Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM - SAHİBİNDEN.COM - iPHONE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
84.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Bursa
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güvenli ticaret sistemi matık olarak güzel ancak pratikte çok ciddi açıkları var. Örneğin adam geri iade yaparken boş kutu yollarsa bişey yapamazsınız. Yada bende tablet pc sattım adam geri iade etti beğenmedim diye kargosunu bana ödettirdi artı malum sitenin kurallarına göre kargo tutanağı olması lazım geri iade prosedüründe ancak onuda yapmadı. Müşteri hizmetlerine söyledim dansözden daha beter kıvırdılar yetkiliye bağlayın dedim oda yemedi. Velhası kelam bir kurum personelini vasıfsız ve karaktersiz kişilerden kurarsa bu tarz aksaklıklar çok çok normal. Dikkatli olmakta fayda var çağın buluşu gibi gösterilen birçok şeyin aslında beş para etmez olduğu çok kısa sürede anlaşılıyor. Geçmiş olsun arakdaşım. Hukuki yollara başvurmanı tavsiye ederim.
  • Hocam oncelikle çok geçmiş olsun adamla birlikte gittiğiniz internet cafeye gidip kamera kayıtlarını iste en azindan adamin tipi ortaya çıkmış olur
  • öncelikle çok geçmiş olsun..
    hattı kırıp telefonu bir yere atmadıysa cihazın imei numarasından şahsın bulunduğu yer bulunabilir bunu da değerlendirmelisiniz bence..
    diyelim o olmadı arkadaşların dediği gibi mobese kameralarından tespit edilebilir..
    dava açsanız da bence haklı çıkma ihtimaliniz az bu duruma göre çünkü kargo bilgilerini yanlış girdiniz ve elden satış yaptınız..
    şahısın kimlik bilgileri varsa eğer kayıtlardan o şekilde de bulabilirsiniz..
  • Peki siteye onay verilmesinin bir önemi yokmuymuş yani.Bir de: acaba kredi kartında bir sorun oluşmasaydı,gerçekten kargoyu bahane edeceklermiydi? Kredi kartı sahibi ödemeyi kabul etmediğini bildirmiş bankaya.Böyle bir durumda da insan şunu düşünüyor.Site ÜRÜNÜ KARGOLAYABİLİRSİNİZ demeden önce bunun kontrolünü zaten yapmıyormuydu.Eğer kart sahibi ödemeyi kabul etmiyorsa, BANA, ÖDEMENİZ ALINDI, ÜRÜNÜ KARGOLAYABİLİRSİNİZ dememesi gerekiyordu.

quote:

Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905

öncelikle çok geçmiş olsun..
    hattı kırıp telefonu bir yere atmadıysa cihazın imei numarasından şahsın bulunduğu yer bulunabilir bunu da değerlendirmelisiniz bence..
    diyelim o olmadı arkadaşların dediği gibi mobese kameralarından tespit edilebilir..
    dava açsanız da bence haklı çıkma ihtimaliniz az bu duruma göre çünkü kargo bilgilerini yanlış girdiniz ve elden satış yaptınız..
    şahısın kimlik bilgileri varsa eğer kayıtlardan o şekilde de bulabilirsiniz..

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• quote:

Orjinalden alıntı: MYLDRM2

Peki siteye onay verilmesinin bir önemi yokmuymuş yani.Bir de: acaba kredi kartında bir sorun oluşmasaydı,gerçekten kargoyu bahane edeceklermiydi? Kredi kartı sahibi ödemeyi kabul etmediğini bildirmiş bankaya.Böyle bir durumda da insan şunu düşünüyor.Site ÜRÜNÜ KARGOLAYABİLİRSİNİZ demeden önce bunun kontrolünü zaten yapmıyormuydu.Eğer kart sahibi ödemeyi kabul etmiyorsa, BANA, ÖDEMENİZ ALINDI, ÜRÜNÜ KARGOLAYABİLİRSİNİZ dememesi gerekiyordu.

Ortada bir para aktarımı mutlaka vardır. Sitenin havuz hesabına alınmıştır diye tahmin ediyorum.

Büyük ihtimalle KK da çalıntıydıyada KLON/kopya idi. ikincisi daha muhtemel. Adam başkasına ait KK ile ödeme yaptı. Onay da verilince KKdan sitenin havuzuna çekildi. Ne zaman sorun oluştu site görevlisi alıcıya ulaşamayınca KK sahibine yöneldi ki extrede ödemeyi gören KK sahibi bu ödemeyi kabul etmedi. Para sitenin bankadaki hesabında bloke edildi ve KK gerçek sahibine iade edildi diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun demek deva ise öyle olsun. O adamı bulup ciğerine ot tıkamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eppro -- 15 Şubat 2009; 5:28:26 >

• her şey bi yanada adamın resmen dolandırıcı oladuğu belli ve sahibinden.com da bunu biliyor. senin kargoya vemeyip elden vermenin sana hiçbir faydası yok sen bile ödesen ne tutar 1000 liralık cihaz satmışın zaten 10 lira mı koyacak?

her neyse uzun lafın kısası sahibinde.com o adamın dolandırıcı olduğunu anlamıştır ve sadece kargolama kurala uygun yapılmadığı için çamura yatıyor. ve göz göre göre birisinin hakkını alıp hırsıza veriyor. yeri geldimi herkes yok efendim suç aldı başını gitti yok efendim polis, devlet bir şey yapmıyor diyorlar. böyle şerefsiz siteler senin hakkını göz göre göre başkasının cebine koyduğu sürece neyin polisi neyin kanunu Allahını seversen?

kargoya vermedim kendim götürdüm sitede istedikleri kadar sözleşme koysunlar arkadaşım tüketici kanunları var normal kanunlar var. sitenin sözleşmesi sen ürünü elden verdin diye seni haksız duruma düşüremez. belki ilk etapta canını sıkarlar ama direk savcılığa site ile ilgili suç duyurusunda bulun.

sonuçta yasal bir site ve yaptıkları iş ticaret. babalarının hayrına yapmıyorlar bu yüzden sorumlulukları var. böyle bir dolandırılma olayı olduğunda yok sen kargoya vermedin deyp hop kenara çekildim yok. savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın. aynen olay şu: site üzerinden telefonumu satttım, ürünü elden teslim ettim alıcı ürünü onayladı daha sonra ürünü alıp sıvıştıktan sonra satışı iptal ettler nitelikli dolandırdılar beni diyeceksin. hem siteyi hem adamı şikayet edeceksin.

ayrıca o gittiğiniz internet kafeye git yeni kanuna göre her kafede güvenlik kamerası olmak zorunda mutlaka vardır orada. adamdan güvenlik kamerası kayıtlarını iste. adamın tipini bir tescil et zaten o zaman kimseye ihtiyacın kalmaz eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 15 Şubat 2009; 23:32:28 >

• geçmiş olsun . alıcıdan çok sitede hata . sonuçta onaylanmış bir ürün var ortada (kargo bilgileri uydurma da olsa) . benim de orda ilanlarım var . fakat get kullanmıyorum . sonuçta o da komisyon alıyor . %3 daha fazla komisyon verir , daha güvenli gg sitesinden alışverişimi yaparım . fakat sende de hata var . kargo noyu yalan yanlış giriyosun , bence girmeden elden teslim ettiğini yada tel.i vermeden elden teslim edip , kargo bilgilerini kargo vermiş gibi yazsan sorun olup olmadıgını öğrenmen gerekrdi .
  • çok geçm,iş olsun dostum.
    bu sahibinden.com da dolandırılan ilk insan değilsin.
    sonda olmaaycksın hırsızlar hergün yeni bir yöntem geliştiriyolar bunu da çok iyi uyguluyorlar malesef
  • www.sikayetvar.com sitesinde birçok bu tip şikayet var ve bunlara cevap bile yazmıyor site.

Başıma geldi ve 325TL'mi ödemeyeceklerini bildirdi site.
    Bir baktım arkadaşımın 1200TL'sine konmuşlar.

Avukat birkaç arkadaşım var. Ürün bedeline göre dava açmak için fiyat çıkardı. Avukatsız bile kazanılabilecek basit bir dava dedi.
    Başına bu olay gelen herkesi msn'ime toplayıp toplu bir dava açmayı öneriyorum.

Sikayetvar sitesinde sadece 10 kişi var bu durumda.
  • Alacaklarınızın hepsi, faizi ve mahkeme ve avukat masrafları dahil sahibinden bilgi teknolojilerinden tahsil edebiliriz.

get ödemelerini almayan satıcıları seldumank@hotmail.com adresine bekliyorum.
  • ve işin en acısını söylüyorum. Bu anlatımda iphone'u alıp kimsenin ulaşamadığı adam da parasını geri almıyor. O kişi kredi kartı ile alıyor ve ödemelerini apmak zorunda.

Onun parası sitede kalıyor. Site yani sahibinden ulaştığı veya ulaşamadığı alıcının onay vermiş gözüktüğü ilanın ücretini alıcıya da geri ödemiyor, satıcıya da ödemeyeceğini göstere göstere ilan ediyor.

kredi kartı ile alıp kredi kartını iptal ettiren, alışverişin kredi kartı sahibinin onayı dışında olduğunu bankaya bildiren alıcı dolandırıcıların durumu da banka ile site arasında bir neticede sonlanır. Orasını bilemem.

Yani burada esas dolandırıcı sahibinden.con olmakta haberiniz olsun. Siz siz olun ne ilan verirken ilanınız için bir promosyon alın ne de get ile birşey alıp satın. Bu site miladını doldurmuş ve artık tabuta gitme zamanı gelmiştir.
  • Geçmiş Olsun
  • ARKADAŞIM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN . ÇOK UFAK BİR AYRINTIYLA PARANI KENDİ ELİNLE UÇURMUŞSUN.
    KARGO ŞİRKETLERİNİN İÇİNDEN BİRİNİ SEÇERKEN EN ALTTA '' DİĞER KARGOLAR ''SEÇENEĞİ VAR YANİ SAHİBİNDEN.COMUN TAKİP EDEMİYECEĞİ KARGOLAR. ONU İŞARETLESEYDİN. HİÇBİR SORUN YAŞAMADAN ''KREDİ KARTI KİMİN OLURSA OLSUN '' 1070 TL HESABINA GEÇİCEKTİ . T.C. TÜKETİCİ MAHKEMESİNDE BİTER BU İŞ ANCAK VE PARANI ÇATIR ÇATIR SAHİBİNDEN.COMDAN ALABİLİRSİN.

• Sözleşmede mutlak ve mutlak kargoya verileceğine dair bir madde yok.

Özetle alıcı öder, satıcı kargolar, alıcı onay verir, sahibinden bilgi teknolojileri -eskiden 3 iş günü içinde diyordu artık o ibareyi kaldırmışlar- satıcı hesabına eft yapar.

Bu noktada ulaşamasalar da alıcı kullanıcının kendi sorumluluğunda olan ürünü teslim alsın almasın onayı vermişse ödeme yapmak zorundalar.

evet mahkeme bu işi çözer, mahkeme masrafları, 3 iş günü sonrası için yasal faizi ile şirket bu parayı öder.

benim sattığım kişi insaflı çıktı, kendisine bir küçük hediye ile kargo gönderdim ve ödememi umarım alırım.
  • maalesef sahibinden.comda oluyor böyle olaylar en iyisi gitti gidiyor
  • Gecmis olsun
  • hER ZAMAN DERİM PARA PEŞİN KIRMIZI MEŞİN

PARA YATAR ÇEKERİM KARGOYUDA YAPARIM
  • bende ibrahim aktay ile anlaştım sonra arif erkin adlı dükkan sahibine parayı gönderdim telefonu göndermedi..savcılığa suç duyurusunda bulundum..metro iletişim ibrahim aktay oğlu oğuzhan aktay ve arif erkin aman dikkat arkadaşlar.bu adamlar hakkında bilgi sahibi olursanız buraya yazın lütfenhttp://ibrahimaktay.yetkinforum.com/
  • Forum iyi de gezilmiyor ki. Altta üsste oyunlu bannerlardan reklamlardan fare imleci kafayı yiyor.
  • waal bende geziliyor bedava forum olunca banner oluyor haliyle
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.