Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.011
Cevap
49
Favori
206.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu adam nasıl bir oyuncudur arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

doktor'un korkusu,

muhtemelen tardis'in ölümü.çünkü hatırlarsanız 1. sezon finalinden öğrendiğimiz üzere doktor öldükten sonra tardis'te yavaşça ölmeye başlar.yani bir nevi dolaylı yoldan da olsa kendi ölümünden korkuyor.doktor odanın kapısını açtığında içeride çalan şey cloister çanı idi.ayrıntılı bilgi için

ayrıca,

amy'nin "sen neye inanıyorsun?" sorusunu cevapsız bırakması ve minotaur tarafından ele geçirilememesinin sebebi doktor'un kendi halkının tanrısı gibi bir şey olması.ayrıca sadece dini inanç olması gerekmez,herhangi bir şey de olabilir demişti(şans,komplo teorileri vs.),doktor'un herhangi bir inancı da yok.

bu arada ortalıkta 7. sezondaki yardımcıların kimler olacağı hakkında cidden çok fazla spoiler var.aslında ben bunun hakkındaki ilk spoiler'a kazara baktım,artık bakmak istemiyorum ama girdik bir kere bunun içine,bari sadece bunun hakkındaki spoilerlara bakayımdiğer olası iki durum şu:

amy-rory ikilisi tam zamanlı yardımcılığı bıraktı.7. sezonda ara ara gelecekler.martha misali.
    öbürü ise beni çok heyecanlandıran bir ihtimal.zaman değişecek,zamanları ters akmayacak ve river-doktor ikilisini göreceğiz.

gene ayrıca ciddi bir spoiler(bence açın)

hatırlarsanız doktor bu sezonun ilk bölümünde "1103 yaşındayım." demişti.bbc'nin resmi doctor who sitesine göre 11 ile 12. bölüm arasında doktor'un perspektifine göre 200 sene geçmiş olacak.yani 200 yıl daha yaşlı bir doktor göreceğiz.yani yavaş yavaş ilk bölümdeki durum gerçekleşmeye başlıyor.

hocam aynı yerden mi bakıyoruz yazacaklarımın aynısı

• Bu Gallifrey Base neymiş yahu.

Spoilerları okuyup bölümleri izlemesen de olur heralde.

• Bi de zaman lordlarının yaratıcılarının olarak the other, omega ve rassilon olduğu yazıyor orda burda.

İnanç açısından bakarsak da yaratıcılarını tanrı olarak görmeleri lazım. Ya da en azından ona yakın birşey.

Ama doktor sallamıyor galiba.
  • acaba doctorun ölümünü son bölümde değilde , extra bölümlerde mi finale kavuşturacaklar ? The end of time gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trust Me

quote:

doktor'un korkusu,

muhtemelen tardis'in ölümü.çünkü hatırlarsanız 1. sezon finalinden öğrendiğimiz üzere doktor öldükten sonra tardis'te yavaşça ölmeye başlar.yani bir nevi dolaylı yoldan da olsa kendi ölümünden korkuyor.doktor odanın kapısını açtığında içeride çalan şey cloister çanı idi.ayrıntılı bilgi için

ayrıca,

amy'nin "sen neye inanıyorsun?" sorusunu cevapsız bırakması ve minotaur tarafından ele geçirilememesinin sebebi doktor'un kendi halkının tanrısı gibi bir şey olması.ayrıca sadece dini inanç olması gerekmez,herhangi bir şey de olabilir demişti(şans,komplo teorileri vs.),doktor'un herhangi bir inancı da yok.

bu arada ortalıkta 7. sezondaki yardımcıların kimler olacağı hakkında cidden çok fazla spoiler var.aslında ben bunun hakkındaki ilk spoiler'a kazara baktım,artık bakmak istemiyorum ama girdik bir kere bunun içine,bari sadece bunun hakkındaki spoilerlara bakayımdiğer olası iki durum şu:

amy-rory ikilisi tam zamanlı yardımcılığı bıraktı.7. sezonda ara ara gelecekler.martha misali.
    öbürü ise beni çok heyecanlandıran bir ihtimal.zaman değişecek,zamanları ters akmayacak ve river-doktor ikilisini göreceğiz.

gene ayrıca ciddi bir spoiler(bence açın)

hatırlarsanız doktor bu sezonun ilk bölümünde "1103 yaşındayım." demişti.bbc'nin resmi doctor who sitesine göre 11 ile 12. bölüm arasında doktor'un perspektifine göre 200 sene geçmiş olacak.yani 200 yıl daha yaşlı bir doktor göreceğiz.yani yavaş yavaş ilk bölümdeki durum gerçekleşmeye başlıyor.

hocam aynı yerden mi bakıyoruz yazacaklarımın aynısı

valla ben doctorwho.gen.tr'ye bakarım,ara ara da gallifrey base'e,ara ara diyorum sebebi aşağıda:

quote:

Orijinalden alıntı: Stephie

Bu Gallifrey Base neymiş yahu.

Spoilerları okuyup bölümleri izlemesen de olur heralde.

sivri zekanın birisi 7. bölümden 1 gün önce river'ın kimliğini çözmüştü(isim teorisiyle beraber) ve ben de onu okumuştum.o günden beri pek bakmıyorum,aşırı zeki insanlar da mevcut bölümün zevki kalmıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Stephie

Bi de zaman lordlarının yaratıcılarının olarak the other, omega ve rassilon olduğu yazıyor orda burda.

İnanç açısından bakarsak da yaratıcılarını tanrı olarak görmeleri lazım. Ya da en azından ona yakın birşey.

Ama doktor sallamıyor galiba.

daha önce de yazmıştım:

gallifrey gezegeninde yerli bir halk vardı.bunlardan bazıları zaman vorteksi gibi bir şeye bakıp evrimleştiler ve zaman lordları'nı oluşturdular.orada gezegenin içinde normal bir şekilde yaşayan yerli halkı bırakıp flashback'lerde gördüğümüz gibi cam bir kürenin içinde yaşayıp kendi medeniyetlerini kurdular.bu kurucular rassilon,the other ve omega.rassilon tam bir diktatör,yönetme gücü çok fazla.omega içlerinde en zekisi,bir mühendis,the other ise ermiş gibi bir şey.içlerinde etliye sütlüye karışmayan,uzaktan olayları sakince izleyen bir yapısı var ve içlerinde "tanrı" sıfatını taşıyan muhtemelen bu.bir gün rassilon ve omega liderlik için kavga ediyor,omega bunun üzerine çok kötü işler yapmaya başlıyor.kimi dönem zaman lordları üreyemiyor,kimi dönem gezegenleri bir karadeliğin içine çekilme tehlikesiyle karşı karşıya geliyor.bunun üzerine rassilon gaza gelip omega'yı yakalıyor ve bir anti-gerçeklik evreni yaratıp omega'yı oraya hapsediyor(hatta youtube'dan eski bölümlere baktıysanız omega oradan korunmak için bir zırh giymiştir fakat bizim dünyamıza geri geldiğinde zırhının için boştur,bedeni yok olmuş yani,zırhı kendisini koruyamamıştı).bir süre sonra rassilon omega'yı hapsetmenin gazıyla iyice führer'e bağlıyor.the other ise artık bir şey yapması gerektiğine karar veriyor,gallifrey halkının içinde lungbarrow isminde bir aile var.bunlarda tıpkı the doctor's daughter bölümündeki gibi bir üreme makinesi var."tanrı" olan the other makineye bu genlerini bağışlıyor ve başka bir zaman lordu yaratıyor.sadece kendi genleri olan,yeni versiyonu vb. değil.onunla aynı kafa yapısına sahip olan birisi değil yani,olaylara yeni bir kurtuluş olması amacıyla yaratmak istiyor bunu.tam bu yaratılış sırasında omega anti-gerçeklik evreninden birkaç saniyeliğine kaçabiliyor ve birkaç tane genini makineye yerleştiriyor.bunun üzerine oluşan zaman lordu ise doktor'un ta kendisi.omega'nın genleri sayesinde ise içinde barınan valeyard var.işte bu yüzden doktor hiçbir şeye inanmıyor,çünkü zaten kendi "tanrıları" onun içinde.

fakat bu hikaye doğru mu değil mi bilinmiyor,eski seride geçen bunun gibi kendisi hakkında bir sürü yaratılış hikayesi var.en bilinen ve inanılanı bu.başka bir hikaye ise doktor'un gerçek bir anne ve babası olması,hatta 1996 yapımı filminde doktor annesi tarafından yarı insan kanı taşıdığını söylüyor.master da ona yanlış hatırlamıyorsam "yarı insan" gibi bir laf ediyor hakaret amaçlı.

quote:

Orijinalden alıntı: vefaliriza

acaba doctorun ölümünü son bölümde değilde , extra bölümlerde mi finale kavuşturacaklar ? The end of time gibi

olabilir.çünkü bazı yerlerde 7. sezon olmayacağı,david'in gidişindeki gibi birkaç özel bölümle geçiştirileceği yazıyor(ki doğru muhtemelen).sonra da 8. sezon geliyor,o da dizinin 50. yılı ve

birden fazla doktor göreceğiz.

bu arada ekşi'de bu bölüm hakkında birisi uzunca bir entry yazmış,şu 2 paragrafı gerçekten bölümü benim için rory açısından özetliyor:

ayrıca bu bölümle rory'nin nasıl sağlam bir adam olduğunu tekrar gördük. minotaur da olsa, ölüm de olsa, öcü de olsa, rory'yi görünce çıkış kapısını gösteriyor, bulaşmıyor. (çünkü rory kimseye, hiçbir şeye kör bir inançla bağlı değil. ne eşine, ne doktora. rory yalnız. rory darda kalırsa onu kurtarmaya gelecek bir varlığa inanmıyor. bu açıdan üzücü. ama son derece gerçekçi.)

ben, amy'nin yerinde olsam doktora değil rory'ye ölümüne güvenirdim. adam seni 2000 yıl bekledi, uğruna öldü öldü dirildi, ona güvenmeyeceksin de kimse güveneceksin? sen 36 yıl bekleyince ne kadar olay çıkardın halbuki. değil mi ama? buna rağmen zavallı rory dayak yediğinde bile dönüp: “somebody hit me… was it amy?” diyor. hainsin amy... üstüne üstlük, doktor bile rory'ye veda etmeden gidiyor... skandal!

river'dan sonra en sevdiğim yardımcı oldu rory.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 19 Eylül 2011; 7:36:18 >

• 7.sezon 2012'de ekranlarda olacak,ama sezon biraz daha geç başlayacak.(6.sezon 23 Nisan'da başlamıştı)
    Bu süreçte 4 tane özel bölüm olacak ki bence bu iyi bi haber,örneğin Dexter dizisini göz önüne alırsak sezon arası yaklaşık 8-9 ay oluyor.

ohnotheydidnt.livejournal.com
    Doctor Who airing a full season in 2012 after all!!!
    http://ohnotheydidnt.livejournal.com/62174760.html

Moffat'ın röportajında verdiği cevaplara bakarsanız,BBC'nin her bölüm 10 milyon izleyicisi olan bi diziye,böyle ara vermesine müsade etmesinin saçma olacağını,hatta 2012'de daha fazla bölüm olacağını söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -YaLan-

7.sezon 2012'de ekranlarda olacak,ama sezon biraz daha geç başlayacak.(6.sezon 23 Nisan'da başlamıştı)
    Bu süreçte 4 tane özel bölüm olacak ki bence bu iyi bi haber,örneğin Dexter dizisini göz önüne alırsak sezon arası yaklaşık 8-9 ay oluyor.

ohnotheydidnt.livejournal.com
    Doctor Who airing a full season in 2012 after all!!!
    http://ohnotheydidnt.livejournal.com/62174760.html

Moffat'ın röportajında verdiği cevaplara bakarsanız,BBC'nin her bölüm 10 milyon izleyicisi olan bi diziye,böyle ara vermesine müsade etmesinin saçma olacağını,hatta 2012'de daha fazla bölüm olacağını söylüyor.

Bu süper haber. En azından devam edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Username-

Doktor korkusuyla yüzleşmedi ? Palyaço kim içindi onuda çok merak ettim,Amy-Rory nasıl gider ya bıktım artık şu oyuncu değiştirmelerinden Haftaya Craig ve Cyberman var iyi bari

Harbi kim palyaçoya inanır ki o.o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rorşak -- 20 Eylül 2011; 17:23:46 >

• quote:

6. sezonda dönen olaylar hakkındaki çok mantıklı ve %100 tutacak teorim:

şimdi biraz ipuçlarını birleştirmeye başladım da,direk bu bölümün ve 6.02'nin soulianis çevirisini koyuyorum.ilk olarak 6.08 çevirisi:

doktor:ölüyorum.peki,kim ölmemi istiyor?
    antibody:sessizlik.
    d:sessizlik ne?neden o isim verildi?ne anlama geliyor?
    a:sessizlik bir tür değildir.dini bir birlik ya da akımdır.inançları soru sorulduğunda sessizliğin yayılacağıdır.
    d:ne sorusu?
    a:ilk soru.gözümüzün önünde saklanan evrenin en eski sorusu.
    d:evet,ama soru ne?
    a:bilinmiyor.

garip nokta şu,belki de dizide yüzlerce kez şu diyalog geçmiştir:

doktor:hello,i'm the doctor.
    ilk defa gördüğümüz yabancı:doctor who?

yani bu soru zaten sürekli soruluyordu ancak sessizlik yayılmıyordu.peki tam olarak sessizliğin yayılması için ne lazım?bunu öğrenmek için hemen 6.02'ye dönüyoruz,sahnemiz silence'ın amy'yi kaçırdığı sahne:

amy:neredeyim ben?neresi burası?
    silence:sen amelia pond'sun.
    amy:sen de çirkinsin.daha önce kimse sana bundan söz etti mi?
    silence:sana saygı duyuyoruz.sessizliği getireceksin.ama senin rolün yakında sona erecek.

son cümleye kadar insan rahatlıkla amy'nin soruyu sorarak(ki amy dizide hiç "doctor who?" demedi diye hatırlıyorum) sessizliği getireceğini düşünebilir fakat o son cümle işleri karıştırıyor.benim oradan anladığım amy'nin rolünü bitirecek olan olay melody'yi doğurmasıdır.yani melody doğunca amy'nin önemi kalmamış oluyor.fakat işler sadece önemli(ya da seçilmiş diyebiliriz) kişinin soruyu sormasıyla bitmiyor bana kalırsa çünkü kovarian bebeğe bu kadar zaman boyunca sahipti,çocuğu soruyu sorması için programlamasına bile ihtiyaç yok direk rica etse çocuk der yani.bu antibody kayıtları yetersiz,ileride daha fazlasını ve doğru olanı göreceğiz.

Aaa son bölümde buna inan çıkmış mıydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: EtkisizEtken

sorunu anlamadım.

bu arada palyaço amerikan filmlerinde bir korku öğesidir,hatta benim bile palyaçodan bazen ürken arkadaşlarım var.
  • Arkadaşlar konuyu açan üyenin süresiz uzaklaştırılması nedeniyle konuyu ben aldım bakın bakalım nası olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAndromeda

Arkadaşlar konuyu açan üyenin süresiz uzaklaştırılması nedeniyle konuyu ben aldım bakın bakalım nası olmuş

hocam eline sağlık böyle daha derli toplu olmuş
  • quote:

quote:

sorunu anlamadım.

bu arada palyaço amerikan filmlerinde bir korku öğesidir,hatta benim bile palyaçodan bazen ürken arkadaşlarım var.

Aaa son bölümde buna inanan çıkmış mıydı?
    hani herkesin inancı olan odalar vardı filan

• quote:

quote:

quote:

sorunu anlamadım.

neye inanan?

şu an dünya üzerindeki en büyük iletişimsizlik örneğini sergiliyoruz.

andromeda ellerine sağlık fakat river song'u oynayan kadının adı yanılmıyorsam alex kingston,bu arada tanıtımı kendin yaptıysan çok güzel olmuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorunu anlamadım.

neye inanan?

andromeda ellerine sağlık fakat river song'u oynayan kadının adı yanılmıyorsam alex kingston,bu arada tanıtımı kendin yaptıysan çok güzel olmuş.

tanıtımın bir kısmı alıntı birkısmı benim river ın ismi konusunda biraz gidip gelmişdim :D dedim marka olanla aynıdır heralde hemen düzeltiyim

Not:eklemek istediğiniz bişiler olursa bana özelden ulaşabilirsiniz bilgi,imza,site vb.

• 12. bölüm ortası gibi bir andan itibaren final bölümüne bağlanacakmış,final zannettiğimiz gibi tek bölümlük değil yani.13. bölüme ait meraklandırıcı,ufaktan spoiler'lar(okuyun bence):

-Çok çılgın bir bölüm.
    -Dinazorlar, balonlarla uçan mini couplerlar, kendi romanını BBC'de tanıtan Charles Dickens, mamutunu süren Churchill ve daha pek çok delilik. Hem de hepsi bölümün ilk bir kaç dakikasında.
    -Zamana bir şeyler oldu. Tüm tarih aynı anda gerçekleşmeye başlıyor. Saat beşi iki geçiyor ve tarih 22 Nisan, ama zaman ilerlemiyor. Tarih hep 22 Nisan, ve zaman asla 17:03 değil, hep 17:02. Zaman lordu bu problemi çözebilecek mi, yoksa bu sorun onun yüzünden mi var?(not:doktor 17.02'de ölüyordu)
    -Bölüm tahmin edileceği gibi sezonun ilk bölümüne bağlanıyor ancak kısır döngü şeklinde değil, başka olaylara sebebiyet verecek şekilde.
    -Bölümün en beklenebilecek kısımları: piramitler, zamanda değişmeyen noktalar, sürekli ölüp duran adam, göz yaşı döktürecek bir telefon, papyonun alışılmadık bir kullanımı, göz bantları.
    -Ayrıca evrendeki en eski soruya cevaba yakın bir şey veriliyor. Doktor'un hayatı boyunca kaçtığı bir şey. Aynı zamanda hemen hemen herkesin tahmin ettiği şey.

bana ait değil,radio times'ın bölüm hakkında yazdığı bir yazıdan arkadaş aklında kalanları çevirmiş.açık kalan sorular cevaplanacakmış,bölümün güzel olduğuysa izleyiciye göre değişir denmiş.yani bir the god complex veya the doctor's wife gibi istisnasız herkesin beğeneceği bir bölüm yok.sebebiyse şu,moffat işlerin asıl bundan sonra başladığını söylemiş.bunlar ısınma turlarıydı yani,asıl şimdi dizinin kendisi ve karakterler istediği gibi olmuş,değişimden hoşlanmayacak insanlar memnun olmayabilir yani.bu işin dahası da gelecekse ben kalp krizi geçiririm artık,ruh hastası bu adam.

edit:düzeltmem geldi,12. bölümün son 10 dakikası finalle bağlantılıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 20 Eylül 2011; 22:24:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorunu anlamadım.

neye inanan?

:D birader son bölümde odalar filan yok muydu herkes inandığı şeyi görüyodu hani amy doctora inandığı için minitor onu istiyodu filan hani o metinde de sessizlik bi dini inanç gibidir filan dediği için o sessizliğe inanan var mıdır acaba diye sormuştum belki görmemişimdir filan diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rorşak -- 21 Eylül 2011; 0:18:30 >

• Bu arada Torchwood izlemeye başladım supernaturalsal bi tarzı var hatta bi bölümde supernaturalde de aynı bölüm vardı nerdeyse (torchwood s01e06 supernaturaldakini hatırlamıyorum ama vardı)
  • quote:

Bu arada Torchwood izlemeye başladım supernaturalsal bi tarzı var hatta bi bölümde supernaturalde de aynı bölüm vardı nerdeyse (torchwood s01e06 supernaturaldakini hatırlamıyorum ama vardı)

Güzel dizidir o ilk 2 sezonu biraz ağır, sıkabilir ama 3. ve 4. sezonu muhteşemdir tavsiye ederim ben 4. sezonu bitirdim 5i bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.