Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM ARAÇ PERT ÇIKTI ACİL YARDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
5.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç ay önce Passat aldim. Plakadan sorgulama hatasını yaptım ve hic hasar kaydı çıkmadı. Aracı aldim sigorta yaptırdım. Orda da hiçbir sorun olmadı. Pert kaydı vs çıkmadı. Daha sonra şaseden sorguladım ve fiyat yazmayan bir ağır hasar kaydı çıktı. Araçtan soğudum ve durumu anlatarak aracı sattım. Bu durumu yaşadıktan sonra hep saseden sorgulama yapıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye'de parana gore, servisi duzgun, sorun cikartmayan bir markadan sifir arac alacaksin o kadar!

2. el arac Turkiye'de guvenilmez, Turkiye nufusunun yarisi dolandirici ve uckagitci!
  • geçmiş olsun hocam. zamanında kardeşime araç bakıyorduk bostancıda bi galeri pert poloyu sadece kaput boyalı diye itelemeye kalkmıştı.

istanbuldan ekspertizsiz araba alınmaz.
  • Satın almadan önce anlaşılmıyor mu pert olup olmadığı?
  • Çok geçmiş olsun okurken bile insan sinir oluyor. Tavsiye verebileceğim bir konu değil fakat araba alım-satım yapan bir tanıdıktan duyduğum konu var.
    Kiralama yapan filolar var malum, bunların bazı araçları pert veya çok yüksek hasarlı olunca değerinin altında ihaleyle satılıyor. Bu gibi durumlarda kazanın kayda geçmesi belli bir süre alıyormuş. O arada bu arabaları alan vatandaşlar aracın tamirini tamamlatıp "hasarsız" olarak satabiliyor. Hasar kayıtlara geçene kadar da alıcı arabayı almış bir müddet kullanmış oluyor. Fakat bundan nasıl korunulur bilmiyorum.

Bir de arkadaşımın başına gelmiş durum var. DOD'dan hasarsız olarak 2.el Passat alıyor. Kendi de kontrol ediyor ve araç kayıtlarda hasarsız çıkıyor. İki yıl kadar kullandıktan sonra satma kararı aldı. Alıcı da sigortacıymış, nasıl oluyorsa adam aracın hasar raporunu buluyor. Arkadaşım da o zaman aracın hasarlı olduğunu öğrendi. Alıcı almaktan vazgeçti, arkadaşım Doğuş Oto ile görüştü ama bir sonuç çıkmadı. Hukuki süreçle de uğraşmayıp aracını değerinin altında hasarlı olarak tekrar ilan verip satmak durumunda kaldı. Satıcı şahıs da olsa büyük firma da olsa sahtekarlık maalesef var.

• kardeşim çok geçmiş olsun bende istanbuldan bu hafta gidip araba alacaktım ama senin durumunu görünce bir kez daha düşündüm ve vazgeçtim. Allah sabır versin :/
  • Avukatlara bosuna bir ton para harcamayin...Araci gordunuz ve kabul ettiniz maalesef.
    Ve o kisi ben alirken soylemistim diyebilir.
  • Valla bu ülke böyle maalesef araba almaya gidersin satıcı kazıklar mağdur olup avukata gidersin avukat kazıklar, Öncelikle iyi araştırıp avukatı ona göre tut sonra avukata da para kaptırma boş yere, biz boşanma davasında kaptırdık boş yere bir sürü para.
    Şase den sorgulatmak aklına gelmedi mi? Yazık olmuş o kadar paraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • un momento kullanıcısına yanıt
    O yüzden iyi bir expertiz şart. %100 hiç bir şey güvenli değil. Expertiz de sel hasarını kolayca anlayamaz. Pert aracı kayıtsız kendi yaptıran da az değil.

• infest06 kullanıcısına yanıt
    noterde adamın sözlerini dilekçe halinde alıp imzalatmak iyi fikir olabilir..

araba işte ikinci sahibiyim hiçbir büyük arızası olmamıştır, 87.000 kilometrede'dir, km düşürülmemiştir, expertiz yaptırdım vs vs

bu tip bir sözleşme iyi olur, sözleşme ile araba satamayan adamdan da almamak iyi olur..

burada yüzy üze satış var, araç kontrol ettirilmiş vs.. bu saatten sonre neyi ispat edeceksin?

uzaktan satış olsa neyse, belli bir ürün spec'leri tutmazsa dava edersin çünkü anca aldığın zaman kontrol edebiliyorsun...

baktın herif yamuk yaptı
  • çok geçmiş olsun
    kaba kuvvet sizin başınızı yakar aman ha
    maalesef adalette yok ki şikayetçi olsanız :(

(bu tarz şeyler yüzünden yıllarca arabasızda olsak bekledik ve 0 aldık)
  • benim anlamadığım şaseden sorgulatın diyorsunuz da bu kadar üçkağıtçı millet şase numarasına da bi yol bulmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerk88 -- 8 Temmuz 2016; 22:17:04 >
  • 150-200 lira daha verseydiniz ekpertize sokaydınız ortalık namussuz dolu.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    bunuda kimse kabul etmez muhtemelen, araba pert ciksa haberim yok der banada boyle satmislardi der.

• 50serkan50 5 kullanıcısına yanıt
    Ödemeyi elden mi yaptınız , banka havalesimi satıcı kişi mi yoksa galerimi bunlar önemli noktalar dava açabilmeniz için cevaplarsanız bi açıklama yapabilirim.
  • çok geçmiş olsun.

ekspertize sokmak da kesin çözüm mü ? çünkü benim baktığım ekspertizlerin hepsi tramer sorgulama, pert kaydına, km oynamasına firmamız garanti vermez diyorlar.bu sorgulamaları ekspertiz yapmadıktan sonra sadece kaporta boya için mi ekspertize sokacağız araçları ? asıl önemli kısım çoğu ekspertizin yapmadığı kısımlar değil mi ?
  • Düzgün bayilerden 2. el araç almak gerekli. Oto galericiler sitesi gibi yerlerden değil. Geçmiş olsun hocam
  • Aracın bütün onarımları yetkili Honda servisinde yapıldıysa ve uzun yıllar binmek istiyorsanız dert etmeden sürün aracınızı. Fakat tabii ki dava açın yine de.

Davadan önce araç sahibinden bir miktar geri ödeme isteyin. 5 bin lira vs. gibi.

Sonuçta bu sizin hatanız maalesef ülkede şerefli, namuslu, adam gibi adam, delikanlı insan çok çok az sayıda. Göz yaşartıcı derecede az sayıda.

Ülkenin %99 luk bölümü makarna beyinli ve arap kafası var. Şark kurnazlığı denir bu iğrenç zihniyete.

Hiçbir sonuç alamazsanız dahi dediğim gibi aldığınız aracı kendinize zehir etmeye gerek yok. Eğer yetkili serviste yapıldıysa hiçbir sorun çıkmaz. Benim de 2004 model ES Civic var. Şuana kadar başına gelmeyen kalmadı, yaklaşık 25 bin liralık hasarı var toplamda. Fakat forumda önceden fotoğrafını paylaşmıştım, tertemiz araçtır. Muayeneye soktuğumda bile aracın içini inceleyen 2 eleman geldi arabayı satmak ister misiniz diye bana sordu. Hiç kafanızı yormayın. Yetkili servis sıfırından hiçbir fark olmadan geri iadesini yapıyor aracın.

Amaa...

Eğer araç sanayide toplandıysa. İsterse en ordinaryus profesör usta toplasın, KAÇIN! KAÇIN! KAÇIN!

• bende bundan 3 yıl önce dolandırıldım Allaha havale ettim satan kişiyi,halada içimden sövüp duruyorum,vursan öldürsen hayatın kayacak,bir anlık sinir ile para için ömrün heba olacak diye birşey yapmadım,banada 2001 clio aracını çok temiz diye sattı,bende bu arkadaş gibi ümraniyeden aldım ama galeri değildi şahıstı,sonra sanayiye götürdüm o zamanlar ekspertize götürmek hiç aklıma gelmedi,sanayide öyle rast gele kaportacıya gösterdim adam araç diri bel altı boyası var kaputta ve tavanda yok dedi,plakayı 5664 e yolladım 2 bin lira kaydı vardı onada tamam dedim aldım,6-7 ay kullandım sonra satıp farklı bir model almak istedim,araca bakmaya gelen abi araç komple boyalı diyor,inanamadım sonra kendim ekspertiz parası verdim araba sağ arka ve sol yandan sağlam kaza yemiş,tavan komple macunlu ve düzeltilmiş çıktı,hasar kaydında bir farklılık yoktu ama ekspertizi yapan arkadaş sana pert araba vermişler abi bunu hemen sat yakında macunlar kabarır araç elinde kalır dedi piyasanın 1.500 altına galericiye sattım,o gün bugündür hem şaseden hem ekspertize götürür araca baktırırım,ayrıca kaportacı arkadaşımın yanına gidip geldikçe artık boyadan değişenden anlıyorum o yüzden bana ders oldu bu arkadaşada malesef ders olacak ama çok acı bir ders üzüldüm valla

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

quote:

Orijinalden alıntı: 50serkan50

35 bin tl verdim honda civic 1.6 VTEC 2005 model araçta verdıgım para kadar hasar kayıdı çıktı :(

Sende 2. eli en alınmayacak arabayı almışsın üstüne üstlük 35 bin vermişsin geçmiş olsun.

Aynen 2005 model 11 yasinda benzinli araba. Ve halen 35 lira veriyorlar boyle adamlar. Bu civic nasil bir arabaysa milletin gozunu donduruyor demekki.

Birde 30 bin hasar kayitli bir arabayi ben idda ediyorum 10 metreden tanirim. Konu sahibi hic mi bakmamis boyasina macununa anlamiyorum ki

2005 civice 35 bin lira ha! Vay anam vay. Ben 2008 kazasız boyası octiyi 33.5 liraya beleşe vermişim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.