Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
230.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakan oğlusun ısmarlarsın. Bu kafayla da çok yol alırsın.
  • Bir Rind kullanıcısına yanıt
    Hocam kalabalık geliyoruz bak sonra bulaşık yıkamayalım birlikte ?
  • Konu açmıştım ama bir de buraya yazayım. Benim sıralamam 32.426 ytü kontrol ve otomasyon 30.500 almış gelme ihtimali nedir? Derslerden tamamı ingilizce olanı var mı? zannedersem Davutpaşa kampüsünde. Derslerin işlenişi konusunda hiçbir fikrim ne de olsa üniversite dersi görmedik daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhale -- 12 Temmuz 2013; 23:47:47 >
  • metalurjide okuyan arkadaş varsa bana ulaşabilir mi birkaç sorum olacakta
  • Okulun yanındaki FSM yurdunun çıkma ihtimali nedir?
  • Peki arkadaşlar şunu sormak istiyorum. Bilgisayar ve endüstri ikiside çok sevdiğim meslekler. Sizce galatasaray üniv bilgisayar mı daha iyi yoksa ytü endüstri müh (ingilzce) mü? hangisine gitmeliyim ve neden? Sırf ytü ye gidiyor diye düşünmeden ytü diyecekler yorum yapmasın lütfen.
  • Yıldız teknik üniversitesi öğrencilerine burs veriyor mu? Veriyorsa koşullar nedir ve ne kadar veriyor?
  • metalürji ve malzeme mühendisliği okuyan varsa biraz bilgi verebilir mi?
  • arkadaşlar ben yatay geçiş başvurusu yaptım 23 temmuzda iys var ve sınav içeriği hakkında pek bilgim yok ydy sayfasından sınav örneklerini indirdim reading ve writing mi var sadece yoksa listening de var mı ve kaç dk süre veriyorlar bunlara yardımcı olursanız sevinirim
  • Merhaba arkadaşlar ben YTU mekatronik mühendisliğini düşünüyorum da duyduğuma göre öğretim görevlileri baya iyiymiş ve proje yarışmalarında iyi dereceleri olan bir bölümmüş.Tanıtım gününe gittim ve sorularımı sordum ama hala bazı sorularım var aklımda.
    1-Yıldız bildiğimiz gibi Türkiyede mekatronik alanında en yüksek puanla alan devlet üniversitesi.Bunun yanında yakın zamanda açılmış olmasına rağmen başarıları da var.Acaba bu bölüm iyi eğitim veriyor mu mesela yurt dışında kendimizi de biraz geliştirirsek iş bulma imkanını elde etme şansımız var mıdır ?Türkiyede de bu bölüme talep var mıdır ya da Yıldızın bu bölümünden mezun olmuş öğrencilerinin durumları nasıldır?
    2-Ben mekatroniğe ilgiliyim ama ilerde biraz programlama alanına kaymak istiyorum.Ama robotlara ve benzeri tasarımlara da ilgim var.İlerde programlama adına bana yardımcı olabilir mi,ya da yüksek lisansımı bilgisyar müh yaparsam programlama alanında çalışma imkanım olur mu ?
    3-Eğer programlama adına yeterli olmazsa bilgisayar mühendisliğine gitmem daha mı iyi olur sonuçta 2si de geleceği olan bölümler.Mekatroniğe gidersem daha memnun olucağım gibime geliyor ama pişmanlık duyarmıyım merak ediyorum yıldızda okuyan hatta mekatronik mühendisi olan arkadaşlar varsa cevaplarlarsa sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler :)

• Beyler yıldızın puanları bu yıl yükselir mi sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: desman

Beyler yıldızın puanları bu yıl yükselir mi sizce ?

ingilizce bölümler açılmış anladığım kadarıyla, ingilizce meraklıları puanları yükseltir.
  • ing. bölümlerin puanı yükselir ama türkçe bölümler in düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeaDBangeR\m/

Merhaba arkadaşlar ben YTU mekatronik mühendisliğini düşünüyorum da duyduğuma göre öğretim görevlileri baya iyiymiş ve proje yarışmalarında iyi dereceleri olan bir bölümmüş.Tanıtım gününe gittim ve sorularımı sordum ama hala bazı sorularım var aklımda.
    1-Yıldız bildiğimiz gibi Türkiyede mekatronik alanında en yüksek puanla alan devlet üniversitesi.Bunun yanında yakın zamanda açılmış olmasına rağmen başarıları da var.Acaba bu bölüm iyi eğitim veriyor mu mesela yurt dışında kendimizi de biraz geliştirirsek iş bulma imkanını elde etme şansımız var mıdır ?Türkiyede de bu bölüme talep var mıdır ya da Yıldızın bu bölümünden mezun olmuş öğrencilerinin durumları nasıldır?
    2-Ben mekatroniğe ilgiliyim ama ilerde biraz programlama alanına kaymak istiyorum.Ama robotlara ve benzeri tasarımlara da ilgim var.İlerde programlama adına bana yardımcı olabilir mi,ya da yüksek lisansımı bilgisyar müh yaparsam programlama alanında çalışma imkanım olur mu ?
    3-Eğer programlama adına yeterli olmazsa bilgisayar mühendisliğine gitmem daha mı iyi olur sonuçta 2si de geleceği olan bölümler.Mekatroniğe gidersem daha memnun olucağım gibime geliyor ama pişmanlık duyarmıyım merak ediyorum yıldızda okuyan hatta mekatronik mühendisi olan arkadaşlar varsa cevaplarlarsa sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler :)

Merhaba,

Dediğin gibi yıldız mekatronik yeni bir bölüm olmasına rağmen gayet başarılı ve öğretim üye kadrosu da sağlam. Ancak ben türkiye şartlarında çok iş yapabileceğin bir mühendislik dalı olduğunu düşünmüyorum. Biliyorsundur mekatronik mühendisliği demek robot mühendisliği demektir. Robotik programlama yaparsın. Bu işi yapan firmada çok fazla değildir. Hatta benim bildiğim tek bir firma var o da Altınay Robot.
    http://www.altinay.com/

Bence elektrik mühendisliği veya kontrol mühendisliği okuyup mekatronikte yüksek lisans yapmak daha akıllı bir tercih olacaktır. Ama tabiki her şey iş, para kazanmak da değil gerçekten robotik programlama vs. ilgin varsa yıldız mekatronik iyi bir seçim. Karar senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: karga21

quote:

Orijinalden alıntı: xShadowTRx

quote:

Yıldız Teknik bilgisayar mühendisliği geliyor yazacam büyük ihtimal imkanları avantajları zorluğu vs. nedir acaba ? :)

benimde %90 yıldız bilgisayar %10 galatasaray bilgisayar geliyor. sanırım sınıf arkadaşı olucaz :) gerçi 90 küsür kişi alıyor o ayrı... merak ettimde hazırlık okumayı düşünüyormusun ?

hazırlık okumak zorunlu diye biliyorum olmasa da okurum ingilizce için. Sıralama neydi senin

mf4 14.437 Bakalım tıp kontenjanları artışına bağlı herşey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yıldız Teknik bilgisayar mühendisliği geliyor yazacam büyük ihtimal imkanları avantajları zorluğu vs. nedir acaba ? :)

benimde %90 yıldız bilgisayar %10 galatasaray bilgisayar geliyor. sanırım sınıf arkadaşı olucaz :) gerçi 90 küsür kişi alıyor o ayrı... merak ettimde hazırlık okumayı düşünüyormusun ?

hazırlık okumak zorunlu diye biliyorum olmasa da okurum ingilizce için. Sıralama neydi senin

Bilgisayar Mühendisliği mi ? Ne istiyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet sadece bilgisayar mühendisliği yazdım. Senin durum ne ? :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Senin tıpla bi işin yok bence rahat gelir sana :) Benimde 17 bin YTÜ Bilgisayar yazdım işte

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Senin tıpla bi işin yok bence rahat gelir sana :) Benimde 17 bin YTÜ Bilgisayar yazdım işte

nromalde galatasaray gelmesi imkansız ama tıp kontenjanları arttığı için gelme ihtimali var onun haricinde yıldız garanti olarka görüyorum. Kademeli olarak her yıl 1-2k düşüş yapmış ytü bilgisayar gerçi hemen her bölüm öyle o yüzden 17 binle sende çok rahat girersin diye düşünüyorum şimdiden ev/ yurt aramaya başla bence. Bende 2 seçenek için ay ayrı planlama yapıyorum bakıcaz artık sonuçlar bir türlü açıklanmıyor deli ediyorlar milleti

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nromalde galatasaray gelmesi imkansız ama tıp kontenjanları arttığı için gelme ihtimali var onun haricinde yıldız garanti olarka görüyorum. Kademeli olarak her yıl 1-2k düşüş yapmış ytü bilgisayar gerçi hemen her bölüm öyle o yüzden 17 binle sende çok rahat girersin diye düşünüyorum şimdiden ev/ yurt aramaya başla bence. Bende 2 seçenek için ay ayrı planlama yapıyorum bakıcaz artık sonuçlar bir türlü açıklanmıyor deli ediyorlar milleti

Galatasarayı yazdıysan gelir bence tıplar baya arttı çünkü ama Galatasarayın mühendislik eğitimi iyi değil diye duydum ve fransızca bi eksi bence tabi ingilizce biliyosan artıdır ama ingilizce bilmeden fransızca.. bilmiyorum dostum

• 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.