Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
230.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Estağfurullah ne yorması,

Dezavantajları şöyle; eğer benim gibi biraz gergin biriyseniz (gerginden kastım işinin sağlamlığından %100 emin olmadan rahat edemeyen) bir türlü rahat edemiyorsunuz.
    Usis beni bu dönem kaçıncı sınıf görecek 1. sınıf 3. dönem mi!!? gibi dertleriniz oluyor. Dal seçimi biraz sıkıntı 2. sınıf sonunda dal seçimi olacak benim bölümümde ama ben 2. sınıfa şimdi geçiyorum, dal seçimiyse yaz başında:) ya da Çap konusunda da böyle sıkıntı oluyor.(Benim 3. yarıyılımın bahar dönemi olması nedeniyle)

Yani halledilemeyecek sorunlar değil. Bu okuldan benden önce onlarca öğrenci irregular oldu, benden sonra yine onlarcası olacak. Ama içi rahat etmiyor insanı işte:)

Bir de dikkatimi çeken hazırlığı yarım dönemde geçmek gittikçe cazipliğini kaybediyor. Benim dönemime koşullu ders neredeyse hiç yoku. Fizik-1 i almadan Fizik-2yi ve statiği verdim. Teknik Resim-1i vermeden Teknik Resim-2yi verdim. Ki bu okumyı öğrenmeden paragraf sorusu çözmeye çalışmak gibi birşey:) Artık koşullu ders koyuyorlar. Yani yarım dönem artın var ama ders alamadıktan sonra faydası ne olacak? Tek yarayan kısmı basit dersleri alıp kendini rahatlatman olacak.

Onun dışında bir de uyarı yapmış olayım, bu dönem biraz gerileceksin:) Şu an koşul var mı bilmiyorum ama Fizik-2 ile Fizik-1in konuları çok alakasız olsa da ilk başlarda biraz zorlanıyorsun. Çünkü ilk kez hazırlık dışında ders alıyorsun ve mantığının büyük bölüm üniversite ders mantığını çzömeye çalışıyor. Ama halledilemeyecek brşey değil tabi. İyi yönüyse (örneğin Teknik Resim için) 2.sini D+yla zar zor geçtim. Bu dönem 1.sini aldığımdaysa nerdeyse hiç çalışmadan A getirdim:)

Şimdiden kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayelindenoteye -- 30 Ocak 2012; 21:34:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

İnşaat 1.sınıf var mı arkadaşlar? Lineer cebirden kaldım.bir yol gösterin bana

2. dönem de açılıyor, tekrar alırsın.

Mat-1 açılıyor mu, bende bu dersten kaldım da :)
  • Mat 1 acilmaz 2. Donem o yaza artik :)
  • Bu dönem açılma ihtimali varmış sanırım. Yildizzdan takip ettiğim kadarıyla Metalürji bölümü yeterli asyıda dilekçe toplanması halinde açılacağını söylemiş. İstanbuldaysanız metalurjiye bir uğrayıp dilekçe bırakın bence hayrına:) Tabi yinede düşük ihtimal açılması.
  • @cayelindenoteye

Sizden daha gergin biri olduğumu garanti ederim :) Desenize okul bitene kadar kafayı bembeyaz edicez Bu usisin farklı dönemlerde görmesi ders seçimimizi etkliyor mu peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cayelindenoteye

Bu dönem açılma ihtimali varmış sanırım. Yildizzdan takip ettiğim kadarıyla Metalürji bölümü yeterli asyıda dilekçe toplanması halinde açılacağını söylemiş. İstanbuldaysanız metalurjiye bir uğrayıp dilekçe bırakın bence hayrına:) Tabi yinede düşük ihtimal açılması.

Bir dilekçe bırakmassak ayıp olur o zaman, teşekkürler bilgi için :)
  • @Gncl1905

Ne demek, açılırsa ben de tekrar almayı düşünürüm ama memleketteyim, o yüzden dilekçe bırakamıyorum.

Ders seçiminizi çok etkilemez. Örneğin dün dönem geçişi yapıldı ve usis beni 2. sınıf olarak gördü.(2. sınıf 3. dönem yazıyor) Bunu bana bariz olarak gözüken bir eksisi yok. Ben yine açılan derslerden seçmek istediklerimi sçeceğim. Ama ileride bir artısı olacak. 3. sınıflara usis 1 gün erken açılıyor. Yani seneye bu zaman ben 1 gün erken ders eçeceğim. Ders programı mı daha rahat hazırlayacağım.

Özetle şu;

Okulu otomasyon-ders seçimi-dönem dışı ders açılması gibi konuları belli temellere oturtulmayıp havada kalmış. Siz de biraz havada olunca baya özgür takılma şansınız oluyor. 1 sınıfı 3 dönemde okumak gibi. Yani kullanmasını bilirseniz okul size daha çok seçenek veriyor irregularlıkta. Ama tabi artık ön koşullu dersler geliyor bu şans azalıyor orası ayrı mevzu

• Arkadaşlar Yıldız Teknik elektrik veya elektronik haberleşme düşünüyorum.. Kampüs ortamı dersler lablar falan nasıl? bilgi verebilir misniz?
  • kayıt evraklarıı ne zaman teslim edilıyor
  • 2.dönemde lineer cebir hangi bölümlerin programında var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirpimsi

2.dönemde lineer cebir hangi bölümlerin programında var?

İnşaatta açılmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58_transporter_58 -- 1 Şubat 2012; 22:52:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Vedder

Arkadaşlar Yıldız Teknik elektrik veya elektronik haberleşme düşünüyorum.. Kampüs ortamı dersler lablar falan nasıl? bilgi verebilir misniz?

O bölümler Davutpaşa Kampüsü'nde yer alıyor.Davutpaşa'yı bilmiyorsan şöyle tarif edeyim, Esenler Otogarı'na oldukça yakın bir konumda:)

Genel olarak okula ulaşım ve kampüs içinde ulaşım zorluyor.Kampüse girdikten sonra en yakın fakülte için 15-20 dk yokuş sayılabilecek bir yoldan yürümek, ücretli ring servis beklemek ya da kampüse giren toplu taşıma araçlarını beklemek gerekiyor.Hava soğukken ya da derse yetişme telaşında bekleme işi zor oluyor tabi.

Onun haricinde kampüs güzel, beğeniyorum ben.Ortamı olana kampüs daha da güzel, özellikle bahar-yaz aylarında Biz inşaatçıyız tabi..

Elektrik-elektronik bölümleri için lab.ların yeterli olduğunu duydum, ciddi yatırımlar yapılmış.

• ben ders seçimi yapmayi bilmiyorum.
    acaba derslerin kodlari felan açklandimi?
  • iibf de herangi bi bölüme giden varmı acaba ?
    yazımı alıntı yapıp yazarsa,haber ederse çok sevinirim
  • Bu haritanın ders programı nerede yine?
  • arkadaşlar usis ders ekle sil bölümüne girince "KULLANICI KODU TANIMLI DEĞİL" yazıyor.. ne anlama geldiğini bilen var mı?

4/15 oldum bu dönem.. ilk defa rastlıyorum böyle birşeye..
  • Arkadaşlar ilk defa ders secicem bu dönem, biraz heyecan var :) Bölümümün ders programi aciklandi, derslerin yaninda grup no lari filan var. Ben bu gruplarin disinda ders secebilirmiyim acaba ? Bir problem olur mu ?
  • Hocam bölümünün ders programında yazan gruplar bu gece ve yarın seçebileceğin gruplar. Bölümün metalurjiydi sanırım. Atıyorum Matematik-2 senin ders programında 12-13-14 gruplarında var. Ama sen kendinde bir program hazırladın ve bu gruplar sana uymuyor.(Bu kısmı pek tavsiye etmiyorum) Sen dedinki ben g3 ten alacağım. O da başka bölüme açılmış. O zaman ekle-sil akşamını bekliyorsun. Ama tabi akle-silde sıkıntı çıkartabilir. Grup bulamazsın kontenjan sıkıntısı çekersin. Sonuçta o dersi alırsın ama ya istediğin gruptan alamazsın ya da baya dilekçelerle sürünürsün. Burası şans tabi.

Kendi bölümüne açılan grupları USİSte ders grup görüntülemenin altındaki sekmeden görebilirsin. Tavsiyem tüm derslerini kendi bölümünden almaya çalış en azından ilk seneler. Okulun işleyiş mantıüğını biraz çözdükten sonra farklı gruplara açılırsın. Hem napacan başka bölümü gelip makineden mi alacan:D Bizde kız yok söyliyeyim. Kendi bölümünden alırsan arkadaşlık ortamın daha rahat olur

Heyecan olur hocam merak etme. Usis gecesi öncesi herkesin içinde bir enerji vardır. O herkesde var. Olur öyle yani. Programını hazırlamakta da acele et biliyorsun ders seçimi bu gece.

Soruların varsa yardımcı olayım buralardayım.

• Bölümüm Kontrol ve Otomasyon hocam :) Dediğiniz gibi bölümden seçersem zaten bölüm benim için bir ders programı hazırlamış gibi duruyor

BURADA

Fakat buraya bakınca mesela çarşamba günü ders arası çok uzun ve ingilizce ders saati çok erken Amacım ingilizceyi biraz ileri ve ya türkçeyi biraz geri almak. USISte ders grup görüntülemede yanlış hatırlamıyorsam benim bölüm için birşey yoktu :) Şuan bağlanamıyorum usise, yoğunluktan dolayı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 12 Şubat 2012; 11:38:05 >

• Evet baktım. Şimdi bizim bölüm biraz!! kalabalık olduğu için çok sayıda grup açılıyor ve program hazırlama imkanınız daha esnek. Sizin bölüm yeni açıldığı ve kontenjan az olduğu için derslere genelde 1 yada 2 grup açılıyor. Bölüme açılan dersler kısmı bizde var. Belki Usisten değil bölümden kaynaklı birşeydir. Bize de bu sene eklendi zaten.

Çarşamba içinse;

Öncelikle şunu sorayım şaşrıdım çünkü. Orada Türkçe-1 yazıyor. İkinci dönem Türkçe-1 açılmıyor diye biliyorum. Türkçe 2 olmasın o.

Türkçe 1 se açıkçası nasıl yaparsın bilmiyorum. Yani Türk dili bölümü sadece sizin için türkçe açacak değil ya. Usiste de görmedim zaten türkçe-1 diye bir ders. Eğer türkçe 2 ise. bölümünün sitesinden kendi öğretim planına ait türkçe 2 koduna bak. Kredisiz mi 2 kredilik mi öğren. Aynı kodla daha uygun bir güne ya da saate bir grup bul(ders grup görüntülemeden). Grubu takip et hatta kendine birkaç grup belirle uygun olacak şekilde. Daha sonra ekle-sil akşamını bekle. Zaten o ders programında yazan grupların hepsini bu akşam seçebilirsin. Sanırım ordan sadece türkçeyi farklı gruptan seçmek istiyorsun. Diğer fizik mat lineer gibi dersleri ilk akşam seç. Türkçe yi ekle-sile bırak.
    Hatta istersen alternatif bir program hazırlayıp fizik matematik ve lineeri de başka bölümlerden alabilirsin. Ama ilk gece kendi bölümünden seçerek işini sağlama al. Ekle sil akşamı biraz program şekillendirme oluyor yani:)

• 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.