Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
195.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    1 eylül de başlayacak sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Kıbrısta tanıdık ne arar ya keşke olsa

• Arkadaşlar her bölümden arkadaş var. Grubumuz var. 20 kişiyiz kızlı erkekli Hepsi bu sene geliyor
    katılmak için : whatsappdau.com veya buradan özel mesaj ile numaranızı / bölümünüzü ve adınızı atarsanız gruba alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 478T

Arkadaşlar her bölümden arkadaş var. Grubumuz var. 20 kişiyiz kızlı erkekli Hepsi bu sene geliyor
    katılmak için : whatsappdau.com veya buradan özel mesaj ile numaranızı / bölümünüzü ve adınızı atarsanız gruba alabilirim

Guzel guzel, oryantasyona katılın mutlaka, sorularınız varsa yardımcı olabilirim bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 478T 4 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten birbirinize yardımcı olunuz. Bu tür faliyetlerin ne işe yaradığını lüfen unutmayınız. Daü ye hoşgeldiniz.

• Selam bu sene daü pdr türkçe bölümünü yazdım 3 tercih yapmıştım pdr 256 ile kapatmış benim puanım 255 haliyle giremedim şimdi ek yerleştirmelerde ingilizce pdr yazmayı düşünüyorum sizce yazmalı mıyım yoksa bir sene daha kalmalımıyım ?
    Soru 2:ingilizce hazırlık zor mu
    Soru 3: mesela kazandım diyelim yurtlarda yer bulabilirmiyim
    Soru 4:sizce ingilizce pdr okumanin ne gibi artilari olur devlette bir artisi olur mu 5 seneye pdrnin önü kapanır mı ?
    Soru 5: pdr ye gelip başka bir bölüme geçebilirmiyim ?
    Soru 6: Inglizce pdt mi inglizce psikoloji mi hangisi daha faydalı ?
    Soru 7:pdr ingilizce okumak mantikli mi
    Bana yardim edin ya çok kararsiz kaldim ve cok uzgunum ne yapmaliyim sizler bu konularda cok bilgiye sahipsiniz bana bir el uzatin :(

• İngilizce PDR dediğinin sadece %30'u İngilizce. Onun dışında Türkçe PDR den bir farkı yok. Önünün kapanacağı veya açılacağını kimse bilemez. Norm değişir veya Anaokulu yürürlüğe girer 5 değil 10 sene de kapanmayabilir.
  • farklı bölüme geçmeyi ben de araştırıyorum da , taban puan tutması şartıyla aynı ünv. bölüm değiştirmek ,farklı bir ünv göre daha kolay sanırsam, bahar dönemi itibarıyla 1 kereye mahsus olmak üzere diye biliyorum, tabiiki defalarca sınava girip,kazanıp değiştirebilirsin. Tabii ki yüce skayn'ın verdiği bilgiler ışığında bir yıl daha kaybetmektense ingilizceyi yaz derim,% 30 fazla ing görücem diye ,hedef de aynı bölümse ne diye bir yıl daha sınav stresi çekeceksin ki
  • arkadaşlar bayramın 3. gününe bilet aldım,acaba kaydolduğum yurda o gün giriş yapabilir miyim,yurtların ne zaman açılacağı konusunda fikri olan var mı? ben kkk odtü yü yazmıştım,son 5 yılın taban puanlarına göre kesin gözüyle bakıyordum ancak ucu ucuna kaçırdım(gerçi araştırdıkça iyi ki ,kaçırmışım diyorum,kafayı yerdim herhalde o dağ başı kampüste) ama bir şey söylemeden geçemiyeceğim ,organizasyonları çok iyi,her yeni öğrencinin oryantasyon lideri şimdiden belli,gerek oryantasyon sayfasında gerekse kkk odtü 2015 girişliler(üye sayıları şimdiden 1600 ) sürekli bilgi alıverişi içindeler,yardımcı olmaya çalışan eski DAÜ lü öğrencilerin açtığı birbirinden bağımsız birçok sayfa var face de üye sayıları kiminin 8,kiminin 25, yani bir dağınıklık ve bilgi kirliliği söz konusu,en sağlıklısı da bu forum.keşke bilenlerle ,tek bir sayfada buluşabilseydik.

• quote:

Orijinalden alıntı: butun07

arkadaşlar bayramın 3. gününe bilet aldım,acaba kaydolduğum yurda o gün giriş yapabilir miyim,yurtların ne zaman açılacağı konusunda fikri olan var mı? ben kkk odtü yü yazmıştım,son 5 yılın taban puanlarına göre kesin gözüyle bakıyordum ancak ucu ucuna kaçırdım(gerçi araştırdıkça iyi ki ,kaçırmışım diyorum,kafayı yerdim herhalde o dağ başı kampüste) ama bir şey söylemeden geçemiyeceğim ,organizasyonları çok iyi,her yeni öğrencinin oryantasyon lideri şimdiden belli,gerek oryantasyon sayfasında gerekse kkk odtü 2015 girişliler(üye sayıları şimdiden 1600 ) sürekli bilgi alıverişi içindeler,yardımcı olmaya çalışan eski DAÜ lü öğrencilerin açtığı birbirinden bağımsız birçok sayfa var face de üye sayıları kiminin 8,kiminin 25, yani bir dağınıklık ve bilgi kirliliği söz konusu,en sağlıklısı da bu forum.keşke bilenlerle ,tek bir sayfada buluşabilseydik.

http://www.emu.edu.tr/oryantasyon/18.Oryantasyon_program%C4%B1.pdf

burada oryantasyon takvimi var. merak etlme her türlü kalırsın açıkta bırakmazlar seni

• Eoudoxias teşekkür ederim gerek oryantasyon programına gerekse akademik takvime defaten baktım,türkçe bölüme yerleştiğim için seviye tesbit sınavına giremeyeceğim(girip seviyemi bilmek isterdim neyse) 30 u onlıne kayıt diyor ,sanırım beni ilgilendirmiyor , 1-2 Ekimde derse danışman eşliğinde kayıt yaptırmam gerek sanırım.yani kampüse girdim, yurda gidip yerleştim sonra sırasıyla ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.ben bir önceki mesajımda bu tarz bilgi paylaşımlarından söz etmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: butun07

Eoudoxias teşekkür ederim gerek oryantasyon programına gerekse akademik takvime defaten baktım,türkçe bölüme yerleştiğim için seviye tesbit sınavına giremeyeceğim(girip seviyemi bilmek isterdim neyse) 30 u onlıne kayıt diyor ,sanırım beni ilgilendirmiyor , 1-2 Ekimde derse danışman eşliğinde kayıt yaptırmam gerek sanırım.yani kampüse girdim, yurda gidip yerleştim sonra sırasıyla ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.ben bir önceki mesajımda bu tarz bilgi paylaşımlarından söz etmiştim

sen yurda yerleş daha sonra oryantasyonlara katıl.

ekim 1 de bölümüne git direk sekreterin yanına çık. o seni gereken yere yönlendirir. danışmanla dersleri seçersiniz bu kadar.

4 ekimde de okuluna gidersin

ekleme; eğer ücretli okuyorsan %50 ve burssuz o zaman ekim 1' ine kadar parayı yatırman gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 5 Ağustos 2015; 13:02:13 >

• %30 ingilizce pdr de hazırlık zorunlumu isteğe bağlı mı ? Birde bir arkadaş mesaj atmış türkçe pdr okuman daha mantıklı olacaktır diye acaba uluslararası kıbrıs mı yazsam oda euro ile aliyor bir kriz çıksa okul senelik 50 milyara bile gelir sizce ne yapmalıyım arkadaşlar

• tşk yüce eoudoxsias........@

kemo1997,sana şöyle söyleyeyim, LYS den sonra tüm zamanımı Kıbrıs'taki üniversiteleri araştırarak geçirdim,burs şartları,akreditasyonları,akademisyenleri hepsinin kendi çapında artı ve eksileri var,örneğin Girne amerikan 7 yıl bursun kesilmiyor,ancaaak yatay geçiş yaparsan şu burslarını öde de git diyorlar,yurtlları pahalı,UKÜ sen yazmışsın zaten Öngörünü, ydü ise, burs başarına bağlı ve ayrıca belli gruplar arasında sürtüşme varmış,ODTÜ dağ başı kampüsüm olsun başka bir şeyim olmasın diyorsan...,ha bir de Lefke var burs kesilmiyor,bulunduğu yer kasabaymış,bitirmek kolaymış,ücretli okuyacaksan fiyatları çok uygunmuş ,yurtları güzelmiş ayrıca kampüsünde kyk yurdu varmış vsvs,kıbrısın hiç bir ünv. görmedim,ama yaklaşık 1 ay tüm ünv. lerin resmi internet siteleri başta olmak üzere,tüm sözlükler,tüm forumlar,tarafımdan tarandı,bu forumu bile baştan sona okudum,okuyan öğrencilerle konuştum vee vardığım sonuç kıbrıs'a daü için gelinir.

• Üniversite içi bölüm değiştirme (yatay geçiş) için bir açıklama yapmak istiyorum.

2010 yılına kadar yatay geçiş bir defaya mahsus, taban puan şartı ile oluyordu.

Ben ve bir arkadaşım yoğun ısrarlarımız ile bu kuralı okul yönetim kurulu kararı ile değiştirmeyi başardık.

Artık 2 defa da bölüm değiştirebilirsiniz, taban puan şartını karşılamıyorsanız da ortalama baz alınır.

Yalnız geçmek istediğiniz bölümün bölüm başkanı geçip geçmeyeceğinizde son noktayı koyar.
  • peki skayn yatay geçişle bölüm değiştirilince burs kaybedilir mi? türkçe müh. programa tam burslu yerleştim,aklım ingilizcede kaldı gerçi bilimin ana dilde öğrenilmesi gerektiğini düşünenlerdenim, ama ingilizceyi bir şekilde öğrenmem gerektiğinin de farkındayım.
  • Arkadaşlar seneye için Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - Mimarlık %100 Burslu (315 puan) düşünüyorum tavsiye edermisin.
  • @butun07 Yatay geçişlerde burs kesiliyordu, eğer değişmediyse.

@Martinez55 Kıbrıs'a DAÜ dışında hiç bir üniversite için gelinmez. (Bence)
  • Yani sizce 5 sene sonra pdrnin onu kapanabilir mi birde pdr de ingilizce okumak deger mi sonucta devlete girilecek ?

• 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.