Şimdi Ara

Docsis modem hakkinda bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Türkiyede bildigim kadariyla DOCSIS Sistemini kullanan bir tek uydunet var

Suana kadar sadece vdsl sistemi kullandigim icin bu docsis nedir ne degildir tam bilmiyorum internettede cevaplari bulamadim ve kablonet kullanicilarina sormaya karar verdim

Bu docsis modemlerde vdsl gibi snr margin vs göstermiyor sanirim mhzler vs var

Simdi benim sorum söyle Türktelekomda mesela hattiniz 30 u destekliyor diyorlar docsis modemle baglanti alabildigim yerde saglayici mesela 100 mbite kadar verebilir mi yoksa onunda sinyal iyiligi kötülügü gibi birseyi varmi?

Birde Hizi tam alabiliyor musunuz kesinti varmi modem kaynakli ping oluyor mu?

Docsis modemdeki mhz ayarlari falan cok karisik gözüküyor hatta bir sorun oluyor mu yani oldugunda snr margininim düsük yada su ayarim yüksek gibi mi tarif ediyorsunuz?

Ilgilenip bilginiz varsa cevap yazarsaniz mutlu olurum :)

Bide bilen varsa bu upload olayini yazarsa sevinirim sanirim upload yapmada biraz sikinti cekiyor HFC Kablosu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 8 Mayıs 2017; 23:37:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DOCSIS: Bilmeniz Gerekenler

DOCSIS Nedir?

DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification), kablolu internet hizmetlerini iyileştirmek için geliştirilmiş bir standarttır. Bu standart, kablolu televizyon altyapısını kullanarak yüksek hızlı veri aktarımı sağlar.

DOCSIS Uygulaması Nedir?

DOCSIS, kablolu modem kullanarak bilgisayarları ve diğer cihazları kablolu televizyon ağına bağlayan bir teknolojiyi tanımlar. Bu modem, internet sinyallerini kablolu televizyon hatları üzerinden alıp modem çıkışına iletir ve kullanıcıların internet erişimini sağlar.

DOCSIS'in Avantajları

• Yüksek Hızlı İnternet: DOCSIS, mevcut kablolu televizyon altyapısını kullanarak yüksek hızlı internet bağlantıları sağlar.
    • Geniş Bant Erişim: DOCSIS, hem işletmeler hem de konutlar için geniş bant internet erişimi sunar.
    • Uygun Maliyetli: Hat yükseltmeleri gerektirmediği için DOCSIS, geleneksel DSL veya fiber optik hizmetlerinden daha uygun maliyetli bir seçenektir.
    • Yaygın Kullanım: DOCSIS, dünya çapında birçok kablolu televizyon sağlayıcısı tarafından benimsenmiştir ve yaygın olarak mevcuttur.

DOCSIS'in Dezavantajları

• Veri Sınırlamaları: Bazı DOCSIS hizmetleri, aylık veri kullanım sınırlamalarına sahip olabilir.
    • Hız Dalgalanmaları: Ağ tıkanıklığına bağlı olarak, DOCSIS bağlantıları bazen hız dalgalanmaları yaşayabilir.
    • Kurulum Maliyetleri: Kablolu modem ve kurulum maliyetleri, DOCSIS bağlantısının toplam maliyetine katkıda bulunabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kablonet de size ne hız söz verildiyse tam olarak alırsınız mesela ben 100 mb kullanıyorum hızım hiç düşmedi... Docsis üzerine türkçe kaynak bulamazsın ben daha önce bu yüzden bir yazı yazmıştım :https://forum.donanimhaber.com/uydunet-calisma-teknigi-kablolu-internet-ve-tv-nasil-calisir--85775069
  • USA'da en yaygın sistemlerden,Kablonet şebekesi üzerinden analog yayın komple kalkınca inanılmaz bir bant genişliği açılacak.

Hız olarakta şebekede rekabet olsa çok rahat şuan 100M/30 200/60 gibi hızları altyapıyı zorlamadan verebilir.

Docsis modem hakkinda bilgi?

Bildiğim kadarıyla bu sene sonu bölge bölge docsis 3.1'e yavaştan geçecekler.

Tabi yurtdışı çıkışları bollaşırsa :)

• Docsis 3.1 gelirse süper olacak o zaman 10 Gb hıza kadar verilebilecek...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    ya dalga geçiyorsun yada amerikada yaşıyorsun
    şuan docsis 3, 1gbit hız verebilirken turksat bunun onda birini veriyor ancak
  • Sana vaad ettikleri hız neyse tam onu veriyorlar ne eksik ne fazla Kablo şebekesi Amerika ve Avrupada da çok yayfın olarak kullanılıyor Kablonet altyapısının bulunduğu her yerde 1Gbit'e kadar hız vermek mümkün sokağındaki kabine kadar fiber kablo geliyor ordan binandaki kutuya binandaki kutudan dairene kadar koaksiyel kablo ile hizmet veriliyor docsis 3.1 ile bu 1Gbit olan kapasite dahada artıcak diye biliyorum herhangi bi ping sorunu yaşamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 9 Mayıs 2017; 15:11:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sculpneo

ya dalga geçiyorsun yada amerikada yaşıyorsun
    şuan docsis 3, 1gbit hız verebilirken turksat bunun onda birini veriyor ancak

Bu tamamen Türksat'ın elinde olan birşey şuan için planları her eve 100Mbit hız vermek(sadece hedef) ilerde isterlerse bikaç düzenleme yaparak bu hızı arttırabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL Modem Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastBanderam

Sana vaad ettikleri hız neyse tam onu veriyorlar ne eksik ne fazla Kablo şebekesi Amerika ve Avrupada da çok yayfın olarak kullanılıyor Kablonet altyapısının bulunduğu her yerde 1Gbit'e kadar hız vermek mümkün sokağındaki kabine kadar fiber kablo geliyor ordan binandaki kutuya binandaki kutudan dairene kadar koaksiyel kablo ile hizmet veriliyor docsis 3.1 ile bu 1Gbit olan kapasite dahada artıcak diye biliyorum herhangi bi ping sorunu yaşamazsın

Simdi söyle ben bu teknolojiyi avrupada kullanacagim. ama bu teknoloji hakkinda pek bir bilgi yok. Benim önemsedigim hizin tam gelmesi ve ping degerleri dün gece biraz baktim.
    en iyi gördügüm ping 8 idi. geri kalan avustralyada vs 15 i gördüler ve yanilmiyorsam
    Bulundugun ülkedeki serverlere daha düsük ping ama mesela sana dsl ile 15 20 ms ceken bir ülkenin serveri bu teknolojide 35 40 i buldugunu gördüm ping degerini sormamin nedeni budur. genelde avrupa sunucularinda oyun oynuyorum ve fransa hollanda avusturya sunuculari oluyor. yani ülkenin dibindeyken 30 40 ping almak istemem acikcasi ona göre (glasfaser) fiber dösemeleri icin müracaat mi etmeliyim yoksa hfc docsis kablosu gayet iyi pingler almami saglayacak midir yani bi fiber degil gördügüm kadariyla ama

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanDE34

quote:

Sana vaad ettikleri hız neyse tam onu veriyorlar ne eksik ne fazla Kablo şebekesi Amerika ve Avrupada da çok yayfın olarak kullanılıyor Kablonet altyapısının bulunduğu her yerde 1Gbit'e kadar hız vermek mümkün sokağındaki kabine kadar fiber kablo geliyor ordan binandaki kutuya binandaki kutudan dairene kadar koaksiyel kablo ile hizmet veriliyor docsis 3.1 ile bu 1Gbit olan kapasite dahada artıcak diye biliyorum herhangi bi ping sorunu yaşamazsın

Simdi söyle ben bu teknolojiyi avrupada kullanacagim. ama bu teknoloji hakkinda pek bir bilgi yok. Benim önemsedigim hizin tam gelmesi ve ping degerleri dün gece biraz baktim.
    en iyi gördügüm ping 8 idi. geri kalan avustralyada vs 15 i gördüler ve yanilmiyorsam
    Bulundugun ülkedeki serverlere daha düsük ping ama mesela sana dsl ile 15 20 ms ceken bir ülkenin serveri bu teknolojide 35 40 i buldugunu gördüm ping degerini sormamin nedeni budur. genelde avrupa sunucularinda oyun oynuyorum ve fransa hollanda avusturya sunuculari oluyor. yani ülkenin dibindeyken 30 40 ping almak istemem acikcasi ona göre (glasfaser) fiber dösemeleri icin müracaat mi etmeliyim yoksa hfc docsis kablosu gayet iyi pingler almami saglayacak midir yani bi fiber degil gördügüm kadariyla ama

Oldukça iyi pingler alıcaksındır zatem sorun yaşamazsın ama istersen genede altypı icin başvurabilirsin tabi orda nasıl işliyo bilmiyorum ama burda altyapı döşemeleri sayıya göre aylarda yıllarda sürebiliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaanDE34

quote:

Oldukça iyi pingler alıcaksındır zatem sorun yaşamazsın ama istersen genede altypı icin başvurabilirsin tabi orda nasıl işliyo bilmiyorum ama burda altyapı döşemeleri sayıya göre aylarda yıllarda sürebiliyo

Valla bakalim insallah ben fransiz sunucusunda oyun oynuyorum almanya kölnde oturup vodafone 100 mbit kullanan arkadasin pingi fransaya 32 ms geliyor ( normal sartlarda 13 14 gelmesi gerekiyo )

Fiber münih ve ufak capli bazi kasabalara gelmisde daha burdan bahsetmiyorlar gelecekde gelir belkide
    ama bilmiyorum docsis 3.0 istedigim pingi ve hizi verirse HFC Kablosunda kalirim ben

• tek modemlerı cok kotu bende ınfınıty 401 var 2 metre odada cok az cekıyor kablonetın tek kotu yanı modemı
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcun_10

tek modemlerı cok kotu bende ınfınıty 401 var 2 metre odada cok az cekıyor kablonetın tek kotu yanı modemı

Önemli degil :D Ethernet kullanmayi düsünüyorum ben ve dedigim gibi ben hizmeti türkiyede almayacagim sadece sistemi merak ettim. bana verecekleri modem fritzbox 6490
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.