bir faydasını görmüyorum ben.
Bir iyilik yapmak istiyorsa telekom, Hızları 2 katına arttıracaklarına fiyatları yarıyarıya düşürsünler. İsteyen aynı fiyata bir üst tarifeye geçer hem ozaman.
Bu arada yukarıda arkadaş altyapı yetersiz sınırsızların hızları arttırılamaz falan demiş.Bunu neye dayanarak söylemiş acaba? Bildigim kadarıyla yurtdışı çıkışları 10katına çıkarıldı. Bu sayede telekom çalışanlarına bile sınırsız 2Mbit verdiler. Yani sınırsızların hızlarının yükseltilmemesi altyapıdan degil tamamen telekomun ortak internet kullanımını önlemek için yaptıgı lanet bir pazarlama stretejisi bence. Telekom bu sayede milletin internetini konu-komşuya dagıtmasını önlemeye çalışıyor heralde.
Yani amaç yurdumuzda internetin yaygınlaştırılması değil, tamamen telekom nasıl yaparsak daha çok kar eder politikası uygulanıyor. Tekel ve özel bir şirketinde bunu uygulamak istemesini anlayabiliyorum yani. Önemli olan piyasanın rekabete açılması. Bununla ilgili düzenlemeler enkısa sürede yapılmadıkça bizler daha forumlarda çok yazılar yazmaya, kafamızı duvarlara vurmaya devam ederiz
Konuyla ilgili bir haber okudum, buraya alıntı yapıyorum
ABD’de yapılan bir araştırmada, operatörlerin genişbant erişim ücretlerini düşürmeleriyle ülkedeki orta ve dar gelirli ailelerin ilk kez internet sahibi olduğu belirlendi.
ASSOCIATED PRESS Güncelleme: 10:36 TSİ 31 Mayıs 2006 Çarşamba
NEW YORK - Pazar araştırma şirketi Pew Internet and American Life Project tarafından yapılan araştırmaya göre, Mart2005-2006 aralığında genişbant erişim yüzde 60 arttı. Özellikle dar gelirli hanelerde internet erişimi yüzde 120 artış gösterdi. Uzmanlar, erişim ücretlerinin düşmesinin internetin yaygınlaşmasını kolaylaştırdığını vurguluyor. Erişim ücretleri ABD’ye göre yüksek olan Türkiye’de de internet yaygınlığı hala yüzde 10’un altında.
ABD’de son iki yılda yaşanan genişbant erişim ücretlerindeki hızlı düşüş, semeresini veriyor. Ülkede dar gelir grubuna sahip hanelerde genişbant erişim sahipliği yüzde 43’e yükseldi. ABD’de sınırsız genişbant erişim aylık 14 dolardan satılıyor. Araştırmayı yürüten Pew şirketi yöneticileri fiyatların düşmesinin genişbant erişimi isteyen ancak geliri yetmediği için alamayan haneleri internetle buluşturduğunu belirtiyor.
DÜŞÜK ÜCRET SAYESİNDE İNTERNETE KAVUŞANLAR Öte yandan, Leichtman Research araştırma şirketi tarafından yapılan bir başka ankette de ABD’li operatörlerin fiyatları düşürmesinden sonra genişbant erişim abone sayısının katlanarak arttığı belirlendi. Özellikle ABD’nin dar gelir grupları olan Kızılderililer, siyahlar, Latin Amerika kökenliler ve göçmenlerin düşük fiyatlar sayesinde evlerine ilk kez internet erişimi bağlattığı ortaya çıktı.
ERİŞİM ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ Erişim ücretleri internetin yaygınlaşmasında en önemli ekonomik engel sayılıyor. İnterneti toplumlarının tüm gelir gruplarına yaymayı başaran Güney Kore, Estonya gibi ülkeler, bunun ilk adımı olarak erişim ücretlerini düşürüyor. Türkiye’de ise erişim ücretleri, kişi başına gelir rakamları kendisinin birkaç katı olan AB ülkelerden dahi daha yüksek. OECD araştırmalarında da Türkiye, Meksika ile birlikte internet yaygınlığı değerlendirmesinde son sıralarda yer alıyor
sonra @nemecek te kalksın (Hız arttırımını, yapılmış bir kötülük olarak niteleyenler rahat edebilir) desin..
ohh ne ala memlekettt..
hiç telekom; bu türk halkının iliğini kemiğini kuruttuk azıcık mutlu etmek için 1 mbit yapıyoruz ama kotayı en az 6 gb yapalım gibi bir görüş ortaya atmasın..
evet böyle artniyetli bir kurumdan 3gb kotaya 1 mbit hız vermesini istemiyorum eksik olsunnn!
quote:
Tarife TK da reddedildi.
Kümesteki kazlarız biz.
Bizleri yolmayacakta kimi yolacak bu TT .
böyle salakça ve adaletsiz bir tarifeyi kim hazırlar merak ediyorum, takıldığım kotalar değil yanlış anlaşılmasın, benzer tarifeler (fiyatlar benzer olmayabilir) ingilterede filanda var, ama 256 K lar 6 ay süresince sınırsız 1 Mb kullancaklar, 512 Kb ler belli değil, 1 Mb 6 GB kotalı kullanacaklarda 256 sınırsızlarla aynı parayı verecek ama kota aşımı durumunda da fazladan para ödeyecekler bunu düşünen olsa olsa dünyanın en ileri zekalı gerisi olabilir ancak. ben 256 K kullanıcısıyım bir süre için benim işime gelir bu tarife ama interneti salt p2p, dl görenlerin aksine bir bilgi dünyası olarak görüyorum ve bunun geniş kitlelere yayılabilmesi için ilk etapta minimum %25-30 gibi bir indirim olması gerektiğini düşünüyorum. mesela ben interneti ağırlıklı olarak %80-90 diyebilirim iş amaçlı kullanıyorum sadece aylık mail trafiğim bile 4 GB ı buluyor, bunun yanındaa iş yaptığım firmaların ftp leri ile olan traiği de heesaba katınca çok rahat 30 GB ı buluyorum bu bağlamda benim 1 Mb sınırlı bağlantı için alışkanlıklarımı denememe bile gerek yok ama işin birde ters tarafı var sadece surf ve msn kullanıp 256 sınırsız bağlanan insanlarda var, yani hala interneti kullanma konusnda da özürlüyüz, bu arada 1 Mb e 3-6-9 GB kota koymaya saçmalık diyen arkadaşları dünyadaki ADSL servis sağlayıcılara bakmaya çağırıyorum virgin -ki dünyanın önde gelen firmalarındandır benzer tarifeleri var ve yanlış bilmiyorsam 8 Mbps 20 GB kotalı filan gibi tarifeleride var, diyeceksinizki 20 GB kaphasitesi var, düşünün o zaman 512 Kbps e 9 GB kota yetmez ise 8 Mbps ne kadar istenir. tekrar söylüyorum fiyatlara değil kotalara bakın. demekki interneti gelişmesi kotalarla değil hizmet kalitesi satın alınabilirlik gibi parametrelere dayanıyor
Bu tarife değişikliği 1 mb kotelı şeklinde olcaksa bu kotalı 1mb ile ne yapılabilir?
Bu tip düzenlemeleri kafalarına göre yapmalarında bizlerinde suçu yokmudur tüketiciler olarak sorarım?
Daha ilk baştan ben sana Tek taraflı KAZIK ATICA M KARDEŞİM diyen bir zihniyet ile imza atarak anlaşıyoruz .
Uyanın Ey Ulusumun vatandaşları bu adamlar bize Resmi kazık atıyor Bunlarıın yanına karmı kalsın kendi elemanlarına ziyafet bize kuru ekmek bile değil Halk tüketici uyanmadan harakete geçmeden sona ermez bu kazık...
Tekrar söylüyorum bizi kaçakçılığa rüşvete dolandırıcılığa iten bu ş.... zihniyeti kınıyorum kendimden utanmıyorum çünkü ben temizim karşımdaki insanlar maaşlı anlayan anladı hani deniyorya başbakan bunlamı ilgilenicek ilgileniyor bence bu kararlarda tüm yetkililerin parmağı var bence SESİMİZİ DUYURAMADIĞIMIZ HAKKIMIZI ARAMADIĞIMIZ SÜRECE PARAMIZ İLE REZİL OLUCAZ OLMAYA DA DEVAM EDERİZ.LÜTFEN SESİMİZİ DUYURALIM.
256 sınırsızlar ne olursa olsun 3 gb kotalılara göre her zaman avantajlı bunu tartışmaya bile gerek yok ... önemli olan 49 ytl verebilmekte.. sakın yanlış anlaşılmasın tabiki 256 sınırsızlar 512 olsun hatta 29 ytl olsun.. benim anlatmak istediğim şu 256 sınırsız 49 ytl ise 512 3gb kotalı kesinlikle 29 ytl olamaz... 256 sınırsız 49 ytl olduğunda 3gb kotalımın olabileceği maksimum fiyat 19 ytl olur. olması gereken 15 ytl dir. hı 256 sınırsız 30 ytl olur o zaman 3 gb kotalı maksimum 10 ytl olması gerekir.