Şimdi Ara

Dolandırıcılara Dikkat Edin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
11.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: absorb3

quote:

Orijinalden alıntı: GND_

Kural -1 satıcı hiçbir zaman alıcının ayağına gitmez..
    kural -2 arabanın satış verilmeden kesinlikle araba test için verilmez..

neden test için verilmiyor. yanında sen olsan bile mi verilmemeli?

şahen ben vermem ...
    deneme tahtası değil bu çok hor kullanıyorlar arabayı ben titiz adamım kolay kolay herkese vermem..!!!
  • Hesaba havale şeklinde sıkıntı değil mi, şahsen ben nakit almadan parayı saymadan satmam arabayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlara tamam kardeşim diyip parayı gönderteceksin hesaba bu arkadasamı yapıcam satısı diyeceksin evet diyecekler peki dersin satış esnasında noterde satış sözleşmesine ek madde olarak yazınız lütfen dersin “aracımın satışı için hesabıma bedelini gönderen ahmet mehmet adına yetkilendirilmiş mehmet ahmet e arabanın satışını gerçekleştiriyorum” hadi geçmiş olsun altında resmi alan kişininde imzası var onun yetkilendirmesiyle aldığını kabul ediyor şimdi onlar düşünsün

Böyle yapanlara sende böyle cevap vereceksin bak bakalım noluyo haaa tabiiki bu işlere girmemek en güzeli

Birde

Parayı hesaben almakta sakınca yok senin hesabına gelen bir havale yada eft senin onayın imzan olmadıkça karsı taraf ne iddia ederse etsin banka tarafından iade edilemez o yuzden adam istediği kadar hatalı hesaba gönderdim desin hesap sahibi kabul etmediği sürece para iade edilemez bunuda bir bilgi olarak paylaşalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ultimasalida

Adamlara tamam kardeşim diyip parayı gönderteceksin hesaba bu arkadasamı yapıcam satısı diyeceksin evet diyecekler peki dersin satış esnasında noterde satış sözleşmesine ek madde olarak yazınız lütfen dersin “aracımın satışı için hesabıma bedelini gönderen ahmet mehmet adına yetkilendirilmiş mehmet ahmet e arabanın satışını gerçekleştiriyorum” hadi geçmiş olsun altında resmi alan kişininde imzası var onun yetkilendirmesiyle aldığını kabul ediyor şimdi onlar düşünsün

Böyle yapanlara sende böyle cevap vereceksin bak bakalım noluyo haaa tabiiki bu işlere girmemek en güzeli

Birde

Parayı hesaben almakta sakınca yok senin hesabına gelen bir havale yada eft senin onayın imzan olmadıkça karsı taraf ne iddia ederse etsin banka tarafından iade edilemez o yuzden adam istediği kadar hatalı hesaba gönderdim desin hesap sahibi kabul etmediği sürece para iade edilemez bunuda bir bilgi olarak paylaşalım

Öncelikle tebrikler fakat orada bir eksik kalıyor. Hocam iş alan kişiyle alakalı değil. Bu durum sadece bizim alan kişinin peşine düşmemize yarar.

Bize davayı açan kişi parayı gönderen kişi olduğundan yapılması gereken şu.

Hesaba parayı gönderirken açıklama kısmına “mehmet ahmet tarafından alınacak şu plakalı araç için” ibaresi

Çünkü adam o kişi ile bağının olmadığını iddia ederek dava açıyor. O kişinin yazdıkları da dava açanı bağlamaz. “Tanıyorum demiş der tabi kandırmış sizi” der mahkemede.

Ama dava açabilecek kişi kendi yazısıyla o açıklamayı resmi kanaldan gönderirse asıl dava açma potansiyeli olan kişiyi engellemiş oluruz. Bağlantıyı kendisi yazmış olur banka açıklamasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 10 Kasım 2017; 8:5:16 >

• bu palavraları kim çıkardıysa allah akıl fikir versin araba alırken paranla da artık alamıyorsun.

ya ben hayatımda hırsızın para verdiğini hiç görmedim. Hadi bu olaylar oldu, gitti karşı taraf savcılığa. Savcılık önce 2 ay düşünecek taşınacak kovuşturmaya gerek var mı yok mu karar verecek. Hadi burayı atlattın, savcı çağırdı ifade verdin, hadi tamam savcı ifadeyi beğenmedi , dava açtı
    Bu mahkeme nin kaç sene süreceği belli değil, hadi davayı kaybettin. Yargıtaya kadar yolu var. Bu iş kısaca 5 SENE
    ulen 5 sene parasını bekleyen hırsız olur mu? Allah size de akıl fikir versin. AMİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 10 Kasım 2017; 9:34:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

bu palavraları kim çıkardıysa allah akıl fikir versin araba alırken paranla da artık alamıyorsun.

ya ben hayatımda hırsızın para verdiğini hiç görmedim. Hadi bu olaylar oldu, gitti karşı taraf savcılığa. Savcılık önce 2 ay düşünecek taşınacak kovuşturmaya gerek var mı yok mu karar verecek. Hadi burayı atlattın, savcı çağırdı ifade verdin, hadi tamam savcı ifadeyi beğenmedi , dava açtı
    Bu mahkeme nin kaç sene süreceği belli değil, hadi davayı kaybettin. Yargıtaya kadar yolu var. Bu iş kısaca 5 SENE
    ulen 5 sene parasını bekleyen hırsız olur mu? Allah size de akıl fikir versin. AMİN

aynen katılıyorum alakası yoktur....
    parayı alan adam bşka arabayı alan adam başkaymış hikaye bence şehir efnesi bence aldığım paraya bakarım ben gerisi hikaye...

• gecen ay tablet sattim elden.inceledi tableti parayi elden kabul etmedim.atmnin yanina cagirdim zaten, parayi yatirdik sonra verdim tableti.salaklik yapmazsaniz zor dolandirilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Parayı gönderirken açıklama ekliyorlar. Şu plakalı aracın satış bedeli diye. Para geldi siz aracı parayı gönderenin adamına devretti iz, parayı gönderene değil. Buraya kadar sorun yok nasılsa parayı aldınız. 3 5 gün sonra adam mahkemeye gidiyor. Parayı gönderdim ama aracın devrini vermediler ve dolandirildim diyor. Adam hesaba parayı çıkmış hatta plaka bile yazmış ama aracın devrini alamamış. Para gönderene devir alan alakasız olduğu için hakim adamın gönderdiği paranın yasal faizi ile sizden tahsiline karar veriyor. Aracın devrini verirken noterde paramı aldım diye imza attın ve satış da tamamlandı. Ne oldu sonuç: Hem araba gitti hem para. Al sana çifte kazık.

Teknik olarak sadece araba gitmiş oluyor. Para zaten size ait olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Parayı gönderirken açıklama ekliyorlar. Şu plakalı aracın satış bedeli diye. Para geldi siz aracı parayı gönderenin adamına devretti iz, parayı gönderene değil. Buraya kadar sorun yok nasılsa parayı aldınız. 3 5 gün sonra adam mahkemeye gidiyor. Parayı gönderdim ama aracın devrini vermediler ve dolandirildim diyor. Adam hesaba parayı çıkmış hatta plaka bile yazmış ama aracın devrini alamamış. Para gönderene devir alan alakasız olduğu için hakim adamın gönderdiği paranın yasal faizi ile sizden tahsiline karar veriyor. Aracın devrini verirken noterde paramı aldım diye imza attın ve satış da tamamlandı. Ne oldu sonuç: Hem araba gitti hem para. Al sana çifte kazık.

Teknik olarak sadece araba gitmiş oluyor. Para zaten size ait olmuyor.

evet para adamın hesabında oluyor, ama mahkemeyle gönderen geri alıyormuş,

buna çözüm, parayı gönderenle aracı üzerine alanların ortaklığını belgelemektir, yani bütün bu aktörlerin yer aldığı bir sözleşme yazılırsa noterdende yapılırsa iyi olur, parayı gönderenle aracı üzerine alan ortak veya birinin adamı, ama bunlarla uğraşmaya ne gerek var, parayı elden al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Mahkemeye sunacağınız deliller, telefon sesli kayıtları, watsapp mail faks vs yazışmaları gibi kullandığınız görüşmelerdir, bunlarda kişilerin ortaklığı belgelenebilir, ( parayı yollayan, aracı şu kişi üzerine alsın diyor, o kişi parayı filanca yollayacak diyor bunlar yazılı olmalı, ses videoda destekler) yoksa aslında başında yazılı isteseydiniz, para yollayanın alıcının ifadelerini isteklerini yazılı kayıtlı olması makhemede sizi kurtarabilir, emin değilim, bir hukukçu bunu cevaplasın.

• Esnafı dolandırmak isteyenler, tamircideki arabama 4 lastik alacağım gel bak diyor, abi getir arabanı burda bakalım, yok getirmiyor, o tamirciyi kullanarak dolandıracak, yani lastikleri sen tak biz öderiz diyor, takarsan ordan kaçıp gidiyor, o tamircide görmedim bilmiyorum diyor, bazen ortak hareket ediyorlar, tamirci kefil olduğunu söylüyor ben ödeyeceğim diyor taktırıyor ama ödemiyor, fırıldak gibi dönüyor, yarın gelecek öbür gün gelecek derken yıllar geçiyor, bunlardanda uzak olmak için, arabanı getir burda yaparız ödersen arabayı alırsın yoksa alamazsın. aracı tamirci vs karışma sen kardeşim, sana ne, kaldıramayacağın yükün altına girme, alan gitsin kendi alsın.

• geçmiş olsun öncelikle...

bu gibi durumlarda tedbir olarak ;

telefon ile konuşmaları ses kaydı

yada

sms ıle filanca kişiye aracı

"sizin yolladıgınız eft yi alarak teslim ediyorum "

kabul ediyor musunuz ?

gibi bir sms li teyit almak da çözüm olabilir...
  • Geçmiş olsun siZ atlatmış olabilirsiniz ama bu kansızlar başka bir vatandaşımızı dolandıracaktır.

Sizden ricam bu adamları dolandırıcılığa teşebbüsten şikayetçi olmanız. Yada en azından emniyetin online ihbar hattına tüm bilgilerle beraber iletmeniz.

En azından kayıtlara geçsin, yarın öbür gün lazım olur.

Ayda en az bir tane online ihbarda bulunuyorum. Kah telefon dolandırıcılığı için arayan mı dersin.

sms yolu ile oltalamaya çalışanmı dersin ne varsa resmi mercilere mutlaka bildirin.

• Arkadaşlar burda bahsedilen dolandırıcılık oyunu üzerine hukuk fakültesi bitirmiş ya da okuyan bir arkadaş varsa şunu bana cevaplayabilir mi?

Bir satış sözleşmesinde iki tarafın da borç altına girmesi gerekmiyor mu? Tek tarafı borçlandıran işlem olsa bu olsa olsa bağış olurdu heralde ancak burda söz konusu olan durum sözleşmede borçlu taraflardan birisi taşıtın maliki, diğeri ise taşıtı alacak kişinin bir yakını. Eğer sözleşme bu ikisi arasında oluyorsa 3. kişi gidip "Anlaşma benleydi aslında" diyemez, 3. kişinin böyle bir hakkı yok. A kişisi aracı B'ye devrediyor, C kişisi de A'ya ücreti ödüyor. Sanırım burdaki dolandırıcılık sözleşmeyi okumayan A kişisinin aracı C'ye devredeceğini bilmeyip, C'nin lafına güvenerek B'ye devretmesinden ileri geliyor. Bu durumda bile bir muvazaa söz konusu değil midir? A kişisi bu ikisinin arasındaki ilişkiyi kanıtlamak suretiyle durumu açıklayabilir, tahminimce tbk 31-39 arası bu tür yanılma&aldatma durumu kurbanı koruyacak hüküm veriyor.

Özet: Böyle bir dolandırıcılık yapılabileceğini hukuken zor buluyorum, varsa şu var diyen düzeltsin lütfen.

@ultimasalida
    TBK 77 gereği geri vermekle yükümlüdür, yanlışlıkla yolladın benim oldu diye bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sKjaer -- 10 Kasım 2017; 20:33:32 >

• sKjaer kullanıcısına yanıt
    3 kişininde sözleşmede yer alması ve aynı ortamda imzalamış olması lazım, görevleri yazılmış olması lazım, yoksa olmaz.

C kişisi A'ya ücreti ödüyor, bundan sonra araç B kişisine devrediliyor,

B kişisinin buna yetkili olabilmesi için noterden aracın resmi satışını adına alabilir ifadeli vekaletnameyi C kişisinden getirmesi işe yarar, ayrıca C kişisinin B kişisi için A kişisine hesap plaka araç modeli vs detaylarda yazılması ile şu bankadan havale ödemesi yaptığım aracın satışını üzerine alabilir ifadeleri net yazarsa vekaletnamede. bunlar olursa sıkıntı olmaz, olurya para sahibi uzakda patron hasta vs adamını, eşini kardeşini yollayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 10 Kasım 2017; 20:54:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

3 kişininde sözleşmede yer alması lazım, görevleri yazılmış olması lazım, yoksa olmaz.

C kişisi A'ya ücreti ödüyor, bundan sonra araç B kişisine devrediliyor,

B kişisinin buna yetkili olabilmesi için noterden aracın resmi satışını adına alabilir ifadeli vekaletnameyi C kişisinden getirmesi işe yarar, ayrıca C kişisinin B kişisi için A kişisine hesap plaka araç modeli vs detaylarda yazılması ile şu bankadan havale ödemesi yaptığım aracın satışını üzerine alabilir yazısı lazım. bunlar olursa sıkıntı olmaz, olurya para sahibi uzakda patron hasta vs adamını, eşini kardeşini yollayabilir.

Evet hocam, bu durumda zaten sıkıntım yok. Benim sormak istediğim sözü geçen dolandırıcıların sistemi nasıl işliyor? Yani konu sahibi bu satış sözleşmesinin nasıl gerçekleşeceğine inanıyor? Ben hukuken nasıl mümkün olabilir onu anlayamadım. Yoksa sizin dediğiniz doğru, satış sözleşmesi dürüstlük kuralı çerçevesinde sürdürülse olması gereken şekli unsurlar sizin sıraladığınız şekilde. Ama sanırım dediğim gibi, sözleşme 2 kişi arasında gösteriliyor, ancak bir aldatma söz konusu, B kişisi A'ya, taşıtı C'ye devredeceğini söylüyor, sözleşmede ise bu A, B'ye devreder şeklinde geçtiğinden A borcunu tahsil etmemiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sKjaer -- 10 Kasım 2017; 20:52:43 >

• sKjaer kullanıcısına yanıt
    noter harici adamın yazı getirmesine itibar edilmemeli, gıyabında başkasının imzası olur imza inkarında bulunabilir, noterden vekaletname, sözleşme gerekir, 3 kişide aynı ortamda sözleşme imzalasalar kişiler gerçekse geçerli olur.

• Hocam malesef bu dolaniricilik degilde keriz silkeleme ya da enayi tokatlama olayidir. Dolandiricilik bu kadar basit olmaz olmamali :))

Ben araci ilana koyarken malum sitede en alta en buyuk puntolarla (Arabami evimin onunde gorebilirsiniz ustaniz gelir bakar anlasirsak kapora verirsiniz sonra satis olacagi gun istediginiz servise goturursunuz. Arabamin lastigini 3 cm ileri oynatmam kimse icin) diye yazarim. Alt sokaga bile gel bakim dese biri indirmem.

Satis olayina gelince de tek kelime soylerim notere gireriz hesabima para girdigi anda imzayi atarim yoksa atmam. Once notere giderim son imzaya kadar olan islemleri yaptiririm sadece imzaya kalir is sonra parayi alirim imzayi atarim sen yoluna ben yoluna.

Birde araba satisina tek basina gitmeyin asla ben 4 defa polis memuruna satis yaptim aracimi onlara satis yaparken bile belinde silahli arkadasimla satisa gidiyorum.

Turkiye olum bura adamin altindaki arabayi alirlar sonra da canini alirlar

• NakeBenihime kullanıcısına yanıt
    notere gireriz hesabima para girdigi anda imzayi atarim !

demişsin,

Burda sorun paranın kimden yattığıdır, dikkat et, paranın geldiği hesap sahibi satışı üzerine almıyor, kolpacısı dolandırıcı alıyor, sıkıntı burda

• Noterdeki araba satışı sırasında ödemenin havale yoluyla yapıldığı kimden geldiği bankası hesapnosu, yazdırılır, ozaman dolandıramazlar. noter bunu yazmıyorsa iptal et.

Bu durumda parayı gönderen parasını geri istesede, sende arabanı geri istersin.

Bu arada arabanı kullanıp zarar vermiş olurlar, en iyisimi sağlam satış yap, ya ödeyenin kendisine, veya elden al, veya araç alımı için ödeyenden detaylı vekalet iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 10 Kasım 2017; 21:35:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.