Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
230.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de ekle-silden önce 2 ekle sile de 3 dersim kaldı. Bugün kontenjan artırılsın rahatlayıp alacam hemen:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gncl1905

Beyler sene başında İngilizce'den muaf olmuştum haliyle İleri İng 1'i almadım.Muaf durumum devam ediyor mu İleri İng 2'den de kurtulayım :D

Muaf durumu ne zamana kadar 3. dönem de İngilizce Okuma ve Konuşma dersi varmış mesela?

Usisten herhangi bir ileri ing 2 grubunu eklemeye çalış.Eğer muafsan, muaf olduğunuz dersi tekrar alamazsınız der, anla ki muaflığın devam ediyor.

Tahminimce ileri ing 1 ve 2 den muafsın, önümüzdeki yılların dersini alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

quote:

Beyler sene başında İngilizce'den muaf olmuştum haliyle İleri İng 1'i almadım.Muaf durumum devam ediyor mu İleri İng 2'den de kurtulayım :D

Muaf durumu ne zamana kadar 3. dönem de İngilizce Okuma ve Konuşma dersi varmış mesela?

Usisten herhangi bir ileri ing 2 grubunu eklemeye çalış.Eğer muafsan, muaf olduğunuz dersi tekrar alamazsınız der, anla ki muaflığın devam ediyor.

Eyvallah :)

Birkaç sorum daha olacak yukarıkadki sorum;
    Peki üstten ders almak istiyorum, çakışmayan ve boş olan tek bir ders var Elektromagnetik Alan Teoremi.Bu dersi bölümüm İngilizce şart koşmamış ama Türkçe grubu dolu olduğundan ancak İngilizce alabilirim.Ders kolay mıdır zor mudur; üstten ders alınır mı alınsa bile bu ders alınır mı, ders programımda Türkçe geçen dersi İngilizce alsam ne olur dersi geçsem bile geçmemiş sayarlar mı?

Birde uzaktan eğitim nedir tam olarak?Ben alabilir miyim üstten ders bu şekilde?Herhangi bir ek ücret yatırmam gerekiyor mu?
    Atatürk İlke ve İnkilapları 2 dersi için 2 uzaktan eğitim grubu açılmış.Normalde bu dersi 2.sınıf 2.dönem vermem lazım(birinci dönemdede Atatürk İl. ve İnk. 1 dersini almam gerekiyor).Ne dersiniz alıyım mı üstten?1'i vermeden 2'yi verebilir miyim?Normal bir grup mu alayım yoksa uzaktan eğitim dışında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 14 Şubat 2012; 17:36:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

quote:

Eyvallah :)

Birkaç sorum daha olacak yukarıkadki sorum;
    Peki üstten ders almak istiyorum, çakışmayan ve boş olan tek bir ders var Elektromagnetik Alan Teoremi.Bu dersi bölümüm İngilizce şart koşmamış ama Türkçe grubu dolu olduğundan ancak İngilizce alabilirim.Ders kolay mıdır zor mudur; üstten ders alınır mı alınsa bile bu ders alınır mı, ders programımda Türkçe geçen dersi İngilizce alsam ne olur dersi geçsem bile geçmemiş sayarlar mı?

Birde uzaktan eğitim nedir tam olarak?Ben alabilir miyim üstten ders bu şekilde?Herhangi bir ek ücret yatırmam gerekiyor mu?
    Atatürk İlke ve İnkilapları 2 dersi için 2 uzaktan eğitim grubu açılmış.Normalde bu dersi 2.sınıf 2.dönem vermem lazım(birinci dönemdede Atatürk İl. ve İnk. 1 dersini almam gerekiyor).Ne dersiniz alıyım mı üstten?1'i vermeden 2'yi verebilir miyim?Normal bir grup mu alayım yoksa uzaktan eğitim dışında?

Öğretim planında yanlıştır o. Yeniler ders programında ing yazan derslerin hepsini ingilizce almak zorunda. Türkçe alırsan sayılmaz. Zaten ingilizce alabilirim demişsin, alınır yani.
    Kolay bir ders değil öncesinde fizik 2 görmüş olmanın faydası var. Ama ingilizce grubunun hocası Aslan Hoca ve Schaum's Emat kitabındaki formülleri ve örnekleri aynen deftere yazıdırır. Sınavlarına da boş kağıt ile girersin zaten duymuşsundur. Yani kafa çalıştırmayı gerektiren bir ders değil örnek soruları ezberle gir sınavda da benzeri çıkar. Al bence.
    Türkçe alacak olsaydın alma derdim çünkü Hamit Hoca veriyor :D
    Tarih dersleri bağlı değil alabilirsin tarih 2'yi. Uzaktan da alabilirsin. Sanırım istersen derse gidiyorsun istersen internetten takip ediyorsun. Kimse gitmeyecek tabi ki keşke bizim zamanımızda da olsaydı
    http://www.yildiz.edu.tr/duyurular.php?id=2401

Ayrıca buradan ders programında hoca isimlerini kaldıran elektrik bölümünü de kınayım. Bizim okul facebook gibi. En iyi hali yenilik yapılmadan önceki hali

• @Mr.Crowley

Eyvallah.Fizik 2 ile beraber gidecek iyi olur hem de İngilizce'de aldım umarım problem olmaz :)
    İnkılap'ı da uzaktan aldım.

Umarım pişman olmam :D
  • Elektrik 1.sınıf için üstten ders önerebilir misiniz :)

İnkılap 2
    Elektrik Teknoloji Kültürü ve Uyg.
    Yazarlık Teknikleri(kontenjan açılırsa alıcam)
    Enerji İletim Hatları dersinede kolay diyorlar, alıyım mı?

Bu derslerinde hep Türkçe'lerini aldım İng. grubu yok zaten şu anda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usis nasıldı geçler?
  • Valla kalan 3 dersimi de başta sıkıntı yaşayıp giremediğim için kontenjan bulamasam da 1.30 olmadan seçip yattım. Şansıma birileri çıktı sanırım benim gruplardan

İlk başlarda sisteme birşey oldu galiba bi 10-15 dk ekle-sil aktif olmadı
  • Lineer cebir vardı ilk dönemden kalan, bütün gruplar dolmuş.Sadece 5 kişilik yer var, onun da saati uymuyor.Bugün artar mı acaba kontenjan?

Bir de alacağım ders 15-16.50 saatlerinde Yıldız kampüsünde.Ben 1.öğretim olduğum için bu saatteki dersi alabilir miyim?
  • Artar büyük ihtimalla 90-100e kadar yolu var:) 1. öğretim 2. öğretim olayını bilmiyorum. Ben 10 girişliyim yarım dönem hazırlık okudum seçebildim. Dün gece 10 girişli olup tam hazırlık okuyanlar seçemedi tantanası vardı sanki. Ama emin değilim. Yani sınır benim sanırım.
  • quote:

Elektrik 1.sınıf için üstten ders önerebilir misiniz :)

İnkılap 2

Yazarlık ve tarih haricindekileri alma.
    Elektrik Teknolojisi bölüm kültür 4 dersinin alternatifi. Sizde o ders ne olur belli değil, belki ingilizce olur. Yine İletim Hatları sizin için ingilizce olabilir. O zaman boşu boşuna almış olursun dersleri. Şu an o derslerin ingilizcesi yok çünkü biz yüzde 30 ingilizce değiliz. Sizin yıl 3. sınıfa geldiğinde o ders ingilizce alınacak denirse ortada kalırsın. Zaten Devre teorisi görmeden iletim, dağıtım gibi dersler alınmaz.
    Hem 2. sınıftan ders almak varken neden 3ten alıyorsun :d

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

quote:

Elektrik 1.sınıf için üstten ders önerebilir misiniz :)

İnkılap 2

Yazarlık ve tarih haricindekileri alma.
    Elektrik Teknolojisi bölüm kültür 4 dersinin alternatifi. Sizde o ders ne olur belli değil, belki ingilizce olur. Yine İletim Hatları sizin için ingilizce olabilir. O zaman boşu boşuna almış olursun dersleri. Şu an o derslerin ingilizcesi yok çünkü biz yüzde 30 ingilizce değiliz. Sizin yıl 3. sınıfa geldiğinde o ders ingilizce alınacak denirse ortada kalırsın. Zaten Devre teorisi görmeden iletim, dağıtım gibi dersler alınmaz.
    Hem 2. sınıftan ders almak varken neden 3ten alıyorsun :d

2. sınıfdan programımıa uyan ders kalmadığı için :) Tavsiyene uyup Elekmag. Alan Teoremi alacadım tüm grupları Türkçe yaptılar o da kaldı silmek zorunda kaldım.
    Diğer dersler hep çakışıyor maalesef üstten ala ala 2 ders alabilcem.Toplumsal Yapılar'ı da aynı gün saate grupları açan zihniyete teşekkür ediyorum :)

Diğerlerini sileyim Yazarlık ve Tarih'le idare edelim bu dönem :)

Teşekkrüler cevap için :)

• Pek sanmıyorum da mimarlık var mı burada?
  • beyler mat 2 varmı alan aranızda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutella19

beyler mat 2 varmı alan aranızda

buyur??
  • hocaniz bellımi
  • usiste arş.görevlisi nin adı yazıyor, ama derslere hocamız giriyor tabikide =) =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scirocco7

iibf de herangi bi bölüme giden varmı acaba ?
    yazımı alıntı yapıp yazarsa,haber ederse çok sevinirim

?
  • Arkadaşlar bu okulun iyi ve kötü yönlerinden kısaca bahsedebilirseniz sevinirim. Gelecek sene aranıza katılma ihtimâlim var. Bir de; bu okul teknik üniversite ama ben gelirsem Uluslararası İlişkiler okuyacağım, bununla ilgili fikir veya düşünceleriniz varsa onları da alabilirim.
  • Arkadaşlar merhaba, ben şuanda Erciyes Universitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümündeyim fakat hazırlık okuyorum.Sorum yatay geçiş ile ilgili olacak.Malumunuz yeni açıldığı için Metalurji Malzeme Mühendisliği yerine bizim bölümün ismi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği oldu (yanlış biliyor olabilirim artık yeni açılan bölümler Metalurji Malzeme olarak açılmıyor diye biliyorum.)

Öğrenmek istediğim soru ben Istanbul yada çevresindeki üniversitelere yatay geçiş yapmak istiyorum.(Kocaeli,Sakarya,ITU,YTU,Marmara vs.) fakat bu üniversitelerde dediğim gibi benim mühendisliğin ismi Metalurji Malzeme Mühendisliği olarak geçiyor.Yaptığım araştırmalarda ITU'nun yatay geçiş önergesinde şöyle bir maddeye rastladım:

İTÜ bünyesinde yer alan ön lisans ve lisans programları arasında ve diğer yükseköğretim
    kurumlarındaki eşdeğer programlardan yatay geçiş yapılır.

Yani Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Malzeme Bilimi Mühendisliği bölümleri eşdeğer mi? Bu sorunun cevabını bilen biri cevaplayabilirse çok memnun olacağım.Eğer değilse Istanbul çevresinde sadece GYTE'ye başvurabiliyorum GYTE'nin tüm şartları uyuşuyor.

Şimdiden sorumu cevaplayacak olanlara çok teşekkür ederim.

Saygılar,Iyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.