Şimdi Ara

Doğru Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SİZCE DOĞRU NEDİR?

Hadi biraz felsefe yapalım...

• Yanlış olan şeyin zıttıdır ?
  • kime göre? neye göre?
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

kime göre? neye göre?

size göre
  • kişisel doğrular, toplumsal doğrular..

bizim doğrularımız başkalarına yanlıştır.. başkalarının doğruları bize yanlış.

toplum bir şeyi doğru kabul eder, ama yanlış olabilir..
  • doğru, inandığın şeydir
  • Doğru ve yanlış kişinin ve toplumun yorumlamasına göre değişir. Doğru tek ve kesin değildir. O halde gerçek doğru yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Danilo Thann

Doğru ve yanlış kişinin ve toplumun yorumlamasına göre değişir. Doğru tek ve kesin değildir. O halde gerçek doğru yoktur.

begendim bunu dostum
  • bir toplum şarabı içmeyi doğru bulurken bi toplum bunu doğrulamıyor.

İŞTE tek doğru yoktur doğrular vardır benim doğrularım tüm insanların doğruları
  • quote:

Orjinalden alıntı: fth.RBTR

quote:

Orjinalden alıntı: Danilo Thann

Doğru ve yanlış kişinin ve toplumun yorumlamasına göre değişir. Doğru tek ve kesin değildir. O halde gerçek doğru yoktur.

begendim bunu dostum

Kime göre 'Doğru ve Yanlış' insan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |PortaL| -- 23 Mayıs 2009; 21:12:26 >
  • Doğru olan zordur
  • bu basit bir konu olmuş illa felsefe yapıcaz daha zor bişi getir

doğru göreceli bir kavramdır kime neye ve zamana göre değişir
  • Doğru, yanlış bilmiyorsam felsefecilerin düşünüp düşünüp deşindiği ama topluca bir sonuca varamadığı topsuzca da varamadığı bir konu. (iyy )

Doğru ayrıca geometride de tanımı yapılamayan kavramlardan birisi olmalı. Geometricilerin topluca bir sonuca varam.... (iyy x 2 )

Benim böyle bir mesaj yazmam doğru mudur? Bu soruya forumdakilerin topluca cevap vermeye çalıştığında doğru cevabı verebilmelerinin olma olasılığının veremeyecek olasılığından yüksek olduğunu söylemiş olmam doğru mudur?

"... , doğru mu?

cevap biraz da soruya bağlı."

Velhasılı Türk Dil Kurumu :
    "Doğru

doğru

sf. 1. Bir ucundan öbür ucuna kadar yönü değişmeyen, eğri ve çarpık karşıtı. 2. Gerçek, yalan olmayan: Doğru haber. 3. Akla, mantığa, gerçeğe veya kurala uygun: �Bunları sana şimdiden söylemek daha doğrudur.� -A. Gündüz. 4. is. Gerçek, hakikat: �Söyleyin doğrusunu, siz insanoğlunun ahlaklı olabileceğine inanmıyorsunuz.� -N. Ataç. 5. is. mat. İki nokta arasındaki en kısa çizgi: İki noktadan yalnız bir doğru geçebilir. 6. zf. Yanlışsız, eksiksiz bir biçimde: Çocuk doğru okudu. 7. zf. Hiçbir yöne sapmadan, dosdoğru, doğruca. 8. zf. Yakın, yakınlarında: �Şafağa doğru otomobil sesi duyuldu.� -F. R. Atay. 9. e. Karşı yönünce: �Börekçi fırınının karşısındaki dört köşe taşlar döşeli, iki yanı ağaçlı yoldan çarşıya doğru yürüyordu.� -Y. Atılgan. 10. mec. Yasa, yöntem ve ahlaka bağlı, dürüst, namuslu.
    Güncel Türkçe Sözlük Doğru Köken: T.

1. Gerçek, yalan olmayan. 2. Akla, mantığa uygun. 3. Dürüst, namuslu, ahlaklı.
    Kişi Adları Sözlüğü doğru Fr. Droit

BSTS / Tıp Terimleri Kılavuzu Doğru

bk. Doğru çizgi.
    BSTS / Geometri 1937doğru İng. truth Osm. hakikat Fr. vérité

Gerçekliğin, düşüncede gerçeğe uygun biçimde yansıması.
    BSTS / Toplumbilim Terimleri 1975doğru İng. line, straight line, straight Osm. müstakim Lat.lined Alm. Gerade, gerade Linie Fr. ligne droite, droite

1 - Düzlemde dikdörtgenel konaçlara göre denklemi, (�)olmak üzere (�)olan düzlemsel eğri. Anlamdaş. çizgi. 2 - (�)durgan bir nokta ve (�)olmak üzere, denklemi (�)olan eğri. Anlamdaş. çizgi.
    BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü 1983doğru

açı bk. düz açı.
    BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü 1983doğru İng. true, truth Osm.hakikat Alm. wahr, das Wahre Fr. vrai, le vrai

Sözeden dildeki 'doğrudur� birli yükleminin içlemi olan doğru olma özelliği. || Doğruluk çizelgelerinde geçen D ya da 1 simgesi, bu özelliğin sözeden dildeki adıdır. Krş.. doğruluk değeri, yanlış.
    BSTS / Mantık Terimleri Sözlüğü 1976doğru İng. true Lat.verus Alm. wahr, richtig Fr. vrai

1- Gerçeğe uygun olan. 2- (Mantıkta) Düşünme yasalarına uygun olan.
    BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü 1975doğru, dikdoğru Osm. müstakim; kaim Fr. droite

(matematik)
    BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu 1963doğru İng. correct

BSTS / Bilgisayar Terimleri Karşılıklar Kılavuzu doğru İng. true

BSTS / Bilgisayar Terimleri Karşılıklar Kılavuzu doğru İng. straight line Alm. gerade Linie Fr. ligne droite AZ. düz xatt

Oklid geometrisinin ilk (tanımsız) kavramlarından biri.
    BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü 1983"

• quote:

Orjinalden alıntı: DieselTRoniC

Fayda sağlayan şeydir .
    Mesela , sigara içmemek .

zarar vermeyen şeydir.
    Zarar nedir,yarar nedir ?
  • doğru görecelidir .her iyi doğru değildir.her kötüde yanlış değildir.o halde doğru yoktur
  • Doğru = Nedir
  • Budur:

• quote:

Orjinalden alıntı: XxTRxX

Budur:

/>

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.