Şimdi Ara

Doğru şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Iphone doğru şarj etmenin yolu nedir. doğru bilgiyi bilen varsa paylasırsa sevinirim

Kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: ctacyildiz

Arkadaşlar merhaba

Iphone doğru şarj etmenin yolu nedir. doğru bilgiyi bilen varsa paylasırsa sevinirim

Kolay gelsin...

En dogrusu dock ile sarj. Yada elektirikli sarj makinasi. Pc'den sarj yapmanizi ozellikle de ondeki usb kapilarindan baglayip sarj yapmanizi onermiyorum. Cunku makinayi toplayan bilincsiz kisiler usb kapilarini ters baglayabiliyor ve bu acele ile yapildigi icin genelde ters baglanmis oluyor. Benim iphone'umun sirf bu sacma sebepten board'i yandi makina evde yatiyor ve board ariyorum.
  • arkadaşım ne kadar bilgisayardan şarj yapmak sağlıklı olsada sizlere yegane tavsiyem

telefonunuzu bir kez bilgisayardan şarj ettiyseniz diğerini şebekeden şarj edin .. arkadaşındediği doğru bilgisayarların genelde ön taraftaki usb lerine güvenmeyin ..

bataryanın daha fazla gidebilmesi için apple nın batarya kullanımı klavuzunda yazan en fazla 10 günde 1 şarjı tamamen bitip kendiliğinden kapanacak şekilde bitirn ve en az 5 saat şarj yapmayın batarya dinlenecek bir nevi ve daha sonra şebekeden kapalı şarjedin full olunca açın bunu yaptığınızda pilinizin daha stabil gittğini göreceksiniz pil ömrünüzüde uzatacak..

beni sorarsanız nezamanbitti ozaman takarım tak çıkar o biçim ama önerilen bu ..

hocanın dediğini yap yaptığını yapma ..
  • bende bir şey sorayım. Telefonun şarjı bitip kapandıktan sonra fişe takınca kendiliğinden düğmesine basılıpta açılmış gibi açılyor. ve açık şekilde şarj oluyor.

yani kapalı bir şekilde şaj olmuyor. bu normal mi?

___
  • sık sorulan soular kısmında en az 2-3 gün gittiği yazıyordu şarjın...ama bende 1 gün zor dayanıyor üstelik çokta kurcalamıyorum..evde wireless falan yok ve iphone ayarlarda o da kapalı yani..Ben Bilgisayarın usb girişinden şarj ediyorum ayrıca.Şebekede hiç deniyemedim daha..çnkü fiş girişi farklı
  • çok merak ettim Xendaba " 10 günde 1 şarjı tamamen bitir " yazısı tam olarak nerde yer alıyor ?

quote:

Orjinalden alıntı: xendaba

arkadaşım ne kadar bilgisayardan şarj yapmak sağlıklı olsada sizlere yegane tavsiyem

telefonunuzu bir kez bilgisayardan şarj ettiyseniz diğerini şebekeden şarj edin .. arkadaşındediği doğru bilgisayarların genelde ön taraftaki usb lerine güvenmeyin ..

bataryanın daha fazla gidebilmesi için apple nın batarya kullanımı klavuzunda yazan en fazla 10 günde 1 şarjı tamamen bitip kendiliğinden kapanacak şekilde bitirn ve en az 5 saat şarj yapmayın batarya dinlenecek bir nevi ve daha sonra şebekeden kapalı şarjedin full olunca açın bunu yaptığınızda pilinizin daha stabil gittğini göreceksiniz pil ömrünüzüde uzatacak..

beni sorarsanız nezamanbitti ozaman takarım tak çıkar o biçim ama önerilen bu ..

• Bende hep laptop usb sinden şarj ediyorum amerikan priz çevirici daha alamadığımdan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar USB veya DOCK farketmez iPhone u tam olarak sarjı bitmeden şarj etmeyin yeter. Zaten pil 10-15 sarjdan sonra daha randımanlı halde çalışacaktır. Yani pilin ömrü uzayacaktır.
  • Her ne kadar bilgisayarım Hp olsada Usb'ye Güvenmiyorum 2 Tane usb bellegim yalan oldu..
  • Peki şöle birşey var müzik atıcaz dock a takıyoruz otomatik şarj oluyor şarjı varken bu sorun yaratırmı?
  • bence oyle bi sorun yok..adamlar kapalı kutu telefon yapıyorlar peki bilmiyormu bunlar bilgisayara takınca devamlı şarj olacağını...pil bitsin giderim bi apple servisine taktırırım itouch pili olur biter :)
  • arkadaşlar herkez ayrı ayrı telden konuşuyor.ben bu konuyu açmıştım daha önce ve bilir kişiler çok mantıklı yorumlar yaptılar bi bakın derim ben

http://forum.donanimhaber.com/m_21159608/mpage_1/key_battery//tm.htm#21182393
  • ben daha şebekeden sarj edemiorm dönüştürücü yok :D
  • iphone şarjı için dönüştürücüye neden gerek var anlmadım arkadaşlar ingiliz veya amerikan tarzı denilen giriş orda sabit değilki çıkarın onu takın bi kablo olsun bitsin. 1,2 Ytl ye heryerde bulunur hatta evde bile vardır bakın sağınıza solunuza
  • quote:

Orjinalden alıntı: baris99

ben daha şebekeden sarj edemiorm dönüştürücü yok :D

quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Bende hep laptop usb sinden şarj ediyorum amerikan priz çevirici daha alamadığımdan

quote:

Orjinalden alıntı: atombak

sık sorulan soular kısmında en az 2-3 gün gittiği yazıyordu şarjın...ama bende 1 gün zor dayanıyor üstelik çokta kurcalamıyorum..evde wireless falan yok ve iphone ayarlarda o da kapalı yani..Ben Bilgisayarın usb girişinden şarj ediyorum ayrıca.Şebekede hiç deniyemedim daha..çnkü fiş girişi farklı

yani helal olsun be 1 ytl'lik şeyi hala alamamışsınız

___

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbs02 -- 28 Şubat 2008; 21:19:36 >

• ben 50 ykr ye aldım
  • ne kadar kapali kutuda olsa apple pil konusunda bayagi bi iyi diyebilirim,ben yaklasik 5 senedir ipod kullaniyorum ve bugune kadar hic bir sekilde p il sorunum olmadi aynen iphonenunda pil konusunda sorun cikaracagini dusunmuyorum.
  • nerde yazdığını açıklayayım mac os x tiger 10.4.6 kullanma kılavuzu .. burada batarya kullanımı die bir bölüm var burada bütün apple ürünleri için bu yönergeyi uygulamalısınız diyor ... genel pil yönetimi gibi bişelerde yazıyor ...

mac kullanıyorsan bakabilirsin..

quote:

Orjinalden alıntı: mks70

çok merak ettim Xendaba " 10 günde 1 şarjı tamamen bitir " yazısı tam olarak nerde yer alıyor ?

quote:

Orjinalden alıntı: xendaba

arkadaşım ne kadar bilgisayardan şarj yapmak sağlıklı olsada sizlere yegane tavsiyem

• Güzel açıklamalar var. Gerçi Li-Io pillerin Ni-Cd pillere göre aslında en büyük üstünlüğünün bu olduğu kabul edilir. Ni-Cd'ları tamamen bitirmeden şarj ederseniz, gerçekten de ömürleri azalır. Hatta hatırlarsanız eski Ericsson cep telefonlarında pil azalınca "deşarj et" diye bir seçenek vardı, bir de pilin bitmesini beklerdiniz :)

Li-Io pillerde bu sorun ortadan kalktı aslında. Ama yine de pilin daha verimli olabilmesi için bu yöntem hala öneriliyor. Bildiğim kadarıyla Li-Io bir pili tam bitmeden şarj ediyor olmanız, pilin ömründen ihmal edilebilecek bir şekilde yiyor ama asıl önemli olan o şarjın gidiş süresi oluyor. Yani atıyorum pil yarıdayken şarj ettik, o haldeyken daha kısa sürede pil bitebiliyor. Ama oturup baştan şarj edildiğinde, pil daha verimli çalışabilir.

Son olarak, istediğiniz gibi şarj edebilirsiniz, pil yönünden bir zararı yok, ama adam gibi şarj açısından faydası var.

Bir de Apple'ın web sitesinde pillerle ilgili bölümde "cycle"'lardan bahsediyor, orada tam olarak ne dediğini keşfedemedim. Yani atıyorum, pil yarısındayken doldurdunuz, sonra %40'ını harcadınız, tekrar doldurdunuz, %20'yi harcadınız tekrar doldurdunuz, bu 3 değil 1 "cycle" sayılır vs. gibi birşeyler var. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bu metinde "aslında istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz ama böyle böyle olması da önerilir" gibi bir ifade var.

• quote:

Orjinalden alıntı: mbs02

quote:

Orjinalden alıntı: baris99

ben daha şebekeden sarj edemiorm dönüştürücü yok :D

quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Bende hep laptop usb sinden şarj ediyorum amerikan priz çevirici daha alamadığımdan

quote:

Orjinalden alıntı: atombak

sık sorulan soular kısmında en az 2-3 gün gittiği yazıyordu şarjın...ama bende 1 gün zor dayanıyor üstelik çokta kurcalamıyorum..evde wireless falan yok ve iphone ayarlarda o da kapalı yani..Ben Bilgisayarın usb girişinden şarj ediyorum ayrıca.Şebekede hiç deniyemedim daha..çnkü fiş girişi farklı

yani helal olsun be 1 ytl'lik şeyi hala alamamışsınız

___

Oturduğum yerde elektrikçi gibi birşey olmadığı içinBugün birisine aldırtıcağım ama

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.