Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta Çığır Açmışlar !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
42.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz önce bir sabit numara aradı; 0216 237 01 41 açtım direkt iyi günler diyen bir genç erkek ve bende iyi günler dedim. devamında size ulaştırdığımız tebligat var adresinizde sizi bulamadık bir katıldığınız çekiliş ile ilgili bir tebligat dedikten 3 saniye sonra aloo aloo dedi ve beni duyabiliyor musunuz sesimi alabiliyor musunuz demeye başladı. Sizi duyuyorum dememe rağmen ve benim telefonumun çekmesine rağmen tekrarladı. Sonra bir sessizlik (Çekmeyen telefonlarda olan sessizlik) 10 saniye sonra görüşme sonlandı. Bu konuşma içerisinde arka efekt bile koymuşlar sanki böyle bir kalabalık ofisten arıyormuş gibi ve gerçek 35 yaşlarında erkek sesi kullanılmış. Kayıt olan bu insan sesi, siz açtıktan 2 saniye sonra iyi günler diye devreye giriyor. Büyük ihtimal insanlar merak edip numarayı arayacak ve dakikası 20 TL gibi soyulmalar başlanacak...

NUMARA hakkında dikkatli olalım Google'da hiçbir bilgi bulamadım. Asıl sorun ise bu numaraları şikayet etsek bile hiç bir yaptırımın yapılmaması...

Gerçekten de baya şaşırdım. İnsanlar nasıl tezgah kurarız diye plan, program yapıp düşünmeye başlamış. Dolandırıcılık meslek haline gelip dersleri falan var herhalde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dolandırıcılıkta Çığır Açmışlar!

Dikkatli olun! Son zamanlarda, seni zengin etme vaadinde bulunan şüpheli bir dolandırıcılık mesajı dolaşıyor. Bu mesajda, "Tac Yapı" adıyla bir şirketten çekiliş kazandığın belirtiliyor. Seni kazançlı görünen bir ödül parasıyla kandırmaya çalışacaklar.

Bu mesajlara asla yanıt vermemelisin. Bu numaraları (+90 (216) 237 07 35, {0216 237 02 68}, {0216 237 02 55}, {0216 237 02 11}, {0216 237 06 04}) engellemen ve yetkililere ihbar etmen önerilir.

Bu dolandırıcılık mesajlarının amacı, kişisel bilgilerini çalmak ve seni finansal olarak zarara sokmaktır. Kimlik avı, fidye yazılımı veya dolandırıcılık amaçlı olabilirler.

Bu tür mesajlar aldığında, lütfen şunları yap:

• Mesaja yanıt verme
    • Hiçbir bağlantıya tıklama
    • Hiçbir kişisel bilgi verme
    • Yetkilileri bilgilendir

Dikkatli olmak ve bu dolandırıcılık girişimlerinden kendini korumak önemlidir. Finansal güvenliğin ve kişisel bilgilerinin korunması için gerekli önlemleri al.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kandırılanları tebrik ediyorum nasıl beceriyorlar bi insan hiçmi haber izlemez arkadaş hele o polisiz diyipte paralarını kaptıranlara gram acımıyorum.
  • beni de aynı böyle biri aradı, dediginiz gibi ses kaydı muhtemelen, cümleler aynı

ama öyle dakikasi bilmem kaç tl ücret kesemez, dakika paketleri var artık herkeste, başka bir dolandırıcılik yöntemi daha, ben aradım 10 dk bekledim telefonda, bi türlü bağlanmadi, muhtemelen klasik taktik, ödülünüzü almak için şu hesaba para yatırın diyecekler

02162370739

0 216 237 07 39

0 216 237 0739

0216 237 0739

0216 237 07 39

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eee 3. dünya ülkelerinde yaşamak kolay değil hacı. tencere bağlayıp gezmek lazım.
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam insanları bilgilendirmemiz şart. Hesaba para yatırmayı geçtim, altınları sepetle salıyorlar. Çok saf insanımız var çook...
  • Beni de aradılar. Peki aranan kişişlerin Donanımhaber üyesi olması bir rastlantı mı acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de arıyorlar ama bankacı gibi davranıp arıyorlar. Öyle güzel sistem kurmuşlar ki, yutulacak cinsten :)

Genelde şifrenizi tuşlar mısınız diye sorarlar. Sakın öyle bir hataya düşmeyin. 20 yıl sonra 4 yıl üniversite mezunu dolandırıcı ilanlar görmek çok olası. :D
  • Aynı numara beni de aradı bu gün açmadım zaten haftasonu sabit hat beni neden arasın anadolu yakası özellikle tanıdık yok.Biraz merakla google’a yazınca gördüm.Açmayın açarsanız da küfredin.

02162370141
    0 216 237 01 41
    0 216 237 0141
    0(216)237 01 41
    0216 237 0141

Dolandırıcılıkta Çığır Açmışlar !!!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu numara DOLANDIRICILARA aittir.Sizleri arayarak tebligat var adresinizde yoktunuz diyerek daha fazla bilgi vermeden alo alo diyerek telefonu kapatarak,meraklandırıp onları aramanız üzerine kurulmuş bir sistemdir.14 Nisan 2018 tarihinden itibaren binlerce kişiyi aradılar ve hala arıyorlar.DİKKAT EDİN !!!!!
    DU caller ve CIA gibi programlarda bu numaraları DOLANDIRICI olarak bildirin ki uygulamayı kullanan diğer kişiler sizlerin sayesinde tuzağa düşmekten kurtulsun.

• Beni bir numaradan 5 defa aradilar.

03522191912

Simdi arastirdim sahin sucuklariymis. Sucuk satmaya calisiyorlarmis... Aciyorum ses yok en son engelledim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu numara az once beni aramış , oyun oynuyprdum duymadım .

İyi ki DH var 😂

• Bunu da ekleyin.
    0 216 237 03 59

Bilgilerimizi operatörler satıyor bence bunlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0216 237 01 60 cevapsız çağrı bırakıp duruyor.
  • Size "evet" dedirtmeye çalışıyor. Ardından o ses kaydıyla sizin banka hesaplarınızı boşaltmak için kullanabilir
  • Sabit numarayı aramanın dakikası neden 20 TL oluyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.