Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
230.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortam yapayım fazla kişi tanıyayım gibi derdiniz yoksa hazırlıktan muaf olmaya çalışın. Okulun iyi bir İngilizce eğitimi olduğunu düşünmüyorum. Yıl içinde İngilizce dersi aldım ve hazırlık okuyanların hali gerçekten kötüydü. 1 yıl okumaya değmez diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Mühendisliği bölümü hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar? Hacettepe ile yıldız arasında gidip geliyorum. Sıralamam 8997 eğer itü türkçe olmazsa bu ikisinden birine gidicem. İstanbulda staj ve iş olanakları daha fazla olduğu için ytü, eğitimi daha kaliteli diye duyduğum için hacettepe bastırıyor. Emin olamıyorum. İnternetten araştırdığımda ytü'nün derslerde çok zorlamadığı az bir çalışmayla bile sınıf geçebileceğiniz söyleniyor. Açıkçası eğer böyleyse çok sıcak bakmıyorum. Biraz zorlamasını istiyorum okulun bana iyi şeyler katmasını istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Lütfen "ytü seç kesin" gibi cevaplar yerine açıklamalı cevaplar verirsiniz memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

Ortam yapayım fazla kişi tanıyayım gibi derdiniz yoksa hazırlıktan muaf olmaya çalışın. Okulun iyi bir İngilizce eğitimi olduğunu düşünmüyorum. Yıl içinde İngilizce dersi aldım ve hazırlık okuyanların hali gerçekten kötüydü. 1 yıl okumaya değmez diye düşünüyorum.

internette bir çok yerde özellikle bilgisayar mühendisliği için ingilizcenin kesinlikle şart olduğunu okumuştum. Hazırlık okumadan ingilizceyi sadece kurslarla geliştirmek mümkün mü ? ben açıkçası hazırlık okumayı istiyordum ama yıldız türkçe eğitim verince kararsız kaldım birde bu sene bazı bölümlerin ingilizcesi açıldı yıldızda. Endüstri ve mekatronik gibi. ileriki dönemlerde bilgisayarda geçebilir. Bu durumda hazırlık okumak önemli olmaz mı ? ayrıca türkçe bölümden ingilizceye yatay geçiş yapabilir miyiz ? yada türkçe bölüme gidip seçmeli dersleri ingilizce filan alsak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: xShadowTRx

quote:

Ortam yapayım fazla kişi tanıyayım gibi derdiniz yoksa hazırlıktan muaf olmaya çalışın. Okulun iyi bir İngilizce eğitimi olduğunu düşünmüyorum. Yıl içinde İngilizce dersi aldım ve hazırlık okuyanların hali gerçekten kötüydü. 1 yıl okumaya değmez diye düşünüyorum.

internette bir çok yerde özellikle bilgisayar mühendisliği için ingilizcenin kesinlikle şart olduğunu okumuştum. Hazırlık okumadan ingilizceyi sadece kurslarla geliştirmek mümkün mü ? ben açıkçası hazırlık okumayı istiyordum ama yıldız türkçe eğitim verince kararsız kaldım birde bu sene bazı bölümlerin ingilizcesi açıldı yıldızda. Endüstri ve mekatronik gibi. ileriki dönemlerde bilgisayarda geçebilir. Bu durumda hazırlık okumak önemli olmaz mı ? ayrıca türkçe bölümden ingilizceye yatay geçiş yapabilir miyiz ? yada türkçe bölüme gidip seçmeli dersleri ingilizce filan alsak ?

İngilizce şart tabiki de. Bana kalırsa kurslarla halledilebilir. Zaten İngilizce yeterlilik sınavını geçen birinin İngilizce temeli vardır diye düşünüyorum. Hazırlık okumuş olanların halini görünce ben gereksiz ve yetersiz olduğunu düşündüm eğitimin. Bölümler en az %30 İngilizce oluyor zaten, istesen de istemesen de derslerin en az %30unu İngilizce alıyorsun. Bu sayı artabilir aldığın derslere göre. Şöyle bir şey de var İngilizce olan dersler de İngilizce işlenmiyor bazen mesela bu sene İngilizce olan bir dersimiz vardı ancak hoca ilk ders gelip sordu İngilizce mi anlatayım Türkçe mi diye herkes Türkçe deyince adam da Türkçe anlattı. İngilizce altyapısı pek yeterli değil anlayacağın.
    edit: bu yatay geçiş işlerine kafayı fazla takmamak lazım çünkü belirli bir ortalama yapmak vs. gerekiyor ve bu o kadar da kolay değil. Okurken düşün derim bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 3 Temmuz 2013; 18:02:09 >

• quote:

quote:

quote:

İngilizce şart tabiki de. Bana kalırsa kurslarla halledilebilir. Zaten İngilizce yeterlilik sınavını geçen birinin İngilizce temeli vardır diye düşünüyorum. Hazırlık okumuş olanların halini görünce ben gereksiz ve yetersiz olduğunu düşündüm eğitimin. Bölümler en az %30 İngilizce oluyor zaten, istesen de istemesen de derslerin en az %30unu İngilizce alıyorsun. Bu sayı artabilir aldığın derslere göre. Şöyle bir şey de var İngilizce olan dersler de İngilizce işlenmiyor bazen mesela bu sene İngilizce olan bir dersimiz vardı ancak hoca ilk ders gelip sordu İngilizce mi anlatayım Türkçe mi diye herkes Türkçe deyince adam da Türkçe anlattı. İngilizce altyapısı pek yeterli değil anlayacağın.
    edit: bu yatay geçiş işlerine kafayı fazla takmamak lazım çünkü belirli bir ortalama yapmak vs. gerekiyor ve bu o kadar da kolay değil. Okurken düşün derim bunları.

yatay geçişten kastım yine ytü yine bilgisayar mühendisliği ama türkçeden ingilizceye :) Bu sene ingilizce açmış olsaydı aşağı yukarı 14-15 binle kapardı diye tahmin ediyorum ki o na da yerleşebilirdim ama malesef açmamışlar. Aynı konu hakkında ytü ye mesaj attım bakalım onlar cevap vericek mi. bu arada saol cevabın için

• Rica ederim. Dediğini anladım zaten de geçiş için yine belli başlı şartları yerine getirmen gerekecek ve o zamanki şartlara göre düşünebilmek lazım yani şimdiden düşünmek pek gerekli değil.

• Hocam %30 ingiizce bir bölüm kazansak bile o sınava girmemiz gerekiyormu (ing yeterliik sınavı işte) yoksa %30 ingiizce olduğu için direkt 1. sınıftan mı başıyoruz ?
  • Evet gerekiyor. 60 üstü puan alırsan hazırlıktan muaf oluyorsun ancak ileri ingilize 1-2 derslerini alıyorsun. 70 üstü puan alırsan ingilizece derslerinden de muaf oluyorsun.

• İnşaat Mühendisliği okuyorum 2.sınıfı bitirdim, şu an staja başladım.Özellikle bölümümle alakalı sorusu olan varsa buradan sorabilir, dilim döndüğünce cevaplarım.
  • Ne kadar zor soruyorla hocam 1 aylık verimli çalışma ile haledilir mi sizce ?
    İngilizce böümü önerirsiniz dimi %100 olan ?
    Teşekkürler ayıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan13

Bilgisayar Mühendisliği bölümü hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar? Hacettepe ile yıldız arasında gidip geliyorum. Sıralamam 8997 eğer itü türkçe olmazsa bu ikisinden birine gidicem. İstanbulda staj ve iş olanakları daha fazla olduğu için ytü, eğitimi daha kaliteli diye duyduğum için hacettepe bastırıyor. Emin olamıyorum. İnternetten araştırdığımda ytü'nün derslerde çok zorlamadığı az bir çalışmayla bile sınıf geçebileceğiniz söyleniyor. Açıkçası eğer böyleyse çok sıcak bakmıyorum. Biraz zorlamasını istiyorum okulun bana iyi şeyler katmasını istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Lütfen "ytü seç kesin" gibi cevaplar yerine açıklamalı cevaplar verirsiniz memnun olurum.

YTÜ Bilgisayarda okuyan arkadaşlarım sürekli ödevlerden projelerden şikayet ediyolardı. Derslerde zorlanmadığını ve kolayca geçildiğini düşünmüyorum. Ytü Bilgisayarın avantajlarından bahsedersek istanbul'da okuycaksın, Yıldız Teknopark gibi onlarca şirketin yer aldığı bir fırsatın da var ve Davutpaşa kampüsü de her geçen gün güzelleşiyor.

• Beyler kısa öz tekrar soruyorum, şuanda itü olmazsa gs, fatih vs. atlayıp ytü yazacam. Gelmesi %99 gibi birşey ytü'nün itü'nün %5

Aga kısa öz, ben bilgisayar mühendisliğini severek yapacam. 4 yıl içinde okul+kendi çalışmam (şuanda bile aile iş yerimiz için site geliştiriyorum. MEB'in videolu eğitim çektiği Dreamweaver ve Fireworks/Photoshop ile) beni nereye getirir.

Yok 15bin falan gözüm yok. 4-5 fazla bile. Yeterki sevdiğim olsun ne diyorsunuz. Var mı öyle tanıdığınız falan.
  • İngilizcede ne durumdasın bilmiyorum ancak okuduğunu anlayabiliyorsan ve gramerde orta düzeydeysen 2-3 haftalık normal çalışmayla geçersin. Sınav ne çok zor ne çok kolay. Tutuyorsa ingilizce bölüm daha iyi olur tahminimce.

Bu arada okul zamanında hiç teknik sıfatının kalkacağı gibi bir şey duymadım, doğru olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karga21

Yıldız Teknik bilgisayar mühendisliği geliyor yazacam büyük ihtimal imkanları avantajları zorluğu vs. nedir acaba ? :)

benimde %90 yıldız bilgisayar %10 galatasaray bilgisayar geliyor. sanırım sınıf arkadaşı olucaz :) gerçi 90 küsür kişi alıyor o ayrı... merak ettimde hazırlık okumayı düşünüyormusun ?

hazırlık okumak zorunlu diye biliyorum olmasa da okurum ingilizce için. Sıralama neydi senin

• Hfocw H kullanıcısına yanıt
    Seninle beraber 3 kişiden duydum ben de istanbuldan geldiğimden beri. Okul zamanı hiç duymamıştım böyle bir şey.
    İngilizce ile ilgili görüşlerimi yukarda belirttim zaten.
    Yurtdışı imkanları hakkında pek bir bilgim yok açıkçası bu konuda yardımcı olamayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

İnşaat Mühendisliği okuyorum 2.sınıfı bitirdim, şu an staja başladım.Özellikle bölümümle alakalı sorusu olan varsa buradan sorabilir, dilim döndüğünce cevaplarım.

benim de itü inşaat tutuyor fakat bu bölümde okuyabilir miyim bilmiyorum.. şöyle sorayım Sen neden seçmiştin inşaatı? hangi özellikleri iyi olanlar iyi inşaat mühendisi olur (3 boyutlu düşünmemi..vs) ..son olarak yurt dışına giden para basıyor mu?
  • ytü şehir bölge planlama ya da harita mühendisliği hakkında bilgisi olan,okuyan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Teknik sıfatı alınacak tarzı haberler dolaşıyor bu haberler gerçeği yansıtıyor mu ?

Sence? :D
    Güldürmeyin arkadaşım insanı.
    Kocaeli ile Ytü tekrar birleşicek o yüzden Kocaeli yazın diyenler vardı bi ara :D
  • Hfocw H kullanıcısına yanıt
    Tıp'dan başka sıralamaları düşmeyen bir bölüm kalmadıki son yıllarda. ODTÜ makine bile tarihinin en kötü sıralamasıyla öğrenci aldı. YTÜ'de Makine ve Elektrik dışında kontenjanlar azaltılıp ikinci öğretimler kaldırıldı ve %100 ing bölümler açıldı yani sıralamalara yansıyacaktır bu.
  • ytü elektrik müh. belki ama iö olacak sanırım bölüm ve iö yaşamı hakkında ne düşünüyorsunuz genel olarak

(ing. yazmıyo son tercih kılavuzunda hazırlık yok değil mi) ve sizce doğru bir seçim mi yardımlarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.