Şimdi Ara

Dolandırıcılara Dikkat Edin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
7
Favori
11.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sadece araba olsa yine iyi.son 2 senede 2 tane laptop 1 araba sattim.ucunde de rahat bi 10 tane dolandirici ile muhatap olmusumdur.

Hepsinin ortak yonleri de
    1.saticiyi ayaklarina cagirmak.
    2. araba da misal tam imza aticaz 5 bin lira eksik;imzayi atalim dukkanda veririz kasadan.

Tabi ben yer miyim..En son dolandiricinin tekine yemekte ismarlattim :)
    Adam beni kandiracakya noterin kapanisina yakin saate ayarliyor.Bende nasil olsa benim ayagima gelmis e bi yemek ismarlarsin dedim ;gittik kebapciya 100 liralik yemek yedim :D

Yemegi yedik son dk imzayi at yarin sabah hesabinda olur eft diyor..Bende tabi dolandiracak baska adam bul enayi yemegi icinde sagol dedim yuzune karsi morarip kaldi.Devam etse cunku veya terslese direk savci akrabami getirtirdim.
  • Para havale dekontunda açıklamada plakalı araba ödemesidir, satışı ahmet kaya TC 334444344 üzerine yapılsın, ifadesini eklenmeli dir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havale eft yaparken açıklama yazma yerinde bazı bankalar yazı karakter sayısını artırması gerekir, mesela ben kuveyttürk den eft yaparken açıklamada şu isimli öğrencinin şu ay okul servis ücretlidir yazdım olurken, ziraat Bankası nda müsade etmedi, karakter sayısını az sınırlamışlar şu isim servis sıgabildi, gibi sınırlama işi zorlaştırır

• Nakit işlemlerde de dikkatli olunmalı, araya sahte para sıkıştırıverirler, en güzel bankaya yatırcan ondan sonra notere...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

Para havale dekontunda açıklamada plakalı araba ödemesidir, satışı ahmet kaya TC 334444344 üzerine yapılsın, ifadesini eklenmeli dir

Havale yaparken açıklama kısmına yazılanların bir bağlayıcılığı yok. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Millet sadece buna güvenerek araba vs. satmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 11 Kasım 2017; 19:26:38 >
  • Birkaç bilgi daha ekleyelim

Bloke çek kullanımı uygundur ama genelde fiyatları çok yuksektir konisyon odemek burda sıkıntı olacağından tercih edilmez siz çoğu zaman aracı bi 500-250 neyse işte indirimli almak istersiniz haklı olarak ama bloke çek düzenletileceği zaman bu rakamlara yakın komisyon vermek pek mantıklı olmaz

Diğer taraftan hukuken banka hesap işlemlerinde birinci ayraç gönderen ve alan kişinin bilgileridir bununla birlikte hangi işleme konu olduğunu gönderen kişinin yani borçlunun insiyatifine bırakıp açıklama hakkı verilmiştir ancak bu durumda hukuksuz yada kabul etmeyeceğiniz işlemleri banka kanalıyla iade ettirebilirsiniz

Söz gelimi bir devlet memurunu karalamak için hesabına gonderilen paranın açıklamasına xxxx arsa satışı rüşvet bedeli gibi bir açıklamayla para geldiğinde bu kişinin bunu reddetme ve dava hakkı oluşacaktır

Maalesef gün geçmiyorki akla hayale gelmeyecek yeni yeni dolandırma yontemleri türüyor bu gibi durumlarda hakkınızı arayınız konu ne olursa olsun biraz daha uyanık olup en basitinden aklınıza yatmayan işi parası ne olursa olsun reddediniz

• quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Kusura bakma da ben bir aracı incelemedikten, şöyle iki tur atmadan kesinlikle almam.

Ya araba da sorun varsa ben satışı aldıktan sonra fark edersem ne kıymeti kaldı?

Biraz mantıklı ol kardeşim

sıfır araba almıyon ki usta ???
    2. el bu illaki sorunu da olacak masrafıda önemli olan motor da şanzıman da sıkıntı olmasın gerisi her türlü hallolur..
    ben bir defa verdim arabayı adam arabayı çok sert kullandı bir daha asla vermem kimseye..
  • arkdaşlar diyorsunuz ki parayı gönderen adam ile alan adam aynı olmazsa suçlu olursunuz. olurmu öyle saçma şey. diyelim arabayı 45 bine sattın. senin banka hesabına o gün 45 bin lira girmiş. e sende arabayı o gün satmışsın. adam parasını isteyince mahkeme demeyecekmiş bu adamın hesabına o gün 45 bin lira girmiş. sen göndermediysen bu parayı kim gönderdi. 2 tane farklı 45 bin lira gelmediki adamın hesabına 2 farklı satıcı olsun. yani 1 tane 45 bin lira girdigine göre adamın ismi farklı bile olsa demekki arabayı alan adam farklı hesaptanda olsa parasını gönderdi. bana saçma geldi farklı hesaptan para gelirse suçlu olursun olayı.
  • Hukukçu biri açıklasın havale açıklamasına kişi adı ve TC no yazılıp araba satışı üzerine yapılsın yazsa kurtarırmı?

Sms ile sorulur şu kişi TC üzerine satışı kabul ediyormusunuz,

Eğer cevap gelen telefon kişinin üzerine değilse sıkıntı çıkar gibi geliyor,

Parayı havale eden yanındaysa daha kolay noterde veya açıkdan yazı alınır,

Uzakdaysa ve başka yolu yoksa, arabayı üzerine alabilir vekaleti istenir, veya üzerine alacak kişiye havale oda satıcıya havale olur,

• quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

arkdaşlar diyorsunuz ki parayı gönderen adam ile alan adam aynı olmazsa suçlu olursunuz. olurmu öyle saçma şey. diyelim arabayı 45 bine sattın. senin banka hesabına o gün 45 bin lira girmiş. e sende arabayı o gün satmışsın. adam parasını isteyince mahkeme demeyecekmiş bu adamın hesabına o gün 45 bin lira girmiş. sen göndermediysen bu parayı kim gönderdi. 2 tane farklı 45 bin lira gelmediki adamın hesabına 2 farklı satıcı olsun. yani 1 tane 45 bin lira girdigine göre adamın ismi farklı bile olsa demekki arabayı alan adam farklı hesaptanda olsa parasını gönderdi. bana saçma geldi farklı hesaptan para gelirse suçlu olursun olayı.

Satıcı kötü niyetli ise para havale geldiğinde arabayı kendi adamına satışı verdi, Parayı gönderen mağdur.

• Sistem sıkıntılı, işin içinden çıkamazsınız. Noter ayrı banka ayrı,bu ikisini birbirine bağlamadıktan sonra bu iş olmaz. Ayrıca ilk defa araç satan veya alan kişi açıkçası Noterde hiçbirşey anlamaz. Öyle iki saat sorgu odasındaki gibi parayı aldın mı,kimden aldın,nasıl aldın,saydın mı türü soruları beklemeyin her zaman. Ben bir satışımda ilk önce satışı yaptık sonra parayı aldım diğerinde tersi oldu ama ikisinde de adamlar ile iyice konuştuk ettik,kimin nesi olduğunu öğrendik tabi.

İlk önce satışı yapıp sonra parayı aldığımız satışta noterde hiçbir soru sorulmadı zaten kalabalık idi,bir baktık kağıt elimize gelmiş satış olmuş.Hatta adam parayı satış olunca verecekti ona bile fırsat olmadı,gittik bankaya yatırmaya sonra. Araç expertize bile sokulmadı bu arada.

İkincisinde en azından parayı aldınız mı diye sordular ama arabayı sattığımız,parayı transfer eden hatta aracın üstüne yaptığımız kişilerin hepsi farklı idi Yine bu araçta ekspertize sokulmadı.

Araba aldım yine önce üzerime aldım sonra parayı vermiştim. Aracı ustaya gösterdik hesapta ama o kadar çok yağmur yağıyordu ki normalde kendimde bakarım ama öyle aldık işte.Bakacak durum yoktu.

Tüm bu alış-verişleri daha önce hiç tanımadığım kişiler ile yaptım ayrıca. Ama oturduk konuştuk,tanıdık var mı ortak sorduk kısacası öğrendik kişileri. Tabi öyle garantisi benim abi türü laflara itibar edilmez,esnaf kökenli olduğumuz için anlayabiliyorum kim nedir diye.

Olaylar çok hızlı gelişiyor istediğiniz kadar hazırlık yapın satış işinde bir de hava yağmurlu ise işler iyice karışıyor. Eğer alım-satım tecrübeniz yoksa dolandırılmamanız içten bile değil. Ya bilen birisinden yardım alın ya da yıllardır bu işi yapan galericiler ile muhatap olun derim. Parayonak olmayın ama yok dekonta şunu yazdır,yok noterde şöyle hareket et,Ahmet alır Mehmet ödemez,bir kısmı banka diğeri nakitte sıkıntı çıkar,illa aracı ekspertiz yapmak lazım vs vs kurallarının en azından bir kısmı zamansızlık veya olayların hızlı gelişmesinden dolayı işlemiyor.Olaylar sizi yanlış olsa bile öyle yapmaya itiyor.

• Satılan araba 2.kez satılması için 2 hafta sonraya gün verilirse olay biter.

• GND_ G kullanıcısına yanıt
    Tamam sıfır km araç almıyorsun, ama bir arabayı alırken sadece dış görünümüne bakıp da alırsan aldanırsın.

Aracı kullanacaksın, gidişine Motor’un sesine kulak vereceksin ki fikir sahibi olasın.

Kendin dedin, şanzımanı motoru sağlam olsun yeter diye.

Bunu da denemeden bilemezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Tamam sıfır km araç almıyorsun, ama bir arabayı alırken sadece dış görünümüne bakıp da alırsan aldanırsın.

Aracı kullanacaksın, gidişine Motor’un sesine kulak vereceksin ki fikir sahibi olasın.

Kendin dedin, şanzımanı motoru sağlam olsun yeter diye.

Bunu da denemeden bilemezsin

Valla usta şahsen ben kolay kolay herkse vermem.
    biz 2 defa araba aldık 2 sindede ne test için bindik ne motorcuya götürdük nede exper yaptırdık haa aldığımız yer plazaydı bayiydi sahibi babamın arkadaşıydı güvendik inandık aldık ha pişmanmıyız değiliz bunada şükür dah düne kadar elimizde buda yoktu.
    arada ufak tefek orunlar oluyor illaki onlarıda yaptırıyoz yani belki siz haklısınız bilmiyorum ben titiz adamım kolay kolay başkasına verme taraftarı değilim arabayı. ....

• Haberlerde, gazetelerde, sosyal medyada defalarca çıktı bir sürü kişiyi çarptılar avukatlar bile yorum yaptılar burada bi kaç çok bilmiş böyle şey olurmu yok efendim şehir efsanesi bilmemne yazıyor, iyi siz arabanızı bu şekilde satın bakalım bizde öğrenmiş oluruz hem arabayı hemde parayı kaybediyormusunuz bilgilendirme konusuna bile muhalif adamlarsınız valla...
  • milyon tl lik kar yapan otomobil firmaları araçlarındaki kusurlar için çamura yatarsa bunun gibi çakallarda ordan güç alıp her boku yer, bu konuda yaşanmış hadise var aracı tanımadığı adamın üstüne yaptırtıyor, parayı telefondaki adam ödüyor, sonra telefondaki adam mahkemeye gidip arabanın sahibi benden parayı aldı ama aracı başkasının üzerine yaptı diye dava açıyor, siz kurbanken bir anda suçlu duruma düşüyorsunuz, mahkeme araca bakmaya gelenle sizi arayan kişi arasında hiç bir bağlantı bulamıyor, siz hem arabanızdan oluyorsunuz hem mahkemelerde sürünüyorsunuz, yaşanmışı var alın izleyin. artık adalati sağlamak için bireysel çözümler bulmaya gidiyoruz insanı çileden çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toor_admin -- 11 Kasım 2017; 22:15:24 >

• Haziran ayinda eşimin aracini satarken alicilar adanaya istanbuldan geldiler, araca baktirdilar, bankadan paralarini çektiler. Ondan sonra notere gittik. İmzalar atilirken parayi aldim imzayi attim. Bunun haricinde ben araç satişi vermiyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.