Şimdi Ara

doğum vs için fotoğraf makinası önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bebeğim olacak . doğum için ve sonrasında kullanılmak üzere profesyonel bir makina bakıyorum . 1.000-2.000 tl arası ne önerebilirsiniz ? Lens makina vs hiçbir bilgim yok . f/p ürünü arıyorum telefon harici fotoğraf makinası kullanmadım . genelde portre özellikli (arkası flu ön net )fotoğraflar için kullanmak gibi bir talebimiz var :) ne önerirsiniz 1200d 1300d felan göeüyorum sıksık canon marka

• Allah bağışlasın, sağ-salim kucağınıza alın ve mutlu-huzurlu-sağlıklı bir ortamda büyütün inşallah. Tebrik ederim sizleri de ayrıca.
    Aman dikkat !.. Önce biraz bilgi edinin. Bakın buralarda kaynakların linklerini de görebileceksiniz. Bu kaynaklardan bakarak herhangi birisinin önereceği model falan ne var ise onu da ayrıca inceleyebilirsiniz.

1 .http://fotoptik.blogspot.com/2016/06/canon-1300d-alnr-m-alternatif-olarak.html

2 .http://fotoptik.blogspot.com/2016/11/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon.html

Ayrıca, Canon 100D'ye bakın, 1300D'den çok daha iyi bir modelidir. Sensörü, işlemcisi vs. her şeyi ile 700D'nin ayarında sadece ondan ufak olara tasarlanmış bir model gibi düşünün 100D'yi.

Sıfır daha yeni ve daha ufak bir şey olarak da Canon EOS M10 sanırım 1.500 liralarda.

Önemli not : Bebeklerimizi fotoğraflarken flaşlı fotoğraf kesinlikle çekmiyoruz. Gözleri yanlış anımsamıyorsam ilk 6 ay mı neydi tam olarak gelişmediklerinden yüksek ışık kaynaklarından zarar görebiliyor. Bu nedenle ev içinde daha iyi fotolar çekebilmek için evdeki aydınlatmalarınızı güçlendirmenizi öneririm. Ampulleri daha güçlüleri ile değiştirin. Eğer odanın ortasında merkezde tek aydınlatma şeklinde ise bunları 2 yan duvara da ışık kaynakları ekleyerek arttırın. Zaten bebeğe özel değil normalde de tavanın ortasından tek merkezden gelen ışık kaynağı ile odaları aydınlatmak sağlıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Ekim 2017; 20:38:15 >

• Şimdiden maaşallah, inş hayırlı bir ömrü olur.

100D güzel bir öneri. Çünkü 50mm 1.8 lensi bol ve ucuz.

Onun dışında Sony A6000 de düşünebilirsiniz. Genel olarak kullanışlıdır (video vs için de iyidir)

Ayrıca bebek fotoğrafçılığı için bounce flash (tavandan sektirme) yöntemini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki gibi. ( Her makinada yok A6000 de var)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lenstip.com editörlerinin incelemesi sonucu şöyle bir durum...
    Kaynak :https://www.optyczne.pl/378.9-Test_aparatu-Canon_EOS_200D_Podsumowanie.html
    -

• arkadaşlar teşekkür ederim hepinize . nikon D3400 modelide n11 de şu şekilde
    https://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/nikon-d3400-18-55-lens-hafiza-karti-canta-tripod-P205752147

bilemiyorum nasıl bir modele girsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: nlsun

arkadaşlar teşekkür ederim hepinize . nikon D3400 modelide n11 de şu şekildehttps://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/nikon-d3400-18-55-lens-hafiza-karti-canta-tripod-P205752147

bilemiyorum nasıl bir modele girsem

Nikon D3400'ün sensörü çok iyi de sınıf olarak oynak LCD ekranı yok, daha böyle amatör-yeni başlayana hitap eden biçimde kırpık bir model. Tabi bu harici eksikleri yüzünden daha kötü foto çeker diyemem. Şurada da D3300 fotoları paylaştım dün birkaç tanehttps://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-67 , yalnız işte epey bir yeteneksiz kalıyor. Yazılımsal yetenekleri olarak da yeteneksiz.
    - 11 AF noktası var, OM-D E-M10 Mark II'de 81 AF noktası.
    - Gövde malzemesi plastik. OM-D E-M10 Mark II'nin gövdesi metaldir.
    - 5 eksenli IS yok
    - Timelapse yok vs.
    - Live composite gibi bir yetenek yok
    - Focus bracketing yok
    - 2.36 megapixel elektronik vizör yok
    - 1/16.000 hızında elektronik perdesi yok D3400'ün.
    D-slr'ların giriş orta seviyelerinde bile Canon ve Nikon'larda epey yeteneksiz modeller sunuyor üretici tüketiciye. Mesela Nikon D5600'e baksanız onda da sadece hareketli LCD farkı var gibi bir şey. Öyle bir üst sınıf diye hani yine şu saydığım yetenekler yok onda da.

Belki başlangıçta birkaç ay bunlara hiç ihtiyacınız bile olmayabilir gerçi. Düz gördüğünü çek fotolar yaparsınız ama 5 eksenli IS çok faydalı olur her zaman. Araştırmacı ve meraklı olur, vakit ayırırsanız bu özellikleri de kullanmak istersiniz tabi.

Ayrıca bu linkteki ürün spot ürün. Resmi Türkiye Nikon servis garantisi yok. Ürünü yurda getirenin esnaflık ve insafına kalırsınız garanti konusunda. Hayyam'daki esnaflar için genelde iyi şeyler duyduk forumda ama nadir de olsa can sıkıcı durumlar da duyduk.

Ötekisi ise Olympus Türkiye'nin satış sonrası hizmet kalitesi çok çok iyidir. Bugüne kadar onlarca vakada arkadaşlardan memnuniyetlerini okuduk. Hatta garantisi olmayan durumlarda bile ücretsiz servis hizmeti verdiği birkaç duruma bile şahit olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Ekim 2017; 10:9:5 >

• Öncelikle şimdiden tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün. Bende size "jiddi" hocam gibi OM-D E-M10 Mark II tavsiye ederim.
    Sebeplerim de şunlar.

* Bu işte yeni ve istekli olduğunuzu düşündüğümden öncelikle sürekli elinize alacağınız ve bebek peşinde koşacağınız için hafif ve küçük bir makine olmalı.
    * Kullanımı kolay olmalı. Bazen siz bebekle eşinizi çekeceksiniz, bazen de eşiniz sizi. Resim çekmek sadece ekrana dokunmak kadar kolay.
    * Cep telefonu ile resim çekmeye alışık olduğunuzdan hızlı odaklayan bir gövde ve lense sahip olmalısınız. Hatta bu sırada telefondaki gibi ekrandan neresi net olsun isterseniz o noktaya ekrandan dokunduğunuz anda saliseler içinde resim çekilmiş ve hazır olacak. Bu da size keyif verecek.
    * Makine yanında 45 mm f1,8 lensi de satın aldığınızda o istediğiniz netliği ve flu alanı ekrana tek dokunuşta yapacaksınız.
    * Flaş kullanmayı pek istemeyeceğiniz için ISO denen şeyinde başarılı olup loş ışıklı ortamlarda kumlanması az olmalı.
    * Bazen bebeğin çok güzel bir uyuyuş haline denk geleceksiniz ve resim çekmek isteyeceksiniz. İşte o zaman bebeği rahatsız etmemek için makinenizi sessiz çekime alacaksınız ve resim çekerken makine de çok çok az bir tık sesi ile resim çekmiş olacaksınız bebeği rahatsız etmeden.
    * Ekran hareketli olmalı, çünkü makineyi alış amacınız belli, resim çekerken şekilden şekile girip çok güzel hatıralar ortaya konacak. O nedenle bu çekimler de hareketli ekran çok memnun edecek sizi.
    * Fiyat konusunda da ikinci el alabilirsiniz. 2 ay önce 1450 tl ye ben aldım. 700 tl ye de Olympus 45 mm f1,8 lens satın aldım. Bu iş için bunlar çok iyi fiyatlar. İlk başta pahalı gelebilir, kesinlikle değer.

İlk aklıma gelen sebepler bunlar. Daha ne diyim ben : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINLASINN -- 27 Ekim 2017; 14:35:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.