Şimdi Ara

Dokuz Eylül Tıp Hakkında ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
5
Favori
8.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun.. direkt konuya giriyorum ben

Geçen sene bizlerde bu stresi yaşadık sizin gibi araştırdık,soruşturduk olurmu olmazmı derken ilk yıl bitti bile ..

Ben burda bizim fakülte hakkında bi kaç şey yazarak kafanızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışıcam ,(özeldende sorabilirsiniz /İZmirle alakalıda olablir)

Öncelikle kendinize sorun ulan ben cidden tıp okuyabilir miyim diye ??? (Burda samimi olun ve kendi kararınızı verin/sonra zorluklarda bu dayanak noktanız olucak pes etmemk için) cidden evetse tamamdır...bence en önemli kısmı geçtik

Bizim fakültenin eğitim sistemi diğer tıp fakültelerinden farklı .. aktif eğitim diye geçiyo...

8-10 kişilik gruplara ayrılırsınız bir hasta olgusu olur üzerinde tartışırısınız (genelde cuma günü olur ) ve ve hedef belirlersiniz .. Hafta içi ise bu hedeflerin sunumu olur ve bi dahaki hafta hocaya ve arkadaşlarınıza bu hedefleri anlatırsınız (hoca gibi konu anlatıyosunuz arkilere) genelde çok inek değilseniz misal 8 hedef varsa 1 ni siz anlatırsınız hocanın gözüne girdinizmi 95-100 ü alırsnız ...

İlk yılın ilk bloğu hariç 3. sınıfın son bloğuna kadar bu pdö sistemi devam eder... Bu siizn dönem başarı puanınıza %16 lık bi etki yapar..

aslında bu sistem size çalışmaya teşvik ediyor ama cidden sıkmıyor yani ötekiler gibi en ufak detayına kadar ezberlemenize gerek yok ... ilginizi çeken şeyleri çalışma araştırma imkanı veriyor bir nevi... isterseniz sunumlarada gitmessiniz yurtta evde halledersiniz dersleri (yani devamsızlık sıkıntı değil arkilere imza attırılıyor) ama anatomi ve histoloji olmak üzere lab derslerine gitmek mecburi (%80) ama sınırı geçmesseniz iyi olur kafa ağrıtıyolar / pdö oturumların devamsızlığı 10 oturum falana sene içinde değişiyo

İlk yıl;

İskelet sistemi , Ürogenital Siste , Sindirim Sistemi , VE son olarak kalp ve solunum ve dolaşım sistemlerini görüceksiniz (sonrasını kendiniz çözersiniz zaten :) )

sınav sisteminde bahsediyim biraz ;

100 puanı şöyle toplarsınız ,

80 puanını 164 soruluk bir teorik sınavından 10 puanını anatomi uygulmadan 10 puanınıda histodan alırsınız ( 10 lar 8-12 olabiliyor)

genel olarak çok zor değildir ( çalışmaya 15 gün yeter / 70-75 almak için ) daha yukarısını hedeflerseniz daha düzenli çalışmanız gerekecektir )

eğer Yıl içinde girdiğininz 4 ÖBD nin ARitmetiğinin %84 ve yukarda bahsettiğim pdönün %16 sının toplamı 84 ten fazlaysa MUAF sınızdır /sevinebilirisiniz okul erken bitmiştir ğere daha düşükse Fİnal le beraber ortu 65 yapmanız gerekicek Yİnemi olmadı :) BÜt :((

İnternette geçen yıl okul hakkın acayip kötü şeyler okumuştum aklımda acayip acabalar vardı lakin bu ülkede bulabileceğiniz en fakültelerden biri İdda ediyorum 3 ü zorlar /

E puanı egeden dşük dicekler ?? oğlum sen bi izmire gel egenin kampüsünü öğrenci ortamını bi gör sonra hee tamam diceksin ( Ama burda yazar tıp fakültesi öğrencisi olduğunu unutmuş) Fakülte olarak ege bizden zordur 2 ay yerine canım çekiyo 3 haftada bir sınava girmek istiyorum diyosanız düşünmeyin egeyi yazın :)

kampüs ortamından ziyade hastane tarzında takılıyoruz genelde ( LAKİN bu ortamda bile / hemşirelik, güzel sanatlar , Besyo , FTr VE tıp olmak üzere 5 büyük fakülte ve türkiyenin en büyük hastanelerinden biri var yani o kadarda kötü değil ) ha eğlence istiyosanız tüm izmirlilerin yaptığı giib alsancak bornovaya akın )

Semt olarak izmirin en sakin ve gelişmiş yerlerinin başında gelir sahile 5 dakka falan

barınma konuus sıkıntı / özellikle kızlar için

ya eve çıkacaksınız ( güzel semt olduğu için tuzludur ort 1000-1200 ) yada yurt kızlar özele 600-700 /yemek hariç

erkekler ise :):):) Türkide en iyi kyk yurduna hoşgeldiniz :) olimpyatlar için yapılmış 10 bloktan oluşur 2 yıl öncesine kadar kız- erkek olan yurt şuan sadece erkek yurdudur / aylık 130 lira yemek sıcak su internet falana her şey dahil / odalar 4 kişilik ve yurtun karşısında basket tenis futbol sahası mevcuttur sahilin dibindedir zaten

Valla aklıma bunlar geldi eğer daha detaylı sorularınız varsa seve seve yanıtlarrım ( Burda yazan herşey %100 doğrudur birebir yaşayıp size aktarıyorum umarım faydalı olur .. sevgiler...

• Ya benim gordugum su. Bizim gencligin izmir hevesiyle bu okul cok ragbet goruyor puani da yuksek. Ama antalya neden bu kadar ezik gosteriliyor izmire oranla bunu anlamak gercekten guc. Tamam daha iyi izmir ama izmir tipla van tipi karsilastirmiyoruz ki kardesim. Akdeniz tipin son donemdeki basarilari zaten ortada dokuz eylulu vs gectim hacettepeyle cerrahpasayla yarisir durumda tipta ulkeye on ayak olma konusunda. Kampus desen zaten gercekten harika. Dokuz eylulun tek ama tek avantaji izmir. O da akdenizle karsilastirinca secmek icin yeterli sebep degil cunku antalya da gercekten cennet gibi bir yer.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dokuz Eylül Tıp Fakültesi: Bilmeniz Gerekenler

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'nin en saygın tıp fakültelerinden biridir. 1982 yılında kurulan fakülte, 60'tan fazla ülkeden 6.000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir.

Akademik Mükemmellik

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, uluslararası alanda tanınan bir kurumdur. Tıp alanında üstün araştırmaları ve yenilikçi eğitim programlarıyla bilinmektedir. Fakülte, öğrencilerine son teknoloji tesisler ve deneyimli öğretim üyeleri sağlar.

İyi mi?

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye'de tıp eğitimi almak için en iyi seçeneklerden biridir. Fakültenin akademik mükemmelliği, ulusal ve uluslararası sıralamalarda yüksek puanlarla tescillenmiştir. Ayrıca, mezunları Türkiye ve yurt dışında saygın hastanelerde çalışma fırsatlarına sahiptir.

Başvuru Süreci

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvurmak için TYT ve AYT sınavlarında başarılı olmanız gerekmektedir. Fakülte, her yıl belli bir kontenjan dahilinde öğrenci kabul etmektedir. Başvuru süreci ve kontenjan bilgileri fakültenin resmi web sitesinde yayınlanmaktadır.

Öğrenci Hayatı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, öğrencilere zengin bir öğrenci hayatı sunmaktadır. Fakültede çok sayıda öğrenci kulübü ve topluluğu bulunmaktadır. Öğrenciler ayrıca fakültenin spor tesislerinden ve sosyal etkinliklerinden yararlanabilirler.

Kariyer Fırsatları

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları, Türkiye'nin en iyi hastanelerinde ve araştırma kurumlarında çalışma fırsatlarına sahiptir. Mezunlar ayrıca yurt dışında çalışma ve uzmanlık eğitimi alma konusunda da desteklenmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hazırlıkta kalktı onu söylmeyi unutmuşum :)
  • Çok güzel yazı olmuş şarjım yok detaylıca yazamıyorum bu başlık silinip gitmesin arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmara Tıp

Çok güzel yazı olmuş şarjım yok detaylıca yazamıyorum bu başlık silinip gitmesin arkadaşlar
    Teşekkürler :) kafanızda takılan bir şeyler varsa sorabilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snle

Teşekkürler :) kafanızda takılan bir şeyler varsa sorabilirsiniz :)

Alıntıları Göster
    Ve şunlarıda aktarıyım ;

Fakülte Tus Başarısında (Özeller hariç ) 5-6 . sırada bu çok iyi bi oran / Fiziki şartlar açıısndan her türlü yeter :) 3 tane 400 er kişilk anfi ( derslerin anlatıldığı yer 2 tane Konferans salonu 1000 kişilk falandır / hastanesidir stajlarıdır tıp fkağltesinin binasıdır kütüphaneleridir anlatmama gerek yok türkie standartlarının abd sidir ..

Eğitim açısından akdenizle uludağla karşılaştırma yapılıyor şahsi düşüncem aşağı yukarı aynıdırlar ama 9 eylül bi tık üstedir Bunu rahatlıkla söylerim ... Bi kere hoca sıkıntısı yok anfi sıkıntısı yok kütüp sıkınıtı yok lab sıkıntısı yok kadavra sıkınıtısı yok / bide 2 ayda bir sınav nimettir :):)

NOT: Kampüste dini siyasi etnik görüşünüze karışılmaz bu konu en önemlisiydi benim için güvenl,k açısından ... ( özellikle kızlar için kavgadan beladan uzak mis giib hayat )

• Kampüsünün olmaması sence çok sorun olmuyor mu? Bende dokuz eylül düşünüyorum ama tek çekindiğim konu bu.Akdenizin çok güzel kampüsü var imkanları geniş.Dokuz eylül izmir diye çok istiyorum ama bu kampüs işi çok canımı sıkıyor.Mesela dokuz eylülde yüzme fitness için başka salona kaydolmam gerekecek ama antalyada çok uCuza üniversitenin imkanı var.Bir de kendimi ders aralarında dokuz eylülde hayal ediyorum da mecbur bir kafede oturmak zorunda kalırım gibi hissediyorum.Yani başka yapacak bir şey yok üniversite içi için konuşuyorum yoksa okuldan sonra izmirden şüphem yok :) Yani bu kampüs işi çok canını sıkmıyor mu ben o çimli canlı güzel kampüs hayallerimi,uzanıp göğü izleyeceğim kampüs ortamını sence bırakmama ve dokuz eylül yazmama değer mi?Şu dokuz eylülün kampüsü olmaması kaç gündür kafayı yedirtti bana ne güzel ege yazacaktım ya lysem neden böyle geldi :(

• Hocam ben de 1-2 soru sorayım.

1)Kampüsü yok bu önemsiz mi?Yukarıdaki arkadasta sormuş

2)Aktif egitim denen sey ile hocaların kafasına göre sorduğu ve hocam görmedik diye bir lafa aktif egitim olduğu için iyice araştıraydınız denildigini duydum sizce bu problem degil mi?

3)Fakültenin yerinin hiç güzel olmadığı söyleniyor.Buna cevabınız nedir?

Ayrıca Akdeniz ile karşılaştırılma sebepleri kampüs,pdö,aktif egitim,konum gibi faktörler.Eğitim kalitesi olarak ta aralarında dağlar yok.Arada bir tek izmir faktörü var.Ben açıkcası şehiri önemsemiyorum artık orada yapacağımı digerinde de yapabilirim.Sürekli gezen biri değilim zaten.Tamam İzmir aşırı güzel olavilir bunun size katkısı nedir?Sonuçta karşısında bilecik yok.Her imkanı digerinde de bulabilirsin.Kafam bu nedenle karışık işte.
  • Snle S kullanıcısına yanıt
    Kardesim birkac sorum olacak
    1)Kyk da yurt bulmak kolay mi
    2)O taraflarda kampus yasamini aratmayacak guzellikte yerler var mi
    3)Sosyal kulupler hakkinda birkac bilgi verebilir misin
    4)Kardesim kizlar nasil :D :D
  • Abarti ovmussunuz sanki : ) Bi kac elestirim olacak. Yukarda ufak bi yerde deginip gecmissiniz ama inek bir kisilikseniz evet finalden muaf olur 84 ustu ortalamayla haziran sonuna okulu bitirirsiniz. Fakat boru degil tip bu. O ortalama da oyle kolay degil. Eminim cogu kisi lisede zorlanir o ortalamayi yapmakta : ) Final temmuzda. Bildigim kadariyla butunleme de agustosta (kaldiysan buyuk buyuk gecmis olsun gecti bitti tatil : ) ) yanlisim varsa duzeltin lutfen. Bir de kampus olmasa bile diger fakulteler var diye bahsetmissiniz ben de arastiriyodum bi ara deli gibi basta sevinmistim ozellikle (laf aramizda : D) guzel sanatlarda okuuyan hatunlara ayri bi ilgim oldugundan iyi bu yeter bana, kampuse ne hacet demistim ama ordaki kizlari ya da o fakultedeki insanlari ne kadar gorebiliyorsunuz ? Cevap hice yakin. Kampus cok ama cok buyuk bir eksiklik bunu kabul etmek lazim. Zaten egenin puaninin neden yuksek oldugunu aciklarken bunu kabul etmissiniz lafim da yok. Egitime gelince ben dokuz eylulun akdenizden bir tik fazla oldugunu cok dusunmuyorum. En fazla esitler. Bir de yuzeysel, zevkli demissiniz az yorucu olunca daha az bilgi alinca eyvallah zevkli olur da; ben zevk almak icin oyun salonuna giderim ne bileyim cafeye giderim gezer tozarim da kardesim ora zevk yeri mi allasen. Yarim imam imandan yarim doktor candan eder derler. Ustune bir de tus belasi var.

• Tusu kazanamadiysan zaten 6 yili da oncesini de at cope. Tamam abartmis gorunebilirim biraz ama. Aldigin maasa bakarsak en basitinden (para icin mi doktor olacen blablabla muhabbetlerine girmeyin hic) o kadar ugras cabala saclarin dokulsun okulu kazanip bitirene kadar, 36 saat ayakta dur, olsen de gebersen de max potansiyelle hizmet vermeye calis ustune hasta yakinindan dayak ye hemsireden hallice maas al. Sahsen intihar sebebi. Okulun tus orani yuksek demissiniz bilemiyorum yanlis dogru demicem arastirmadim o kadar fakat benim duydugum bildigim buldugum sizde bu konuda ogrenciye biniyor yukun buyugu. E ne anladim bana binecekse yuk vanda oku ne farki olcak kardes : ) Soyleyeceklerim bu kadar yazdiklarimda yanlis olan yer varsa duzeltin. Yardimci olalim tercih yapcak arkadaslara ama lutfen biraz objektif olalim bunu yaparken. Hayirlisi neyse o olur umarim arkadaslar icin : )
  • Sinava seneye giricem ama kesin hedefim deu tip :) iki ay once gezmeye geldik okulu, pdo sinifi cok hosuma gitti. Hayallerimdeki okul diyebilirim hem izmirde hem bana gore egitim sistemi ogrenciden yana. Insallah seneye bu zamanlarda ben de deu tip a gidecekler gelin toplanalim diye konu acabilicem.
    Neyse gideyim de ben biraz daha ders calisayim
  • Dokuzeylül-Akdeniz D kullanıcısına yanıt
    cevaplar geciktiği için kusura bakmayın :) erkenden uyumuşum dün :)

şimdi kardeşim sein kafanda soru işareti olan şey şu kampüse gelelim :) kampüsümüz elbette bi akdeniz bi egeninki kadar yok ( ha burda kastın nedir ?? asıl önemli olan bu kızlarla çime oturup akşama kadar sohbetse o iş yaş bizde ... ha nolur 5 dakka mesafedeki sahile inersiniz istemediğin kadar çim var :) Baknız; İnciraltı kent ormanı .. göğü orda izleyebilirsin kardeşim :D

kampüsün içinde kim dedi sana fitnes ve yüzme yok diye :):):): fitnes salonunda tüm aletler mecvut ve yüzme + fitnes yaparsanız 110 lira / kampüsün içinde dediğim gibi kapalı yüzme salonı kapalı spor salonu halısaha 2 tane basket sahası mevcut yeterde atar zaten yapabiliyosanız bunların hepsini ( zaman bulup :) ) helal kamüste farklı yerlerde 4-5 kafe var..
    kampüsün karşıısındada var zaten az ilerde bir sürü avm var

• V3tra kullanıcısına yanıt
    Kampüs elbette önemli önemli değil demedim hiç bir zaman ( Tıp öğrencisi için Önemlik katsayısıı çok dahaa düşük bunu bilin sadece :)

Aktif eğiitim deenen şey hocaların öyle kafalarına göre soru soracakları bir şey deil

ÖRNEK; bi hasta oldugusunda hypochondriaca dexter bölgesinde bıçaklanmayla bi hasta hastaneye başvuru siz nolmuştur ne olabilir kısımlarını kısaca geçip asıl öğrencilik kısmına gelirsiniz / hoca size mesala ordaki yapıların anatomisi histoloji falana hedef verir / o bölge için konuşiyim karaciğer anatomisi histosu fizyosu falan / yani hoca bunlardan sorabilir lakin hocalar kasmazlar o kadar genel bilgi yeter :) emin olabilirsin

Fakültenin yeri balçova incirlatı nardırenin keşistiği yerdedir sahile 5 dakka etrafında avmler az ilerde termal otel var aqoa park falan / eshot minübüs 4-5 dakka geçer gayet merkezi / ama bi alsancak bornova kadar kalabalık deildir bence bu daha iyi kavgadan beladan uzak durursunuz ... hele izmir gibi bi yerde sinirli bi kişilikseniz :)

Akdenizle eğitim sistemi %100 aynı deil bazı farklılar mecut bunu bi detaylı araştır ;)

Ben eğitim kalitesi arasında dağlar kadar fark var demedim :) yukarıya bakıp görebilirsin :) bi tık öndedir bunu rahatlıkla söylebilirim dedim ve diyorum :) saygılar :)

Yani sen bu kampüs ortamının böyle olması çok sorun olmuyor görüşündesin hocam.Benim için dokuz eylül hakında tek eksi yan buydu :)
    Peki sen benim yerimde olsan hangisini tercih ederdin hocam?(Benim çaBuk sıkılan bir kişiliğim var ve olabildiğince dolu şeyler yaparak geçirmek istiyorum hayatımı.İzmir hayalimdi zaten.Sence kafamdaki şu cennet kampüs hayalini bırakıp geleyim mi dokuz eylüle?Yani kendini biraz benim kafa yapımda düşün ve hangisini tercih ederdin?)Cevap için şimdiden teşekkürler...
  • bysherbethci B kullanıcısına yanıt
    kyk en geç 4 aya çıkar sıkıntı etmeyin .. kesin çıkar yani şanslıysanız hemende yerleşebilirsiniz ...

2. soru için diğer cevapları okuyunuz

3. sosyal kulupler deto ve bi kaç bilim topluluğu dışında pek aktif deil

4 görecelidir.. :)
  • Dokuzeylül-Akdeniz D kullanıcısına yanıt
    kardeşim :):) ben geçen yıl araştırmadık yer bırakmadım bu fakülte hakkında en ufak bi olumlu bir şey yoktu inan bana tekrar hazırlanmayı düşündğm ygsde 20 soru yetişmediği için yukarısını yapabilirdim ama denemek istedim...

deli dolu birimisin .. seneye beni bul :):) izmir içinde yapabileceğin şeyleri zaten gelince göreceksin :) ha bide arkırı şeyler var 80-90 km öteye (çeşmeye ) bisikletle yüzmeye gidip gelmek otostopla egeyi gezmek dağlara bayırlara trek sosyal sorumluklar falanda filanda uzar giderr..
    Cevaplar için çok teşekkürler duymak istediğim şeylerdi :)
  • mold M kullanıcısına yanıt
    :) geçen sene bu bilgilere ulaşamamıştım ben / sizde ulaşamamışsınız belli :) o yüzden ben yanlışları düzeltmek için ize yardım etmeye çalışıyorum / siz daha önce duymadığınız şeyleri burda duyunca tarafmışım gibi gelir size :) ne diyim :) ne faydam varsa .. :)

Bi kere mantık hatası var kafanda

Hem muaf geçiceksin olmadı yaz tatilinden feragat etmiceksin hem tusta başarı falan e bide diyosun kardeşim karı kız :) güldürme fakültedekileri zor görüyosun zaten yaarsın fakülteden bi kız arkadaş tamamdır / ucup kaçarsan inan bitiremssin 6 yılda

İnekleme konusuda şöyle 2 ay boyunca ders çalışırsanız 90 civarında not alırsınız

bizim gibi olup 2-3 hafta çalışırsanız 70-75 gibi değişir ve sonrada pdö puanı eklenir olur sana 80 ( Not muaf yeterliliği 84 deil 80 dir )

ha olmadımı finale girersin 75 ortla girsen 55 yeter zaten 75 lik adamsan en az bi 75 daha alırsın :)

iş yükü açısından düğer fakültelerle kıyaslıyamam çünkü detaylı bilmiyorum :) ama doktor olucaksın bunu unutma 6. sınıfta öyle çok kasmıyolarmış ama bi cerrahpaşadaki rahatlığı hiç bi yerde bulaasıın onuda söliyim ... teşkkür ederim sorular için

• up
    Anlaşılan tıp öğrencileri olarak siz pek vakit bulamıyorsunuz.Kampüsü olmasada olur ona tamam.

Aktif eğitim olarak : Öğrenciye atıyor topu bütün hocalar. Bi şey anlatmıyorlar. Sınavda adam gelip hiç bahsetmediği bir yerden soru sorup topu bu sisteme atabiliyor. Arastırıp bulsaydınız diyor.

Ayrıca pdö sisteminden çoğu kişi memnun değil.Akdeniz okuyan abi pdö nün çokta önerilen,bir şey katan sistem olmadığını söylüyordu.

Ben zaten Akdeniz ile eğitim sistemi aynı demedim eğitim kalitesi aynı dedim.Akdeniz de pdö geri planda iken deü de temelini oluşturuyor onu biliyorum.

Dağlar kadar fark yok derken sizin öyle bir şeyi ima ettiğinizi söylemek için yazmadım.Saydığım faktörleri yok sayabileceğimiz kadar fark olmadığı için yani dağlar kadar fark olmadığı için o faktörleri de işin içine katmalıyız onu o anlamda söyledim. :)

Dediğim gibi kampüsü yok sayarsak.Pdö,aktif eğitim farkı var.Birde İzmir-Antalya farkı.Eğitim kalitelerinde de sıkıntı olmadığına göre İzmir de yapılacakların Antalya da da yapılacağına göre eğitim sistemlerine bakıp karar vermek gerek diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.