Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
230.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bucuruk13

merhaba arkadaşlar ben haftaya tercıh yapıcam ve cok kararsızım. lütfen yardımcı olun tecrubelerınızden fıkırlerınızden faydalandırın benı. şimdi ben Anadolu teknık lısesı bılısım teknolojılerı bolumu mezunuyum bu nedenle kendi alanımda gidebileceğim bölümler var:
    Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri
    Bilkent - İşletme Bilgi Yönetimi

Boğaziçi ufak bir ihtimalde olsa tutabilir. Ben bilgisayarla ilgili bişeyler okumak istiyorum. Maltepe üniversitesi yazılım müh düşünüyordum fakan Türkçe olanı tutuyodu bugün görüşmeye gittim Türkçe bölümde hazırlık yokmuş. Bu yüzden vazgeçtim direk. Doğru mu yaptım?
    Bunlar dışında Yıldız Teknik -Matematik Mühendisliği ikinci öğretim Türkçe tutuyor. iö den yana bir sıkıntım yok ama hazırlık yoksa buradan da vaz geçicem. Hazırlık var mı yok mu Türkçe olan bölümde? en önemli sorum bu.

çünkü eğer varsa yıldızı yazıcam yoksa Bilkenti yazıcam. Bilkentide çok iyi bir okul olduğu için istiyorum ama bölüm bildiğin işletme. Sözel ! Hukuk ekonomi vs. okunduğu için istemiyorum. çünkü sözele hiç kafam basmaz. Şimdi diğer sorum şu: Sizce Bilkent gibi harika bir okula bölümü umursamadan gitmeli miyim? Yoksa yıldız mat müh. mi?

Bir sorum daha var. Boğaziçi bilgisayar öğretmenliği de tutuyor ama öğretmenlik yani atanamayacağımın farkındayım ama sırf Boğaziçi diye istiyorum. Boğaziçinde böte okursam özel sektörde seçilen biri olur muyum? yeterli olur muyum?

Fikirlerinize ve yardımınıza muhtacım lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler..

sana 2008 oss de bogazicin 0.8 puan kiyisindan donmus olarak tsvsiye vereyim. cunku teknik lise mezunuyum ben de. durumunu iyi anliyorum.

2008 de bogazicine giremedikten sonra ytu bote geldi bana. geldigi ilk gunden beri bogazici havasina girdigimden yakistiramadim buraya. hep arayis icinde oldum. tekrar oss ye girdim filan olmadi, pekduzgun de hazirlanamadim zaten.

1 sinifin 2. doneminde okulu biraktim. cunku bote tamamiyle ici bos bir bolum hele ytu bote'de bilgisayar egitimi alacagini hic dusunme, tamamen hayal kirikligi cunku.. hele isin egitim tarafindan bilgisayar tarafinda isen tamamiyle hayal kirikligi yasarsin.

bu biraktiktan sonraki 3.5 sene boyunca yazilim olayinda okulda elde edecegim bilgiden kat ve kat fazlasini ogrendim.

madem yazilima ilgilisin o zaman isletme agirlikli isletme bilgi yonetimini neden dusunuyorsun ki? yazsana bilkent ctis. maltepe universitesi yazilim muhendisligi sana okul etiketi konusundan hicbir sey katmaz. bilkent ctis yazilim bolumu konusunda yazilim muhendislikleri dahil en iyisi. okul da bilkent ki zaten hevesin de var.

ben de bu sene ctis'e baslayacagim mesela. yasim biraz buyudu ama o okuma hevesi fazlasiyla var bende. cunku adam akilli universite hayati yasayamadim.

senin kararsizlik yollarindan ben yillardir gectim ve geciyorum. bogazici yonetim bilisim sisteminin hemen altina bilkent ctis yaz. pisman olmazsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 6 Temmuz 2013; 1:33:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende tam olarak oyle yaptım :D bogazıcının hemen altına bılkent ctıs yazdım ama o bölümü pek araştırmadığım için emin değildim. bide ygs1 de ben 103. yüm ama geçen sene en son 31. almış eğer girebilirsem kapsamlı burs alıcam çünkü ilk 10.000 deyim. ama girme şansım ne bilmiyorum.
    yorumların için teşekkür ederim.
  • Yıldız Teknik basket takımı hakkında bilgisi olan var mı acaba ?

• ytü benim de tercih listemi dolduracak ve mimarlık bölümünü ilk sıraya yazacağım. şimdiye kadar mühendislik düşünmüştüm fakat mimarlığın daha bana göre olduğunu ilgi alanlarımdan fark ettikten sonra ilk sıraya koymaya karar verdim. fakat itüdeki mimarlık hakkında pek iyi şeyler duymadım. hocalar öğrenciye çok takıyor veya hazırlık sınıfında bile gereksiz zorlamalar var, hazırlık sınıfı bile uzatılıyor dendi. zeki olmak işe yaramıyor sabaha kadar çizim yapabilecek sırf uykuya dalmamak için halıda uyuyanına kadar duydum. bu tip sorunlar ytüde de mevcut mu bu kadar zor mu mezun olmak ayrıca bahsettiğiniz teknokent mimarlık bölümü öğrencilerinin de işine yarıyor mu? mimarlık öğrencisi varsa yardımcı olabilecek memnun olurum şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbaskaya -- 7 Temmuz 2013; 21:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbaskaya

ytü benim de tercih listemi dolduracak ve mimarlık bölümünü ilk sıraya yazacağım. şimdiye kadar mühendislik düşünmüştüm fakat mimarlığın daha bana göre olduğunu ilgi alanlarımdan fark ettikten sonra ilk sıraya koymaya karar verdim. fakat itüdeki mimarlık hakkında pek iyi şeyler duymadım. hocalar öğrenciye çok takıyor veya hazırlık sınıfında bile gereksiz zorlamalar var, hazırlık sınıfı bile uzatılıyor dendi. zeki olmak işe yaramıyor sabaha kadar çizim yapabilecek sırf uykuya dalmamak için halıda uyuyanına kadar duydum. bu tip sorunlar ytüde de mevcut mu bu kadar zor mu mezun olmak ayrıca bahsettiğiniz teknokent mimarlık bölümü öğrencilerinin de işine yarıyor mu? mimarlık öğrencisi varsa yardımcı olabilecek memnun olurum şimdiden teşekkürler....

Ytü mimarlıkda da bitmek bilmeyen projelere , uykusuz kalmaya alışman gerekicek.Arkadaşlarımdan gördüklerim bunlar çünkü. 2013'de Türkiyenin en aktif mimarlık bölümü seçilmişlerdi sektörden bir topluluk tarafından.Eğer mimarlığa ilgin varsa pişman olucağını zannetmiyorum.

• bilgisayar programcılığını burada okumak istiyorum nasıldır bilgisi olan ve 268 puanım var.meslek lisesi cıkıslıyım sizce ygs ilemi sınavsız geçiş ilemi tercihde bulunayım?
  • Bilgisayar Mühendisliği davutpaşa kampüsünde mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smart141

Bilgisayar Mühendisliği davutpaşa kampüsünde mi?

Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: karga21

quote:

Evet

Sağol

Google Maps'te Android'te falan hiç görmedimde ondan.
  • quote:

quote:

quote:

Evet

Sağol

Kampus yavaş yavaş oraya taşınıyor diye duydum. Sizde mi bilgisayar mühendisliği yazacaksınız ?

• beyler ben böte yazıcam gelme ihtimali yüksek orada yaşam nasıl böteciler dersleriniz nasıl geçilebilir dersler mi tabi çalışınca olur ama :) ee bir de hazırlık var mı acaba sağolun
  • Evet

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet

Sağol

Kampus yavaş yavaş oraya taşınıyor diye duydum. Sizde mi bilgisayar mühendisliği yazacaksınız ?

Evet

• gağgamel G kullanıcısına yanıt
    bölüme ilgim olduğunu zannediyorum ancak çok çizim yapmak gerekecek. bunun ne düzeyde olması gerektiğini bilemiyorum sonuçta ortak yapılan bir sınav sonucu alınan puanlarla giriliyor bölüme ve yetenek sınavı olmayacak. bölüme girdikten sonra bunu fark etmek yazık olur. ileri derecede bir yetenek gerektiriyor mu arkadaşlarınızdan gördükleriniz kadarıyla?
  • ben ytü kazanabilecek sıralamaya sahibim ama istanbulda okumak çok kolay değil ben orayı kazandıktan sonra başvurabileceğim burs yerleri nereler? bide benim babamın 2000 tl maaşı var abim gaziantepte okuyor ben ikinci üniversiteliyim sizce toplam ne kadar kyk dışında burs kazanabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtaletMomenti

bende inşaat iö yü kazandım 330.616 ile
    bugün yıldız çevreyi kazanan bi arkadaşla gittik beşiktaş kampusüne hem kafamızdaki soru işaretlerini gidermek hemde çıkmış sınav sorularını almak için. neyse önce fotokopiciye gidelim dedik, gittik fotokopiciye son 7 yılın çıkmış muafiyet sorularını aldık. Tam tamına 190 sayfa 9.5ytl tuttu
    Ardından fotokopici abiyle muhabbet ettik biraz inşaat fakültesinin davutpaşaya taşınması hakkında. adam resmen tarih bile verdi 1 ekim gibi taşınmış olur. tabi bizede istanbul gençliği olarak davutpaşada okumak fikri pek hoş gelmedi ve çıktık inşaat fakültesine. dekanın sekreterine de sorduk davutpaşaya taşınma olayını ve oda evet böyle bir şey var ama tarih konusunda bir şey diyemeyiz bir sürü söylenti var dedi.
    Yani sonuç olarak inşaatın taşınacağı kesin. zaten hazırlık sınavını atlasak bile ilk yıl birçok dersimiz davutpaşada olacak . bu yıl taşınmasa bile ikinci yıl taşınacağı için hertürlü davutpaşada okumuş olacağız.

Hocam PM attım dönerseniz sevinirim.

• Gelin bir çay ısmarlayayım size gençler

• YTÜ hazırlık nasıldır arkadaşlar , iyi bir ingilizce eğitimi veriyor mu ?

ve 2.öğretim okuyan varsa bilgi alıcaktım ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 12 Temmuz 2013; 17:23:47 >
  • Merhaba arkadaşlar ytü'de kimya mühendisliği okumayı düşünüyorum bölüm hakkında bilgi verebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

Gelin bir çay ısmarlayayım size gençler

Yildiza geliyim de ben ismarliyorum cayi sana. Olmadi oralet de ismarlariz.

• 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.