Şimdi Ara

Doğubank esnafı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
7.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gümrük duvarı artık kalmadı. Türkiye ile Almanya arasındaki 3-4 misli fiyat farkları TAMAMEN satıcı ve distribütör fahiş karlarıdır. Mesela Sony Db798 amfi Almanya'da 200€ (son kullanıcı satış fiyatı) Türkiye'de ise 450 € ! Bütün markalarda (hemen hemen) bu tezatlık var. Almanya'daki satıcılar %100€ alıp KDV ,kar payı vs. dahil 200€ 'ya satıyor. Bizimkiler de zaten Avrupa'dan getiriyor. Yani oradan değil bayii fiyatı son kullanıcı fiyatından bile alsa artık gümrük birliği olduğundan ilave çok büyük masraflar yok. TAMAMEN KAZIK YİYOR TÜRK MİLLETİ EN İYİSİ AVRUPA'DAN GETİRTİN. GARANTİ OLMUŞ OLMAMIŞ 2-3 KAT PAHALI OLUNCA ÖNEMLİ DEĞİL. BOZULURSA DİYE BİR TANE DE FAZLADAN SİPARİŞ EDERSİNİZ YİNE DE UCUZA GELİR. ÖZELLİKLE ORADAN BİRİSİ GETİRECEK İSE KARGO MASRAFI DA OLMAZ.

• Dünya kupası öncesi mayıs ayında cebime paramı koyup İzmit ten doğubanka plazma almaya gittim. Adamların ilgisizliği. ürün hakkında bilgisizliği öylesine canımı sıktıki almadım vede İzmit e dönüp vestel HD plazma aldım. Demek istediğim alıcı olduğumuzu göstermek için parayı göstermemiz mi gerek. Alıcı müşteriyi anlıyorlarsa daha ne yapmam gerekirdi. Bazı dükkanlarda -niye geldin muhabbetimizi bozdun- gibi davrandılar. Geçtiğimiz ayda yurt dışından camera getirttim. Artık doğubankdan değil alışveriş gezmeye bile gitmem. Yaşasın internet...
  • dağubankta artık ayda 1 dükkanlar eldegiştiriyor neden acaba zaten cogu telefoncu oldu orası korsan yeri onlar keriz arıyorlar bilinçli tüketici geldimi
    onlara kazık atamayacaklarını bildikleri için ilgilen miyorlar
  • Bende ara sıra orada gezmeye, piyasada neler var bakmaya giderdim. Doğu banktan aldığım şeylerde oldu. Ama eskiden beri hep uyguladığım bir kuralı hiç ihmal etmiyourm.

Sorduğum soruya offlayarak, bi zahmet yanıt verenlerden, kaba davrananlardan, ilgisiz davrananlardan, fiyatı çookda cazip olsa yinede alışveriş yapmıyorum.
    Yüzümü çevirip gidiyorum. Tek kelime dahi etmiyorum. Çünkü onlarında alması gereken cevap bu.

Fiyatını verme, anlatma karşılığında teşekkürü, hayırlı işleri , selamunaleyküm ü haketmiyorlar. Bu sadece doğubank için değil bu türden için geçerli. İyi esnafı varmı, var ama çok az.
    Artık doğubanka yılda bir iki defa değişiklik varmı bakmaya gidiyorum :)
  • bazı tipler var öyle fiyat sorunca ağzından cımbızla laf alıyosun ağzından ama bazılarıda çok iyi davranıyor ama çoğunluk böyle değil ben 10 ay önce mp3 player aldım.mp3 player in o zmanki teknosadaki fiyatı 265 ytl idi ama ben doğubanktan 140 ytl ye aldım ayrıca playstationda böyle ucuz aldım
  • Tabii ki bütün esnaf öyle değildir. Ancak ekseriyetinden şikayet var. Bu durum dışarıdaki sonradan olma , eğitim, esnaf ahlakı, terbiyesi, görgüsünden nasibi olmayan tipler bence. Bazıları paraya doyunca da değişiyor herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haydoot

Tahtakale esnafida oyledir, bende Tahtakalede esnaflik yaptim aynen o begenmedigin sekilde davraniyoduk, gunde 500 kisi gelir 490 kisi fiyat sorar 10 kisi bisey alir.

Herkesle ahpab olsak is yapilmaz.

para bende kardas....

benim peşimden sen koşacan...... ben senin peşinde koşmam.....

yoksa bekle sen dükkanda....
  • burdaki şikayetleri okuyunca aklıma Kadıköy'deki olay aklıma geldi. bundan bir sene önce o kışta karda Kadıköy'de bulunan Uranium pc gittim. internet cafem için toplama olarak parça alacaktım. ilk etapta 15 asrock anakart ve harddisk alacaktım. uranium pc'ye gidenler bilir sadece 2. el ürün değil bünyesinde sıfır parçalar satan bir kısımda bulunuyor. neyse oraya gittim. oradaki adam'a Asrock anakart alacağımı söyledim. görebilirmiyim dedim. karşımdaki adam; neyine bakmak istiyorsunuz dedi. birden şaşırdım. bozuntuya vermedim. kendisine alıcı olduğumu ve 15 tane alacağımı söyledim. bi bakayım ona göre karar vereceğim dedim. adam ısrarla neyini öğrenmek istedimi söyledi. sonra kaç usb çıkışı var dedim. adam söyledi. fiyatı ne kadar dedim. 45 $ + kdv dedi. peki fiyatta bir indirim olabilirmi dedim. adam hemen umursamaz bir tavırla hemen oradaki kasalara düzeltmeye çalıştı. fiyat bu dedi. sonra düşündüm buna para kazandıracağıma 60 $ fazla vereyim ama bunlara param gitmesin. sonra çektim gittim. Mecidiyeköy'den 42 $'a aldım :) . bi daha da uranium pc'ye gitmedim. hayır ben şunu anlayamıyorum. böyle tavır yapmakla ne kazanıyor ki sonuçta bizde esnafız ama daha hayatımda 1 kişiye dahi böyle konuşmadım.

• Doğubank 20 yıl öncesinin yokluğunda çok büyük işler başardı bizi yurtdışında bulunan cihazlarla tanıştırdı, Almanyada akrabası olanların elinde gördüğümüz alet edavatı bunların sayesinde aldık. Ama herşey gibi doğubankın çalışma sistemi de zamana yenik düştü, artık her üründen hemen heryerde bol miktarda var çünkü globalleştik. Doğubank esnafı o yıllarda çok büyük paralar kazandı, şimdiki aymazlığı da ondan kaynaklanıyor sanırım.

Birde başka açıdan bakmak lazım, bir ürün alacağımız zaman geçiyoruz internetin başına arıyoruz tarıyoruz, tüm özelliklerini adeta ezberliyoruz. Ama dükkandaki satıcı sadece bizim ilgilendiğimiz ürünü satmıyor, dükkanında belki 100 çeşit ürün var. Dahası satıcı ürünlerin özelliklerinden ziyade ne kadar ve nasıl para kazanacağıyla ilgilenmek zorunda, ürünü nası daha ucuza alabilir, gümrükten nasıl sorunsuz geçirir, maliye baskın yaparmı...yani ilgilenmesi gereken daha pek çok konu var, ama bu sattığı mal hakkında kör cahil olmasını gerektirmiyor tabi. Dahası satın alacağımız bir ürün hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilmemiz şunun şurasında bir kaç yıllık olay, daha önceleri ancak sorup soruşurarak bilgi ediniyorduk. Doğubank esnafı da aynı dönüşümü geçirecek, geçiremeyenler han odalarında satış yapmaya devam ederken yeni sisteme ayak uydurabilenler kendi teknosa zincirlerini kuracaklar.

• bu dogubank'ı asla sevedim sevemeyecegimde itici insanlar
  • Oralardan (Doğubank) okuyanlar varsa ben de birkaç nacizane tavsiye de bulunacağım esnafa. Ordan en son 6230 Türkiye'ye girmeden 5-6 ay önce 6230 almıştım, piyasada şu anda hala aldığım fiyatlara satılıyor telefonumu da çok seviyorum.Ama ben o telefonu araştırıp almak için gittim ve bu yüzden aldım. Kısacası artık esnaf alıcıyı anlar veya anlamaz ilgisiz de olabilirler ama bakın Kadıköy piyasasına içeri bulaşmadan dışardan günlük fiyat çizelgesini alıp eğer tastamam sattığı ürünün özelliklerini de yazmışsa nerede ne arayacağını kendi seçip ona göre giriyor çoğu bilgisayar kullanıcısı. Aynı şekilde ben de o esnafın suratını görünce ne dükkanlara girme ne de fiyat sormayı istedim. Çünkü benim için neyin cazip olduğunu teknik bilgisi zayıf insanlar bana anlatmadan da alabilirim ama ellerinde hangi özellikteki malı kaç liraya sattıklarını pratik bir şekilde değerlendirip dükkana girip bi de ilgimi çeken ürüne gözattıktan sonra. Belki o an almam ama F/P ye göre cazibesine göre pazarlık payını da düşünerek bir iki gün sonra gider alırım. Bu durumda alıcıyı gözünden anlamakta hiçbir halta yarayan özellik değil bence. Alanın bilmem kaç katı da almayan var önemli olan onlara da bir şekilde ulaşabilmek. Bence ucuz kağıtlara fiyat ve basit ve gerekli teknik özellikleri yazarak bunda yol alabilirler..He paraya doymuşlar, umurlarında değil ee benim de umrumda değil Artık herşeye heryerden ulaşıyoruz çok şükür. Yarın öbürgün yurtdışı/yurtiçi sipariş olayları da şeffaflaşsın o zaman görücem ben onları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 3 Kasım 2006; 0:30:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eagle37

Oralardan (Doğubank) okuyanlar varsa ben de birkaç nacizane tavsiye de bulunacağım esnafa. Ordan en son 6230 Türkiye'ye girmeden 5-6 ay önce 6230 almıştım, piyasada şu anda hala aldığım fiyatlara satılıyor telefonumu da çok seviyorum.Ama ben o telefonu araştırıp almak için gittim ve bu yüzden aldım. Kısacası artık esnaf alıcıyı anlar veya anlamaz ilgisiz de olabilirler ama bakın Kadıköy piyasasına içeri bulaşmadan dışardan günlük fiyat çizelgesini alıp eğer tastamam sattığı ürünün özelliklerini de yazmışsa nerede ne arayacağını kendi seçip ona göre giriyor çoğu bilgisayar kullanıcısı. Aynı şekilde ben de o esnafın suratını görünce ne dükkanlara girme ne de fiyat sormayı istedim. Çünkü benim için neyin cazip olduğunu teknik bilgisi zayıf insanlar bana anlatmadan da alabilirim ama ellerinde hangi özellikteki malı kaç liraya sattıklarını pratik bir şekilde değerlendirip dükkana girip bi de ilgimi çeken ürüne gözattıktan sonra. Belki o an almam ama F/P ye göre cazibesine göre pazarlık payını da düşünerek bir iki gün sonra gider alırım. Bu durumda alıcıyı gözünden anlamakta hiçbir halta yarayan özellik değil bence. Alanın bilmem kaç katı da almayan var önemli olan onlara da bir şekilde ulaşabilmek. Bence ucuz kağıtlara fiyat ve basit ve gerekli teknik özellikleri yazarak bunda yol alabilirler..He paraya doymuşlar, umurlarında değil ee benim de umrumda değil Artık herşeye heryerden ulaşıyoruz çok şükür. Yarın öbürgün yurtdışı/yurtiçi sipariş olayları da şeffaflaşsın o zaman görücem ben onları..

elini diline saglık, sorumsuz satıcılara ilgisiz satıcılara,

• Satıcı arkadaşlarımız artık sanırım şunu anlamalı eskiden kalma bende ürün var fiyatta iyibu gelen müşteri almazsa diğeri kesinlikle alır anlayışı kalkalı yıllar oldu . Müşterinin bir bilgi birikimine sahip olmak istemesi en doğal hakkıdır tüm dünyada en büyük şirketler crm customer relationship managemen yani müşteri ilişkileri yönetimine milyar dolarlar harcarken arkadaşımın başına gelen bu olayı takdir etmiyorum.Müşteriye bilgi vermek kendisine en uygun ürünü seçmesine yardımcı olması en büyük görevidir hem satış öncesi hem satış sonrası.
  • esnafın bu lakayıt davranısının sebebı en ucuz ben satıyorum benden almaya mecbursun edasından başka birsey olmasa gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar17

esnafın bu lakayıt davranısının sebebı en ucuz ben satıyorum benden almaya mecbursun edasından başka birsey olmasa gerek

Kaliteyi ucuzu arayan buluyor bir şekilde doğubank artık hikaye ... bazen de kendi ayağınla gidip beni kazıkla diyorsun şuç bazen bizde...

• eeeeeeeeee kardeşler işte burada alıcağın yerde önemli noktalar

1. fiyat

2.müşteri memnuniyeti (fiyatın önüne geçebilir)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.i

Geçtiğimiz ayda yurt dışından camera getirttim. Yaşasın internet...

Sayın dr i, ( veya bilgisi olan arkadaşlar )
    Yurtdışındaki satış fiyatı neydi, size kaça mal oldu. KDV, ÖTV, kargo ücreti ne kadar ya da başka ilave ücretler var mı. Ben de yurtdışından plazma almak istiyorum, ama arkadaşlar bu vergiler yüzünden hemen hemen aynı fiyata gelir diyorlar, bir türlü öğrenemedim ve bu yüzden sipariş vermeye cesaret edemiyorum.
    saygılar...
  • Hiç merak etmeyin doğubank esnafına bayrampaşa teknosa da katıldı adamlar burnundan kıl aldırmıyor hele aldığınız tv yi beğenmeyip iade filan düşünüyorsanız yandınız hemen başlıyorlar sorgu suale (neresini beğenmediniz,bakın nekadar güzel tv diğerini alsanız ne olucak gibi laflar uzar gider) benden size bi tavsiye lcd veya plazma alıcaksanız kesinlikle HD performansına bakmayın çok yanıltıcı oluyor (lcdlerin ve plazmaların hd performansları ile standart yayın performansları farklıdır) mümkünse dvd film yoksa çizgi film filan izleyin sonra evde bu ne yaw böyle dünyanında parasını verdik dersiniz satıcı ise size bu tv aslında HD yayınlar için tasarlanmış standart yayınlarla çok iyi göstermeyebilir der oysaki durum hiçte öyle değildir örneğin Sony Bravia KDL-S serisi ve Samsung lcd lerin hem HD hemde standart yayın performansı yüksektir.
  • eger orda esnafsa ve ekmek parası kazanıyosa ve bu parayıda bızım sayemısde kazanıyosa sordugum her soruya cevap vermek zorunda

• artik mal alacak alternatifler o kadar cok ki,
    her gun de yeni saticilar ekleniyor piyasaya,
    diyebilirim ki, bir süre sonra talebin uzerinde bir satici kalabaligi olacak
    dunyanin cok guclu birkac satis aginin da TR'e girmek uzere oldugunu okuyoruz..

aslinda bu sebepten degil de, adam olmak icin musteriye guleryuz ve ilgi gostermeliler
    ama kendiliginden adam olmayani da, piyasa sartlari adam edecek..

selamlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.