Şimdi Ara

Dolandırıcılara Dikkat Edin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
11.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açan arkadasa teşekkürler, gerçekten bu dolandırıcılar öyle bahaneler söylüyorlarki herşey hayatın doğal akışına uygunmuş gibi cevaplar veriyorlar ve güven telkin etmeye çalışıyorlar, eğer o anda ben bu adama neden guvenmeliyim diyip biraz doğru düşünebilirsiniz ve acele etmezseniz mantıklı sorgulama yapabilirseniz sıkıntı olmaz , başına bişey gelmeyen arkadaşlar yaa beni kimse dolandiramaz diyebilir ama inanın adamlar o kadar inandırıcı telkinler yapiyorlarki evet yaa ben niye güvenmiyorumki bu insana deyip birde suçlu hissetmenize sebep bile olabiliyorlar, aman dikkatli olalım çocuk colugumuzun hakkını bu şerefsizlere heba etmeyelim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/F1RhHpAbin4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noterler ne işe yarıyor bu ülkede anlamıyorum. Imza için bir ton para alıyorlar. Paraya da aracılık etmeliler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Arkadaşlar burda bahsedilen dolandırıcılık oyunu üzerine hukuk fakültesi bitirmiş ya da okuyan bir arkadaş varsa şunu bana cevaplayabilir mi?

Bir satış sözleşmesinde iki tarafın da borç altına girmesi gerekmiyor mu? Tek tarafı borçlandıran işlem olsa bu olsa olsa bağış olurdu heralde ancak burda söz konusu olan durum sözleşmede borçlu taraflardan birisi taşıtın maliki, diğeri ise taşıtı alacak kişinin bir yakını. Eğer sözleşme bu ikisi arasında oluyorsa 3. kişi gidip "Anlaşma benleydi aslında" diyemez, 3. kişinin böyle bir hakkı yok. A kişisi aracı B'ye devrediyor, C kişisi de A'ya ücreti ödüyor. Sanırım burdaki dolandırıcılık sözleşmeyi okumayan A kişisinin aracı C'ye devredeceğini bilmeyip, C'nin lafına güvenerek B'ye devretmesinden ileri geliyor. Bu durumda bile bir muvazaa söz konusu değil midir? A kişisi bu ikisinin arasındaki ilişkiyi kanıtlamak suretiyle durumu açıklayabilir, tahminimce tbk 31-39 arası bu tür yanılma&aldatma durumu kurbanı koruyacak hüküm veriyor.

Özet: Böyle bir dolandırıcılık yapılabileceğini hukuken zor buluyorum, varsa şu var diyen düzeltsin lütfen.

@ultimasalida
    TBK 77 gereği geri vermekle yükümlüdür, yanlışlıkla yolladın benim oldu diye bir şey yok.

Değerli arkadasım

Burda olay karsı tarafın iyi niyetli olmamasından kaynaklanıyor

Parayı yollayan a kişisi aracın kendisine satılacağını kabul ettikleri üzerine yolladığını iddia ediyor satıcı b olsun aracı gerçek noter satışı ile alanda c olsun

C kişisine aracı sattığı ancak a dan para aldığı banka yoluyla tespit edilen b kişisine soruluyor o iyi niyetiyle olayın gerçekliğini anlatıyor ancak burda aracı gerçekten üzerine alan c kişiside ben parayı elden verdim parasını aldığına dair noter sözleşmesinin üzerinde de imzası var diyip noter satışını gösteriyor

Bu durumda kanunen a kişisi parasını gönderdiği halde karşılığında mal yada hizmeti alamamış oluyor

Buyrun satıcının art niyetli olduğunu düşünerek örnekleyelim

Siz araba alacaksınız her konuda anlaşıyorsunuz parayı gonderiyorsunuz allah vermesin o sırada çok kotu bişey basınıza geliyor yakınınız vefat etmiş apar topar satış olmadan gidiyorsunuz ordan en kısa zamanda satışı almak üzere sözleşerek

Satıcı arabayı aynı gun bır baskasına elden prasını alarak satıyor

Siz bu durumda mağdursunuz kanuna basvurdugunuzda böyle değerlendirilir anlatılmak istenen budur

Bu örnekte art niyetli satıcıdır diğerinde alıcıdır vs bunlar değişebilir ancak kanun uygulayıcı somut delillere göre işlem yapmakla mukelleftir

Diğer atfınıza gelince

Hesabınıza gelen para bahsettiğiniz üzere borçlar kanunun ilgili maddesi gereği sadece mahkeme kararı mevcut ise geri alınabilir hesabınıza gelen para sizin yazılı onayınız olmaksızın geri iade edilemez bu durum alış verişlerde karşılığı alınsada parayı geri alabilme gibi riskli durumlar oluşturur

Sizin onayınız iradeniz olmadan hesabınızdan para iadesi Yalnızca mahkeme kararı ile olabilir

• Sorumluluk duyup insanları uyardiginiz icin cok teşekkürler.

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinizde haklilik payi var ama Cameralarda ariza olur o gun calismayacagi tutar.Bizim ulke boyle maalesef.

• Bu olayın nasıl yapıldığını ve uyanık olmamızı anlatan video yaşanmış bir olay.
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Para hesabıma geldikten sonra kimden geldiğinin ne önemi var ister ahmet alır satışı ister mehmet onu anlamadım ben ? İlle de parayı yatıran kişi aracı alan kişi olmak zorunda değil ki ya da onun hesabı olmak zorunda değil ki. Para benim hesabıma girdikten sonra o paranın benden geri gitme imkanı yok zaten

• bunun gibi bir şey muhtemelen dertleri
  • DarkKnightTR61 kullanıcısına yanıt
    hesabına giren para yazılı beyanın olmadan öyle yanlış havale yaptım vs gibi bir şekilde geri alınmaz.

bu gibi bir durumda sen parayı iade etmezsen anca karşı taraf sebepsiz zenginleşme davası açarak hakkını arıyabilir.
  • Tahir26 kullanıcısına yanıt
    Hayatımda gördüğüm en komik şey bu video olabilir anlatılanlar gerçek olabilir de bana hiç gerçek gelmedi eğer bunun için suç duyurusunda bulunacak savcı varsa aklını peynir ekmekle yemiştir bu şekilde dava açılabilceğini sanmakta komedi çok basit.

Ben A kişisiyim arabayı satan parayı alan
    Alıcı B kişisi parayı gönderen
    Arabayı alan C kişisi arabayı noterden imzalı alan

Bu b kişisi gelcek bana nitelikli dolandırıcı dicek vs vs para gönderdim dicek vs vs kimse çıkıp demicek mi tamam kardeşim sen bu parayı bu adama araba alcam diye gönderdin hani bu işin belgesi faturası noter imzası ? Sen her elimde salatalık var diyene imzasız söze karşı para mı yolluyorsun ? Öyle saçmalık mı olur :dd

Aynısını başka açıdan düşün birtane arkadaşına para yolla 60 bin tl sonra 1 ay sonra git başka bir adam bul dışardan savcılığa suç duyurusunda bulunsun bu 60 bin yolladığın arkadaşın hakkında desin ki 60 bin tl araba satışı karşılığında aldım ya da elektronik birşey bi önemi yok 20 bin tl de elden nakit verdim ama bu adam bana param karşılığında satın aldığım şeyi vermedi :Dddd
    Nasıl mantıklı geliyor mu ? Bunun için karakola gitse o adam önce o adamı döverler sen devlet memuruyla dalga mı geçiyorsun diye.

• Allah bu belalardan uzak tutsun
    yoksa öyle mi olurmuş falan lafları hikaye ,adamlar işin ilmini biliyor ve ona göre yapıyor ,sen ise öyle olamaz mümkün değil deyip durursun
    bu işte en güzel olanı bankada ipotek usulüydü galiba ,ne alıcı ne de satıcı zarar görmemesi için

diğer bir konu ise arabayı test için verme mevzusu ,buna örnek bir olayda yaşanmıştı ,adam anahtarı ver arabayı çalıştırıp bir bakayım diye alıyor ,çalıştırıp hızla kaçıyor

yani insan bunları gördükçe ne yapacağını ,ne diyeceğini bilemiyor

birde gerek alım ,gerekse satım zamanı mutlaka yanınızda arkadaşlarınız veya akrabalarınız olsun ,böylece birisi uyanabilir
  • Nefessiz okudum. Ne adamlar var yahu..

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

Allah bu belalardan uzak tutsun
    yoksa öyle mi olurmuş falan lafları hikaye ,adamlar işin ilmini biliyor ve ona göre yapıyor ,sen ise öyle olamaz mümkün değil deyip durursun
    bu işte en güzel olanı bankada ipotek usulüydü galiba ,ne alıcı ne de satıcı zarar görmemesi için

diğer bir konu ise arabayı test için verme mevzusu ,buna örnek bir olayda yaşanmıştı ,adam anahtarı ver arabayı çalıştırıp bir bakayım diye alıyor ,çalıştırıp hızla kaçıyor

yani insan bunları gördükçe ne yapacağını ,ne diyeceğini bilemiyor

birde gerek alım ,gerekse satım zamanı mutlaka yanınızda arkadaşlarınız veya akrabalarınız olsun ,böylece birisi uyanabilir

Onun kolayı var. Sende yanına atlayacaksın test ederken

• zero fear kullanıcısına yanıt
    forumda birisi konu açmıştı ,babası arabasını satışa çıkarttığında böyle bir durumla karşılaşmış
    şimdi biz bunu biliyoruz ama çoğu kişinin aklına gelmeyebilir
    gerçi bu olay hırsızlığa giriyor ve kapının önünden bile çalabilirler
  • Allah razı olsun kardeşim cok faydalı oldu

• GND_ G kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma da ben bir aracı incelemedikten, şöyle iki tur atmadan kesinlikle almam.

Ya araba da sorun varsa ben satışı aldıktan sonra fark edersem ne kıymeti kaldı?

Biraz mantıklı ol kardeşim

• modern kılıfa koymak istemişler
  • Teşekkürler, ben olsam ne farkeder para bir sekilde bende olacak diye alirdim arabayi da satardim.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

forumda birisi konu açmıştı ,babası arabasını satışa çıkarttığında böyle bir durumla karşılaşmış
    şimdi biz bunu biliyoruz ama çoğu kişinin aklına gelmeyebilir
    gerçi bu olay hırsızlığa giriyor ve kapının önünden bile çalabilirler

Aynen, kapının önünden çalmak ile bu şekilde çalmak arasında hiç bir fark yok. Daha kötüsü bu şekilde hırsızın eşgali belirlenip, robot resmi çizilebilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.