Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
230.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scaryturk

Merhaba arkadaşlar bende ytü yü kazandım ancak ulaşımı tam olarak bilmiyorum DAVUTPAŞA ya..

Şimdi ben goztepe köprüsüne yakn bir yerde oturuyorum e5 ten 500 es mi ne öyle bir araba geçiyormuş sanırsam o gider diyolar birde bana otasan metrobus yakın metrobüsle ulaşım varmı? Yardımcı olursanız sevinirim...

500es nolu otobüs ile gidersin, kampüsün içine kadar gidiyor. Ama malum istanbul çok trafik oluyor bence çekilmez.
    Uzunçayırdan metrobüse binip Merter durağında inip oradan da metro ile Davutpaşa'ya geçebilirsin. Davutpaşa metro durağında indiğinde okulu görürsün zaten. Veya Merter'den bir önceki durak Cevizlibağ'da inip okulun kendi servisine veya iett otobüslerine de binebilirsin.

İkinci yolda çok araba değiştiriyorsun yoruluyorsun ama şahsen 500es'te cinnet geçirmekten iyidir diye düşünüyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: scaryturk

Merhaba arkadaşlar bende ytü yü kazandım ancak ulaşımı tam olarak bilmiyorum DAVUTPAŞA ya..

Şimdi ben goztepe köprüsüne yakn bir yerde oturuyorum e5 ten 500 es mi ne öyle bir araba geçiyormuş sanırsam o gider diyolar birde bana otasan metrobus yakın metrobüsle ulaşım varmı? Yardımcı olursanız sevinirim...

Metrobüsle sabah saatlerinde daha rahat ulaşım sağlarsın. 34Z ye bineceksin oradan zincirlikuyuda aktarma 34 e yapacan. 34 ile cevizlibağ yada merter de ineceksin dostum. Yaklaşık bi 15 durak kadar. Cevizlibağda inersen okulun servisi ile 3-4 dk da ulaşırsın, fakültenin önünde de bırakır seni. Merterde inersen metro ile 1-2 dk yolculuk edip kampüsün önünde ineceksin. Okulun içinde de çalışan servisler var onlarla yukarı çıkabilirsin istersen yüreyedebilirsin yukarı :) Hayırlı olsun. Okul servisleri içinde akbil tarzı bir kart var onlardan gerekli. İlk gidişinde birinden rica edersen kullandırırlar kartlarını zaten 60 kuruş birşey :)

• Arkadaşlar ingilizcesi sıfır olan biri olarak hazırlık okunmalı mı ve hazırlık okumak için ne zaman nereye başvurmak gerekiyor? Açıklarsanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bigeran

Arkadaşlar ingilizcesi sıfır olan biri olarak hazırlık okunmalı mı ve hazırlık okumak için ne zaman nereye başvurmak gerekiyor? Açıklarsanız sevinirim..

Dostum ingilizce hazırlık okumak için yapman gereken birşey yok. Sadece bölümünün ingilizce hazırlık okumanı istiyor olması lazım. Çoğu bölüm istiyor zaten. İYS sınavına gireceksin bu muafiyet sınavı. Eğer +60 not alırsan geçiyorsun bölüme ki ingilizcen sıfırsa zaten geçemezsin. Daha sonra hazırlıkta kur belirleme sınavlarına çağrılıyorsun ordaki sınavlarda alacağın notlara göre yerleştiriliyorsun A, B veya C kurlarından birine.
  • Enüstri müh. kazandım bende

Şimdi o beşiktaşta diyolar nasıl olcak yok bazı dersler davutpaşadaymış anlamadım bu işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes16

Enüstri müh. kazandım bende

Şimdi o beşiktaşta diyolar nasıl olcak yok bazı dersler davutpaşadaymış anlamadım bu işi

matematik,fizik dersleri Davutpaşa'da açılır.

Bu dersler için davutpaşa'ya gideceksin,onun dışındaki dersler zaten yıldız kampüsünde açılır.

usis şifreni verdiklerinde usis'e girip incelersin,ders grupları aktarıldıgında sisteme oradan bakarsın zaten derslerin yanında yazar hangi kampüste oldugu.

türkçe,lineer,diferansiyel denklemler,toplumsal,ileri ingilizce dersleri hem davutpaşa hem de yıldız'da açılır.bunlar konusunda da artık programına göre kendin ayarlarsın.

• Daha önceki bi senenin İngilizce muafiyet sorularına baktım da anladığım kadarıyla hep kural ve boşluk doldurmaca, eşleştirme şeklinde sorulmuş. Ben bunları öğrenerek sınavı 60'la bile geçsem (mesela) anlatılan İngilizce dersleri anlayabilir ve geçebilir miyim? İngilizce konuşamıyorum, çok da iyi değil ama liseden gördüğüm kadarıyla bazı zamanların kurallarını hatırlıyorum az çok sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felicitaaaa

Daha önceki bi senenin İngilizce muafiyet sorularına baktım da anladığım kadarıyla hep kural ve boşluk doldurmaca, eşleştirme şeklinde sorulmuş. Ben bunları öğrenerek sınavı 60'la bile geçsem (mesela) anlatılan İngilizce dersleri anlayabilir ve geçebilir miyim? İngilizce konuşamıyorum, çok da iyi değil ama liseden gördüğüm kadarıyla bazı zamanların kurallarını hatırlıyorum az çok sadece.

Ben ingilizce öğretim planında değilim ama alt dönemdeki arkadaşlardan ve birkaç hocadan duyduğuma göre dersler türkçe anlatılıyormuş. Sadece yazılı kısım ingilizce oluyor ve yine sınavlar da ingilizce yapılıyormuş. Yani anlamama gibi bir problem olmaz. Ki bazı dersler türkçe bile anlaşılmazken hiçbir hoca kalkıp da ingilizce anlatayım demez.

Kısacası hazırlığı geçmeye bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

quote:

Daha önceki bi senenin İngilizce muafiyet sorularına baktım da anladığım kadarıyla hep kural ve boşluk doldurmaca, eşleştirme şeklinde sorulmuş. Ben bunları öğrenerek sınavı 60'la bile geçsem (mesela) anlatılan İngilizce dersleri anlayabilir ve geçebilir miyim? İngilizce konuşamıyorum, çok da iyi değil ama liseden gördüğüm kadarıyla bazı zamanların kurallarını hatırlıyorum az çok sadece.

Ben ingilizce öğretim planında değilim ama alt dönemdeki arkadaşlardan ve birkaç hocadan duyduğuma göre dersler türkçe anlatılıyormuş. Sadece yazılı kısım ingilizce oluyor ve yine sınavlar da ingilizce yapılıyormuş. Yani anlamama gibi bir problem olmaz. Ki bazı dersler türkçe bile anlaşılmazken hiçbir hoca kalkıp da ingilizce anlatayım demez.

Teşekkürler.. Peki sınavları nasıl yapacağım?

• Kımya Mühendisi yok mu arkadaşlar
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.. Peki sınavları nasıl yapacağım?

Sınavda geçen kelimeler ve benzer sorular derste çözülüyor zaten ingilizce olarak. Ama hoca türkçe anlatıyor dersi. Kimse ingilizce bilmediğinden dolayı sınavdan kötü alacağını sanmıyorum.
    Ayrıca hazırlıkta çok da bir ingilizce eğitimi verildiğini sanmıyorum. Bence 1 yıl kaybetmeye gerek yok. Yine de sen bilirsin.

• quote:

quote:

Makine mühendisliği okuyorum, bu zamana kadar aldığım derslerde böyle bir şey olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eendless

quote:

quote:

Makine mühendisliği okuyorum, bu zamana kadar aldığım derslerde böyle bir şey olmadı.

Tabiki bölümden bölüme hocadan hocaya değişir bu durum ben kendi bölümümde gördüğüm, ve birkaç hocanın bana ingilizce eğitim konusunda anlattıklarını, kendi uygulamarını söylüyorum.

Anadolu lisesi çıkışlı biri bizim okulda gerek ybd'nin verdiği ingilizce dersler olsun gerekse bölümün açtığı ingilizce derslerini olsun rahatlıkla yapar. 1 yıl hazırlıkla zaman kaybetmeye gerek yok.

Tabi hazırlığında okula alışmak, çevre edinmek, öss sonrası rahatlamak gibi avantajları vardır. Seçim size ait artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 19 Ağustos 2012; 16:57:33 >

• merhaba,

YTÜ kimya mühendisliği kazandım. Kyk ya başvurdum ama çıkmayacak gibi. Başka yurt tavsiyesi olan var mı ? Ve ev tutsam ne kadara mal olur ? Davutpaşaya yakın olmalı tabi

Bir de çıkmış soruları arıyorum internette sadece örneği var facebook gruptaki linkten de indiremedim

Edit: ek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kılıçkalkan_ -- 19 Ağustos 2012; 18:00:12 >
  • Arkadaşlar tıpkı geçmiş senelerde olduğu gibi okulumuzu yeni kazanıp da gelen arkadaşlara yardımcı olmak adına kurduğumuz sayfa ve gruplara hepinizi bekliyoruz.Yeni gelen arkadaşlara bilgilendirme ve yol gösterme yardımları bu sayfalarda mevcuttur.Okulumuza yönelik her türlü sorularınızı dile getirebilirsiniz.Hepinizi tebrik ederim üniversite hayatınızda başarılar...

https://www.facebook.com/groups/ytu2012
    https://www.facebook.com/yildizteknik2012

• 2011 deki İngilizce muafiyet sınavını netten bulan varsa paylaşabilir mi? Bir de hangi kelimeleri soruyorlar?
  • İngilizce hazırlığa dair hiç iyi bir şey yok mu? Yani ben hiç İngilizce bilmediğim halde hazırlık okur ve çok çalışırsam yurtdışına gittiğimde İngilizce konuşacak seviyeye gelmez miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kılıçkalkan_

merhaba,

YTÜ kimya mühendisliği kazandım. Kyk ya başvurdum ama çıkmayacak gibi. Başka yurt tavsiyesi olan var mı ? Ve ev tutsam ne kadara mal olur ? Davutpaşaya yakın olmalı tabi

Bir de çıkmış soruları arıyorum internette sadece örneği var facebook gruptaki linkten de indiremedim

ortalama bir ev davutpaşa civarında 600-750 gibi.

muafiyet sınavı için senesine takılmayın, tarz yıllardır aynı, ortalama bi ingilizceniz varsa hafif bi yaz çalışması ile geçersiniz.

çok çalışırsan hazırlıkta, okurken de iyi bir kursa gidersen, ve sürekli pratik yaparsan yurtdışında ingilizceyi çok iyi kullanacak seviyeye gelirsin ama bunlar gerçekten dile kolay :)
  • İlla kursa mı gitmek gerekiyo bu kadar mı kötü eğitim veriyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felicitaaaa -- 21 Ağustos 2012; 15:42:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

quote:

Orijinalden alıntı: _kılıçkalkan_

merhaba,

ortalama bir ev davutpaşa civarında 600-750 gibi.

muafiyet sınavı için senesine takılmayın, tarz yıllardır aynı, ortalama bi ingilizceniz varsa hafif bi yaz çalışması ile geçersiniz.

çok çalışırsan hazırlıkta, okurken de iyi bir kursa gidersen, ve sürekli pratik yaparsan yurtdışında ingilizceyi çok iyi kullanacak seviyeye gelirsin ama bunlar gerçekten dile kolay :)

YTU nun dil kursuna yazilcam sanirim 60saat falan ama bir tekrar olur en azindan belki hazirlik okumam bir yilimin gitmesinden iyidir diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.