Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM ARAÇ PERT ÇIKTI ACİL YARDIM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
5.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet ilanda Degişensiz 82bınde Ful+ful acil yazıyordu ve sözlü olarak teldede belirtti bunları
  • asemihc A kullanıcısına yanıt
    Satış noter tarafından yapıldı elden nakit olarak verildi... satıcı kişi
  • landscapee kullanıcısına yanıt
    piyasa fiyatları 35 40 arası araç fiyatları çok uçtu :( kaldıki şahine bile 13 bin yazıyorlar hocam
  • 50serkan50 5 kullanıcısına yanıt
    nakit olması kötü peki noter satışı araç değerinden düşük mü gösterildi eğer normal gösterildi ise avukat tutabilirsiniz şansınız var aracın iadesi kararlaştırlabilir fakat düşük gösterildiyse malesef pek şansınız yok daha cok zarar edersiniz , eft havale ile yapsaydınız alımı hertürlü iade ederlerdi nitelikli dolandıcılığa kadar giderdi, geçenler tanıdığmızın başına geldi beni ilgilendirmez ne yaparsan yap diyen adamlar paşa paşa geri aldılar arabayı.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim paran bol galiba ne kadar bol keseden konuşan insan var
  • Hasret62 H kullanıcısına yanıt
    Galeri degil hocam şahıstan aldım fakat araba alım satımı işide yaptıgını ögrendım
  • Ya 100 200 tl olayı degil ınandık plakadan baktık aldık. insan düşünüyor sizin gibi bende olsam ulan 35 bın lira verdın bıde 200tl veremedın mı dıye basiretım mı kesıldı o ankı olaydan mı oldu bılemedım guvenıp aldım
  • baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    Hocam madem okadar biliyosun okadar kendıne guvenıyosun.. gel bak arabaya onu anlayacakmısın ? laf ile bende anlarım bende yaparım ama olay zamanı öyle olmuyor araba sahıbı olma hayali olunca insan farkedemıyor okadar ve senın gibi deyıp kımse anlayamaz okadar hasarı oldugunu 10 metreden bol kepçe yapmaya gerek yok
  • ersin07 E kullanıcısına yanıt
    Ses kaydı almadım ses kaydı alsaymışım tarafıma zararı olurmuş ve ben suclu duruma düşermişim arkadaşlardan biri öyle bilgi verdı hocam olay savcılıga gıderse zaten mevcut olan ses kayıtlardan bende bilmıyordum ıbaresı gecıyor bunu yapmak sanırımki mümkün
  • Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 50serkan50

Hocam ben başkasına o şekilde satamam Müslüman bi kardeşimize gelir yazık günah yapmayın etmeyın vebali var.Ben bu duruma düştüm neden oda bu duruma düşsün satacak olsam en az 10 bin lira zararım var . ben aylıkçı insanım pazardan bahçeden toplanılmıyor bu para..

çok doğru bir düşünce tarzı bu
    bu forumda sana pek faydalı bilgi geleceğini zannetmem ,siz en iyisi bir avukatla görüşün
    Allah büyüktür elbet bir çıkış verir ,siz doğru yolda olduktan sonra
    bu ülkede biz neler neler gördük ,adamın aldığı sıfır araba da dahi sonradan boyandığı çıkan olaylar var
    araç alımında keşke tecrübeli bir kişiyle bu işleri yapsaymışsınız ,neyse artık olan olmuş
    inşallah bu sıkıntılı durumdan kısa sürede kurtulursunuz

• Dava açın

• Geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun..

Ben de zamanında 95 bin küsür km diye aldığım Honda Accord aracın birkaç gün sonra muayene kağıdından aslında 160 bin kmlerde olduğunu öğrendim. O zaman sms sorgulaması daha devreye girmemişti. Sonra ilanı km düşürülmüş araçtır diye verdim öyle sattım... Aracı da 3.5 seneye yakın kullandım. Allah daha büyük dert bela vermesin.

Aracın kendi özel servisinde ekspertize sokmuştum. Genel olarak iyi kondisyondaydı araç.

TR de 2.el risktir. Sıfır araçlarda da çok yüksek vergiden dolayı fiyatlar çok yüksektir dünya ülkelerine göre. Kötüsünü düşünüp, en iyi yere ekspertize sokup olabildiğince dikkatli davranıp (duygusal davranmayıp) araç alınmalı. Gene de prüz çıkarsa da yapacak bir şey yok. Risk var sonuçta..

Size tavsiyem tanıdık bir avukata danışıp hukuki olarak şansınızı sormanız.

Aksi taktirde araçta da başkaca bir sorun yoksa kullanmanız. Uygun bir fiyat yazıp müşterisi çıkarsa satarsınız.

• Bu arada honda civic in 2005 modeli TR piyasasinda oldukça populerdir ve piyasa algısı iyidir ve ederinden yuksek fiyatlara satilabilmektedir. Meraklisi çoktur. Bende de 2002 ES modeli vardi bir ara. Çok az tüketir performansı da gayet iyidir. Km de bahsettiginiz gibi düşükse ( km.yi sorguladiniz mi bilmiyorum ama) az zararla satabilirsiniz. KM nin dusuk olusu en buyuk avantajınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Otocar

İşte 2. el araç almamak için bir neden daha...

Kendim yaşamış gibi çok üzüldüm gerçekten, ne kadara hangi model aracı almıştınız?

Olayla ilgili satıcıya eğer gidebiliyorsunuz polis eşliğinde gidin ve parayı iade edip aracı almasını söyleyn, telefonda da bunu söyleyebilirsiniz yoksa hukuki süreç yoluna gidin.

İkinci el almamak için işte neden diye bir saçmalık olabilir mi ya. Ben hiç sıfır almadım hep ikinci eldi. Hiç de patlak araba almadım. Bu çok ağır bir saçmalık.
    -bir kere bu kadar kazası olan bir aracı bakkala göstersen (ustayı geç) "beni al" daha iyi der.
    -motorundan "topuklu ayakkabıyı ilk kez giyen hatun kişi" gibi sesler geliyorsa mutlaka yetkili servise sokun aracı
    -iki tramer isimli saçmalığa güvenmeyin %60 yanıltır (ön sorgulama anlamında yapın ancak;)
    -garanti alırım dediğiniz aracı almadan önce bir sigortacıyla anlaşıp SİGORTACIYA sorgulatın. Kaskoyu senden yaptırcam derseniz sigortacı 1000 tane de araç olsa sorgular üf püf yapmaz.
    -arabadan anlamıyorsanız adamla anlaşın. Yetkili servise sokalım check up için 1000 liraya kadar olan ufak tefek masraflar kabul ancak farklı birşey çıkarsa servis parasını cebinden ödersin vedalaşırız diyin. Mırın kırın eden adamın arabasında zaten sıkıntı vardır.
    -km düşürme olayı -> muayene kayıtlarında kendini ele verir 2006ya kadar olan araçlarda. Onun öncesindekiler "2004 model 80.000 km.de olan hiçbir aracın direksiyon simidi fare kemirmiş gibi olmaz yada kaplanmaz nadir istisnalar dışında" araç iç ve dışındaki yıpranma bunu ele verir.
    -aracın gaz atma-duman fırlatma olaylarına siz bakmayın kıyın üç beş kuruşa gidin y.servise.
    -ustanı al gel-acelem var uğraşamam-iki ay önce aldım acil satmam lazım diyenlerden uzak durun.
    ##söz konusu aracı alan arkadaşın hiçbir yasal hakkı yok.
    -kanun der ki; ikinci el ürün alımı vakasında, alıcı ürünü incelemek/inceletmekle yükümlüdür. Mal alındıysa tüm ayıp ve eksikleri kabul edilmiş sayılır. Yani şemsiye açılmıştır artık, çıkartmaya çalıştıkça daha beter eder.
    -Polisle gidemez! polis gidip sen bu adamı nee kandırıyon diyip haraç keser gibi parasını geri alamaz. En fazla gider böyle böyle oldu der onlarda savcılığa git der. Savcılıkta da eleman ben de bilmiyordum der kovuşturmaya yer yoktur diye arkadaşa cevap gelir. Hukuki yol kapanmıştır.
    -peki arkadaş ne yapacak. Bu çok net: akılsız başın cezasını parasıyla ödemiş olacak, ya binecek ayada içime sinmedi benim diyip %40-50 zararına satacak satabilirse. Veya bunu gagalayan arkadaş gibi yapacak ki yapabilecek bir arkadaşa benzemiyor (:
    Özet: Fakir olmak, şerefsiz olmaktan daha küçük bir sorundur. "apache boyu-kızıldereliler"

• kendini üzdüğüne uğraştığına değmeyecek bir süreç olacaktır dava falan uğraşırsan, aracını normal kullan satacağın zaman söylersin kayıtlarını, 35 bin liralık civic de öyle 10 bin lira değer falan kaybetmez merak etme, ha 35 bin fazla o araca ama anlamsız bir piyasası var o ayrı, ayrıca pert kayıtlı araca da kasko yapılır, senin sigortacının çalıştığı pek şirket yok herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: 50serkan50

Hocam ben başkasına o şekilde satamam Müslüman bi kardeşimize gelir yazık günah yapmayın etmeyın vebali var.Ben bu duruma düştüm neden oda bu duruma düşsün satacak olsam en az 10 bin lira zararım var . ben aylıkçı insanım pazardan bahçeden toplanılmıyor bu para..

çok doğru bir düşünce tarzı bu
    bu forumda sana pek faydalı bilgi geleceğini zannetmem ,siz en iyisi bir avukatla görüşün
    Allah büyüktür elbet bir çıkış verir ,siz doğru yolda olduktan sonra
    bu ülkede biz neler neler gördük ,adamın aldığı sıfır araba da dahi sonradan boyandığı çıkan olaylar var
    araç alımında keşke tecrübeli bir kişiyle bu işleri yapsaymışsınız ,neyse artık olan olmuş
    inşallah bu sıkıntılı durumdan kısa sürede kurtulursunuz

Hiç de düzgün bir düşünce tarzı değil.Ne demek müslüman kardeşimize denk gelir.Yabancıya veya ateiste gelirse sorun olmayacak mı.Bu işin müslümanı olmaz genel bir ahlaki duruş sergilenmesi gerekir.Sahtekarlıktır bu kime yaptığının önemi yok.Düşüncesinin bu olduğunu sanmıyorum ama yine de yazarken dikkat etmek lazım bazı şeylere...

• facebookda İES garaj ve 2001-2006 Honda vtec2 gruplarına girin durumunuzu anlatın Bu gruplarda takılan insanlar herkesi tanıyor belki yardımları dokunabilir
  • geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.