Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
195.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yüksek harçlı kktc devlet ünv. diyelim
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Her ülkenin eğitim politikası aynı değil. DAÜ devlet üniversitesi olsa dahi eğitim ucretlidir. Sadece Kıbrıs değil birçok ülkede bu böyledir. Daü Kampüs içerisinde KYK mevcuttur. Lütfen direk sormadan önceki sayfalara bakın. Web site de araştırma yapın. Ücretlere zorlanmadan ulaşacaksınız. Sorunuzun ciddi bir kısmına çokca cevap önceden verilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sorumun forumda cevabı yok. 4 yıllık lisans programını türkçe kazanmış biri isteğe bağlı hazırlık ( ücreti mukabilinde) okuyabilir mi,eğer okuyabiliyorsa ösym den kazandığı tam burs hakkı saklı kalır mı? bu yöntem Türkiye'deki üniversitelerin çoğunda senato kararıyla uygulanmakta ama daü için herhangi bir veriye rastlamadım.
  • Arkadaşlar KKTC ve Güney Kıbrıs Rum kesiminin birleşmesiyle ilgili bir muhabbet dönüyor son zamanlarda. Bir birleşme olursa Türkiyeden gelen öğrenciler için bir sıkıntı çıkar mı?
  • kesinlikle gitmeyin derim arkadaşlar. berbat bir ada ve okul.. 4 senem geçti orda ve çok pişmanım.
    kesinlikle büyük pişmanlık onca paraya yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperEGO_

kesinlikle gitmeyin derim arkadaşlar. berbat bir ada ve okul.. 4 senem geçti orda ve çok pişmanım.
    kesinlikle büyük pişmanlık onca paraya yazık

peki okulu bitirebildin mi?bir de berbat okul derken......... biraz açabilir misin? kafamdaki muhteşem okul beklentisiyle gidiyorum,hazırlıklı olmakda fayda var.
  • ben su anda 4. yılıma başlıyıcam ve hiçte pişman değilim daü ye geldiğim için sormak istediğiniz soru varsa eğitim fakültesi ve ingilizce öğretmenliği hakkında cevap verebilirim...
  • butun07 B kullanıcısına yanıt
    Okula Arkın Palm Beach Hotel ve Salamis daha yakın. Merit Garden iskele taraflarında ve okula uzak kalıyor.

Bütsüz çok şükür ilk yılımı atlattım bende. İlk yıl Longson'da kalmıştım. Bu yıl Yeni Lemar'ın arkasından yeni bir binadan güzel temiz bir ev tuttum. İlk yılı olanlar kesinlikle ve kesinlike yurtta kalmalı bence. Akdeniz, Uğursal, Hasan Özok(yeni adıyla Kamacıoğlu), Homedorm, Evolvepark(Bir ara yurt değil artık diye bir duyum almıştım şuan nedir bilmiyorum kampüs dışı ama gayet güzel) yurtları idealdir. Kazandınız kayıt yaptıracaksınız ama bence imkanınız varsa bir gidip gezin. Mağusa'yı ve kampüsü. İçinize sinerse kayıt yaptırın sonradan çok pişman olacaksınız.
  • otel önerisi için teşekkürler wadjet ancak okul için sonradan pişman olacaksınız derken.....neden pişman olalım ki boğaziçini,hacettepeyi kazanamadık, bence puanlarımızla girebileceğimiz kampüslü,akreditasyonlu,kaliteli bir okula geliyoruz,türkiyede bu puanlarla ancak apartman kılıklı vakıf ünüversitelerine girebiliyoruz,ben daü deki öğrenci memnuniyetsizliğini anlayamıyorum,belki oraya gelince benim de fikrim değişecek ama inanın bu puanlarla daha iyisi yok,kaliteli bir eğitim alacağımı düşünüyorum,daha doğrusu öyle olmasını umut ediyorum.
  • butun07 B kullanıcısına yanıt
    Kayıt dondurma konusunda yetkili bürodan bilgi alabilirsiniz.Pişmanlık konusunda beğenmeyenlerin %90 ı asosyal kişiler. Hatta beğenmekle kalmayıp geri dönüp "kibrisa gitme 2 ay da dönersin" diye yayanlarda onlar. Orada sosyal olmalısınız aksi sıkılmanıza sebeb olur. Diğer %10 luk kısmın yarısı ekonomik nedenlerden diğer yarısı Oxford da okusa bile hep şikayetçi olacak kişilerden oluşuyor.

• arkadaşlar okula 2 gün önce Antalya'dan kayıt oldum,Antalya'ya DAÜ 4 ten yurt kontenjanı ayrılmış ben de DAÜ 4 'e(bu yıl kız yurdu olmuş),kayıt oldum,Forumda DAÜ 4 için olumlu(tuvalet,banyo odanın içinde,daha geniş),olumsuz(sivrisinek,karınca,4 kişilik VS) gibi şeyler okudum,umuyorum ki ünv. yurt boşalınca ilaçlama ,boya badana,temizlik gibi genel bir hazırlama yapmıştır.Bilenlerden ricam beni DAÜ 4 te daha ne gibi olumsuzluklar bekliyor,Üniversiteyi araştırarak ve isteyerek yazdım,yurt yüzünden keyfimi kaçırtıp,seneye bu forumda kıbrıs'a gelmeyin yazmak istemiyorum,tamam yine DAÜ 4 te kalıcam ama en azından tüm olumsuzlukları bilip kendimi ona göre hazırlamak istiyorum.eveet DAÜ 4??????????
  • @Back to Black Üniversiteler özerktir. Avrupa KKTC yi tanımazken DAÜ'yü tanır. Siyasi olaylar üniversiteyi ve öğrencileri etkilemez.

@butun07 İsteğe bağlı hazırlık okursun ama tam burs dahilinde olur mu onu öğrenci işlerini arayıp sorman gerekiyor.

@hologame1903 Steam istiyorsan özel yurtta kalmalı kendine özel internet satın almalısın
  • skayn bu forumu açmakla kalmayıp (sanırım 2012 de açmışsın) ,hala yardımcı olduğun için yeni Daü lüler olarak sana çok şey borçluyuz, DAÜ hakkında 3 yıllık bir bilgi birikimi,muhreşem bir forum ,başta skayn olmak üzere katkısı olan herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

@Back to Black Üniversiteler özerktir. Avrupa KKTC yi tanımazken DAÜ'yü tanır. Siyasi olaylar üniversiteyi ve öğrencileri etkilemez.

Sadece Daü için mi böyle söyledin yoksa Kıbrıstaki diğer diğer üniversiteler için de geçerli mi bu? Mesela ben Ukü de okuyorum. Benim okulum için de geçerli midir bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Back to Black -- 1 Ağustos 2015; 21:54:25 >
  • @butun07 Güzel sözlerin için teşekkür ederim, artık yerleştikten sonra da bir kaç kişinin konuya bakması gerekecek. Ben işimde çalışıyorum, kıbrısla alakam kalmadı ve okul sürekli yenileniyor

@Back to Black Tüm üniversiteler için geçerli.
  • arkadaşlar,muhaceret yaptırmak zorunlu mu, pasapotunda kktc damgası olanların yunanistan'a giremeyeceği söyleniyor,biz de ailecek tatil amaçlı yunan adaları düşünüyorduk,eğer yaptırmazsam 3 ay sonra kktc den çıkış yapmam zorunlu mu ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: butun07

arkadaşlar,muhaceret yaptırmak zorunlu mu, pasapotunda kktc damgası olanların yunanistan'a giremeyeceği söyleniyor,biz de ailecek tatil amaçlı yunan adaları düşünüyorduk,eğer yaptırmazsam 3 ay sonra kktc den çıkış yapmam zorunlu mu ,

Öğrencilere sıkıntı yapmıyolar ama sen ihtimale karşı yanında öğrenci belgesi veya öğrenci kartı bulundur

• Beyler daü nün kendi yurtlarinin tamamı doldu dendi bize bugün bilgisi olan var mı
    Daü 1 2 3 4 hepsimi dolu yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Yarım Ay7

Beyler daü nün kendi yurtlarinin tamamı doldu dendi bize bugün bilgisi olan var mı

Bugün kardeşimde antalyadaki bürolarından başvurmaya gitti. Oda dedi kendi yurtlarının kontenjanı dolmuş diye. Kyk yurtlarının durumu nedir? Başvurular başladı mı, başlayacak mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yarım Ay7

Beyler daü nün kendi yurtlarinin tamamı doldu dendi bize bugün bilgisi olan var mı

Orada tanıdık varsa mutlaka boş oda bulunduruyorlar hazırlıksız gelene.
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.