Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM - SAHİBİNDEN.COM - iPHONE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
84.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Bursa
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADASLAR MALESEF BENDE DOLANDIRILDIM SAHİBİNDEN.COM UZERINDE İPONE ILANI GORDUM DIKATIMI CEKTI ADAMLA IRTIBAT KURDUM ANLASTIK BANA DEDIKI BEN MNG KARGOYA GDERIM URUNU TESLIM EDERIM SANA ONLAR MESAJ GONDERIRLER URUNU ALDIKLARINA DAİR SENDE BANKAMATIKTE PARANI YATIRIRSIN BENDE MNG KARGOYA GUVENDIGIM ICIN KABUL ETTIM SONRA MESAJ GELDI 2 ADET MESAJIN BIRINDE -------TC NUMARALI --- TELEFON NUMARALI KISIDEN ADINIZA POSTA TESLIM ALINMISTIR DIYE HEMDE MESAJI GONDEREN MNG KARGO YAZIYORDU IKINCI MESAJ İSE URUNU ANLATAN BIR MESAJDI BENDE GIDIP BANKAMATIGE PARA YATIRDIM 1200 TL SONRA ERTESİ GÜN KARGO GELMEDI BENDE MNG ARADIM BÖYLE BI GONDERI YOK DEDILER NASIL OLUR DEDIM MESAJ SAHTEYMIS HEMEN SAVCILIGA GIDIP SUC DUYURUSUNDA BULUNDUM EMNIYETE FALAN GITTIM NE OLACAK BILMIYORUM ADAM ADINI SERHAT CAKIR OLARAK SÖYLEDI DIKKAT EDIN SAHİBİNDEN COM SAHTEKAR DOLU ALISVERIS YAPMAYIN BIRDE ADRESIMI TCMI FALAN ALDI KARGOYA GIDIYORUM DIYE COK INANDIRICI KONUSTU BENDE KARSIMDAKINI KENDIM GB IYI NIYETLI SANDIM GIDIP YATIRDIM OF YA BUTUN BIRIKIMIM GITTI SIMDI ENDISE ETTIGIM SEY BENIM TC MI KULLANIP BSELER YAPABILIRMI GERCI SAVCILIGA SUC DUYURUSUNDA BULUNDUM BUGUN IFADEDE VERDIM AMA KORKUYORUM YINEDE NE SAHTEKARLAR VAR YA NE HALE GELMISIZ ULKE OLARAK:(((

• bende dolandırıldım arkadaşlar. sahibinden.com üzerinden ilk alışverişimdi 380 tl ye get ile 5800 aldım antepten uğur polat- cumali02 diye bi şerefs.zden. bir şekilde adamı ikna ediyo bu dolandırıcılar. get ile ödemeyi yaptım aynı gün kargoya verdi ürünü ptt ile. ben online takip ediyorum nevşehire geldi ürün. sonra bir baktım adres yetersiz ürün geri gönderilmiş. neyse dedim bi yanlışlık vardır dedim satıcı p.ç uğurla görüştük ertesi gün tekrar kargola dedim tamam dedi ama bundan dolayı onay gecikecek dedi. acilde paraya ihtiyacım var ben takrar kargoya vereyim barkod numarasını vereyim sende onayla dedi. tamam dedik güvendik adama büyük hata yaptık onay vermekle. neyse kargo takipte tekrar nevşehire geldi bir baktım tekrar adres yetersiz geri dönüyor . ptt müdürlüğünü aradım adres tamamen farklıymış kayseriden geri döndürdüm zarzor kargoyu. dolandırıldığımı anladım bari adamın yolladığı şeyi mahkemede delil olarak sunarız diye açtık baktık. 620 gram kuruyemiş çıktı içinden. aynı gün sahibinden.com üzerinden iletişim kurduğu 3 kişiyi daha dolandırmış bu kişi. Allah burnunuzdan getire kan emici dolandırıcılar. en iyisi gittigidiyor 10 bin tl üzerinde alışveriş yaptım daha hiçbir sorun çıkmamıştı. sahibinden.com üzerinden ilk alışverişte faka bastık.
    dikkatli olun arkadaşlar sakın güvenmeyin karşıya ürünü almadan hiçbir şekilde ödeme yapmayın güven falan duymayın. tercih etmeyin sahibindeni

• hocam get sistemiyle 190 tl ye ürün sattım hesaba yattı 176 bu ne komisyonudur böle yaa.
  • sakın get sıstemı ıle urun satıp elden teslım etmeyın. kargo bılgısını takıp edıyolar.. ben kız arkadasımın kartından taksıtlı alısverıs yaptık yanı alanda satanda bızdık. parayı nakıte cevırmek ve kartttan taksıtle odemek ıcın. aynı sey benımde basıma geldı.. sıte parayı hesabıma gecmedı... formalıteden postaneden bır kargo gonderın aynı sehırdede olsa..
  • dun bende 50 tl dolandırıldım neseki buyuk bısı yollmadıım ben gecmıs olsun
  • bende dolandırıldım yusuf ertan tarafından ne yapmam gerekıyo
  • e-ticaret dersinde geçti bu konu aslında buradaki sorumluluk bankaya ait. Parayı bankanın ödemesi gerekiyor. e-ticaret sitelerinde çok sık rastlanan bir durum sadece 3d secure sisteminde banka sorumluluk kabul etmez. get bu sisteme sahipse muhattap alınan site olmalı
  • Arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun..Umarım yazacaklarımı evcil hayvan sahiplenecekler önceden okumuş olurlar..Çünkü bu sitede bir ay içerisinde bir cok kez dolandırıldım..Dolandırıcılar bır gun öncesınden sıteye uye oluyorlar ve piyasa değeri yuksek yavruların fotograflarını koyup bır de guvenılır bır kac cumle yazıp ucretsız sahıplendıreceklerını soyluyorlar..Bır tanesını aradım benımle aynı sehırde ıkamet edıyordu tamam şu saatte gel verıcem dedı fakat dıger gun telefonlarıma cevap vermedı ve daha sonra telefonunu kapattı ustunden baya zaman gectı hala ulasılmıyor o numaraya..Ikıncı olayda da yarım saatlık bır yola gıttım adamla anlastık tmm verıyorum dedı aradım,geldım demek ıcın telefonuma cevap vermedı ardından kapattı ve o kısıye de hala ulasılmıyor..Son olayda da bir bayan bana uzak olan bır sehırden gonderebılecegını soyledı eşim size yardımcı olur dedı.Adam ve kadın cok samımı konusuyorlardı.Hiç ücret istemıyoruz dedi adam bız bu işi hayrımıza yapıyoruz gıbı seyler soyledı..Buna ragmen ben aşı ucretlerını falan karsılamak ıstedım..Neyse thykargoyla gondereceklerdı yavruyu, kutu almaları gerekıyordu uzerlerıne para almadan cıktıklarını soyledıler 75 tl yatırmamı ıstedıler mumkunse.Hatta 75den fazla yatırırsanız o para bana haram olsun gıbı seyler soyledıler..ben 100 tl yatırdım kartsız işlem yaparak cunku cuzdan almadıkları ıcın kartlarının da evde kaldıgını soyledıler..Ama bız baya sohbet etmiştik öncesinde anılarını anlatıyordu kadın,daha önce de köpek besledıgınden bahsedıyordu başka yere de gönderdıklerını anlattılar..Hiç şüphelenmedım..Para yattı dedıkten sonra kapandı telefon tekrar aradım tekrar aradım tekrar aradım telefon kapalı..Demek istediğim hiç bir şekilde para gondermeyın sıtede evcıl hayvan vereceklere..bu sıtenın guvenlık anlamında destegı yok temkinli olun..İnsanlar 75 lıra ıcın değerlerle oynayabılıyorlar boyle masumane bir niyetın uzerınden tezgah hazırlayabılıyorlar..Ve bu olaylar sonunda kaybedilen sadece para olmuyor..Herkese hayırlı günler..

• arkadaşlar ben de böyle bir durumla karşı karşıyayım. ufuk_berk adlı kullanıcı afyon/hocalardan iphoıne 4 16 gb ilanı vermiş 1000 tl ye. Mesaj gönderdim hemen telefondan dönüş yaptı bana 800 e anlaştık kapora olarak 300 tl gönderdim. (hesap numarasını falan verdi bana telefonu var). Salı günü parayı yatırdıktan sonra ptt kargoya verdim ürünü diye mesaj attı. bekliyorum gelecek mii diyee. şuan telefonunu arıyorum çalıyor ama cevap vermiyor. bir hafta bekleyip sonra elimdeki bilgilerle polise ve savcılığa gideceğimmm.
  • evet dolandırılmışsın ama hatanın sende olduğunu kabullendin öyle değil mi?
  • Sonuç olarak GeT + Kargo sistemi güvenli mi ?

Bir sistem alma ihtimalim var sahibinden.com üzerinden GeT ile 12 taksitli olarak...
  • bilişim suclarına gidiceksin emin ol bu olayi çözerler ve sende o adamdan şikayetçi olacaksin cezasini görecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legandary Dark Slayer

Sonuç olarak GeT + Kargo sistemi güvenli mi ?

Bir sistem alma ihtimalim var sahibinden.com üzerinden GeT ile 12 taksitli olarak...

GüvenliHep siteleri suçlamışsınız ama siteler sadece satıcı ile alıcı arasında aracılık yapıyor,gerisi size kalmış.
  • quote:

GüvenliHep siteleri suçlamışsınız ama siteler sadece satıcı ile alıcı arasında aracılık yapıyor,gerisi size kalmış.
  • quote:

arkadaşın kendi hatası var alışverişinde normal bir şekilde dolandırılmış
    site güvenli
  • bende dolandırıldım 65 TL. sahibinden.com üzerinden. 10 gün önce ps3 oyunu için anlaştık parayı gönderdim. sonra 5 gün boyunca kargonu göndericem dedi gönderdim dedi. sonra elimde oyun kalmamış parayı iade edeyim dedi. onun için de oyaladı 5 gündür. yarın savcılığa başvuruyorum. parayı belki alamam ama uğraştırayım o dolandırıcıyı yeter. mete öncel takma adlı.. benim hatam get olarak yapmamam. neyse bilişim suçları artık ne varsa her yere başvurucam. bırakmıcam bu işin peşini.
  • yazdıklarınızı okudum kardeşlerim

benzer durumlar benimde başıma geldi. ama ben yemedim

çok mantıklı hareket etmeniz lazım

aerocool vs-9 güç kaynağı vardı sıfır elimde biri bana get aç dedi.

önce bi düşündüm ürünü gönderdim. para elime de geçmedi. adam güç kaynağını açıp devreyi söküp içine başka bişi koyup geri gönderebilir dedim. aklıma yatmadı satmadım.

sonra urfadan biri abi burda yok bana lazım dedi. ptt kapıda ödemeli gönderdim. para geçti elime gayette sorunsuz sattım.

geçenlerde afyon bakıyodum. 800tl ye garantili afyon fotolarda var msj attım aradı eleman konustuk. gece 02:00 de
    dedim elden nakit alacam. nerdeysen sole yerini falan ben surdayım burdayım bisürü yalan-dolan.

görmeden almam nası yapalım ozaman dedim.

300tl kaparo ver telefonu gönderiyim. kalanını sonra gönderirisin dedi.

önce olur dedim bilerek

telefonu niye satıyosun falan dedim para lazım filan dedi.

sonra vazgeçtim dedim

eleman küfür etmeye başladı.

bende ona küfür etmeye başladım.

gayet güzel vazgeçtik

sahibinden.com dan ptt kapıda ödemeli ürün sattım bi sorun yaşamadım.

ama ürün alırken prensibimdir. elden alırım. sahibinden.com benim için aradığım ürünü bulma yeridir. alımı sadece elden yaparım.

ama özellikle kelepir ürünlerde dikkat edin. sahtecilik o zaman yüksektir.

• Ben yıllardır kullanıyorum bu tür siteleri. Çok şükür kimse beni dolandıramadı. Çünkü olayın temel dinamiklerini unutmadan işlem yapıyorum. NEdir bu temel dinamikler? Öncelikle şuna karar verin? Ya alışverişi tümüyle site üzerinden yapacaksınız ya da tüm alışverişi site dışından yapacaksınız. Para havuz hesabına yatırılıp elden teslim etmek bu kuralı çiğnemek demektir. Ayrıca özellikle telefon alıyorsanız asla belgesiz veya faturasız ürün almayın. Bakın garantisiz demiyorum. Garantisi bitmiş olabilir ama belgesiz olmamalı. Bu tür siteler sahtekar kaynıyor. Yurtdışından bir şekilde haraç mezat edindiği malları sanki çok ucuz ithal malmış gibi satmaya çalışan yığınla adam var. Çoğu da kaçak veya çalıntı mallar.Sistem hepsini denetleyemez ki? Uyanık olmak zorundasınız. Site içi alışverişlerde ödeme havuza ulaştıktan sonra elden malı teslim etmek demek alıcı ve satıcıyı ortaklaşa çalışan sahtekarlar gibi göstermektedir. Sitenin bu durumda satışı iptal edip parayı alıcı kartına iade etmesi gayet normal. Ama artık böyle bir sorun kalmadı. Çünkü siz kartın gerçek sahibi olduğunuzu 3d ödeme sistemi ile ispat edebiliyorsunuz. Yani ödemenizi yaptıktan sonra veya malınızı site üzerinden satıp elden teslim etmede sorun çıkmaz çünkü karttan ödeme yapılabilmesi için sms onay şifreli olması şart.

• Merak Ettim sonuc ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç ortada adam dolandırılmış işte.. Sende bundan ders çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.