Şimdi Ara

Birşeyler yapmak isteyip yapamamak(erteleme hastalığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
6
Favori
10.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, sorunum eminim çoğu kişinin yaşadığı bir Problem.
    Hayatımda değişik şeyler yapmak istiyorum. Şu anki durağanlıktan çıkmak istiyorum. Ama yapamıyorum. Hayatım ev-okul- arkadaşlar ile boş boş gezme arasında akıp gidiyor.
    Ne bileyim derslere asılayım diyorum bir heves gidiyor. Okuldan bir arkadaş cosplay işi ile ilgileniyor. Heves ediyorum ne güzel şey yapayım diyorum. Ertesi güne hevesim gidiyor "amaan git uğraşacak" oluyorum. Mesela internette mobil oyun yapan bir adamla röportaj okudum. Diyorum ki keşke bende böyle uğraşsam hatta sabah akşam kendimi o işe adasam, sonra ortaya güzel bir iş çıksa, hatta röportaj bile yapılsa gururlansam diye bir An için aşırı heves ediyorum. Akşam oluyor benim tüm heves uçmuş. Kendimi anlamsızca instagramda kız fotoğrafları ararken buluyorum.

Kendimi nasıl gaza getireceğim 21 olmak üzereyim gençliğim gözlerimin önünde boş boş akıp gidiyor resmen. Sizin fikirleriniz neler?

edit: Sanırım erteleme hastalığım var. Mesela yapmam gereken ödevler, yatağımı toplamam lazım, odamı toplamam lazım. tüm işlerimi erteliyorum. Tek yaptığım facebookta saatlerce gezmek oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 6 Mart 2016; 17:57:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Şeyler Yapmak İstiyorum Ama Yapamıyorum

Bir şeyler yapmak isteyip yapamadığın bir durumla karşı karşıyaysan, yalnız değilsin. Çoğu insan zaman zaman bu mücadeleyi yaşar. Bu, "erteleme hastalığı" olarak da bilinen bir sorundur.

Erteleme hastalığı, yapılması gereken bir görevi veya etkinliği tekrar tekrar erteleme eğilimidir. Bu, bir şey yapmak isteyip yapamama, birçok şey yapmak isteyip hiçbir şey yapamama veya her şeyi yapmak isteyip hiçbir şey yapamama gibi çeşitli şekillerde kendini gösterebilir.

Erteleme hastalığı, üretkenliği ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Önemli görevleri ertelemek, strese, kaygıya ve suçluluk duygularına yol açabilir. Ek olarak, erteleme hastalığı zaman yönetimini zorlaştırabilir ve uzun vadeli hedeflere ulaşmayı engelleyebilir.

Erteleme hastalığının nedenleri karmaşıktır ve kişiden kişiye değişebilir. Bununla birlikte, yaygın bazı nedenler şunlardır:

• Mükemmeliyetçilik
    • Düşük özgüven
    • Korku veya endişe
    • Dikkat dağınıklığı
    • Motivasyon eksikliği

Erteleme hastalığını aşmak için atabileceğin adımlar vardır:

• Ertelediğin görevleri küçük, yönetilebilir parçalara ayır.
    • Kendine gerçekçi hedefler belirle.
    • Olumlu kendine konuşma kullan ve başarılarını kutla.
    • Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldır ve çalışma alanını düzenle.
    • Erteleme eğilimini tetikleyen nedenleri belirle ve bunları ele almak için stratejiler geliştir.
    • Gerekirse profesyonel yardım al.

Erteleme hastalığı ile mücadele ediyorsan, sabırlı ve kendine karşı şefkatli ol. Bu sorunu aşmak zaman ve çaba gerektirir, ancak isteklilikle ve doğru stratejilerle bunu başarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nerde yaşıyorsun? Gel röportaj yapayım seninle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunu başarmanın tek yolu alışkanlık haline getirmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerGiyotineBurnunuSokma

Nerde yaşıyorsun? Gel röportaj yapayım seninle

Ümraniye nereye geleyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakınız: atalet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 18 yaşındayım günlerim aynı rutinde ilerliyor.Bilgisayar yat kalk okul bilgisayar diye gidiyor sürekli. Diyorum bir kaç arkadaş edineyim gezelim eğlenelim evde durmaktan sıkıldım gençliğim boşa gidiyor ama ne uğraşacak bir şey ne de bir arkadaş bulabiliyorum.Geçmiş olsun gençliğimize
  • Aynı dertten muzdaribim, konu takip.

• Zahen onlar o gibi seyleri aliskanlik haline getirdigi icin kszaniyorlar, bende senin gibiyim sürekli degistircem diyorum hayatimi

• gene sen boş boş geziyorsun. ben 23 yaşındayım boş boş gezmeye bile üşeniyorum.
  • adnansetek kullanıcısına yanıt
    Ümraniye olmaz gelemem. Sen izmire gel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spreeny

Bende 18 yaşındayım günlerim aynı rutinde ilerliyor.Bilgisayar yat kalk okul bilgisayar diye gidiyor sürekli. Diyorum bir kaç arkadaş edineyim gezelim eğlenelim evde durmaktan sıkıldım gençliğim boşa gidiyor ama ne uğraşacak bir şey ne de bir arkadaş bulabiliyorum.Geçmiş olsun gençliğimize

Lise zamanı ben de böyleydim. Ama önümde uzun zaman var diye rahattım. Baktım 20li yaşlara geçtik. Hala ayni sorun üniversite bitecek dedim bu böyle gitmemeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Erteleme hastaligi diye bi konu vardi tam o konuda bahsedilen insalardansin hocam ben de oyleyim. Tek hedefin işleri ertelememek olsun , biraz olsun duzelmeye basliyorsun onu dene bence

• quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Orijinalden alıntı: Spreeny

Bende 18 yaşındayım günlerim aynı rutinde ilerliyor.Bilgisayar yat kalk okul bilgisayar diye gidiyor sürekli. Diyorum bir kaç arkadaş edineyim gezelim eğlenelim evde durmaktan sıkıldım gençliğim boşa gidiyor ama ne uğraşacak bir şey ne de bir arkadaş bulabiliyorum.Geçmiş olsun gençliğimize

Lise zamanı ben de böyleydim. Ama önümde uzun zaman var diye rahattım. Baktım 20li yaşlara geçtik. Hala ayni sorun üniversite bitecek dedim bu böyle gitmemeli.

Valla hocam benim de bir çözüm bulmam lazım acilen siz geç bile kalmışsınız çünkü bu boşuna yaşamışlık hissi geçmiyor

• bugün dışarı cıkıcaktım.bir türlü çıkamıyorum bende
  • spor yap, hınbıllığını atarsın
  • Demek ki gerçekten "iste"miyorsunuz.

Gerçekten isteseniz her türlü yaparsınız ki bahsettiğiniz şeyler çok basit şeyler. İnsanın inanılmaz bi kapasitesi var. Aslında her şey kafanızda başlıyor, gerçekten isteyip kafanıza koyarsanız önünüzdeki bütün engelleri aşabilirsiniz.

Ben de haftaya YGS'ye gireceğim, hedefim İTÜ Mimarlık ama şuan yatıyorum, sabahtan beri 40 soru çözdüm. Bu hafta her gün evde olmama rağmen ortalama 2 saat çalıştım günde.
    Peki neden ? Çünkü kazanmayı "gerçekten istemiyorum". İstesem çok rahat kazanırım, ilk 5000'e de girecek potansiyelim var ama istemiyorum işte. Sınava girer çıkarım, LYS'ye kadar kendimi zorlayabildiğimce çalışırım ve neresi gelirse yazarım artık. Hayattan bir beklentim yok çünkü.

• okul hocam okul olmasa boş vaktim olcak kursada giderim herşeyi, yaparım lise bitsede kurtulsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Demek ki gerçekten "iste"miyorsunuz.

Gerçekten isteseniz her türlü yaparsınız ki bahsettiğiniz şeyler çok basit şeyler. İnsanın inanılmaz bi kapasitesi var. Aslında her şey kafanızda başlıyor, gerçekten isteyip kafanıza koyarsanız önünüzdeki bütün engelleri aşabilirsiniz.

Ben de haftaya YGS'ye gireceğim, hedefim İTÜ Mimarlık ama şuan yatıyorum, sabahtan beri 40 soru çözdüm. Bu hafta her gün evde olmama rağmen ortalama 2 saat çalıştım günde.
    Peki neden ? Çünkü kazanmayı "gerçekten istemiyorum". İstesem çok rahat kazanırım, ilk 5000'e de girecek potansiyelim var ama istemiyorum işte. Sınava girer çıkarım, LYS'ye kadar kendimi zorlayabildiğimce çalışırım ve neresi gelirse yazarım artık. Hayattan bir beklentim yok çünkü.

En doğru yorum.
    Bende futbolcu olmak istiyordum,bayağı yetenekliydim ama küçük şehir olduğu için biraktim. Keşfedilme ihtimalim yoktu çünkü. Şimdi sınava gireceğim,ümidim yok. TM olduğum için pdr-psikoloji-hukuk olmalı,o potansiyelde bende yok büyük ihtimal işsiz olacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: AyakkabiBagi

quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Demek ki gerçekten "iste"miyorsunuz.

En doğru yorum.
    Bende futbolcu olmak istiyordum,bayağı yetenekliydim ama küçük şehir olduğu için biraktim. Keşfedilme ihtimalim yoktu çünkü. Şimdi sınava gireceğim,ümidim yok. TM olduğum için pdr-psikoloji-hukuk olmalı,o potansiyelde bende yok büyük ihtimal işsiz olacağım

Bu yoruma kalırsa hiçbirşey istemiyorum ama doğru.
    Evde boş boş oturup bir hayat yaşayabilirim. İsteklerim ilk mesajda söz ettiğim gibi, kısa süreli anlık hevesler. Acaba nasıl cidden isteyebilirim bunları

• quote:

Orijinalden alıntı: samsung54

okul hocam okul olmasa boş vaktim olcak kursada giderim herşeyi, yaparım lise bitsede kurtulsam

kardeşim emin ol alakası yok. lise zamanı ben de böyleydim dersane filan yoğunum diye bahane üretiyordum. Meğersem bunlar sadece kendimi avutmakmış.
    üniversiteye geçtim birçok boş vaktim var ama gene birşey yapmıyorum. Yapamıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.