Şimdi Ara

Doktor Maaşı (Gerçekçi Rakamlar) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
12
Favori
141.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olm burasi iktisat konusu degil tip konusu hadi uza

Ha aman issizim diye de aglama sonra

Gerci sen baba parasi sayesinde biyerlere gelebilirsin o da ayri konu baban sagolsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drenes01 D kullanıcısına yanıt
    Basarili olmak adam oldugunu gostermez. Basarilisindir eyvallah ama adam olamamişsin

• Bu dedigine cevabi zaten vermistim ayni seyleri tekrarlamaya luzum yok

Seni mi gerdi babamin parasi? Nazar etme ne olur calis senin de olur.

• Tıp okuyorum,derse giren hocalarımdan bazılarının ne kadar aldığını biliyorum.Bir hocamız biyokimyada doçent,aylık yaklaşık 29 milyar alıyor,bir hocamız da anatomide doçent o da yaklaşık 12 milyar alıyor.Onun dışında Konya'da tıp okuyan bir arkadaşımın dediğine göre de üniversitedeki hocalar(tıp mezunları) en az 15 milyar alıyormuş.

• Neyse kardesim zaten insan vucuduna sistemine anatomisine merakim oldugu icin tip yazdim pisman olacagimi da dusunmuyorum maas olarak da 7-10 arasi alinir turkiye standartlari icin guzel bi maas prestijli bi meslek ve meslekten memnun oldugum icin sıkıntı yok

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Akademisyenler aliyo okabilir

• Baban yemiş seni
  • Ben ordan burdan duyduguma degil gorup bildigime inandigim icin problem yok

Enistem acilde pratisyen 11k aliyor

Arkadasimun babasi gogus hastaliklari uzmani 12k civari aliyor sıkıntı yok yani ordan burdan duyduguma inanmam

O zaman ne guzel yapmişsin basarili bi insansin tebrik ederim bu yuzden

• divergent99 D kullanıcısına yanıt
    Aynen simdi aradi ben yedim seni dedi

• Ok
  • hocam ama unuttuğunuz bir şey var tıp ilk 15k ile kapatıyor mühendisliklerede ilk 15k da giren üniversitedekilerin maaş ortalamasını alsanız tıpla aynı hatta fazla bile olabilir o yüzden direk bütün mühendislikleri alamazsınız tıpta 250 k ile adam alsaydı tıpında ortalaması az olurdu
    Bak ne guzel basarilisin iste tartistigimiz sey de para olmus iste.

• quote:

Orijinalden alıntı: drenes01

Hocam baban ilahiyat konusunda falan mi docent acaba?

çok güldüm karnım ağrıdı

• Yeni mezun pratisyen hekim toplum sağlığında memur olarak çalışırsa aylık 2600 maaş 1500 sabit döner 1500 1700 arasi performans alır (performans bolgeden bolgeye değişir 300 400 oynayabilir) acile acile atanirsa eğer maaş ve sabit döner aynı performans 2500e kadar çıkabilir baktığı hasta sayısına göre. Ayrıca az hekim olan yerlerde (özellikle doğuda) acil ve toplum sağlığı sözleşmeli hekimi vardır onlar maaşı tek seferde alır istifa edemezler ederlerse cezasi var toplum sagligi icin 7500 acil için 10bini bulur. Aile hekimliği de sozlesmelidir bulunduğu ilin gelişmişlik düzeyi hasta sayisi (gebe sayisi cocuk sayısı bebek sayısı yaşlı sayısı ayri katsayilari vardır) maaşı belirleyen unsurdur. Hiç hastasi olmayan bi aile hekimi 4bin tl alır full hastası olan 11 12 bini bulabilir.

Pratisyen olduğum için uzmanlari bilmiyorum 😊

evet benim de annem öğretmen ve ek dersle beraber 3.5 - 3.6 falan alıyor (20 yıllık sınıf öğretmeni)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile hekimi pratisyen 9k alıyor neyin kafasındasın sen alamaz demişsin bir de

• 657 ye tabi doktorlar olarak maaş + performans döner denilen ek ödemeyi alıyoruz. Maaşda şu aralar 4k civarı.

Sözleşmeli doktorların maaşı 2.5k fazla oluyor.

Aile hekimliğinde performans değil kayıtlı hasta sayısına göre ödeme yapılır. Ortalama 9 10k alırlar. Ayrıca aile hekimliği bir uzmanlık dalı ve çoğu uzmandan rahatlar.

Asistan drlar üniversitede az alır eğitim araştırmalarda iyi alırlar. Hesaplama yine aynı maaş+döner ( ünilerin dönerleri düşüktür 300 400 lira gibi) Asistanlar nöbet ücretinden para kazanırlar. Yani aşırı fazla mesai yaptıkları için. Ortalama 6-8k.

Uzman drlar performans hesaplamasında katsayısı yüksek ve tavan ücretleri fazla olduğu için çok hasta bakarsan iyi kazanabilirsin. Branşına göre çok değişir. Psikiyatri az kazanır genelde. Cerrahi branşlar periferde vaka yapamazsa döneri çok düşer. 6 7k alan genel cerrahlar vardı. Daha fazla detay isteyen olursa yardımcı olabilirim.

• Aynen direkt lcwye alıyolar zaten :D :D

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.