Şimdi Ara

Dogru Dürüst bir tek Cevap Yok desem Yerisir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar modemdeki Kahrolası firewall kapatmak istiyorum. Tam 2 yıldır o kahrolası firewall'e takıldı yazısı ve yenile'e tıkla. Yazısı 2 tane modem kırdım. Birini pencereden fırlatmıştım, diğerini yumruklamıştım. Şimdide AsusWirelless 6020 zerzevatı var bunu 3 ay önce aldım. Bu lanet'in de firewallı var ne işe yaradıgı da muamma. Firewall miş Hayret bişi windowsxp pro+sp2 var avast ativirüs pro nun da güvenlik duvarı, daha modeme güvenlik duvarını niye koyarlar anlamıyorum...
    Lanet overneti 2 yıldır bir tek film bile indiremeden sürekli denemeler yaparak başka başka programlar kullanarak (emule edonkey LimeWire v.s.) velhasıl sıfır oğlu sıfır elde var kocaman salakça bir sıfıroğlu sıfır.Ne kadar forum varsa hepsine üyeliğim var nerdeyse bir tek sitede bunu adam akıllı anlatan bir arkadaşa raslamadım. Zaten anlatan nedense ingilizce anlatıyor. Kardeşim Türkiyede Windowsu İngilizce kullanan kaç adam var. Onlarca sitede ye baktım port açma konusuyla ilgili. Dikkat ettinizmi bilmiyorum bütün anlatılanların hepsi çalıntı resimlerine kadar. Diyorki Modemimizin İp nosunu daha önce almıştık, Allah Allah Ne zaman aldık yaw ben almadım EEE şimdi ne olacak. Sonra tcp 4662 udp 4672 ee sonra Sonra sstem command saveall yapacakmışız. Kardeşim bunu binlerce kez yaptım. velhasıl sıfır oğlu sıfır elde var kocaman salakça bir sıfıroğlu sıfır. İyi Günler dilerim....

• port açmak yeterli zaten.sen port açınca, açtığın port firewall'a takılmıyor.o porttan yapılacak bağlantıya izin veriyorsun zaten.neyse eğer film,oyun falan indirmek istiyorsan torrenti tavsiye ederim. bitcomet 0.62 porgramını indir ve file list.org bit soup.org ve torrent bytes.net gibi kaliteli torrent sitelerine üye olmanı tavsiye ederim.ben de port açık olmamasına rağmen ve modeminde firewall'ı açık olmasına rağmen yüksek hızda film vs. indirebiliyorum bu sitelerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 4 Mart 2006; 13:19:41 >
  • Öncelikle bağlantı için kullanıdığın kartın ağ ayarlarına (Denetim masası/ağ bağlantıları ilgili ağ kartı ) bağlantıya sağ tıklayarak özelikler diyerek gir tcp ip seçip özellikler düğmesine bas sabit ip ayarını aşağıdaki gibi yap

modemin sayfasına gir 192.168.1.1
    "Advanced/Port Forwarding" bölümüne gir
    "New IP" düğmesine bas ve "New IP Address" karşısına 192.168.1.20 adresini yaz ve "Apply" yap.
    daha sonra tekrar "Advanced/Port Forwarding" bölümüne gir
    "LAN IP" böülümünde 192.168.1.20 adresini seç ve Apply tuşuna bas ardında DMZ tuşuna bas
    ardından "Enable DMZ" kutucuğunu işaretle ve "Apply" tuşuna tekrar bas ayarları kaydet .

bağlantı için kullanıdığın kartın ağ ayarlarına tekrar gir (Denetim masası/ağ bağlantıları ilgili ağ kartı )

ayarlar bölümünden güvenlik duvarını kapat.
    artık sorun olmayacaktır.
    Tabi bu olay tüm portları ip'si 192.168.1.20 olan bilgisayara yönlendirecektir.Güvenlik konusunda problem olabilir bu konu sana kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaCagot -- 4 Mart 2006; 13:58:18 >

• Arkadaşım sen çok kızmışsın bu modemlere belli.
    Önce yukarıda arkadaşın anlattığı gibi IP sabitle.
    Modemi senden başka kullanan yoksa bu port açma sorunundan tamamen kurtulnak için DMZ kullanabilirsin.
    Modemin ayarlarına gir, "DMZ" diye birşey bul ve sabit IP 'ni yazarak DMZ'yi etkinleştir. (yukarıdaki örnekte 192.168.1.20)
    Artık tüm portların açık gibi düşünebilirsin, gelen tüm paketler porta bakmaksızın senin bilgisayarına yönlendirilecektir.
    Bir daha hiçbir program için port açman gerekmeyecek, modemin bir usb-atm modem gibi çalışacaktır.
    Aslında güvenliğin için iyi birşey olan fakat seni çileden çıkartan port olayından tamamen kurtulursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 4 Mart 2006; 14:07:05 >
  • Hey dostum senin sorunun ne biliyormusun. Kahrolası modeminin USB olmaması. Neden bu modemide kırıp kendine yeni bir USB modem almıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Svitavy

Hey dostum senin sorunun ne biliyormusun. Kahrolası modeminin USB olmaması. Neden bu modemide kırıp kendine yeni bir USB modem almıyorsun.

Router'lı modem atılıp da usb modem alınmaz. (madem usb yetiyodu neden router'a para verdin öyle değil mi?..)

Ben vaktiyle linux'da usb modem problemleri yüzünden usb modemimin üzerinde tepinmek istedim o nedenle router'lı modem aldım...

Router'lı modemde DMZ'yi açınca USB modemden pratik olarak hiçbir farkı kalmaz.
    ille de usb modem gibi portla falan uğraşmayım diyorsan bunu yap yeter...

• Biraz geç oldu galiba cevap vermem... Artık bunlardan kurtuldum torrent yetiyo. en iyisi o zaten bilgisayarınız dert görmesin:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.