Şimdi Ara

Donanım Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım olur olmaz yerde kitleniyor sorunun sistemden olabileceğini düşünerek yeni sistem kurdum ama kitlenmeler ve arada bir reset atmalar meydana geliyor,misal şu durum; açtıktan bir süre sonra fareyi bir yere çekerken sistem donuyor hard disk ışığı yanmıyor hatta hiç yanmıyor ( normal data okurken azıcık bile yanıp sonmesi bile yok ) tahminim hard disk gibi geliyor bazen açılışta cdrom sürücüm,dvd rw ve cd rw ısıkları yanıp başlarken monitore goruntu gelmiyor,birkaç defa sanki reset atiyormus gibi optik sürücüler ses çıkarıyor sonra bir süre sonra sistem açılıyor, ekran kartı olabilir mi diye düşünüyorum ( yeni bir ekran kartı 256 mb msi nvdia fx 5500 ) şimdilik bir çözüm bulamadım,ama yedek ekran kartı deneyeceğim,şimdilik görüş alayım dedim
    fikirleri olan belirtsin lütfen.
    bu arada mavi hata ekranı gorunuyor ama anlık gorunup reset attığı için hata mesajını goremiyorum,onun için yazamadım.
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonwolf -- 23 Ocak 2006 15:25:24 >

• hdd yi dinle.Ses geliyor mu tık tık tık diye.eğer geliyorsa fazla beklemeden yeni bir hdd al.Elindekinin garantisi varsa garantiye gönder.Eğer bu ses gelmiyorsa ram lerini kontrol et ısınıyor mu çalışırken.Aşırı ısınma varsa fazla voltaj geliyor olabilir.Bios tan ram voltajını kontrol et auto ya al.Buda normalse işlemciyi kontrol et
  • load default yaptım biostan ama bu sorunlar devam etti ?
  • hdd den ses geliyor mu? eğer geliyorsa tık tık tık diye bir ses kafa vuruyor olabilir ki bu da bilgisayarı kitler veya restart attırabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: moonwolf

Bilgisayarım olur olmaz yerde kitleniyor sorunun sistemden olabileceğini düşünerek yeni sistem kurdum ama kitlenmeler ve arada bir reset atmalar meydana geliyor,misal şu durum; açtıktan bir süre sonra fareyi bir yere çekerken sistem donuyor hard disk ışığı yanmıyor hatta hiç yanmıyor ( normal data okurken azıcık bile yanıp sonmesi bile yok ) tahminim hard disk gibi geliyor bazen açılışta cdrom sürücüm,dvd rw ve cd rw ısıkları yanıp başlarken monitore goruntu gelmiyor,birkaç defa sanki reset atiyormus gibi optik sürücüler ses çıkarıyor sonra bir süre sonra sistem açılıyor, ekran kartı olabilir mi diye düşünüyorum ( yeni bir ekran kartı 256 mb msi nvdia fx 5500 ) şimdilik bir çözüm bulamadım,ama yedek ekran kartı deneyeceğim,şimdilik görüş alayım dedim
    fikirleri olan belirtsin lütfen.
    bu arada mavi hata ekranı gorunuyor ama anlık gorunup reset attığı için hata mesajını goremiyorum,onun için yazamadım.
    teşekkürler.

ramlerini degistir farkli marka kullan 2 tane varsa birini cikar vdata falansa kingston al degiştir......

sorunun yuksek ihtimal bu

kolay gelsin....

• EVET BENİM ARKADAŞIN BAŞINADA GELMİŞTİ YAPMADIĞIMIZ ŞEY KALMADI RAMLARIN DEĞİŞTİRDİK CANAVAR GİBİ OLDU
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Performans sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.