Şimdi Ara

Dolandırıcılara Dikkat Edin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
11.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o işler okadar kolay değil ha yapılmazmı yapılır ama şikayet eden kişi alan lişi ile aralarındaki irtibatı savcı hertürlü bulur düşünsene sen aracı satıyosun sonra adam çıkacak dicekki ben parayı almadım ee o anlaşmış kişiler aralarında parayı paylaşacana göre ben satarken aracı kim alacaksa ona veririm satışı parayıda ondan alırım satış olmadan kesinlikle hesabımda görmeden satmam
  • Müşteriyi ürkütmeyelim diye gereksiz bir itimat ve aptalca iyi niyetle dolandırıcının istediği gibi işlemler yürütülünce açıklardan yararlanan dolandırıcı başarılı oluyor,

Para gönderene, havale açıklaması olarak şunu yaz, 34 dd 222 plakalı aracın ödemesi noter satışını mehmet kayaTC 333444477788 üzerine yapılsın

Havale açıklaması bu

Noterdeki satışda evraka yazdırılacak, aracın ödemesini ziraat Bankası havale yoluyla ahmet kaya TC 4448899987322 ödemiştir,

Noter uyarılarak yazılı dekont önüne konarak kayda geçecek, imza atarken yazmışmı yazmamışmı kontrol edeceksin,

Bunlar yapılsaydı para iadesi için dava açamaz

Bunları yazdırmakda zor bişey değil.

Bazı tipler var işi kuralına uygun yapılmasını istiyosun biz dolandıcımıyız abi bizi ne sandın, diyor, ta kensisin icabında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Teşekkürler, ben olsam ne farkeder para bir sekilde bende olacak diye alirdim arabayi da satardim.

Evet öyle olmuyor. Elden peşin alırsan sıkıntı yok.

Havale yaptığı zaman araç kimin üstüne alınacaksa o kişiden havale ücretini tahsil etmen gerekiyor.

https://youtu.be/PQxk6KqAYMU

• facebook da video izlemiştim hakikaten ağzım açık kalmıştı
    polislere sikayet etseydin hocam nitelikli dolandırıcılıga girer bu ama umurlarında degil gerci
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Neden araba kimin üzerine olacaksa o bana parayı göndersin diye söylediniz ne fark ediyor ki nerede dolandırmaya çalıştı sizi anlayamadım

burada sıkıntı işte.

noterde aracı ali veli üstüne gözünüz ile adama satıyorsunuz, para ise kaya maya adlı birinden hesabınıza geçiyor.

sonra kaya maya gidiyor sizin hakkınızda suç duyurusu yapıyor diyor ki para transfer ettim arabayı üstüme vermedi.

sonra mahkeme ali veli ile kaya maya arasında bir bağlantı arıyor ama bulamıyor. sizin gözünüz ile gördüğünüz 3. kişi kaya maya ile konuşan. asla ali veli ve kaya maya akraba değil, bir telefon trafikleri yok aralarında.
  • Bu dolandırıcılık değil ki. Alıcının saflığıni kullanmak.

Noter size parayı aldın mı diye sormadan satışı vermez. Hatta şüphelenirse 2-3 kere aldın mı parayı diye soruyor genelde. Bu tip durumlar çok oldugu icin.

Parayı almadan Ben parayı aldım deyip imzayı atıyorsanız burada alan da değil satan da sıkıntı.

Terör örgütü sizin adınıza söyle böyle yapmış bize para verin deyip kandırılan adam, arabasını parayi almadan pek tabi verir, gayet doğal..

Zaten hukuki olarak imzayı atmış olsaydınız hicbir hak iddia edemiyorsunuz,noter sm ben sana sordum sende aldım parayı dedin diyor..

• Bi keresinde bi tanıdığın arabayı noterden satışını alırken başımızdan geçen bir olayı anlatayım;

Notere geldik, kağıt işleri vs. tamam sadece parayı hesaba aktarıp sonra da arabayı devretmek kaldı...

Mobil şubeden deniyoruz deniyoruz gitmiyor para (500 bin tl civarı) 10 dakika denedik, sonra öğrendik ki tek seferde 200 binden fazla gitmiyormuş, 3 seferde gönderdik parayı bu da böyle bir anımdır.
  • Araba alım satım işini ticaret şeklinde yapan insandan ne araba alınır ne araba satılır.
  • Teşekkürler

• araba satışıdır tapu satışıdır şu işe bir önlem almadı devlet.bence şöyle bir sistem gerekli.alıcı parayı devlet kurumuna yatırır.ondan sonra eğer satışta birşey yoksa satıştan sonra satan kişiye havuza yatırılan para serbest bırakılır.böyle güvenli bir sistem gerekli.
  • Aslında noterlerinde vatandaşı biraz uyarması gerekiyor. Satış sözleşmesi yapılırken parayı aldınızmı, parayı size kim yatırdı, parayı yatıran kimse onun gelmesi lazım araba onun üzerine olması gerekiyor gibi uyarılar yapsa çoğu vatandaş dolandırılmaktan kurtulur. Ama noterde aldığı paraya bakıyor.
  • Geçen gün benim arkdaşta sahibinden kiralık ev ilanı ile dolandırıldı. Çok acele ev aradığı için gözde bir semtte fiyatı biraz uygun bir ev için bir kira bedeli kadar kapora gönderdi. Tabi sonra adama ulaşmak ne mümkün. Sahibindende ev, araba için kapora göndermeyin sakın

• Ticaret ve satış işinde resmiyetten şaşmayın. Siz biz dışında diyalog kurmayın. Sürecin tam anlamıyla sistematik olduğu mesajını gönderin. Dayı hemşeri ağzıyla konuşmaya başlarsanız işin içinden çıkamazsınız. Sadece ama sadece alacak kişiye arabayı gösterin. Bunun dışında istisnasız olarak hiç kimseyle muhatap olmayın. Arabayı ben alacağım ama yipenim gelsin baksın demek taşak geçmektir. İnsanların sistematik bir konuda aşırı muhabbete girişmelerine de anlam veremiyorum. Benim de başıma geliyor ufak tefek satışlarda. Ne istediğini bilmeyen de var kararsız insan da var ama bunlar olabilir şeyler. Ancak muhabbet olayı beni çok kızdırıyor. Hayır iş sistematik bir konu. Ne uzatıp muhabbete girişiyorsunuz? Al parayı ver malı.
  • Edit: Benden öncede atanlar olmuş videoyu ama kalsın ne kadar çok kişi izlerse o kadar iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 11 Kasım 2017; 22:28:43 >
  • bu kadar detaya kafa yormaya gerek yok bu adamlar yılardır var bunun laptop satarken ve masaüstü bilgisayarı satarkenki versiyonlarını gördüm aynı şekilde ayağına çağırıyorlar sonra param yok şu an haftaya vereyim ben burda 40 yıllık esnafım ağzı yapıyorlar bunlar klasik zaten araba ev kısmına gelirsek arabayı alacak adamı alırsın gidersin bankaya blok çek yaparsın adam parayı o hesaba yatırır banka müdürü ikinizdende imza alır ama para sana geçmez blokta kalır sonra notere gidip satışı yaparsın aldığın evrakla ve arabayı alacak kişiyle tekrar bankaya gelip satışı yaptığını gösterirsin blok kalkar senin hesaba geçer para ne para saymakla uğraşırsın ne adamın çakallıklarıyla uğraşırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Bu dolandırıcılık değil ki. Alıcının saflığıni kullanmak.

Noter size parayı aldın mı diye sormadan satışı vermez. Hatta şüphelenirse 2-3 kere aldın mı parayı diye soruyor genelde. Bu tip durumlar çok oldugu icin.

Parayı almadan Ben parayı aldım deyip imzayı atıyorsanız burada alan da değil satan da sıkıntı.

Terör örgütü sizin adınıza söyle böyle yapmış bize para verin deyip kandırılan adam, arabasını parayi almadan pek tabi verir, gayet doğal..

Zaten hukuki olarak imzayı atmış olsaydınız hicbir hak iddia edemiyorsunuz,noter sm ben sana sordum sende aldım parayı dedin diyor..

Iyice olay parayı almadan araç satışı yapmak değil.

https://youtu.be/PQxk6KqAYMU

Videoyu izleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

Bence anahtar cümle şu hocam :''Parayı almadan satışı vermem.''budur.Bunu titizlikle uygularsan başına kolay kolay iş gelmez.Geçmiş olsun bu arada hocam.Memlekette çakal çok.

Bu sefer de alici icin risk olusturuyor. Noterler ne ise yariyor anlamiyorum. Bence bu para transferleriyle noterlerin ilgilenmesi lazim, mevcut bankalari sistemlerine entegre etmeleri zor birsey degil, o kadar dolandiricilik olduyor hala ayni kafa.

• buna benzer bir hikayeyi okumuştum sanki daha önceden. dejavudur herhalde

uyanık olunmasını gerketiğini bir daha öğrendik.
  • Noterlerin parayı havalemi eldemi aldın diye sorması, eğer havale eft yollandıysa başkası yolladıysa dekontu getir kayda geçirelim demesi icab eder, ömründe bir iki araba satışı yapan vatandaş ne bilsin, Noter ilerde farklı kişiden gelen havaleyi geri mahkemeyle alabileceğinin uyarısını yapması gerekir.
    Para havale dekontunda açıklamada plakalı araba ödemesidir, satışı ahmet kaya TC 334444344 üzerine yapılsın, ifadesini eklenmeli dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 11 Kasım 2017; 17:55:29 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.