Şimdi Ara

domuz etinin faydası - yememenin zararı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Domuz eti İster zararı olsun, ister yararı olsun. Müslüman yemez. Çünkü ayet ile sabittir. Haramdır. Tabi müslüman için geçerli bu. Mecbur kalırsa zaruret kadar yiyebilir,

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

“Allah size yalnızca murdar eti, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkasının adına kesilmiş olanı haram kıldı. Ama biri zorda kalırsa, haksızlığa sapmadıkça, sınırı aşmadıkça kendisine günah yoktur. Biliniz ki Allah bağışlayan ve esirgeyendir.”
    Bakara 173.

Ayrıca Maide 3. De geçiyor .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlmi bir kanıtınız var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • braveheart92 kullanıcısına yanıt

Tabu değil haram ve günah

• Köpekler elma yemezler ki ?

• Lucius24 L kullanıcısına yanıt

Bir TABU kelimesi konuyu almış götürmüş

• hynx kullanıcısına yanıt

Çok ilginç bir yorum ve gülümsedim hatta toplu taşıma aracı olan otobüste olmasaydım belki kahkaha da atabilirdim

• Yusuf Saracen kullanıcısına yanıt

Evet bende yahudiler de de domuzun yasak olduğunu duymuştum

Hakikaten boyları bize benziyor bu da sanki konu sahibi arkadaşın tezini doğruluyor gibi

• adam nerede amerikali demis akılsız?

• domuz yemediğini zannediyor.

dışarıda et yiyorsan en az 10 domuz götürmüşsündür.

• En basitin'den örnek verecek olursak Amerikada satılan protein tozlarının içerisindeki büyüme hormonunu tetikleyecek madde bizler de aynı marka olan ülkemiz de satılan protein tozlarının içerisin de bulunmuyor iki markayı alın karşılaştırın içeriğin farklı olduğunu göreceksiniz bizim Tarım ve ormancılık bakanlığının koyduğu yasaya göre bu tür ürünler malesef ülkeye girişi yasak bu yüzden içeriği değiştirilmiş ürünleri Türkiye ye gönderiyorlar hem daha pahallı hem daha dandik ürünlere fazla fazla para ödüyoruz

• .Ferrum. kullanıcısına yanıt

Yemek önemli ama genetik daha önemli.

Mesela %100 nordic Irk bir adamla doğu asyalı aynı şeyleri yesin hertürlü doğu asyalı daha kısa olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 5 Eylül 2022; 10:26:34 >

Haram olup olmaması beni ilgilendirmiyor en doğru müslümanlar zaten çakma yahudidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 5 Eylül 2022; 10:24:48 >
  • Yotundaşi kullanıcısına yanıt

Köpekler çoğu şeyi yer elma epey yararlı mamada fazla elma yok zaten ama ben canlı olarak kırmızı elmadan bir iki dilim veriyorum.

• besin cinsinden değerlendirince kırmızı,tavuk,hindi,domuz,balık et ettir.domuz etinin farkı yağ oranı çok olması.amerika'da avrupa'da insanların daha iri ve sağlıklı olma sebebi kişibaşı bizim en az 3-4 katımız et tüketmeleridir.internetten açın bakın.türkiye sözde tarım ülkesi,hatta geleneksel mutfağımız et (kırmızı et ve balık eti) ağırlıklıdır ama dünya ortalamasının çok altında et tüketiyoruz.çünkü alım gücümüz çok düşük,ete ulaşamıyoruz.pahalı sandığımız londra'da markette bakın antrikotu,bifteği,balığı (pound etiketi 21'le çarpıp TL'ye çevirince) bizle aynı fiyata alıyorlar.hatta organik tavuk bizden daha ucuz.millet %9 enfilasyonla ayağa kalkarken biz %200 enfilasyonla hala iyiyiz sanıyoruz.

• Boydan ziyade IQ olarak gerideyiz, halk olarak kırmızı et yiyemediğimiz için. Ama millet memnun, sıkıntı yok onlar için.

Sindirim sistemleri farklı. Ayrıca domuzun sindirim sistemi dana, deve gibi hayvanlardan hızlı çalıştığı için bir çok hastalığın insana bulaşmasına yol açar.

• ayzeb A kullanıcısına yanıt
    bir şeyi sebepsiz yere haram kılmaz

haram ise mutlaka bir sebebi vardır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pardon yanlış okumuşum @Lucius24

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.