< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 6 Mart 2016; 17:57:02 > < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > |
Bir Şeyler Yapmak İstiyorum Ama Yapamıyorum
Bir şeyler yapmak isteyip yapamadığın bir durumla karşı karşıyaysan, yalnız değilsin. Çoğu insan zaman zaman bu mücadeleyi yaşar. Bu, "erteleme hastalığı" olarak da bilinen bir sorundur.
Erteleme hastalığı, yapılması gereken bir görevi veya etkinliği tekrar tekrar erteleme eğilimidir. Bu, bir şey yapmak isteyip yapamama, birçok şey yapmak isteyip hiçbir şey yapamama veya her şeyi yapmak isteyip hiçbir şey yapamama gibi çeşitli şekillerde kendini gösterebilir.
Erteleme hastalığı, üretkenliği ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Önemli görevleri ertelemek, strese, kaygıya ve suçluluk duygularına yol açabilir. Ek olarak, erteleme hastalığı zaman yönetimini zorlaştırabilir ve uzun vadeli hedeflere ulaşmayı engelleyebilir.
Erteleme hastalığının nedenleri karmaşıktır ve kişiden kişiye değişebilir. Bununla birlikte, yaygın bazı nedenler şunlardır:
- Mükemmeliyetçilik
- Düşük özgüven
- Korku veya endişe
- Dikkat dağınıklığı
- Motivasyon eksikliği
Erteleme hastalığını aşmak için atabileceğin adımlar vardır:
- Ertelediğin görevleri küçük, yönetilebilir parçalara ayır.
- Kendine gerçekçi hedefler belirle.
- Olumlu kendine konuşma kullan ve başarılarını kutla.
- Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldır ve çalışma alanını düzenle.
- Erteleme eğilimini tetikleyen nedenleri belirle ve bunları ele almak için stratejiler geliştir.
- Gerekirse profesyonel yardım al.
Erteleme hastalığı ile mücadele ediyorsan, sabırlı ve kendine karşı şefkatli ol. Bu sorunu aşmak zaman ve çaba gerektirir, ancak isteklilikle ve doğru stratejilerle bunu başarabilirsin.