DH Forum kullanıcıları, gerek Twitter-Facebook vb. sosyal medyalarda, gerekse de başta ekşi sözlük olmak üzere birçok sözlük ve forumda çok uzun yıllardır ilginç olaylarla gündeme gelir. Ki, ben de bu ikincil kaynaklar aracılığıyla bu olaylardan haberdarım. Az sayıdaki örnekleri parlak bir zeka içermese bile çok sıra dışı bir bakışın örneğini sunan bu olaylar/durumlar; çoğunlukla, parlak bir zekanın, başka biri tarafından kurulan bir sistemin açıklarını bularak o sistemi alaşağı etmesinin öyküsünü içerir. DH Forum kullanıcıları, tam da bu ve benzeri küçük çaplı deha örneklerine olan kıskançlık nedeniyle -ve elbette birazdan bir örneğini göstereceğim bazı kullanıcıları nedeniyle de- kimi yetersizlerce ölücüler olarak tanınmakta. Peki ben, DH Forum'un adını birkaç kez duymuş herkesin yıllardır bildiği bu gerçeği yazmak için mi açtım bu konuyu/başlığı? Hayır. Ne konuda olursa olsun herhangi bir topluluğun parçası olan herkesin, o topluluğun güzel anılmasını isteyeceğini bildiğimden mini minnacık, küçücük bir uyarı yapmak için açtım bu konuyu. Birkaç gündür bilgisayar arıyorum. sahibinden.com'daki bir satıcıyla saçma bir yazışmamız oldu. Kamuya açık olarak paylaştığı bilgilerden, kendisinin burada TrimasQue kullanıcı adıyla güçlü referansı olan bir satıcı olduğunu buldum. Kendisiyle alışveriş etmek ya da DH Forum'daki nitelikli kullanıcıların çoğunlukta olmasını isteyenlerin dikkatine sunmak üzere yazışmamızı ekran görüntüsü olarak buraya ekliyorum. NOT: Yazışmamız, pil durumunu öğrenmek istediğim soruyla başlıyor. Yazışmada örnek olarak gösterdiğim ilanın bağlantısı(2. Fotoğraf): https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-hp-245-g9-14-inc-full-hd-ips-ekran-16-512-amd-ryzen-7-1220380475/detay Buradaki profili: https://forum.donanimhaber.com/profil/2388566 Burada açtığı ilan: https://forum.donanimhaber.com/lenovo-thinkbook-13s-g4-21as003htx--159870487 Bazılarınız, saçma sapan bir olayla uğraştığın yetmezmiş gibi bizim de zamanımızı çaldın diyebilirler(çok haklılar). Bazılarınız, öğrendiğimiz iyi oldu aklımızda bulunsun diyebilirler(birinin işine yarayacaksa sevinirim). Bazılarınız da, satıcının niye böyle saçma bir tepki verdiğini merak edebilir. O sorunun yanıtı da, benim görmediğimi sandığı mesajda gizli. Aşkın gözü kördür derler. Satıcının, okuduğunu anlamamasını da buna bağlıyorum. Adam, satacağı malla duygusal bağ kurmuş. Çok yakın bir zamanda, güzel bir yüzükle işin adını koyacak gibi. Bence kimse araya girmesin. :D |
Donanımhaber'in, kimi mecralarda 'Ölücüler' olarak da bilinen değerli kullanıcılarının dikkatine!!!
-
-
Satın almada DH cilerden nefret ediyom
Sen haksizsin
Adam fiyat koymuş
Begenmiyosan git?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bu forumu çok mu yanlış biliyormuşum anlayamadım ki. :D Nerde fiyat konuşmuşuz gösterebilir misiniz?
-
Pardon en üstte 15k ya olur mu diyen olucunsen sandim
Karışmasın diye not da düşmüştüm ama gözden kaçmış sanırım. Şimdi de satıcıyı haklı buluyor musunuz? Satıcının bildiğini düşünerek, öğrenmek için bir soru soruyorum. Yanıldığını anlayınca saçmalamaya başlıyor.
-
Selam hocam evet dhci olmanın gerekliliği pil döngüsü hatta programı kurup pil benchmark falan yapıp satmali
Ama letgo da olsak satıcı haklı
Orada abi ozellikle kizlar hicbisi anlamadan satiyo
Bazen güzel seyleri çok ucuz bulabiliyorsun
Onun dışında pahalı da satsa ucuz da acikslcasi cihaz sorunsuz ise sorun yok
Benim vurgulamak istediğim; Windows'da öyle bir şey yok deyip Windows'da da öyle bir şey olduğunu anladıktan sonra konuyu acınası biçimde saptırmaya çalışıp haklı çıkmaya uğraşması. Yoksa pilinde milinde değilim olayın. Yine de yanıtınız için teşekkür ederim.
-
Windowsda öyle bişi yoktu en son
Hatta bende maç var onda bile döngü sayısı var mı bilmem
Satacak olsam bulmam zor
Bi ara pil ayarlariini ilk alınca yaptım bidaha girmedim
Çok karisik
Ne kadar boş bir konu, bunun için üşenmeyip üye mi oldun
Topların yuvarlak olduğu gerçeğinin de altını çizecek misiniz? :) Konunun kimilerine göre çok boş bir konu olacağını ben de belirttim. Satıcı hem küçücük bir yanılgının bile sorumluluğunu yüklenemeyecek kadar kırılgan, hem de alıcı-satıcı ilişkisini durduk yerde rekabete çevirmeye çalışan kötücül biri. Satıcının bu tutumunu, alışveriş yapması muhtemel üyelerin dikkatine sunmak istedim. Sıradışı bir durum görmeyene iyi alışverişler. Böyle bir adam 3 kuruşa ölümsüzlük satsa yine almam. Alana mutlu yaşamlar.
-
Sen de bunlari takıntı yapip en son burada üyelerle konuşmaya kadar geldin inanılmaz obsesif
Kesinlikle haklısınız ama toplamda 10 dakikamı almadı. Benzer konularda herkes bir 5-10 dk takıntılı olsa ülke az da olsa daha yaşanılır bir yer olur. Sürekli kaldırıma park eden birinin ceza yemesini sağlamak yalnızca takıntıyla ilgili değildir diye düşünüyorum yine de.
-
Ben de dolandirildin falan sandim, olucukle falan alakasi yok.
-
İletişimin 'i'sinden haberi olmayanların, okuduğunu bile anlamakta zorluk çekenlerin çoğunluğunu oluşturduğu topluluklar, başkalarının kendilerini nasıl anacağını da belirleyemiyor demek ki. Buradaki kimsenin de bu durumla bir sorunu yok anlaşılan. Yapacak bir şey yok ne diyeyim :)
-
Sen de pek kibar degilsin o ekran goruntusunde yalniz. Hatta ilk kotu konusmayi sen yapmissin, adam rahatsiz etme demis sadece, sen direkt lanli girismissin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Ocak 2025; 15:6:40 > -
Topluluk derken burada herkes ayrı bir bireym şirket mi burası olucu kulübü falan mi var saniyosun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X