Şimdi Ara

Doğan Tek Teker Pati Çekiyor...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi aksamlar arkadaslar...Aracim malumunuz arkadan çekişli. Bu aksam farkettim ki sadece sol arka teker pati çekiyor. Sag arka tekerde sanki guc yok. Sebebi hakkinda bilgisi olan varmi??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tek tekerin siz pati cektigine sukredin bence 😁

• Açık diferansiyel olduğu için, hangi teker yere daha az basıyorsa o teker bol patinaj çeker.
  • peki iki tekerde ayni derecede yere basiyorsa ve yine ayni sorun varsa aktarma organlarindan herhangi bi ariza buna sebep olabilir mi ?

• Eşit şekilde yere basıyorsa sorun olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarin ilk is lastiklerin hava durumuna vakmaliyim sanirim.

• Aks kırılmadıysa bir sorun teşkil etmez çünkü kilitsiz difrensiyelde boştaki tekere güç gider. Aktarma sorunu olsa idi araç düz yolda giderkende bir tarafa doğru çekmesi lazımdı zten içindeki dişliler çıksa diğeride dönmez.
  • GTS1907 kullanıcısına yanıt
    Dostum kar'li yolda oyle bi cekiyoki

• teneke fabrikaları her zaman 300 lira varir
  • ysf44_44 Y kullanıcısına yanıt
    Anlamadim ysf

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf44_44

teneke fabrikaları her zaman 300 lira varir

Ne alakası var hurdaya nasıl çıkarılır demiyor aracın arızası olup olmadığını soruyor böyle seviyesiz cevaplar yazmayın espri yerinde yapılır aklına gelindiğinde değil sırf mesaj kasmak için cevap yazanlardansın belkide depresif ergen yazık çok yazık...
  • aracin tek tekerden guc almasi hem performans kaybi hem fazla yakit anlamina geliyor yaniliyor muyum?

• Bana mi soyluyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: fth_cft

aracin tek tekerden guc almasi hem performans kaybi hem fazla yakit anlamina geliyor yaniliyor muyum?

Hayır, aksine olması gereken budur. Kilitli diferansiyel olmadığı için, iki teker birbirinden bağımsız dönebilir. Hangi teker daha zayıf tutunursa o teker patinaja kalabilir. Ama aksi halde normal şartlarda iki teker de normal çekişini sağlar.
  • SEVGİLİ fth_cft....ARACINIZIN AKTARICILARINDAN SES GELMİYORSA ..YANİ DÜZ ZEMİNDE HANGİ LASTİK PATİYE

DÜŞMÜYORSA ARACINIZDAKİ SORUN .?.PATİ ÇEKMEYEN LASTİĞİN FİREN BALATASI SIKIYOR ONDAN..?..

sevgiyle kalın...

efsanemühendis..zkz...
  • efsanemühendis kullanıcısına yanıt
    Merabalar @efsanemühendis aracım düz zemindeydi yerde kar vardı hafif rampayı çıkamadığımda farkettim ki tek teker pati çekiyor... Fren balatası sıkıyor olabilir lastik basınçlarıda aklıma geldi bugün kontrol ettiricem teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.