Şimdi Ara

Domino's Pizza insanları salak yerine koyuyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
43.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amasseia

Ülkemiz parası kapitalist sistemin sömürücü markalarıyla dışa aktarılmaktadır!

Lezzetsiz, abuk sabuk "hızlı yiyecek" tarzı beslenme tarzı hem yiyecek kültürümüzü yok etmekte, hem sağlığımızı bozmakta, hem de yiyecek sektörünu kapitalist markalara kaptirmaktadir.

Birde şöyle bir şey var:

Dürüm, pide, lahmacun yemek siradanlik, garibanlik, halk seviyesine inmek oldu şimdilerde. Entel-dantel arkadaşlarımız pizza, burger yiyip starbuok kahveler içilince entellektuel sanıyor kendilerini megalomanyaklar sizi!
    Dediklerinizin bir kısmına katılmıyorum.

Dürüm, pide vs. şeyler de fastfood. Ha kat ve kat kaliteli o ayrı, paramız dışarı da gitmiyor o da ayrı bir mesele ama sonuçta "fast food" kategorisine giriyor.

• Dürüm evet hızlı yiyecek grubunda belki ama pide ve lahmacun asla değil. Onlar çok önceleri bizim kültürümüzde olan etli-hamurlu yiyecekler. Etli ekmek nasilsa onlar da öyle ya da bazlamalar...

Kappitalist sistemin zincir mağazalarınin yaptıklarıyla bizim yiyeceklerimizi aynı kefeye koymamak gerek; hem sağlık hem lezzet yönünden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dominos pizza sucuk diye sattığı şeyin hindi olduğu günden beri -ve diğer et ürünleri- insanları salak yerine koyuyor zaten
  • Çöpten bir şeyler yiyin daha iyi. Yurtdışında pizza satabilmek için 15 dolara, 2 large pizza satmaya çalışıyorlar ama yine de satamıyorlar. Millet pizza dan saymıyor bu şaçmalığı. 3 5 ergen görürsünüz o kadar. Pizzada ki malzemeyi elinizle bir yere toplayın, alın bakın 1 avuç çıkmıyor. Yurtdısında o malzeme sadece 1 dılım de var. Pızzayı ters cevır malzeme dusmuyor, plastık gıbı bır sey. Hamur desen rezalet otesı, yarım saat bekle karton gıbı oluyor. Nereden tutsan elınde kalır. Yemeyın yedırmeyın.

• Dominolar devrildikçe fiyat artıyor demek ki..

• Bunu üniversitedeyken iktisat dersinde fiyat farklılaştırması olarak bize örnek göstermişlerdi. 1. örnekte 32/2= 16 tl iken, 2.örnekte 77,99/5= 15,60 tl bir pizzanın satış fiyatı oluyor. O pizzayı tek başına bu fiyata alabiliyor musun? Alamıyorsan kampanyalı satış doğru bir taktik.
    Burada asıl sorgulaman gereken; ben tek başına yaşayan biriyim, 1 pizza bana yeter ucuz yemem için illa minimum 2 tane mi almam gerekiyor???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

Bunu anlamamak için en hafif tabirle saf olmak lazım

2 pizza da kampanyalı orada.

Sana 5 al 'kampanyalı 2 pizza parası' ver dememiş. Direk kampanyasız 2 pizza parası demiş.

Bilale anlatır gibi anlattım

Edit: bu mesaja yazılan cevaplar okunmuyor ve cevap yazan kişi engelleniyor.
    çok gördüm de senin gibi Bilal ilk kez gördüm

ama bunun için alıntılamadım bu yorumu. 150 kişiden fazla Bilal onaylamış bu yorumu ona hayret ettim.

iyiki eskisi kadar takılmıyorum forumda dedirtti bu olay

kimlerle aynı ortamı paylaşıyoruz......

neyse konuya yorum yapayım.

alternatifler dolu alın bir adana dürüm mis gibi. say say bitmez alternatif. adamlar size hamur satıyor farkına varın YE ME YİN
    yemeye devam ettikçe daha da kötüleşecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 28 Ağustos 2018; 8:35:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafam Kasınıyor

ustteki, kampanyayi acikladigini iddia eden arkadas umarim troldur.

dominos gibi yerlerden allaha siginirim
    Aynen hocam allaha sığınmak lazım dominos terörüne karşı.

• İlk açıldığında bol bol malzeme koyardı, şimdilerde pizzanın üstünde malzeme yok resmen pide gönderiyor adamlar. Dominosu bırakalı uzun yıllar oldu. 5 Para etmez kimseye tavsiye etmiyorum.
  • En iyisi hiç yememek ama illa yiyecekseniz Pizza Hut kampanyasız pizzalardan yiyin.
  • Dominos hariç her pizza'yı yerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

Bunu anlamamak için en hafif tabirle saf olmak lazım

2 pizza da kampanyalı orada.

Sana 5 al 'kampanyalı 2 pizza parası' ver dememiş. Direk kampanyasız 2 pizza parası demiş.

Bilale anlatır gibi anlattım

Edit: bu mesaja yazılan cevaplar okunmuyor ve cevap yazan kişi engelleniyor.
    ne kadar akıllısın sen öyle. omg
  • quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Ülkemiz parası kapitalist sistemin sömürücü markalarıyla dışa aktarılmaktadır!

Lezzetsiz, abuk sabuk "hızlı yiyecek" tarzı beslenme tarzı hem yiyecek kültürümüzü yok etmekte, hem sağlığımızı bozmakta, hem de yiyecek sektörünu kapitalist markalara kaptirmaktadir.

Birde şöyle bir şey var:

Dürüm, pide, lahmacun yemek siradanlik, garibanlik, halk seviyesine inmek oldu şimdilerde. Entel-dantel arkadaşlarımız pizza, burger yiyip starbuok kahveler içilince entellektuel sanıyor kendilerini megalomanyaklar sizi!
    Şu anda, Ankara'da, düzgün bir yerde düzgün bir et döner, bu fastfood pizzalarla aynı paraya satılıyor. Zaten fiyat belirleme de böyle yapılır. Fastfood ürünler arasında fiyat açısından bir yakınlık vardır hep. Ve, gerek servis, gerek hazırlanma, gerek ortam gereği, kusura bakmayın, döner de fastfood'dur.

KFC'ye gitseniz tavuk yiyeceksiniz. Orada da benzer bir fiyata çıkarsınız. Subway'den de... Aynı şekilde Burger King'den de yakın paraya çıkarsınız. Fastfood pizzacısından da... 3 aşağı beş yukarı tabi. Demek istediğim, aralarındaki fiyat farkı pek hissettirecek mahiyette olmaz. Rekabetin doğası gereği bu. Biri diğerinin alternatifi olduğu için... Döner de bu klasmanda. Ancak bir şanssızlığı var: Et fiyatları artıyor ve dönerin fiyatı et fiyatına göbeğinden bağlı. O yüzden, zaman içinde döner, fiyatı gereği, rekabet dışı kalabilir. Yani, başımızdaki çapsızlar, çapsızlıkları ile, memleketin mutfak zenginliğinin bir parçası ile oynuyor olabilirler belki. Farkında bile değiller.

Neyse, Bu fiyat konusunda yarışılamayacak iki ürün vardır: Etsiz çiğ köfte ve lahmacun. En pahalı lahmacun 8TL'den, iki tanesi 16TL olur. Bütün fastfoodculardan ucuza çıkar. Üstelik lahmacun fastfood da değildir. Tamam sağlıklı da değildir; ama sonuçta fastfood değildir. Kendine has bir çizgisi var abimizin. Hastasıyım.

Hızlı yiyecek sektörü yiyecek kültürümüzü yok etmemektedir. Aksine, yüceltmektedir. Sebebi basit: McDonalds'a girersin. Güya fastfoodcu. Sana lastik gibi bir hamburger dayarlar. İçeri girmenle yemeğe kavuşman arasında yoğunluğa göre 6-7 dakika vardır. Aynı konsepti şimdi bir de Aspava'ya koyalım. Dükkana girersin: "buyrun efendim!" abi seni karşılar. Seni bir masaya oturtur. Daha siparişi verirken salata, cacık, soslu patates kızartması gelir. Sen onlardan çöplenirken dürümün gelir. Bunun tadı ile herhangi bir fastfoodcu yarışamaz. Bu hız ile de herhangi bir fastfoodcu yarışamaz. Üstüne bir de hizmet alırsın. Garson falan vardır. Yemeğin bitti, tatlın gelir. Paket program. Fastfood'cudan hızlı. Fastfood'cudan 10 kat daha iyi servis. Yıllar önce bir de uzun Marlboro ikram ederlerdi. AHAHAHAHAHA!

Türkiye, lokanta, dönerci, kebapçı, balık restoranı, ev yemekçisi, ızgaracı vs.vs. konularında açık ara bu kadar gelişmişken hiçbir fastfood düzeneğinin bu kültürü zorlaması olası bile değildir. Çok yüceltilen ve benim de saygı duyduğum İtalyan mutfağı, Türk mutfağının yanında cücük kadar kalır. Türk mutfağı ile kapışabilecek derecede zengin mutfak dünyada belki 5 tanedir. Çin de bunlardan biridir mesela. Mutfak zenginliği konusunda ilk 5'de olduğumuz kesin. Tabi, Türk mutfağı derken, coğrafya mutfağını kastediyorum. Bu coğrafyada hangi yemek kimin, biraz birbirine girmiş vaziyette. "Ta Balkanların ucundan, Kuzey Afrika'ya kadar olan tüm bölge" diyeyim.

O yüzden az kendinize güveniniz olsun. Fastfood zincirleri bu düzeni zorlayamaz. Yakınından bile geçemez. Steak'çiler, İtalyan restoranları ve Çin restoranları falan bu düzeni zorlamaya daha yakın olabilir. Ama rekabet iyidir. Bu restoranlar da olacak ki, kendini geliştir ve yenile. Kendini geliştirmezsen, yeni lezzetler, konseptler, fikirler yaratmazsan, git gide daha alışılagelmiş, silik bir mutfak olursun. Ama Türkiye'de bu pek olası değil. Türkiye'deki bütün balık restoranları bir arada düşünüldüğünde, her gün bir yeni meze icat ediyor olabilirler.

-----------------------------

Dürüm, pide ve lahmacun yemek avam arasında garibanlık olarak görülüyor olabilir. Avamda bir özentilik hep olur. Ancak restoranları avam doldurmaz. Dolayısı ile yemek kültürünü de avam yaşatmaz. Pizza, burger falan da entel-dantel işi değil, orta direk şaban işidir genelde. Burgerdinho gibi gurme burgercileri, Midpoint gibi "bizde herşeyden var; ama ufak ufak sokuyoruz"cuları ve Mezzaluna gibi gerçek İtalyan restoranlarını saymazsak. entel-dantel olarak yaftalananlar için Sushi-co, Quickchina falan desem anlayacağım... Böyle bir ekip var. Bunu marifet sanıyor falan. Acıyorum lan bunlara. 23 yaşında ilk defa sushi yemiş, sushi ile fotoğraf paylaşıp olaymış gibi sosyal medyaya sallıyor. Sonra da bu tarz yerlerden çıkmıyor falan... Bu, o şahsın problemi. Genele vurmamak lazım.

Çin yemeği, japon mutfağını falan çok severim ben. Aynı arkadaş gurubu ile ciğer 52'ye giderim, Siteler'in çıkışında oltu cağ kebabı yemeye de giderim, aynı kişilerde Sushi-co'ya gidip 50 tane sushi de gömerim. Yemeğin statüsü mü olur?

Özetle: Hepsi benim bebeklerim gibi. Bir de azıcık kendinize güveniniz olsun. Dünyanın en zengin 5 mutfağından biri Türk mutfağı. Dejenere olacak en son mutfaklardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Ağustos 2018; 10:56:0 >

• Yaşadığım yerde pizza pizza çok iyi iş çıkarıyor dominos burda da rezalet.
  • Türkiye'de fastfood yenmez. Bir pizzaya bir hamburger menüsüne iskender parası istiyorlar artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 28 Ağustos 2018; 10:53:44 >
  • lafı uzatmaya gerek yok, alışveriş yapmayın yeter.
  • Biri 2 al 1 öde
    Biri 5 al 2 öde

Bu kadar basit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inferno10

Bak hükümeti desteklemiyorum ama çok cahilsin, bir sürü avrupa ülkesinde de böyle durumlar var 700 birime yemek yediğin yerler de var ha tabi adamlar 50 bin maaş alıyor alım güçleri daha iyi ama böyle saçmalamadan önce bir bak boş sallama. Senin gibi cahil muhaliflerden dolayı bu haldeyiz.
    gürcistanda et 11 tl..

uzatmıyorum çünkü çomaristanda dinleyip anlayacak yok..
  • Beş para etmez pizzanın nesini tartışıyorsunuz
  • Kavurmalı Kapaklı Bol Terayağlı Trabzon Sürmene Pidesi. Gerisi hikaye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.