Şimdi Ara

Doğubankta satılan sony memory stickler sahte mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğubank a ilk girişte solda dışa doğru vitrini olan bir mağaza var, neyse ben memory stick card reader araştırıyordum bu mağazaya girdim bana birkaç ucuz model gösterdiler bende daha önce böyle bir model aldığımı sd card okuduğunu ancak 1 GB lık memory stick okumadığını söyledim. Orada mağzanın sahibi yada en üst yetkilisi yaşlı bir adam bana DOĞUBANKTA satılan tüm sony memory sticklerin taklit yani sahte olduğunu bundan dolayı sorun çıkardığını söyledi, gerçek memory stick i burada satamayız fiyat çok pahalı dedi.Hatta ben memory stick i daha önce sizin mağazadan aldım dememe rağmen bunu söyledi.

Şimdi kafamda soru işaretleri var mademki bunlar sahte o zaman bunu sony makineler nasıl ayırt etmeden kullanıp video kaydı filan yapabiliyor? Eğer sahteyse gerçek memory stick pro nun max hızı 160 ,bunlar da bu hıza çıkabiliyor mu? Sahte olmasa neden mağazanın sahibi bunu söylesin??
    Bu arada dikaktimi çekti SANDISK in kart okuyucusunu teknosa dan daha pahalıya satarlarken sony memory stick teknosanın yarı fiyatına doğubankta. Sahte olayı bu kadar ilerlediyse doğubank ın önünden geçmemek lazım, bu konuda bilgisi olanlar varsa lütfen paylaşsın, çünkü sahte memory stick, batarya ,aksesuar filan kullanıp yepyeni ve pahalı makinelerimize zarar vermek durumuyla karşı karşıya kalabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconfx -- 13 Kasım 2005, 22:43:55 >

• demek sonunda onunda sahtesini yaptılar hee..
    belkide satıcı yalan söylemiştir elindeki cart reader i satmak için söylemiş olabilirmi..
  • eskiden avuçla aldığımız psx memory card ların eredeyse tamamı taklitti. sorun çıkarmamışlardı ama içini açınca üretimdeki kalite farkı anlaşılmıyordu.
  • Sizin dediğiniz Nokia'nın aynısını yapıp Nokai diye satmak gibi bişey.

Onun sahtesi olmaz rahat olun ;) Çalışıyorsa tamamdır.
  • Evet Sony Memory Stick'lerin sahtesi var. Ama sahte derken yine yakın kalitede üretildiklerini de söylemek lazım. Orjinalleri "Made In Japan" ve içinden garanti belgesi kull. kitapcıgı kılıfı ve PRO DUO ise MS adaptörü cıkar. Ambalaj naylonu daha berraktır ve ambalaj baskı yerleri daha belirgindir. Sahtelerinin fiyatı yarı yarıyadır ucuzdur.

Ancak "doğu bank" ın önünden geçmemek lazım da dememek lazım cunku orjinal şeyler de var orada. Sadece her yerde dikkatli olmak lazım. Size çoook çarpıcı bir örnek vereyim mi? Bildiğiniz gibi "Metro" adında bir mağaza zinciri vardır. Kozyatagında var mesela. İşte o Metro mağazalarından birinde (kel alaka belki ama) "toz şekerlik" (almancası Zuckerdosierer; şeker dozajı ayarlayıcısı diye cevirebilirim) 'ler de kandırma amaçlı taklitti!!! Kandırma amaçlı diyorum cunku Almanya'daki Metro'da orjinal "Stoha-Design" marka satılan şekerlikler Türkiye'deki MEtrolar'da aynı orjinalleri gibi görünen ama gerçekten orjinal olmayan şekerlikler satılıyordu hem de orjinallerininkine yakın fiyatlarda! (Yani tartışmasız bir kazık!) Düşünün şimdi Metro gibi güven uyandıran yer bile böyle yapıyorsa. Ufak tefek şeylerde yapıyorlar bunu büyük ve pahalılarda yapmıyorlar ki ortaya cıkarsa kıyamet kopmasın diye.

Orjinal 2GB Sony MS PRO DUO dün 100 YTL 'ye aldım canavar gibi calışıyor. CyberShot'umla 640 çözünürlüklü video kayıtları sorunsuzca yapabiliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ufo

Sizin dediğiniz Nokia'nın aynısını yapıp Nokai diye satmak gibi bişey.

Onun sahtesi olmaz rahat olun ;) Çalışıyorsa tamamdır.

Bence sen bu konularda bayagı bir geri kalmışşın.Madem ki nokia dedin bende sana nokiadan bir örnek vereyim:
    Adamlar nokianın hiç olmayan bir modelini yapıp sonrada bunu nokia diye satıyolar.Ürünün altına 'Made in Japan' yazmak bu işin en kolay kısmı.
    Sen Memory Stick in sahtesi olmaz diyosun ama acaba senin elindeki makinan gerçekmi?

Bu arada bunları yazarken iki yıldır ÇİN de yaşadıgımı belirtmek isterim.(Sanırım kendimi böyle daha iyi ifade ederim.)
  • KONU TARİHİNE Bİ BAKAR İNSAN Dİ Mİ?...

2005-2007, Hortunuza helal olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.