Tıp okumayı düşünüyorum da komşumuz doktor. 18 bin lira maaş alıyormuş. Doğru mudur?
Mehmet öz un babasinin roportaji vardi, yilda 1.5 - 2 milyon dolar kazaniyordum diyor ameikada , 54 sene abd de calismis.
Devlet hastanesinde işe girersen 4.5-5k maaş + döner sermaye MAX
Arkadışımın akrabası elbistanda çalısıyo 16 bin tl maaş alıyo,bankadada 700 bin tl parası var parayı yiyecek karı arıyo bekar :D
Mikuru Asahina
kullanıcısına yanıt
Tıp fakültesi öğrencisiyim. Çevremde ve hastanede tanıdığım çok fazla doktor var bu yazdığınız yüksek olasılıkla asistan maaşı. Mecburi hizmete giden pratisyen 8, asistanlar 6, yeni başlayan uzman 10 alıyor ortalama olarak
quote:
Orijinalden alıntı: selamgunaydın
Tıp fakültesi öğrencisiyim. Çevremde ve hastanede tanıdığım çok fazla doktor var bu yazdığınız yüksek olasılıkla asistan maaşı. Mecburi hizmete giden pratisyen 8, asistanlar 6, yeni başlayan uzman 10 alıyor ortalama olarak
Hayatım hastanelerde geçti annem babamda sağlıkçı zaten internettende bakabilirsiniz. vergiyi ve bazı kesintileri çıkarın benim dediğime çıkıyor.
Aşırı zengin sayılmasalar da bayagi iyi gelirleri var.Hak ediyorlar da zaten.
Dostum döner sermayeleri maaş kadar arkadaş ondan yazmıştır
Zengin degiller.Orta halliler.Zengin olanida vardirda oda milyonda bir falan cikar dr oz falan gibi.Geri kalan hepsi orta sinif.
quote:
Orijinalden alıntı: ikibinonyedi
quote:
Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina
Döner sermayeleri maaş kadar olan bir hastane var mı devlette iyimiş benim gördüğüm her hastanede döner sermayeden ayda 500-700 tl arası falan anca alıyorlar
Zengin gururlu bir o kadar da aç
asistanlar genel olarak 6 civarı alıyor 1500dolar şaka gibi uzmanda 8 civarı doğuda değilse adam gibi bir yerde doktor devletteyse bundan fazlası zor
doktor-polis-öğretmen-asker gibi işler parası için yapılmaz, sen bu işi severek yaparak insanlara hizmet verebileceğini düşünüyorsan yap, sen iyi arabaya bineceksin diye babannemi sakatlama
Benim ozel doktorum var, Çoçukluktan beri adam şuan 60 yaşlarında profesor devletten aylık 18,000 bin lira alıyormuş ayrıca kendine ait muayenesi var. ortalama 25,000 kazanıyordur ayda altında e250 mercedes var.
MuhteremDede
kullanıcısına yanıt
vay muhterem sen ne kadar alıyosun.özel doktorun olduguna göre?
quote:
quote:
quote:
Döner sermayeleri maaş kadar olan bir hastane var mı devlette iyimiş benim gördüğüm her hastanede döner sermayeden ayda 500-700 tl arası falan anca alıyorlar
SALLAMA ZIYA SALLAMA.
8-12 arası kazanıyor geneli. Taninmissan milyoner de olursun.
selamgunaydınS
kullanıcısına yanıt
Bunlar mecburi hizmette doğudaki sözleşmeli pozisyonlar olabilir.oradakiler ortalama 1.5 -2 kat civarı alır.asistanı bilmiyorum ama tüm türkiye ortalaması pratisyen 5.5-6 uzman 8-9
Vanda sözleşmeli çalışan pratisyen tanıdık var 10 bin alıyor.ama bunlar uç örnekler ve sayıları az.batıdaki bir ilçe hastanesinde uzman 6 bin de alabilir.bu rakamlar döner mevzusundan aydan aya da değişebilirler.
quote:
quote:
quote:
Ben doktorum bu yıl başladım mesleğe . bu ayki maaşımdan 200 tl eksikti dönerden aldığım para
quote:
quote:
quote:
quote:
Ben doktorum bu yıl başladım mesleğe . bu ayki maaşımdan 200 tl eksikti dönerden aldığım para
İyi ne diyeyim devir değişti galiba hayırlı olsun.
Hayatın boyunca upper-middle class olarak kalıyorsun. Yaptıklarına göre az maaş alıyorsun