Şimdi Ara

DOKTORLARIN KOYDUĞU TANILAR YAŞADIKLARIM (CIDDI KONU CIDDI YORUMLAR LÜTFEN )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen özet, biri özetlesin vb. Yorumlar yapmayın. Ciddi yorumlara ihtiyacım var.

Değerli arkadaşlar,Iyi bir hayatım olmadı tamam, olmadık şeyler başıma geldi ve çok büyük talihsizlikler yaşadım ama hepsi geride kaldı. Bir şekilde kendi çabamla ve deneyimlerim ile atlattım. İş yerim çok stresli, güneş ışığı almıyor ve çok ses var. Çok ama çok stresli olduğum anlarda ( bazen 2, bazen 3 ayda bir ) baş dönme hissi ile içimde bir ürperti sıkıntı oluyordu. Bir yıl içinde 4 kez falan oldu. Sigarayı da bırakmıştım, dedim hayatım tamamen sağlıklı olsun bi doktora gideyim.

Gittiğim ilk doktor anlat dedi bende eski ve yeni herseyi anlattım. Moralin nasıl dedi, dedim genel anlamda orta dedim. ( Çünkü hayat her zaman iyi olmaz ) bana direkt depresyondasın dedi ve 6. Histen bahsettiğim için organik olmayan psikoz tanısı koydu ilaç yazmak için olduğunu bana açıklamadı. Bazı ilaçları SSK ödemesi için o tanı şartmış. Bende doktor derse doğrudur mantığı ile araştırdım ve okuduğum şeylerden çok etkilendim ve korktum. Çünkü okuduklarım felaket senaryosuydu. Oradan da psikolojim bozuldu. Arkadaşlar düşünün hayatınız yolunda herşey iyiye gidiyor doktor size moralim normal dediniz diye depresyon ve böyle bir tanı koyuyor ne hissedersiniz ? Daha sonra özel doktora gittim daha önce ilişki konusunda iki tane kız arkadaşımın eski sevgilisi şizofreni idi ve çok zor zamanlar yaşadım onlarla uğraştım şu anda da bi kız arkadaşım var ve aynı şeyi yaşarmıyım diye arada endişeleniyorum dedim. O da bana anksiyete bozukluğun var dedi direkt, reçeteye depresif bozukluk yazdı eczacı bana depresyondasın dedi. Anksiyetenin içinde merer onlarca hastalık varmış hepsini kendime mal ettim. Yani basit bir fobi bile anksiyeteymiş.

Şok üstüne şok yaşadım direkt olarak o moda girdim, bir de cipralexin ilk haftadaki etkisini çok ağır yAşadım o psikoloji ile, reçetede yan etkileri huzursuzluk intihar, kendine zarar verme bile yazıyordu. Çok zor zamanlar yaşadım, 20 gün sonra doktora gittim tekrar dedi sende ilerleme görüyorum toparladın bayağı ilacın dozunu arttırmayA gerek yok aynen devam et teşekkür ettim çıktım. Uyandığım ertesi sabah içime birden bir huzursuzluk sıkıntı girdi onbeş günden fazla oldu hala her gün yaşıyorum hocaya mesaj attım bir daha ki gelişinde konuşuruz dedi cevap bile vermedi. Zaten siyaset ile uğraşıyor bu sıralar aday olmuş.

Ilacı içmeye başladığımdan beri içimde belirsiz sıkıntı ve huzursuzluk var. Kendimi hasta gibi hissediyorum hiç bir şeyden Zevk almıyorum. Ilaca başlamadan ufak tefek kaygılarım vardı hayata dair normaldir bu da ( askerliğimi yapmadım bitirmem gereken okulum, borçlarım, kötü bir işim ve evlenmeyi bekleyen sevgilim var ) ama o kaygıları eve gidince atıyordum üstümden. Bu ilaç bana öyle bir şey yaptı ki canımın neye sıkıldığını düşünmemeli engelliyor ve sebepsiz sıkıntılar yaratıyor. Bir ay öncesine dönmek istiyorum. Yine ufak tefek kaygılarım ile yaşamak ama en azından bir şeylerden zevk almak istiyorum. Eski hayatım güzeldi.

Şu ana kadar tek atarax kullandım onu da üç sene önce uyku bozukluğu için eczacı vermişti o bile sersemleştiriyordu beni bir hafta sonra bıraktım daha kullanmadım. Doktora gitmeden önce ben buyum diyordum gittikten sonra ben hastayım demeye başladı . Arkadaşlar sizce de bu ilacı bırakmam isabet olmaz mı. Yazdım herşeyi açık açık. Hayatımı yaşadıklarımı anlattım. Mutlaka bu ilaç bir çok hasta için muhtşemdir ve faydası tartışılamaz ama bana bu etkiyi yaptı. Bırakmak istiyorum artık, gerçi korkuyorum bıraksam da ya düzelmezsem diye. Ne iş aldık başımıza. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! K@bus !! -- 21 Ekim 2013; 23:21:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu kadar takıntılıysan senin işin zor be kardeş.
  • Özet : doktor takmamış .Psikolojik demiş .Ayrica doktor siyasete giriyomuş.
    Psikolojik bozukluk tanisiyla ilac yazmis agir gelmis vs vs arkadasta zevk alamaz olmus hicbirseyden .

Doktorunu degistirmeyi neden dusunmedin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar basit değil arkadaşım ilaç yazmak için koyduğu tanı şizofren hastalıklarının bir alt kategorisi. Psikolojik bozukluk dediğin olay bu. Mesajın başında ciddi yorumlar diye rica ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

bu kadar takıntılıysan senin işin zor be kardeş.

Bir şeyler sıklıkla ve üst üste geldiği zaman ister istemez kafaya takıyorsun. 28 yaşındayım ve 1 yıl içinde yapmam gereken tonlarda iş ve sorumluluk var kardeş, Allah herkesin yardımcısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: !! K@bus !!

quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

bu kadar takıntılıysan senin işin zor be kardeş.

Bir şeyler sıklıkla ve üst üste geldiği zaman ister istemez kafaya takıyorsun. 28 yaşındayım ve 1 yıl içinde yapmam gereken tonlarda iş ve sorumluluk var kardeş, Allah herkesin yardımcısı olsun.

dediğim gibi takıntılı birisin huy sonuçta can çıksa da değişmiyor bu şekilde yaşamaya alışmaya çalış,ayrıca ilacı kesersen daha kötü de olabilirsin bünyen ilaca alıştıysa
  • Bilmiyorum alıştımı bir aydır içiyorum işte. Daha en kadar kötü olabilirim bilmiyorum. Sabah kalktığımda müthiş bir iç sıkıntısı ve huzursuzluk takip gecene yatana kadar doktora gittiğimden beri böyle..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu tarz ilaçların etkisi hemen belli olmuyor sanıyorum. Uzun süreli kullanımda iyileşme bekleniyor. Ama doktorun içine sinmediyse yenisine gitmelisin ve kesinlikle erteleme böyle şeyleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten ara sıra sıkıntıya giriyormuşsun, her insanda olan sorunlar varmış sende de. Doktora da abartarak anlattıysan hemen depresyondasın demiş olabilir. Şu an ben gitsem bana da depresyondasın der. Çünkü orada aklına geldikçe anlatacaksın anlatacaksın anlatacaksın.

Bıraktıgında büyük bir yan etki olmayacaksa bırak derim ben. Askerlik, iş, evlilik, para, aile klasik bir türk erkeği sıkıntısıdır.
  • Gerçekten hayatım boyunca çok ağır şeyler yaşadım filmlerde ancak olur dedirten cinsten ve herşeyi tek başıma kendi yöntemlerim ile atlattım. Sanırım bir ilaca bağlı olmak ve kendimi bırakmakda beni olumsuz etkiledi, henüz ilacın 1. Ayındayım olmazsa yavaş dozlarla bırakacağım.

Doktora gitmeden önce bir şeyim yoktu böyle huzursuzluk, iç sıkıntısı falan gittikten sonra başladı herşey. Ilacı almaya başladıktan sonra..

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Zaten ara sıra sıkıntıya giriyormuşsun, her insanda olan sorunlar varmış sende de. Doktora da abartarak anlattıysan hemen depresyondasın demiş olabilir. Şu an ben gitsem bana da depresyondasın der. Çünkü orada aklına geldikçe anlatacaksın anlatacaksın anlatacaksın.

Bıraktıgında büyük bir yan etki olmayacaksa bırak derim ben. Askerlik, iş, evlilik, para, aile klasik bir türk erkeği sıkıntısıdır.

Aynen dediğin gibi.. Bir ay öncesine döneceğimi bilsem hemen bırakırım bu ve benzeri ilaçları bırakmak daha kötü sonuçlara neden olabiliyormuş. Doktor kontrolünde bırakmayı deneyeceğim..

• Hala ilacı kullanman sende daha kötü etkilere sebep olabilir.İlaçların, çoğu hastaya iyi geldiği söylenebilir ama mutlaka bazılarında yan etkiler gösterir.Psikolojik ilaçların çoğu psikolojik rahatsızlığı bulunan hastalara daha kötü sonuçlar doğurmuştur.Bunu bir sağlıkçı olarak söylüyorum ve çevremde bu tarz ilaçlardan çok çeken insan gördüm bir müddet sonra bağımlılık bile yapabilir.Psikolojik sorunlar baş edilemez olduğunda doktora başvurmak daha uygun gibi geliyor bana.Yani iç daralması baş dönmesi uykusuzluk ölüm korkusu panik atak gibi bir sürü psikolojik rahatsızlık var.Hemen paniğe kapılıp psikologlarda soluk almak bizim içimizi rahatlatmaktan başka bir işe yaramıyor.En ufak bir sorunu olana ilacı basıyorlar çünkü.Asosyallik uzun süre çalışma iş stresi gibi sorunların varsa biraz bunlardan kurtulmaya çalış.İzin imkanın varsa izin alıp sosyalleşmek kendini yalnızlığa mahkum etmemek bu süreçte sana büyük katkı sağlayacaktır.

• !! K@bus !! kullanıcısına yanıt
    Kullananlardan duyduğum kadarıyla hissizlik ve beyin uyuşukluğu yaratıyormuş. Sosyal fobisi olanlara, depresyonda olanlara hep fix ilaç veriyorlar herhalde. Aşık olamıyormuşsun, adam akıllı düşünemiyormuşsun vsvs.

Bence sorunlarını bilip de sağlam kafayla bunların üzerine gitmek kişiyi daha huzurlu yapar. İlaçlar sadece sorunu erteliyor.

Senin sorunun da dediğim gibi ertelenecek sorunlar değil (askerlik,evlilik,iş, bir de para lazım). Hani aşk acısı olsa tamam, ertele.

Bence kesinlikle bırak
  • Lütfen ilaç isimlerini yazmayalım kardeşim. İki ucu keskin bıçak bunlar çok tehlikeli lütfen yazmayalım .
  • Junkie05 kullanıcısına yanıt
    Ilacın yan etkisinde intihara teşebbüs, depresyon gibi şeyler var. Bahsi geçen ilaç kaygısı olan herkese veriliyor. Peynir ekmek gibi anlayacağınız. En hafif şeylerde de, çok ağır durumlarda da verilebiliyor.

Oysa doktor bana işini değiştir, spor yap, sosyal aktiviteni çoğalt bu kaygılar herkeste var ve sende olan durum stesrt anında vücudun gösterdiği bir reaksiyon deseydi bunların hiç biri olmazdı, adama mesaj atıyorum hocam durum böyle böyle gelince konuşuruz diyor. Özel doktor ya. Ben bırakacam bu ilacı en kısa sürede inşallah daha kötü olmaz. Bir ay öncesine dönsem kafi

• Bence ilk olarak üstünden Opsesifliği atmalısın.Bilinç altındada kendini normal insanlar kefesine koymalısın.Sonuçta bir kanser yada kötürüm değilsin.

Tedavisi elinde olan bir durumdasın [Şizofreni yada benzeri bir hastalığı saymıyorum] Bunu atlatabileceğine inanıyorum.Kurucağın bir aile tanışıcağın bir bayan yada benzeri bir olay ,

seni kendine getirebilir.
  • Bu ilacı almaya başladıktan sonra hiç olmayan şeyler yaşadım obsesif nedir bilmezdim onun semptomlarını bile yaşadım. Hala yaşıyorum en kısa süre bırakmak istiyorum, doktorumu arayacağım..

Depresyonu olmayan birine depresyon ilacı veriyorlar. Zaten çok sevdiğim bir kız arkadaşım var ona bil gereken ilgiyi gösteremiyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun ..

• İlaç kullanmayı komple bırak. Sinirden, stresden uzak durmaya çalış. Gez dolaş...
  • Birden bırakma sakın, yarım doza düşür bir süre öyle kullan sonra bırak.
  • Öyle yapacağım yarım doza düşüreceğim umarım eski Halime dönebilirim içimde nedenini bilmediğim bir sıkıntı var patlıyorum midem bulanıyor garip bi duygu.. İnşallah bir şey olmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.