Şimdi Ara

DOMUZ MESANESİ PARMAK UZATIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
8.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ══════════════════════════════════════════
    DOMUZ MESANESİ PARMAK UZATIR MI?
    ══════════════════════════════════════════

ABD'de bir kaza sonucu parmağının büyük bir bölümü kopan adam, kullandığı bir toz sayesinde yeniden parmağına kavuştu.

BBC'nin haberine göre Lee Spievak (69) adlı Amerikalı, elini model uçağın pervanesine kaptırdı. Kaza sonucu Spievak parmağının bir santimden fazka bir bölümü kesilerek koptu. Doktorlar, parmağın kopan parçasını bulamayan Spievak'e, uzvunun artık bu şekilde kalacağını söyledi. Genetik araştırmalar yapan kardeşinin önerisi üzerine 'peri tozu' olarak adlandırdığı domuz mesanesinden üretilen pudra kullanan Spievak'ın kopan parmağı, 4 ay zarfında deri, doku, tırnak, sinirler ve parmak izi dahil noksansız bir şekilde 'yeniden çıktı.'

Spievak, pudrayı hergün yaraya uyguladığını ve ikinci kullanımdan itibaren belirgin bir iyileşme görüldüğünü, 4 hafta içinde de parmağının eski haline döndüğünü kaydetti.

Doktorlar, bu yöntemin tıpta çığır açabileceğini, ağır derecedeki yanıkların hatta hasar gören organların tedavisinde kullanılabileceğini belirtiyor.

Bu alandaki çalışmaların öncüsü ise Pittsburg Üniversitesi'nden Dr Stephen Badylak.

Badylak'ın geliştirdiği 'extracellular matrix' (Hücredışı matriksi) adlı pudra, kesilen bölgeye sürüldüğünde, kök hücreleri uyararak yeniden organın yapılanması için harekete geçmelerini sağlıyor.

Protein ve hücre bağlayıcılarından oluşan matriksi pudra haline getirdiklerini belirten Badylak, önümüzdeki 10 yıl zarfında kemiklerin ve bu kemikler için dokuların yeniden üretilmesinde yeni stratejiler geliştirileceğini, bunun da bir bacağın bütünüyle üretilmesine yönelik çok ciddi bir adım olacağını belirtti.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok güzel bir haber teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaskayA.ppb

Çok güzel bir haber teşekkürler...
    Bu haberi okuyaLı 2 hafta geçti. Ama teşekkürLer...
  • quote:

Spievak'ın kopan parmağı, 4 ay zarfında deri, doku, tırnak, sinirler ve parmak izi dahil noksansız bir şekilde 'yeniden çıktı.'

İnanmıyorum fake haber gibi geldi sanki...

*Ne bu çiçek falan mı uzuyo .. dal mı kuyruk mu ? Adamın elini kolunu koparırsan öyle kalır... kestikçe yeniden uzayan bi parmak düşünemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 17 Mayıs 2008; 18:15:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkalen Fosfataz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ank_yer_6

Bugün bir sohbet esnasında geçti yine...
    Vatan ve Hürriyet gazetesinde yayınlandığını ifade etti arkadaşlar. Ben de gayriihtiyarî merak ederek net üzerinden biraz araştırmak istedim. Bu arada da benim gibi göz ardı edenler de haberdar olsunlar istedim.

• deniz yıldızı ile ilgiliydi diye hatırlıyorum ben ... rejenerasyon geni bulundu diye bi haber çıkmıştı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roofie Casanova

deniz yıldızı ile ilgiliydi diye hatırlıyorum ben ... rejenerasyon geni bulundu diye bi haber çıkmıştı..
    Arkadaşlar rejenerasyon az miktarda da olsa vicudun heryerinde olabiliyor. Parmağınızı kestiğinizde nasıl kesilen yer zamanla kapanıyor buda onun gibi eminim ki parmağının çok az bi yeri kopmuştur buda zaten tamamlanabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SurlarÖnünde

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ben bu haberi en az 2 ay önce okuduguma eminim ve kesinlikle inandırıcı gelmiyor. orda o kadar sinir hücresi var ve sinir hücreleri yeniden üremezler insanın yapısı geregi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

ben bu haberi en az 2 ay önce okuduguma eminim ve kesinlikle inandırıcı gelmiyor. orda o kadar sinir hücresi var ve sinir hücreleri yeniden üremezler insanın yapısı geregi.

Alıntıları Göster
    Evet bende duymuştum .. Kol , Bacak içinde geliştirilmeye çalışıyormuş .
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

Alıntıları Göster
    Orda üreme yokki zaten.Dıştan müdahale var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galieogalile

Bu mesaj silindi.
    quote:

Orjinalden alıntı: galieogalile

töbe töbe allah çarpacak,ne bu ya münafık rezil hayvandan devamı olurmuş

peki seni kim çarptı böyle
  • Benim bildiğim sinir hücreleri yenilenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Evet bende duymuştum .. Kol , Bacak içinde geliştirilmeye çalışıyormuş .

Alıntıları Göster
    Evet haberlerde izlemiştim ama gelişim süreci içerisinde video olabilirdi. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

Benim bildiğim sinir hücreleri yenilenmez
    Bu haberi 2 hafta önce Vatan gazetesinde okumuştum.Ki koskaca BBC gerçek dışı haber yapacak değil ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

Benim bildiğim sinir hücreleri yenilenmez
    Yahu bende başlığa bakıyorum,nicke bakıyorum arada bir alaka kuramadım...Bilimsel bir habermiş,yine biri makara yapıyor sandım ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Yahu bende başlığa bakıyorum,nicke bakıyorum arada bir alaka kuramadım...Bilimsel bir habermiş,yine biri makara yapıyor sandım ama...

Alıntıları Göster
    Eğer gerçekse inanılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

Eğer gerçekse inanılmaz.

Alıntıları Göster
    bende bi kertenkele ile ilgili bişeyler duymuştm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇırakGrafiker

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: RaPpErBoY®

Kertenkelelerde zaten rejenerasyon var.Kuyruklarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Orjinalden alıntı: RaPpErBoY®

Kertenkelelerde zaten rejenerasyon var.Kuyruklarında.

Alıntıları Göster
    Konuyu bize ileten abimize çok teşekkür ediyorum.
  • Müslüm gürses dinlerim daha iyi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.