Şimdi Ara

Dolandırıcılara Dikkat Edin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
11.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Benim burada katılmadığım bir durum var.

Hesabınıza para gönderen ve noterde işlem yapan kişilerin farklı olması durumunda satıcı nasıl mağdur olabilir?

Ben 2 hafta önce araba aldım, notere gittik. Her yer kamera. Ses de dahil olmak üzere kayıt ediyorlar ve bunu da duvara yazmışlar, "Güvenlik nedeniyle kayıt altındadır" diye. İlk işlemleri bitirdikten sonra noterin karşısına çıktık; abartmıyorum ben evlenirken belediye başkanı böyle tane tane sormadı. "Siz XX Bey, 41 XX 429 plakalı aracınızı xx.000 Türk lirası karşılığında B.Avcı Beye satıyor musunuz? Evet. Peki Siz B.Avcı Bey, 41 XX 429 plakalı aracı hali hazır durumu ile görüp beğenerek satın alıyor musunuz? Evet. XX Bey, araç bedelinin tamamını aldınız mı? Evet. Aranızda alacak verecek kaldı mı? Hayır. Peki hayırlı olsun."

Arada bir satış vaadi sözleşmesi olmadan, sadece açıklama kısmına " XX XX XXX plakalı aracın satın alma bedelidir." yazarak bir havale yapmak nasıl bağlayıcı olabilir? Ben hesabıma girecek parayı kontrol edemem. Hesap numaramı, hatta telefon numaramı bilen herkes hesabıma para yatırabilir. Benim bu adama satış vaadinde bulunduğumu nasıl ispatlayacaklar?

Adam gitti suç duyurusunda bulundu, mahkemeye verdi. Ulan hakim sormaz mı, hangi notere gittin? Bu notere giriş çıkış yaptığın görüntüler var mı? Adamla nerede buluştun, ben senin adamla görüşüp anlaştığını nereden bileceğim?

Böyle saçmalık olmaz arkadaşlar kendinize gelin.

araç pazarlığını mehmetle yapıyorsun mehmet sana parayı havale ediyor...sende satışı mehmetin adamı mahmuta yapıyorsun... arada 3 gün geçiyor mehmet savcılığa gidip b.avcıyla pazarlık yaptım araç bedelini şu hesaba yolladım ama satışını vermiyor diyor. hakim senden parayı alıyor devir yaptığın kişiye ise hiç bir şekilde ulaşamıyorsun ulaşsanda ne ispat edeceksin aldım verdim diye noterde evrak imzalamışsın.... konu budur.

• Mehmet'le aramda bir satış "vaadi" sözleşmesi var mı? Mehmet benimle hangi resmi kanal üzerinden sözleşti? Mehmet neden benimle notere gelmedi? Geldiyse eğer kamera kayıtları nerede?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alıcının ayağına gitmek bana da mantıklı gelmiyor, dünyanın en güvenilir adamı olsa yine gitmem, satıcı istekli olduğunu belli ediyor gibi

dolandırma yöntemine gelince, o adamlar yapamamış ama aynı transferi ben yaptım, hatta satıcıyı zor ikna ettik, bi akrabamın üzerine araç aldık adam 65 yaşında ne bilsin eft havale, mecbur nakiti benim hesaba koydum ben yolladım, satıcı böyle dolandırıcılık yöntemi var dedi, bizde yalandan yok artık kalktı o yöntem vs. dedik ikna ettik adamı para için kimi geri alınabilir demiş kimi alınamaz demiş onu bilmiyorum
  • Etraf tokatçı kaynıyor, serseri mayın gibiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chawush kullanıcısına yanıt
    Bu konuda mağduriyetini dile getirenler oldu basına bile yansıdı hocam.
  • bu dolandırıcılık ile ilgili bir sorum olacak belki saçma gelebilir ama :)

diyelim ki araba alıyoruz ve banka havalesi ile ödeyeceğiz. adamdan iban numarasını aldık ve parayı gönderdik ama adam başka birinin iban numarasını vermiş ve para bizden üçüncü kişiye gitti. (sonuçta iban ile para gönderirken bu iban numarası senin mi ispat et demiyoruz) adam da paranın yatmadığını bahane ederek imza atmadı noterde. böyle birşey yapılabilir mi?
  • udem1982 U kullanıcısına yanıt
    Yapılamaz çünkü satıcı noterde hem de görüntülü kayıt altında "paramı aldım" diyerek satışa imza veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Mehmet'le aramda bir satış "vaadi" sözleşmesi var mı? Mehmet benimle hangi resmi kanal üzerinden sözleşti? Mehmet neden benimle notere gelmedi? Geldiyse eğer kamera kayıtları nerede?

Iste sorun orada basliyor. Bulusacagiz diye beni kandirdi diyebilir. Bulusacagina, arabayi satacagina guvendim parayi yolladim, oysa parayi aldigi gibi ortadan kayboldu diyebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Imza atarsa tamam ama adam dediki bana para gelmedi. Ve bizi suclarcasina bizden icin bu adam dolandirici bana para yatirmadi imza felan atmiyorum dedi. Ne yapilabilir.

• ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    Emsal mahkeme kararı var mı? Yapmayın etmeyin arkadaşlar, hak var hukuk var böyle kolay olur mu?

Siz ne bakıyorsunuz, ağzı olan konuşuyor gündem yaratmaya çalışıyor. Varsa emsal mahkeme kararı çıkarın bakalım. "Felancanın başına gelmiş" ile olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • udem1982 U kullanıcısına yanıt
    Zaten bu nedenle ödemeler ya banka havalesiyle yapılıyor "... şase no'lu aracın satın alımı içindir" ibaresiyle ya da noterde elden teslim ediliyor kamera kaydı altında. Ama elden ödemelerin her türlü riski var, içinde sahte para çıkar, o olur bu olur. En temizi banka havalesi, satıcı havale yapıldıktan sonra vazgeçerse, hemen bankaya başvurup noterde satış işleminin yapılmadığını bildirip havaleyi iptal ettirebilirsiniz.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    İyi de aynı arabayı iki kişiye satmış bu dolandırıcı derse ne yapacaksınız

Özellikle ev konusunda bu yöntem bir ara çok yaygındı.

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt
    Kolay olur mu demeyin hocam, forumda bile 2-3 kere konusu açıldı. Bizzat denk geldim.

Hak hukuk var ama parayı başkasından alıp arabayı alakasız bir "arkadaşa" verince, siz dolandırıcı durumuna düşüyorsunuz. Üstelik adamların delili var, noterde imza atılmış, banka dekontu da var.
    Siz karşı delil bulabilir misiniz? Çok zor. Adamlar bu yüzden dolandırıcı zaten, ispat edemiyorsunuz. Bırakın buluşmayı aynı kameraya bile yakalanmamaya dikkat edenler var. GSM kayıtlarında birbirini aramamışlar, ikamet ve soy ağaçları tamamen farklı olunca yapabileceğiniz bir şey kalmıyor.

Anca şöyle olabilir, aynı adamlar daha önce de aynı yöntemle (dava açarak) birilerini dolandırmışsa, hakim kayıtlardan bunların dolandırıcı olduğunu anlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 9 Kasım 2017; 16:52:26 >
  • değişik , burada, temiz kağıtlı, temiz vatadaş statüsünde aklı başında kimse bu işe girmez, burada sicil kağıdına bakarak işlem yapılırsa sıkıntı çıkmaz gibi,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

Bence anahtar cümle şu hocam :''Parayı almadan satışı vermem.''budur.Bunu titizlikle uygularsan başına kolay kolay iş gelmez.Geçmiş olsun bu arada hocam.Memlekette çakal çok.

adamların derdi parayı vermemek değil ki.

önemli olan parayı kimden aldığınız.
  • Böyle bir dolandırıcılık yeni ortaya çıktı oltaya gelmeyin. Aracın parasını kim verdiyse noterde satışı o kişi adına yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 9 Kasım 2017; 21:46:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anadolu86

Böyle bir dolandırıcılık yeni ortaya çıktı oltaya gelmeyin. Aracın parasını kim verdiyse noterde satışı o kişi adına yapın.

hocam tesadüf mü bilmiyorum ama benim buluştuğum yer de şirinevler meydanıydı adam bu değildi yalnız tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: GND_

Kural -1 satıcı hiçbir zaman alıcının ayağına gitmez..
    kural -2 arabanın satış verilmeden kesinlikle araba test için verilmez..

neden test için verilmiyor. yanında sen olsan bile mi verilmemeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Onlar soru sormadan siz soru sorun,tanışıklığınız olmayan kimsenin ayağına gitmeyin istediği kadar yoğun olsunlar,bilindik sanayi veya yetkili servis harici bir yere götürmeyin aracı,test edilecekse bu kişiler ile beraber araç test edilsin.
    En önemlisi de her malın bir değeri sonra da bir pazarlık payı vardır.Değerine veya üstüne satacağım derseniz gerçek alıcıları kaçırırsınız. Tamam aracınız boyasız,hasarsız hatta ilk sahibinden olabilir ama bunlar aracınızı kolay satmanızı sağlar diğer araçlardan daha pahalıya değil.Dek gelir satarsınız ayrı konu,istisna.

Yine değerinin çok altındaki aracı sahininden gibi sitelerde ilk siz görmüyorsunuz.Galericilerin işi bu,sürekli takip ederler. Kimsenin görmediğini gördüm deyip hiç tanımadığınız kişiye,semte,hatta binlerce km ilerdeki şehre gitmeyin derim,kolay kolay kimse sahibinden üzerinden çok ucuza aracını satmaz.Yaşadığı yerdeki galeriye gider satar,parasını alır hemen.

Kısacası ne cin olun, ne cin çarpacağım deyin

Güzel tespitler

• Haberlerede cikmisti bir ara adam havale yapiyor ama araci baskasi ustune aliyor.sonra parayi yollayan ihtar cekiyor yanlis hesaba gitti diye hop parayi geri aliyor.Bence en iyisi nakit elden noterin icinde işlemi bitirmek parayi eline alip sayicaksin birde sahte paralari anlamak icin kalemler var yaninda ondan olucak tek tek ciziceksin gerekirse birde bu islerde yaninda daima birisi olucak tek gitmiyceksin...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.