Şimdi Ara

Dokuz eylül mü Ankara üniversitesi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rehber hocasına danıştığımda ankara üniversitesinin mühendisliğinin zayıf dokuz eylül yazalım dedi siz ne düşünüyorsunuz not:elektrik-elektronik bölümü sosyallik,yaşam kalitesi böyle şeyleride önemserim

• up
  • up
  • Ankara üniversitesi konumundan dolayı daha avantajlı gibi ben ankara üniversitesi derdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Ankara Üniversitesi, mühendislikte İstanbul ve Ankara daki piyasa imkanları İzmir de yok ne yazık ki. Staj ve iş imkanları daha kısıtlı İzmir de. Öğrenim görürken piyasanın içerisinde olmanın önemi büyük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka fikri olan var mı ?
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bölüm mezunuyum. Merak ettiğin konuları detaylandırırsan cevaplamaya çalışırım.
    Bu arada Ankara Üniversitesi nin mühendislikte zayıf olduğunu nereden biliyormuş rehber öğretmeni sorar mısınız? Bölümün müfredatı,öğretim üyesi,mezunları,sanayi ile ilişkilerini araştırmış mı? Bir şeye iyi veya kötü demek bu kadar kolay olmamalı.
  • jmmy1 J kullanıcısına yanıt
    Hocam benim merak ettiğim konu ankara üniversitesinin mühendislik eğitiminin kalitesi (diğer özelliklerini biliyorum). Bu kaliteyi dokuz eylülle kıyaslamak hangisinin mühendislikte daha başarılı olduğunu bilmek istiyorum.Böyle kıyaslamak saçma farkındayım ama sonuçta 2.tercihim için orayı yazıcam ve belkide orası gelicek hangisi daha mantıklı tercih olur bunu merak ediyorum
  • Dokuz Eylül hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim ancak bizim bölümden mezun olan bir arkadaş savunma sanayinde istediği firmada iş bulabiliyor. Bölümün web sitesine göz attıysan mezunların çoğunun hangi firmalarda çalıştığını görürsün. Zaten ülkemizde ee okuyanlar genelde söz konusu sektörde çalışmak istiyor. Bölüm hocalarının çoğu Aselsan , Havelsan , Tusaş gibi şirketlerle ortak proje yürütüyor eğer istekli olursan bu projelere dahil olma şansın var ve bu da takdir edersin ki işe alım konusunda avantaj sağlıyor. O yüzden bu konuda için rahat olsun. Müfredat konusu çok önemli. EE nin çalışma alanlarına bakabilirsin. Kendini geliştirmek istediğin alanla ilgili derslerin tercih ettiğin üniversitenin müfredatında olup olmadığına bakabilirsin.
    Sosyallik konusunda ise , İzmir Ankara 'dan kuşkusuz daha iyidir. Fakat ciddi ve bilinçli bir mühendis adayı da mesleğinin gerekliliklerini ve sürekli partilerde olamayacağını bilir diye düşünüyorum. Üstelik Ankara'da sosyalleşilmez mi? Tabiki sosyalleşilir ancak İzmir herkesin malumu başka bir memleket :) Aklıma gelenler bunlar hocam . Aklına başka birşey takılırsa çekinmeden sorabilirsin . Kolay gelsin

Ne zaman mezun oldunuz ? Üniversite’nin laboratuvar imkanları nasıl ?

• Bölümlerin akademik yapısı hakkında bilgim yok ama ankara üniversitesi konum ve isim olarak daha önünde dokuz eylülün bence.
  • Olması gereken tüm derslerin labları var. Bölüm yanlış hatırlamıyorsam 2014 yılında yeni binaya taşınmıştı. Birçok lab malzemesi yenilenmişti. 2016 mezunuyum.
    İş imkanlarının iyi olduğunu duymuştum. Siz iş bulabildiniz mi?(Cevaplamak zorunda değilsiziniz tabi) Ortalama kaç ayda il bulunuyor?
  • İsim vermeyeyim iyi bilinen bir savunma sanayi firmasında çalışıyorum. İş bulma durumu kişiden kişiye değişiyor. Mezun olur olmaz giren de var. Mezuniyetten 3-4 yıl sonra girenlerde var. Bu durum sadece üniversite değil ülke genelinde böyle kişisel çabaya kalmış bir durum.
    Hocam bölümde müdek akreditasyonu yokmuş sizce ne gibi eksikliği olur. Yurtdışına çıkmak imkansız gibi bir şey mi olur böyle bir durumda.Yurt dışına çıkan arkadaşlarınız var mıydı ?
  • Akreditasyon hakkında bir bilgim yok. Yurtdışına çıkmanın da akreditasyon ile ilgisi yok. Geçtiğimiz yıllarda Amerika Kanada gibi ülkelere yüksek lisans a ve çalışmaya gidenler olmuş. Şuraya bir gözat istersen
    http://eee.ankara.edu.tr/tr/mezunlar-2/
  • Yabancı mühendislik dergilerini falan daha kolay erişebilmen açısından başkent Ankara şehir olarak daha iyi konumda olabilir. Ancak sosyallik arıyorsan İzmir derim. Onun dışına ikisi de köklü üniversiteler. Fakat ben şahsen mühendislik kavramını dokuz eylülde daha çok duydum. Başarılar.
  • Yorumlarınız için teşekkürler hem benim hemde ileride başkalarının işine yarıyacaktır.Başka bilgisi olanlarda yorumlarını esirgemesinler :))))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.