Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM ARAÇ PERT ÇIKTI ACİL YARDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
5.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atrix1212

ikinci el araba alınmaz.
    git sıfır al yoksa 5 bin liraya şahin.
    en azından risk yok.

He he tamam. Şimdi bu lafınızla 2.el araba kimse almaz...

Bizde biliyoruz 2 el arabada risk oldugünu ama insanların alım gücü "0" kilometre arabaya yetmeyebilir. Sizinki cok sacma mantik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umraniyede oturuyorum araci galeriden mi yoksa sahistanmi aldiniz ? Galeriyse hangi galeri oldugunu yazarsaniz baska insanlarinda cani yanmasin.

• geçmiş olsun, mahkeme durumunda kazanıp kazanmayacağınız belli olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

ikinci el araba alınmaz.
    git sıfır al yoksa 5 bin liraya şahin.
    en azından risk yok.

Keşke herkes sizin gibi düşünse de, ikinci ele talep azalsa. Mal mal arabaları sırf sıfır diye 70 bine alan adam arabayı 60'a satamasa, 30'a satsa da biz de rahat etsek.
  • Bende böyle bir durumda kalmışmıştım 2011 opel astra alacaktım herşey tamamlandı adam öyle bir laf kalabalığı yapıyorki.

Yemin ediyor abi vuruğu yok ciziği yok hasarı yok diye.

En son notere gitmeden şaseden sorgulattım aynı bu arkadaşın arabası gibi çıktı. Sonra adama dedimki bu ne kardeş hani hasar yoktu söylediği laf bomba, abi arkadaşlar hallediyo sildiriyo onları öpermisin sabahamı bırakırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Önder -- 8 Temmuz 2016; 13:27:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cok buyuk hata yapmıssınız ınsan 100 tl ye kıyarda ekspertıze getırır neyse bu saatten sonra bnce yapıck bırsey yok araca bıneceksnz yada zararına satıcksınız

• Her hatadan insan ders çıkarmalı.. "ben bilirim, ben alırım" modundaysaniz, bir buyugunuze danismadiysaniz yada arabası olan bir arkadaşınla beraber gidip almadiysaniz çok fazla da yapılacak bisi yok..

Benim bir arabam olmadı hic, ama yukarıda yazdığım gibi davranan bir akrabam var.. Sonuçta onun da başına gelmiş bu olayın aynısı var..

Çeşitli seçenekler mevcut ama neler yapilabilir orası size kalmış, son seçenek olarak arabaya binersiniz, ne olursa olsun dikkatli kullanın arabanızı

• quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

quote:

Orijinalden alıntı: 50serkan50

35 bin tl verdim honda civic 1.6 VTEC 2005 model araçta verdıgım para kadar hasar kayıdı çıktı :(

Sende 2. eli en alınmayacak arabayı almışsın üstüne üstlük 35 bin vermişsin geçmiş olsun.

Aynen 2005 model 11 yasinda benzinli araba. Ve halen 35 lira veriyorlar boyle adamlar. Bu civic nasil bir arabaysa milletin gozunu donduruyor demekki.

Birde 30 bin hasar kayitli bir arabayi ben idda ediyorum 10 metreden tanirim. Konu sahibi hic mi bakmamis boyasina macununa anlamiyorum ki

• Satıcı aldığı maldaki kusuru bilmese dahil sorumlu (Bk194) ayıbın satış anında var olması ve önemli olmasına bakılır ve senin o an bunu bilip bilmediğine ; 3 durumda mevcut öğrendiğiniz andan itibaren zamanaşımı süresini geçirmeden dava açın yoksa kabullenmiş sayılırsınız,

Avukat dava konusunu daha iyi bilir muhtemelen satışın feshi için veya mevcut zararın karşılanması için bir dava olur...

• İhmaller zincirinden başka birşey değil hiç mahkemeyle falan uğraşmayın şuan 10 bin liralık zararınız mahkemeden sonra 20 bin olacaktır.İlk arabam demişsiniz hiç mi birine danışmadınız ? En kolayı şu google ''2. el araba alırken nelere dikkat edilmeli'' diye de mi yazmak aklınıza gelmedi ? Tanımadığınız birinden araç alıyorsunuz ve ekspertize sokmak aklınıza gelmiyor veya ekspertizi bile bilmiyor olabilirsiniz.Araç almadan önce herhangi bir sigortacıya da mı danışmak aklınıza gelmed kasko sigorta ne tutar diye ? Sigortacı şaseden sorgulayıp direkt görecekti örneğin.Benimde ilk aracım ve aracı almak için 4 şehir gezdim 2. el araba almak oldukça zor bu ülkede şereften yoksun kanı bozuk insan o kadar çok ki kardeşim diyeceğiniz adama güvenemiyorsunuz Allah yardımcınız olsun umarım hakkınızda hayırlısı olur üzüldüm ve sinirlendim sizin adınıza o yüzden biraz sert uslupla yazmış olabilirim kusura bakmayın şimdiden

• 45 50 bin tl bandında 80 90 bin km dizel alacam diye tutturmaktansa sıfır benzinli almak daha mantıklı bence. Ben öyle yaptım kafam rahat..

• expertize gitmediniz başınıza iş aldınız...
  • Ruling_S kullanıcısına yanıt
    gizli ses kaydi degilde ornegin masaya telefonu koyup su anda kameraya alinmaktadir vb desek gene suç mu? degilse baya mantikli gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50serkan50 5 kullanıcısına yanıt
    Kasko degeri cikmadimi aracin satis kagidinda ne kadar yaziyor. Bide 2005 hondaya 35 bin verilir mi yahu

• Dolandırıcılık suçu hafif bir suç değildir adam size pert araç satmadım diyip o araç pert ise dolandırıcılıktır. Dava açın o tebligat eve gitsin de görsün bakalım. Ses kaydı alsaydınız keşke yasa satış da pert olmadığına dair belge..

• Adamı bir an önce protesto çekerek bilgilendir ve mahkeme aç. .... aracı geri almak zorunda. .... O da bilmiyorsa ondan önceki sahibine dava açsın seni bağlamaz. .... kredi çekip versin paranı. .... ama ilk protesto çek ki sonraki dava işlemlerin kolay ilerlesin

• 50serkan50 5 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun siz davanizi açın sonuçta kimse fiyatı değerinde hasar kaydı olan arabayı bilerek almaz satıcının durustluk ilkesine aykırı davranışı ortada size bunu kesinlikle belirtmeliydi hukukta yanınızda olacaktır sonucta keyfi birşey değil aldığınız mal ayıplı ve bunu aldıktan sonra öğreniyorsunuz malin ayıplı olduğunu bile bile kimse böyle birşey almaz yani bu ortada olduğu için sıkıntı yasamazsiniz siz davanizi açın pişman olmazsiniz geçmiş olsun tekrardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Maalesef büyük ihtimalle davayı kaybedersiniz. Noter sözleşmesini aç oku. Aracı hali hazırdaki durumda aldım mealindeki maddeyi oku. Plakadan sorgulama yapılmaz. Şase No dan sorgulama yapılır. Expertiz yaptırmamak en büyük hatan. Sen şasesini kazasını merak etmemiş sin ki.

hocam şaseden sorgulamada hic hata payi olmaz mi? yani simdi gidip final otomotivden arabanin şasesini sorgulasam bisey cikmazsa o zaman ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

quote:

Orijinalden alıntı: 50serkan50

35 bin tl verdim honda civic 1.6 VTEC 2005 model araçta verdıgım para kadar hasar kayıdı çıktı :(

Sende 2. eli en alınmayacak arabayı almışsın üstüne üstlük 35 bin vermişsin geçmiş olsun.

Aynen 2005 model 11 yasinda benzinli araba. Ve halen 35 lira veriyorlar boyle adamlar. Bu civic nasil bir arabaysa milletin gozunu donduruyor demekki.

Birde 30 bin hasar kayitli bir arabayi ben idda ediyorum 10 metreden tanirim. Konu sahibi hic mi bakmamis boyasina macununa anlamiyorum ki

2. Eli sıfır gibi görüp satıcının lafına kanıyorlar. Bir arkadaşım da o kadar uyarmama rağmen fiyatına kanıp mercedes ml aldı. 1 haftada motoru yaktı 2 aydır ustayla uğraşıyor. Motoru rektifiye ettiler bu sefer de elektronik aksamı pert etmişler. Çöp araçları herkes birbirine iteliyor. 2. El çok dikkat istiyor.

• geçmiş olsun, zor durum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.