Şimdi Ara

Doğubank esnafı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
7.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu devirde hala doğubank'a gidip de elektronik eşya alanların aklına şaşarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kazan2

Yalnız Doğubank LCD Tv için 2 yıl ithalatçı firma garantisi verdiğini söylüyor.

"Söyler" tabii. Birçoğu da "abi bunun garantisi benim" der!
    Eğer ithalatçının ithal ettiği ürünü faturası ile satıyorsa zaten garantisi olur onun. O zaman da piyasa fiyatının altına satamaz ki.
  • kelime oyunları bunlar klasik doğubank esnafı herşey satana kadar
  • Bazı arkadaşlar özetle "alıcıysan paran varsa iyi davranırlar, sorucuysan paran yoksa kötü davranırlar bu da doğaldır" demişler. Birincisi orda dükkan açtıysan esnafsan eğer her sorana elinden geldiğince yardımcı olmak zorundasın kaldıki oraya gelip soru soran fiyat almaya çalışan insan orda satılan veya benzeri bir ürünle ilgileniyordur belki şimdi almaz 6 ay sonra alır belki alternatif bir ürün alır, kimse boş gezenin boş kalfası değil sonuçta orda vakit öldürsün. 2. si ise bu insanlar, alıcıyla sorucuyu, parası olanla olmayanı nasıl ayırt edebiliyorlar . Bu tip ürün almak isteyen parası olan ama konuya ilgisi olmayan, çocuğundan yeğeninden veya çalışanından araştırmasını fiyat alamsını isteyen bir çok insan var. Son olarak; Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz.
  • aynen katılıyorum özelliklede para iman olayına
  • Herkes satın almak istediği ürünün özelliğini önceden bilemez ve araştıramaz.Piyasada o kadar çok marka ve çeşit var ki alıcının bunların tamamını bilme imkanı yok.Doğubanktakiler yada başka yerdekiler bir ürünü satıyorlarsa bu ürün hakkında bilgi almak isteyen, soru soran insanlara bilgi vermek zorundadır. Bunun parası yok, bu alıcı değil gibi ayırımlarla müşteriye yaklaşmak ticaret ahlâkı ile bağdaşmaz.
  • Güzel topik olmuş yazanların ellerine sağlık...
  • Rica ederim. İnsanlara yapılan saygısızlığı affetmemek lazım. Maalesef esnaf eski esnaf değerlerinden ve terbiyesinden çok şey kaybetmiş, hala iyi ve dürüst, müsterisine saygı ve ihtimam gösteren gerçek ticaret erbabı mevcut olsa da.
  • vallah arkadaslar yurtdisindan tv almak ya da getirtmek istiyorsaniz gelin burdan, isvicre den alin.
    Sony 42PF9831D su an sanirim en iyi LCD TV degil mi? Turkiye de en ucuz gordugum fiyat 12.000 civarinda.. Isvicre de ise 5000 CHF yani ortalama 6000 YTL.
    500 YTL de ucak parasi verin gelin alin geri donun Istanbula.
  • İyi düşünce hem gezmiş oluruz.

• ...Ve LCD TV. mi yine Doğubank'tan aldım. Ama aldığım dükkan sahibi diğerleri gibi soğuk değildi bu kez. Söz verdiği gibi akşam saati de evime teslim ettiler. Ürün garantili de. Şimdilik bir problemim yok ama, Doğubank hakkındaki genel kanaatim de değişmiş değil.
  • Yerinde olsam o garantinin sahte mi gerçek mi olduğunu üretici firmadan ve yetkili servislerden araştırtırdım.
  • Doğubank'ın adının geçtiği her ortamda dile getirdim, burada da dile getireceğim. Doğubank misyonunu doldurmuştur artık.

Sadece ve sadece; Anadolu'dan gelip İstanbul'u gezen ve piyasadan bihaber vatandaşa veya internetin ne olduğunu bilmeyen insanlara satış yapacak bir yer konumundadır artık.

Satılan malların çoğu garantisiz, garantili olanlar da internet üzerinden veya 10-15 taksitle satış yapan mağazalar zincirlerinin fiyatına ama peşin satılıyor.

Doğubank ucuzdur diyen arkadaşlar sanırım araştırmalarını pek iyi yapmamışlar.

Cebinde binlerce YTL nakit ile gidersen ve 2 saat dil döküp pazarlık yaparsan belki piyasadan biraz daha ucuza alırsın ama ötesini hayal etmek boşuna. (Kredi kartı, uzun vade vb. gibi)
  • kazan2 ne aldığınızı, kaça aldığınızı ve piyasa fiyatlarına göre ne kadar kazancınız olduğunuzu öğrenebilir miyiz?
  • Sony KDL V40A11E aldım. 4500 YTL. Bazı inetrnet sitelerindeki fiyatı 6000 YTL. civarıydı.
  • sizin için büyük paralar ile bir cihaz almaya gidince tabi bazı beklentileri içeren bir psikoloji içinde oluyorsunuz, oysa satıcı baba size topkek satın alır muamelesi yapıyor, çünkü onun için deryada bir damlasınız, baba zaten parayı vurmuş
  • Onların hepsinin ilacı aynıdır fiyat al öyle git bitirirsin işini hemde iyi indirim yaparlar, iyide zaten o bölgede ne ararsan distiribitörü de mevcut yani öyle aman aman bir yer değil artık oralar şimdinin şartlarında, bence hiç eyvallah etme.
  • Arkadaşlar,

Bir mağazayı tercih etmek için düşük fiyat elbette etkileyici bir faktör, ancak belirleyici değildir. Ben, asla yüzüme bakmayan, ağzından cımbızla laf aldığım, sattığı malın özelliklerinden bile bihaber ve nezaketten nasibini almamış bir yerden sırf üç kuruş ucuz diye alışveriş yapmam. Böyle bir yerden alışveriş yapmak o "nezaketsizlik ve saygısızlık" zihniyetini yüceltip baştacı yapmaktan başka birşey değildir. Artık firmalar "koşulsuz müşteri memnuniyeti", "müşteri kraldır" v.s. gibi yaklaşımları şirket politikası haline getirirken, neden hala bırakın müşteriyi, insan yerine bile konulmadığımız yerlerden alışveriş yapıyoruz ?
  • Benim düşünceme göre Doğubankta ticaret yapan tüm esnaf ve orada çalışanlar İnsan sarrafı olmuşlar ve alıcı olmayan ft'lik (türkçesini bilmiyorum) yapan müşteriyi hemen tanıyorlar ve ft olduğunu anladıkları müşteriye de muamele çekmiyolar.
    ft'yi şöyle açıklayabiliriz iş olsun mağaza mağaza dolaşan tipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrkr -- 12 Ekim 2006; 17:16:02 >
  • bundan 20-30 sene sonra (eger hala hayattaysak) Dogu Bank diye bir şeyi torunlarımıza anlatmakta zorluk çekeceğiz.

'Dede, internet varken niye bakkal kılıklı adamlardan alışveriş ediyordunuz ?' diyecekler.

Ama gümrük duvarı, permi, yüksek vergi vs.. nin oldugu bir devirde, böyle piyasaların gelişmesi de tabii bir şey..

selamlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.