Şimdi Ara

Dolar artınca 2. El ürünlerin dolardan hızlı yükselmesi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir çok kez karşılaştığım durum 2. El ürün almaya gidiyorum faturaya bakıyorum oda ne 2 katı fiyatına satıyor... Ürün hem kullanılmış hem de 2 katı fiyatına... Bu durum benim canımı çok sıkıyor. Yeni bir yatırım seçeneği galiba bu. Düşünceleriniz nedir merakla bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yeni değil hocam hep vardı , ama artık herkes kurnazlık peşinde. Dolar 10 kuruş artıyor adamlar 100 liralık ürünü 200 yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hep vardı bu kadar degildi ama o 200 tl yaptıgı ürünü 2 yıl önce 50 tlye almış olması 😃

• Kardeşim dolar artıyor dolar artınca tüketici daha da artacak endişesi ile ithalat mallara olan ilgi artmasın diye birde devlet zaten yüksek kurun üzerine bir vergi daha koyuyor 1 liralık mal iki lira oluyor. Şuan xbox one x tam 5-6 bin lira almanyada 200-300 euro. Birde euronun gerçek değeri 7.5 değil. Vergilerle sübvanse edildiğini düşünüyorum dövizin neyse bunların hepsi benim kişisel görüşlerim bir dayanağı yok esasen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 20 Nisan 2020; 4:36:13 >
  • fhrstw kullanıcısına yanıt
    Benim bahsetmek istediğim şu; farzediyorum ki ben bundan 2 yıl önce 2000 tl sıfır bir ps4 aldım 2 yılın sonunda bunu 2500 tl ye satmam ne kadar doğru ?

• muratylmaz1907 kullanıcısına yanıt
    İki yıl öncesinin 2000 tlsiy bugünün aşağı yukarı 4000 lira yapıyor. yani 4000 bine alınan cihaz bugün 2500 tl burada bir acayiplik yok. Esas şunu sormak lazım 2 yıldır tv alacağım kenara tl koyuyorum yeni tv çıkınca eskisini alacağım ama alamıyorum sürekli kur artıyor eğer dolar alsaydım bugün tvm olacaktı. Bugün ne tvm var nede iki yıl önceki parayla aldıklarımı alabiliyorum. Bence bir acayiplik yok alışın böyle şeylere 2 yıl önce aldığım ssd şuan aynı fiyatta dünyada ssd fiyatları ucuzlamış hacimli üretim artmış ama Türkiye’de hala fiyatlar aynı... Demek istediğinizi çok iyi anladım ama bu fırsatçılık değil paramız pul oluyor. dolarizasyon zararlı bişey herkes dolar arttı diye hemen zam yapıyor tl kimsemin umrunda değil ama bunun garantisi devlet ve hiç güven vermiyor. Kenara koyduğun para buhar olup uçuyor sonra zam fırtınası başlıyor.

• Bu ülkeden kaçın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.