Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
230.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hfocw

Ytü Elektronik Haberleşme ve Endüstri Mühendisliği İtü'ye göre eğitim kalitesi , iş hayatındaki yeri ve yurt dışı bağlantıları nasıldır ? Ayrıca bu iki bölümün sıralaması tahmini ne olur?

@gağgamel

ITÜ'nun Elekt. Hab. dahil %100 ing bolumlerin cogunu kapatti.Ing isteyenler ayni bolumun turkcelerini mi tercih eder yoksa vakif universitelerine mi kayar tahminde bulunmak zor. Ama siralamalara bariz bi etkisi olmaz heralde gecen seneki siralamari baz alabilirsin. Elektronik Haberlesme bolumunun sektorden firmalarla staj vb. protokolleri ve iyi bir iletisimi oldugunu biliyorum.Aktif bir iki kulupleri var ve surekli bir etkinlik konferans vb olaylari var. Fakulte zaten 3 sene once yapildi lablari yeni ve sayica da fazla. Yurtdisi olanaklarina gelince ytü ab ofisinden elektronik hab.bolumunun ikili anlasmalarini kontrol edebilirsin. Best ve Iaeste gibi zaten itú ve ytú ogrencilerinin genelde beraber hareket ettigi uluslararasi kulupler var.bunlarla yurt disinda staj ve etkinliklere katilma imkani bulabilirsin. Lisans egitimi sonrasinda da yuksek ortalaman varsa eger yurtdisinda yuksek lisans yapmak icin bir cok firsat cikicaktir önüne sonrasi sadece cesaret ve biraz da sans.
    Itu elekt. Hab. Ile ilgili fazla bi bilgim yok.imkanlari elbette ytü den daha iyi olucaktir. Elek. Hab. tercih edilecek en iyi bolumlerden. Iki universiteden birinde tutuyosa eger cok fazla dusunme bence.tercihlerine yaz derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gağgamel -- 3 Temmuz 2013; 22:36:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İNŞAAT NASIL???????????? BÖLÜM ÇOK MU ZOR????????????? Biri beni alıntılasın lütfeeeeeeen pardon çok stres yapıyorum bu tercih işini
  • quote:

Orijinalden alıntı: vito scalletta

ytü elektrik müh. belki ama iö olacak sanırım bölüm ve iö yaşamı hakkında ne düşünüyorsunuz genel olarak

(ing. yazmıyo son tercih kılavuzunda hazırlık yok değil mi) ve sizce doğru bir seçim mi yardımlarınızı bekliyorum

Ytú'de (ing) yazmayan muhendislik bolumleri bolumleri %30 ingilizcedir. Hazirlik var yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gağgamel -- 3 Temmuz 2013; 22:44:28 >
  • gağgamel G kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bi de ben hazırlık okursam iö falan fark ediyo mu eğer fark etmezse harç ödeyecekmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vito scalletta -- 3 Temmuz 2013; 23:40:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vito scalletta

teşekkür ederim bi de ben hazırlık okursam iö falan fark ediyo mu eğer fark etmezse harç ödeyecekmiyim

Her şekilde harç ödeyeceksin. Hazırlıkta sınırlı sayıda iö sabah gidebiliodu derslere.bazı bölümlerin iö programları kalktıgı için derslere sabah gitme şansın yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

İnşaat Mühendisliği okuyorum 2.sınıfı bitirdim, şu an staja başladım.Özellikle bölümümle alakalı sorusu olan varsa buradan sorabilir, dilim döndüğünce cevaplarım.

benim de itü inşaat tutuyor fakat bu bölümde okuyabilir miyim bilmiyorum.. şöyle sorayım Sen neden seçmiştin inşaatı? hangi özellikleri iyi olanlar iyi inşaat mühendisi olur (3 boyutlu düşünmemi..vs) ..son olarak yurt dışına giden para basıyor mu?

Dostum ben inşaat mühendisliğini yıllardır istiyordum fakat ygs derecem yüksek gelince epey bir bölümü düşündüm.Hedefimden saptım.Ama en son tercih döneminde net kararımı verdim, ben inşaat mühendisi olmalıyım:)

Gerekçelerim;

-İşlem yapabilme, mantık yürütme yeteneğim var.
    -Üç boyutlu düşünme yetisine sahibim.
    -İnşaat mühendisliği yıllardır aklımda olan bölüm.
    -Babam da inşaat malzemeleri üretimi yapıyor, ben de yıllardır az çok bu işe bulaştım zaten:)
    -Durağan, masa başı işleri sevmiyorum; koşuşturmalı, organize etmeyi gerektiren işleri seviyorum.

Eğer matematik ve fizikten nefret derecesinde hoşlanmıyorsan, bir soruyu çözerken dikkatini tümüyle yoğunlaştıramıyorsan, ben sıkıya gelemem diyorsan YTÜ İnşaat'ı yazma derim ben.Öyle sorular oluyor ki sınavlarda 20-25 dk işlem yapıyorsun, adım adım giderek 1 sayfada soruyu çözüyorsun, bazen sorunun sonuna gelince başını unutuyorsun:) Ama seversen çok rahat bir şekilde okursun.Zevk alırsın okulda öğrendiğin her şeyden.Maaş konusunda endişen olmasın, eğer işini seversen mezun olduktan sonra çok güzel fırsatlar yakalayabilirsin.

• bence özyeğin ve bahçeşehir ytüden iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gsemjw

bence özyeğin ve bahçeşehir ytüden iyi

Evet okan universitesi de cok iyi kalpli..

İçi boş yorumlar yapıp yanlış yönlendirmeyin insanları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gağgamel -- 4 Temmuz 2013; 10:35:45 >
  • quote:

quote:

Sebepleri nedir?

ben tanıtım günlerine gitmiştim. özellikle yabancı dil ve staj olanakları çok daha iyi. ayrıca öğrenciyle ilgileniyorlar. akademik kadrosu da çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gsemjw -- 4 Temmuz 2013; 11:35:23 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sebepleri nedir?

ben tanıtım günlerine gitmiştim. özellikle yabancı dil ve staj olanakları çok daha iyi. ayrıca öğrenciyle ilgileniyorlar. akademik kadrosu da çok iyi

Peki anlatılan şeyler uygulamada nasıl?

ben oralarda okumuyorum ama özyeğinde arkadaşlarım var doğru olduğunu biliyorum. bahçeşehirin nasıl olduğunu bilmiyorum ama dışardan bakıldığında iyi görünüyor

• Dostum dusuncene saygiliyim ama biraz daha arastirma yaptiktan sonra karsilastirma yaparsaniz daha olur.YTU 100 senelik.bir okul cogu yazilim sirketine git calisaarin cogu İTU ve Yildiz lilarandan olusuyor.Cunku bi teknik unisinde egitim goruyolar ve sirketlerin istedigi elemanlari yetistiriyolar.ha bu demek degil.Bu okullara kapak attin isin garanti diye.Eger okulda aldiin bilgilerin ustune koyarak kendi.cabanla.gayret gosterirsen cok.iyi yerlere gelirsin
    YTU teknoparkta kac tane yazilim sirketi var gidin bakin.Ogrenciler burda staj yapma ve okuldan sonra calisma firsati veriyolar.Bugun bahsettiginiz ozel uniler 4 burslu kisi aliyolar ve siralamasi.com yuksek.oluyor ayrica deli gibi para veriyolar ve bu bazi ogrencileri.kandiriyor ve arastirma yapmadan uni.secimine neden oluyor.Daha onunuzde uzun bi zaman dilimi var iyice arastirin ve oyle tercih yapin amam bilinki Ytu davutpada kampusune tasinmasiyla.beraber hem kampus anlaminda hem de egitim anlaminda.cok.buyuk atilimlar yapmaya basladi.Bugun.egitim sisteminde bologna surecine girildi ve artik bolumler ingilizce olup ders programlari avrupa univrrsteleri ornek alinarak yapilyor bunlarida dikkate alin derim
    basarilar..

• YTÜ Biyomühendislik bölümünde okuyan arkadaşlardan bilgi alabilir miyim.Özel olarak pm atabilirsiniz.
  • Arkadaşlar yıldızda inşaatın 2. öğretimi kapandı fakat ingilizcesi açıldı Türkçesinin puanı düşer mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKKrael

Dostum dusuncene saygiliyim ama biraz daha arastirma yaptiktan sonra karsilastirma yaparsaniz daha olur.YTU 100 senelik.bir okul cogu yazilim sirketine git calisaarin cogu İTU ve Yildiz lilarandan olusuyor.Cunku bi teknik unisinde egitim goruyolar ve sirketlerin istedigi elemanlari yetistiriyolar.ha bu demek degil.Bu okullara kapak attin isin garanti diye.Eger okulda aldiin bilgilerin ustune koyarak kendi.cabanla.gayret gosterirsen cok.iyi yerlere gelirsin
    YTU teknoparkta kac tane yazilim sirketi var gidin bakin.Ogrenciler burda staj yapma ve okuldan sonra calisma firsati veriyolar.Bugun bahsettiginiz ozel uniler 4 burslu kisi aliyolar ve siralamasi.com yuksek.oluyor ayrica deli gibi para veriyolar ve bu bazi ogrencileri.kandiriyor ve arastirma yapmadan uni.secimine neden oluyor.Daha onunuzde uzun bi zaman dilimi var iyice arastirin ve oyle tercih yapin amam bilinki Ytu davutpada kampusune tasinmasiyla.beraber hem kampus anlaminda hem de egitim anlaminda.cok.buyuk atilimlar yapmaya basladi.Bugun.egitim sisteminde bologna surecine girildi ve artik bolumler ingilizce olup ders programlari avrupa univrrsteleri ornek alinarak yapilyor bunlarida dikkate alin derim
    basarilar..

Çok açıklayıcı çok sağol

• elektrik ytü iö(35000) mi iü(32800) mi hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsndnc -- 4 Temmuz 2013; 15:11:06 >
  • Arkadaşlar bu sene kontrol otomasyon ingilizce açıldı türkçesi geriler mi gerilerse kaç bin atar ..?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KKKrael

Dostum dusuncene saygiliyim ama biraz daha arastirma yaptiktan sonra karsilastirma yaparsaniz daha olur.YTU 100 senelik.bir okul cogu yazilim sirketine git calisaarin cogu İTU ve Yildiz lilarandan olusuyor.Cunku bi teknik unisinde egitim goruyolar ve sirketlerin istedigi elemanlari yetistiriyolar.ha bu demek degil.Bu okullara kapak attin isin garanti diye.Eger okulda aldiin bilgilerin ustune koyarak kendi.cabanla.gayret gosterirsen cok.iyi yerlere gelirsin
    basarilar..

Hocam peki YTÜ'de son zamanlarda böyle gelişmeler varsa sıralama olarak her sene niye düşüş gösteriyor?

Ayrıca İTÜ gelmezse YTÜ'den daha iyi bir alternatif var mı?

Elektronik&Haberleşme ve Endüstri Mühendisliğin'de YTÜ'nün piyasadaki yeri, yurdışı ve yüksek lisans imkanı nasıldır?

Teşekkürler

Bende bunu araştırtırdım dostum sıralamalar YTÜ nün neden bu kadar düşüyo diye .Genel olarak 3 sebebi var bence. 1. bizde şöyle düşünce var ben İTÜ veya X üniyi kazanayımda hangi bölüm olursa olsun diyo.Örnek biri 12 k olmuş itü bilgisayar isterken onun tutmayacağını bildiği için bütün İTÜ mühendisliklerini alt alta sıralayı ondan sonra Yıldızı yazıyo.Öğrenci hayal ettiğini okumak için hayal ettiği meslekten vazgeçiyo.Bu yüzden Yıldızın sıralamaları İTÜ ye göre çok düşük kalıyo.2.olarakta Ayrıca Her sene Yıldızın kontejyanları çok fena yükseliyodu.Bu sene yükselmedi allahtan hatta bazı böümlerin kontejyanlarını azaltmışlar.DÜşünsenize makine mühendisliği 500 kişi alıyo ya şaka gibi.
    3. olarakta Okulun sıralamalarının düşmesinin bir diğer nedenide malesef okulun iyi reklam yapamaması.Örnek verirsek geçen sene ben lisedeyken İTÜ bizim okula geldi öyle bi tanıtım yaptiki adamlar Arıkopterden robotlara uzay üssünden herşeyi anlattılar Tıp isteyen arkadaşlarım bile mühendis olmak istedi.Yani adamlar imkanlarını çok iyi tanıyıolar ve okullarının tanıtımını çok iyi yapıyor. YTÜ de bu çok eksik bi durum, daha yeni yeni reklam yapmaya başladılar.Geçen Duracell reklamını gördüm ben bile yeni öğrendim bizim okulun böyle bi çalışma yaptığını sanıda onu elekrik müh yaptı.Mesela geçen dönem Robot ve otomasyon kulubü Ankaradan İstanbula 25 kr la giden Solar araba yaptılar ama eminim hiçbirinizin haberi yoktur çünkü fazla reklam yapmıyolar ve öğrenciler YTÜ yü biraz hafife alıyolar bu yüzden.Daha da örnek vericek olursak bilgisayar mühendisliği akademik kadrosu meksikada robot yarışamsında dünya 2.cisi oldu(http://www.ce.yildiz.edu.tr/) .Ayrıca ODTÜ Robot yarışmasında ve İTÜ robotta TYıldız öğrenciler derece aldı.Daha böyle bir sürü örnek var ama pek fazla duyulmuyor malesef.Tabiiki bi İTÜ gibi değil daha bizim okul ama İTÜ den de çok eksik tarafı yok.

2.sorunun cevabını ise sen araştırarak bul ben yorumlarımı yazdım ister Özyeğin yaz ister Bahçeşehir yaz bunlarda son yıllarda atılım yapan ve kendini geliştirmeye çalışan güzel üniler.Unutma vereceğin kararlar hayatını değiştiren kararlar olacak.
    3.soru
    Endüstri hakkımda pek fikrim yok onlar beşiktaş kampüsünde o yüzden bilgim yok :D
    Yıldız EHM ise iyidir.EHM ciler bizim okulda çok aktifler.3.sınıfta haberleşmeye veya elktroniğe yöneliyolar.Bildiğim kadarıyla genelde haberleşme alanına yöneliyolar.Çünkü haberleşme her geçen gün önemi artıyor.Turkcell ve Avea gibi operatör şirketlerinde da çalışan Yıldız lı sayısı fazla diye biliyorum.Kısaca EHM iyidir.Hem teknik hem yazılım alanında iyi eğitim alıyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heronin

Arkadaşlar bu sene kontrol otomasyon ingilizce açıldı türkçesi geriler mi gerilerse kaç bin atar ..?

aynen bunu ben de çok merak ediyorum...
  • quote:

Ytü Elektronik Haberleşme ve Endüstri Mühendisliği İtü'ye göre eğitim kalitesi , iş hayatındaki yeri ve yurt dışı bağlantıları nasıldır ? Ayrıca bu iki bölümün sıralaması tahmini ne olur?

http://universitetercihleri.com/ddmain/uni/2240/0/1059

Buraya da göz atabilirsin. Bölümden bir öğrencinin yorumları daha saglıklı bilgi vericektir.

• merhaba arkadaşlar ben haftaya tercıh yapıcam ve cok kararsızım. lütfen yardımcı olun tecrubelerınızden fıkırlerınızden faydalandırın benı. şimdi ben Anadolu teknık lısesı bılısım teknolojılerı bolumu mezunuyum bu nedenle kendi alanımda gidebileceğim bölümler var:
    Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri
    Bilkent - İşletme Bilgi Yönetimi

Boğaziçi ufak bir ihtimalde olsa tutabilir. Ben bilgisayarla ilgili bişeyler okumak istiyorum. Maltepe üniversitesi yazılım müh düşünüyordum fakan Türkçe olanı tutuyodu bugün görüşmeye gittim Türkçe bölümde hazırlık yokmuş. Bu yüzden vazgeçtim direk. Doğru mu yaptım?
    Bunlar dışında Yıldız Teknik -Matematik Mühendisliği ikinci öğretim Türkçe tutuyor. iö den yana bir sıkıntım yok ama hazırlık yoksa buradan da vaz geçicem. Hazırlık var mı yok mu Türkçe olan bölümde? en önemli sorum bu.

çünkü eğer varsa yıldızı yazıcam yoksa Bilkenti yazıcam. Bilkentide çok iyi bir okul olduğu için istiyorum ama bölüm bildiğin işletme. Sözel ! Hukuk ekonomi vs. okunduğu için istemiyorum. çünkü sözele hiç kafam basmaz. Şimdi diğer sorum şu: Sizce Bilkent gibi harika bir okula bölümü umursamadan gitmeli miyim? Yoksa yıldız mat müh. mi?

Bir sorum daha var. Boğaziçi bilgisayar öğretmenliği de tutuyor ama öğretmenlik yani atanamayacağımın farkındayım ama sırf Boğaziçi diye istiyorum. Boğaziçinde böte okursam özel sektörde seçilen biri olur muyum? yeterli olur muyum?

Fikirlerinize ve yardımınıza muhtacım lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.