Şimdi Ara

Doğubank esnafı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
7.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence en uygun fiyatı vermiyorlar.Zaten uygun olsada birçok malın garantisi yok,çünkü kaçak.İddia ediyorum yeni yetişen nesil doğubank ismini bile bilmeyecek.Bu kadar büyük teknomarketler peşpeşe açılırken,orasıda tarihteki yerini alıcak ve kaybolup gidecek.Zaten doğubank esnafıda durumun farkında,kahraman bakkal migrosa karşı senaryosu oynanıyor o kadar.Bence hiçbir cazibesi olmayan bir yer,arabanı bile parkedemezsin,her şey problem,ürün arızalı çıksa kime ne diyeceksin.Ama ben sorunu severim diyecekseniz.karar tabii ki sizin.
  • Doğubank devri bitti, sattıkları mallar pahalı olduğu için ayakta duruyorlar. Artık herkes dediğiniz gibi %15-20 fazlasını taksitle garantili olarak alabiliyor. Oranın esnafı ise elden kaçan pazarın değerini sonradan anlayacak, geç kaldılar bile.
    Bazı konularda esnaflık için de diploma şartı koyacaksın adam elektronikin, e sinden bihaber gelmiş orda LCD plazma satacak yok öyle şey. Geçmişte doğubanktan ben de TV, cep tel falan almış bir kişiyim ama artık benim gözümde bitmiştir.
  • Doğubank eskiden modaydı artık yerine peşin fiyatına 16 taksite kadar yapan büyük tekno marketler var. Adamlar evine gelip takıyo bi sourn oluncada gelip alıyolar. Mesela dün vestelde konuştum görevliyle lcd de dieğr markalar 5 ölü noktaya kadar normal kabul eder dediler bizde tek nokta ölürse değişiyoruz bi sorun çıkarsa en geç3 gün içinde yapıyoruz yapamazsak yerine tv getiriyoruz dediler. Bence kaliteli servis çok önemli
  • doğubankta fotograf makinemi piyasadan %40 ucuza almıştım. kim demiş pahalı diye.
  • doğubank pahalı demiyoruz. Sadece fiyatı yüksek ürünleri piyasa fiyatının altına satıyorlar, alıcı ile sorucu müşteri ayrımı yaparak müşteriye kötü davranıyorlar, pazarlık yapmıyorlar, ürün özelliklerini bilmiyorlar. garanti dersen soru işareti?
  • Kendisi "bal" suratı "sirke" satan satıcılar zaman içinde kepenk kapatırlar. Bu konularda tüketici olarak hassas olmamız lazım. Konuyu açan arkadaş iyi yapmış buraya meseleyi taşımakla
  • arkadaslar,ucuz diye mensesi belli olmayan malzeme almayin!ben bir laptop aldim.Dell,kartonu içinde,orijinal!!!
    6 ay sonra ,ekrani bozuldu.sonra firma ile temas kurdum,garanti için.teknisyen yollayip ekrani degistireceklerdi.Maalesef,aradan 1 gun sonra benle temas kurup,laptopun çalinma oldugunu ve teknisyen gonderemiyeceklerini soylediler.
    sonra kendi olanaklarimla laptopu tamir ettirdim.
  • Selam arkadaslar.
    Goruldugu kadarıyla dogubank esnafına karsı bir onyargı olusmus durumda.Tamam adamlar alıcı olmayana ii muamele yapmıyorlar.Haklı mı haklı.Cunku binlerce kişi internet ten weya yazılı basından cok rahat bulabilecegi bilgileri iş olsun diye sordukca onlarda surat yapmaya dewam edecekler.Ben sahsen oraya alıcı olmadıgım zaman soru sormaya cekiniyorum cunku binlerce kişi hiç o ürünü almayacağına ragmen binlerce samca soruyla o insanalrın karsına geliyor.Sizin gibi bilgili arkadaslar da işi yarar sorularla gitse bile kurunun yanında yaş da yanıyor.LÜTFEN BİRAZ OBJEKTİF BAKALIM OLAYLARA.Biraz da esnafın gözüyle bakalım.
    İkinci olarak Buyuk magazalardan alısveris yapmaya gelince
    Fiyat farkları cok buyuk.VE el de kalmıs uyduruk malları insanalra kakalamaya calısıyorlar. dogubanka veya sirkecideki diger magazalara gore.We de artık dogubankta iki turlu mal satılıyor.Bir garantli iki garantisiz.Secme sansı sana kalmıs.Garantili urunlerde bile iyi fiyat kırıyolar.Bazı arkadasların farkında olmadıgı sey bir cek gorsel ve ses sistemelri distributorlewrinin merkezlerinin hala sirkeci de ve karakoyde olması raslantı degil.Dogubankta ki bircok dukanda kurumsallastı.Ben kendim butun sinema we ses sistemimi dogubanktan aldım.Sırf JBL kolonlarmda piyasaya gore 500 dolar cebimde kaldı.32 inch 9830 tv imde philips turkiye bgaranti olarak 1000 ytl cebimde.We de peşin fiyatına 10 taksitle.Daha bir cok ornek verebilirim.Son soylecegim arkadaslar on yargılı olmayın.İstiyene alıcı olarak gittikleri taktirde cok ii muamele gorecekleri yerlere yonlendirebilirm.Fakat teknosa gibi kazık yerlerden alısveris yapıcagınıza ya internetten alın ya Da dogubanktan.Devir degisiyor bununla dogubankta degisiyor.
    Ve de lutfen bilgisi olmadan fikir yuruten insanlardan olmayalım

• ARKADAŞIM HAKKINI ARAMAMAKLA HATA ETMİŞİSİN ! Sen iyi niyetli 3. kişi olarak faturalı ve sanırım garanti belgeli bir mal almışsın. Niye faturanla ya da varsa garanti belgenle Sanayi Bakanlığı Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğüne yahut tüketici mahkemesini gibi yollara başvurmadın ?

www.sanayi.gov.tr Online şikayet alınır 30 işgünü içerisinde (en geç) sonuçlandırılır.

quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

arkadaslar,ucuz diye mensesi belli olmayan malzeme almayin!ben bir laptop aldim.Dell,kartonu içinde,orijinal!!!
    6 ay sonra ,ekrani bozuldu.sonra firma ile temas kurdum,garanti için.teknisyen yollayip ekrani degistireceklerdi.Maalesef,aradan 1 gun sonra benle temas kurup,laptopun çalinma oldugunu ve teknisyen gonderemiyeceklerini soylediler.
    sonra kendi olanaklarimla laptopu tamir ettirdim.

• ARKADAŞIM Almayı düşünmeyen birisi spor olsun diye gidip orada dükkan dükkan dolaşmaz Yalnız Tüketici fiyatları da yerinde görüp mallar arasında fiyat/performans mukayesesi yapmak ister. Bunun içinde piyasaya çıkmak lazım. Bir dükkandan almaz öbür dükkandan alır , bugün almaz 2 hafta sonra alır. Bu ay düşündüğü ürünü almaz öbür ay bütçesini arttırarak daha iyisini almaya gelir. Yani kapıdan adım atma , soru sorma parası istesin bari şu esnaf ! Müşteriyi adam yerine koymayanlara nasıl anlayış gösterilir ?!

Esnafın müşterisi fazla(!) ise azaltırız o zaman adamlar keyfini bozmasın !

* Bavul ticareti sırasında müşteriye davranışlarıyla bindiği dalı kesen Laleli esnafının düştüğü durumdan kendi başlarına da gelince ibret alacaklardır ama iş işten geçmiş olacak.

quote:

Orjinalden alıntı: kerim1974

Selam arkadaslar.
    Goruldugu kadarıyla dogubank esnafına karsı bir onyargı olusmus durumda.Tamam adamlar alıcı olmayana ii muamele yapmıyorlar.Haklı mı haklı.Cunku binlerce kişi internet ten weya yazılı basından cok rahat bulabilecegi bilgileri iş olsun diye sordukca onlarda surat yapmaya dewam edecekler.Ben sahsen oraya alıcı olmadıgım zaman soru sormaya cekiniyorum cunku binlerce kişi hiç o ürünü almayacağına ragmen binlerce samca soruyla o insanalrın karsına geliyor.Sizin gibi bilgili arkadaslar da işi yarar sorularla gitse bile kurunun yanında yaş da yanıyor.LÜTFEN BİRAZ OBJEKTİF BAKALIM OLAYLARA.Biraz da esnafın gözüyle bakalım.
    İkinci olarak Buyuk magazalardan alısveris yapmaya gelince
    Fiyat farkları cok buyuk.VE el de kalmıs uyduruk malları insanalra kakalamaya calısıyorlar. dogubanka veya sirkecideki diger magazalara gore.We de artık dogubankta iki turlu mal satılıyor.Bir garantli iki garantisiz.Secme sansı sana kalmıs.Garantili urunlerde bile iyi fiyat kırıyolar.Bazı arkadasların farkında olmadıgı sey bir cek gorsel ve ses sistemelri distributorlewrinin merkezlerinin hala sirkeci de ve karakoyde olması raslantı degil.Dogubankta ki bircok dukanda kurumsallastı.Ben kendim butun sinema we ses sistemimi dogubanktan aldım.Sırf JBL kolonlarmda piyasaya gore 500 dolar cebimde kaldı.32 inch 9830 tv imde philips turkiye bgaranti olarak 1000 ytl cebimde.We de peşin fiyatına 10 taksitle.Daha bir cok ornek verebilirim.Son soylecegim arkadaslar on yargılı olmayın.İstiyene alıcı olarak gittikleri taktirde cok ii muamele gorecekleri yerlere yonlendirebilirm.Fakat teknosa gibi kazık yerlerden alısveris yapıcagınıza ya internetten alın ya Da dogubanktan.Devir degisiyor bununla dogubankta degisiyor.
    Ve de lutfen bilgisi olmadan fikir yuruten insanlardan olmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 17 Eylül 2006; 20:56:04 >

• Fiyat performans degerlerndirmesini dukkanda yapılıyosa helal olsun kim yapıyorsa.Bavul ticaretiniyle farkıysa dogubank da ki dukknaların bircogu ciddi birer firma olmuslardır.Tv , hi fi , home cinema ürün cesitlerini hicbir yerde bu kadar cok bulamazsın.Sen gercekten buyuk paralarla bi seyler alacak bir tipsen bu bolgeden cıkmazsın.Cunku en uygun fiyat buradadır.Bi de artık hangi devirde yasıyorsunuz???Şu arastırmaların yapılacagı yer once internetttir.Herkes kendi malını satmak ister we dogru ları konusmaz.Dogubankıda ayakta tutan kusura bakmayın ama harclıgıyla bir seyler almaya calısanlar degildir.Kac kişi bu sayede lcd plazma alabilir?Ondan bu tarz kişilere fazla itibar etmez esnaf o bolgede.
  • yani kerimin dediği sonucta döğru çünkü paran varsa adamsın seni müşteir derler herşey serbest ama paran yoksa ne adamsın nede ptansiyel müşteri o açıdan keremde haklı dogubankta ve sonuc olarak bu ülke gene bu tip mantalitelere mağdur olmaya devam! a bu arada teknosaya bende karşıyım çünkü cidden kandırıkcı fakat ben müşteri odaklı olmayıp para odaklı yerlerden de bıktığımı belirteyim. çünkü sonlarını hep gördük
  • MÜŞTERİNİN PARASINI NASIL KAZANDIĞI, NE KADAR KAZANDIĞI SENİN ESNAFIN NE HADDİNE !?

Müşteri müşteridir ! Parası azdır, çoktur sana ne ! Herkes bütçesine göre en iyisini almak ister, araştırır sorar. BÖYLE KARNI DOYMUŞ, SONRADAN GÖRME VE TEMELDE GÖRGÜSÜZ esnaf bozuntularının ağzı yorulmasın diye(!) beyler zahmetsizce para kazansın diye herkes internetten araştırıp dükkana gelmek MECBURİYETİNDE DE DEĞİLDİR

*** Laleli benzetmesi küçük esnaf- ortanca esnaf olarak değil müşteriye muamele görgüsü, eğitimi, terbiyesi almamışlık yönündendir.

* Bunun haricinde farklı bir sektör olmakla birlikte mesela Kapalıçarşı esnafı çok daha saygılı ve temelden eğitimlidir insan davranışları, müşteriye yaklaşım hususlarında.

quote:

Orjinalden alıntı: kerim1974

Fiyat performans degerlerndirmesini dukkanda yapılıyosa helal olsun kim yapıyorsa.Bavul ticaretiniyle farkıysa dogubank da ki dukknaların bircogu ciddi birer firma olmuslardır.Tv , hi fi , home cinema ürün cesitlerini hicbir yerde bu kadar cok bulamazsın.Sen gercekten buyuk paralarla bi seyler alacak bir tipsen bu bolgeden cıkmazsın.Cunku en uygun fiyat buradadır.Bi de artık hangi devirde yasıyorsunuz???Şu arastırmaların yapılacagı yer once internetttir.Herkes kendi malını satmak ister we dogru ları konusmaz.Dogubankıda ayakta tutan kusura bakmayın ama harclıgıyla bir seyler almaya calısanlar degildir.Kac kişi bu sayede lcd plazma alabilir?Ondan bu tarz kişilere fazla itibar etmez esnaf o bolgede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 18 Eylül 2006; 22:02:23 >

• Hiç boşuna alıcı olmayan kişiler geliyor o yüzden öyleler demeyin. Bu insana saygıyla ilgili. Bende mağaza işletiyorum bir ortağım var. Ben müşterilerle görüşürken herkese aynı şekilde iyi davranıyorum ortağımda tam tersi alıcı olmadığını anladığı sürece kötü davranıyor. Ben para kazanmasamda kimseye öyle davranmam. Ayrıca benim görüştüğüm insanların bir çoğu parası olunca yine gelip benden alışveriş yapıyor, ama ortağın görüştüğü insanlar bir daha dükkanın önünden geçmiyor Yani hem maddi açıdan hem ahlaki açıdan doğrusu bu.
  • Birincisi, Doğubank'tan alışveriş yapmam için piyasada bulunmayan birşeyi orada bulmam lazım ki bugün böyle birşey artık mümkün değil. Benim gençliğimde oluyordu ama artık yok.
    Bunun dışında asla oradan alışveriş yapmam.
    Bazı arkadaşların iddia ettiği gibi bir "önyargı" değil bu. Net bir "yargı". Çünkü yaşanmış ve görülmüş şeylerin bir mantıksal sonucu! Lütfen kimse alınmasın ama gerçekler dile getirildiğinde onları "önyargı" olarak nitelemek bir tür kaçmaktır. Halbuki oranın esnafı kendine bir aynada baksa belki bir çeki düzen verecek.
    İşin başka bir boyutu kayıt dışı ekonomi boyutu. Bana bir arkadaşımız çıkıp da Doğubank'taki esnaf vergisini son kuruşuna kadar ödüyor diyebilir mi? Halbuki ben vergimi son kuruşuna kadar ödüyorum. O zaman aynı şekilde çalışan bir müesseseye gidip alışverişimi yapmayı da bir görev kabul ediyorum.
    Hepsi bir yana, sırtından ekmek yediği müşteriyi köpek yerine dahi koymayan insanlardan mal almak istemem (düzgün çalışanları tenzih ederim ama onlar bunca yıldır bir kez bile rastlamadılar bana nedense).
    Zaten yüksek meblağlı bir alışveriş yapacaksam mutlaka garanti ararım. Eğer oradan garantili ürün alırsam zaten piyasa fiyatına ya da daha üzerine geliyor. Ehh kimse kusura bakmasın ama, fiyat sorarken yüzüme bile bakmayan, ikinci fiyat sorusuna yanıt dahi vermeyen adamdan, "abi bunun garantisi benim, birşey olursa hemen bana geleceksin" dese bile garantisiz mal alır mıyım???
    Bir arkadaşımız TV, HiFi ve Home Cİnema sistemlerinin merkezinin Doğubank olduğunu, hiçbir yerde o çeşidi bulamayacağınızı ve fiyatların da burada en düşük düzeyde olduğunu yazmış. Ancak eklemiş, demiş ki, araştırmayı internetten yapacaksın.
    Peki şimdi soruyorum. LCD TV alacaksınız. 10 bin YTL'yi gözden çıkarmışsınız. Yani tam Doğubank esnafının sevdiği müşterisiniz. Öyle ya harçlıklarından biriktirip walkmen alan bir delikanlı değilsiniz. Ensesi kalın bir işadamısınız. İyi peki...
    Modelleri çalışır halde yan yana görüp karşılaştırmadan nasıl alacaksınız? İnternette "görüntü kalitesi"ni bulmak mümkün mü? Değil tabii çünkü bu tamamen subjektif bir parametre. Peki nasıl olacak?
    Doğubank'taki beyefendi istiyor ki ben gideyim, soru sormadan 10 bin YTL'yi vereyim ve bir televizyonu alıp gideyim. Mantıklı mı peki??? Bence değil.
    Peki haydfi diyelim ki (inanmıyorum ya) gerçekten de Doğubank fiyatı en uygun fiyat piyasada. 10 bin YTL'lik TV de ne kadar fark olur? Ehh olsa olsa o TV normal piyasada 11 bin YTL'dir. 20 bin olacak hali yok ya! Açıkçası eğer ben TV için 10 bin YTL'yi gözden çıkarmış isem gider paşa paşa büyük bir merkezden 11 bin YTL ödeyip alırım. Alırken birkaç modeli yan yana görüp inceler, istediğim soruları da sorarım. En azından verdiğim paranın vergilerinin devlete gideceğini, alacağım faturanın gerçek olacağını, garanti ve servis konusunda sıkıntım olmayacağını bilirim.

• Doğubankın her bakımdan bir özelliği kalmadı.Esnaf değiller , mallar garantisiz,neredeyse garantili fiyata satıyorlar.Özellikle küçük ev aletlerinde hepsiburada'dan pahalı satıyorlar.Adı kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haydoot

Tahtakale esnafida oyledir, bende Tahtakalede esnaflik yaptim aynen o begenmedigin sekilde davraniyoduk, gunde 500 kisi gelir 490 kisi fiyat sorar 10 kisi bisey alir.

Herkesle ahpab olsak is yapilmaz.

valla 500 kisi gelir fiyat sorar belki 500'u de almaz arkadasim. ama musteri velinimettir ve her zaman guleryuzle karsilanmalidir. kimse ahbap olmak istemiyor ki zaten, sadece fiyat, teknik ozellik vb. ogrenmek istiyor.

neyse ben musteri gozuyle bakayim olaya, benle ilgilenmeyen saticiya bende para kazandirmak istemem...

en guzeli bence gidip buyuk magazalar ve yetkili saticilardan almak
  • ÜÇ KURUŞ UCUZLUK İÇİN ÇAKALLARA ONURUNUZU ÇİĞNETTİĞİNİZE DEĞMEZ !

GERÇEKTEN UCUZ ALMAK İSTERSENİZ yurtdışından kendi imkanınızla getirtmeye çalışın. Varsın Garanti olmasın bozulursa bir tane daha getirtirsiniz ya da iki tane birden biri yedek sipariş edin pek çok malda Tr.'den aldığınız 1 tanenin fiyatından aşağı olur !!

İLGİNÇ AMA DOĞRU . MESELA SOny Db-798 ev sinema amfisi Almanya son kullanıcı satış fiyatı 200€ Tr.'de ise 850-900 YTL ! . BAzı ürünler Türkiye'De tam 3 katı ! (Bunun %90'ı fahiş distribütör, bayii karıdır.) Özel kargo şirketi ile ve bayramlara 1 ay kala sipariş ederseniz gümrük vs. kolaylıklarından da istifade edersiniz.
  • Bence doğubanktan mal almak kumar oynamak gibi evet ucuz ama bi sorun çıkarsa vay haline çıkmazsa kardasın çıkarsa astarı yüzünden pahalıya gelir bide zamanını ve emeğini boşa harcaarsın doğubanktaki adam gelip evinden panelini alıp yenisiyle değiştirecek veya tamir edip geri getirecek die düşünen arkadaşlar hayal kırıklığına uğrayabilir dikkat
  • Yalnız Doğubank LCD Tv için 2 yıl ithalatçı firma garantisi verdiğini söylüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.